Şimdi Ara

*** T-CROSS KULLANICI KULÜBÜ ***

Bu Konudaki Kullanıcılar: dndd
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
282
Cevap
29
Favori
85.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar. 22.06.2022 tarihinde Doğuş Oto' dan T-Cross 1.0 TSI 110 PS Life Man Manual paketini almış bulunmaktayım. Kullananlar, kullanmak isteyenler, sorusu olanlar ve bilgi paylaşmak isteyenler için ve forumda da konusunu bulamadığım için böyle bir başlık açıyorum.


    *** T-CROSS KULLANICI KULÜBÜ ***


    *** T-CROSS KULLANICI KULÜBÜ ***


    *** T-CROSS KULLANICI KULÜBÜ ***


    *** T-CROSS KULLANICI KULÜBÜ ***


    *** T-CROSS KULLANICI KULÜBÜ ***


    *** T-CROSS KULLANICI KULÜBÜ ***


    Alttaki resimler de kendi aracımdan ilk çektiğim resimlerdir.



    *** T-CROSS KULLANICI KULÜBÜ ***


    *** T-CROSS KULLANICI KULÜBÜ ***

    -Araç Hakkında Bilgi


    Araç 2022 Nisan ayı itibariyle Türkiye'de satışa başladı. 1.0 TSI motor ile manual ve DSG şanzıman donanımıyla geliyor araç. Araç SUV-B segmentinde yer almaktadır.


    -Donanım Listesi


    T-Cross 1.0 TSI 110 PS Manuel Life, T-Cross 1.0 TSI 110 PS DSG Life ve T-Cross 1.0 TSI 110 PS DSG Style olmak üzere 3 farklı donanım ile satışa sunulmuştur. T-Cross' larda ne yazık ki cam tavan opsiyonu bulunmamaktadır. Donanım listelerini aşağıda görebilirsiniz:


    *** T-CROSS KULLANICI KULÜBÜ ***


    *** T-CROSS KULLANICI KULÜBÜ ***


    *** T-CROSS KULLANICI KULÜBÜ ***

    -Teknik Özellikler


    *** T-CROSS KULLANICI KULÜBÜ ***


    *** T-CROSS KULLANICI KULÜBÜ ***Euro NCAPyoutube
    Euro NCAP performs a series of crash tests on each model tested: - a frontal impact test, the car impacts a rigid barrier - an offset frontal impact test, 40% of the width of the car is striking a deformable barrier - a pole test, the tested car is propelled sideways into a rigid pole - a side impact test, a mobile deformable barrier impacts the driver's door. A series of pedestrian tests are conducted with different impactors, adult and child head form, lower and upper leg form and whiplash tests are performed on a sled. Active safety is tested based on the car’s equipment: autonomous emergency braking systems (car to car, with a pedestrian and a cyclist target), lane support and speed assist technologies and seatbelt reminders. All details on the Euro NCAP Website: Volkswagen T-Cross 2019 test information https://www.euroncap.com/en/results/VW/T-Cross/35883 Euro NCAP May 2019 Press release https://www.euroncap.com/en/press-media/press-releases/seven-earn-the-highest-rating-in-latest-safety-tests/
    https://www.youtube.com/watch?v=1124HsYcWUk

    Aracımı an itibariyle 1800 km kullanmış bulunmaktayım. Herhangi bir sorunuz varsa buradan zevkle yanıtlayabilirim.








  • İyi günler aracınızı güzel günlerde kullanmanız dileğiyle. Ben de t cross sahibiyim şu an 1400 km oldu internette kullanıcı yorumları ve araçla ilgili geri bildirimleri bulabileceğimiz çok bi yer yok. Benim şu ana kadar iki problemim oldu.
    1. Arka emniyet kemeri uyarısını kapatabiliyor muyuz?
    2. Araçta 2000 ile 3000 devir arasında gaza basınca duyulan motor bölmesinden gelen bir ıslık, üfleme sesine benzer bir ses var 2-3 ve 4. Viteslerde daha belirgin radyo havalandırma vs. Kapalı iken daha net duyuluyor bu sesi duyan var mı tahmini turbo dan geliyor ses ama bu kadar ses yapmaması gerekir diye düşünüyorum turbonun bayram tatili sonrası servise götürüp göstereceğim.
  • İyi günler de kullanın

  • Peugeot 2008 1.2 Manuel active paketten bu aracın 1.0 tsi dsg life paketine geçiş yapmayı düşünüyorum kullanan arkadaşlar yorum yapabilir mi ? memnun musunuz

  • kyazmaci468 kullanıcısına yanıt

    İyi günler 1500 km kullandım aracı 1000 km si uzun yol konfor olarak çok memnunun tabi 2008 kullanmadım ondan bi kıyaslama yapamam. Yakıt ortalaması 5,7 litre 1500 km nin. Motor sesi 3000 devire kadar nerdeyse yok gibi 100 km yi geçtikten sonra rüzgar sesi gelmeye başlıyor ama hafiften. 6 vites araç ama vites aralıkları çok yakın 6. Vites 2500 devir civarı 110 yapıyor yanlış hatırlamıyorsam. 2000 devir olmasını beklerdim. Malzeme kalitesi B suv standartlarında ama elinizin dokunduğu direksiyon kol dayama ön kapı kol dayama vb yerler kaliteli yumuşak malzeme geri kalan sert plastik. Torpido gözü çok küçük Polo nun ki bile daha büyük ama ekstra ön yolcu koltuğu altı çekmece var sürücü koltuğu altında da çekmece değil ama bişeyler koyabileceğiniz bi bölme var. Varsa merak ettiğiniz bişey sorabilir siniz?

  • dhamat D kullanıcısına yanıt

    Yakıt tüketimi ne durumda hocam ben şu an 1.2 puretech benzinli peugeot ile şehiriçi 6.8 7-1 Arası yakıyorum şehirler arası 4.5 5.5 arası birde aracın konfor olarak süspansiyon sistemi yumuşağa yakın mı tasarlanmış ? test aracı yok malum deneme şansımız da olmadı

  • kyazmaci468 kullanıcısına yanıt

    Yakıt olarak aşağı yukarı aynı veriler çıkar gibi daha çok tecrübe edemedim ama siz dsg alacaksanız farklılık olabilir. Süspansiyonlar yumuşak lastikler de kalın yanaklı olduğundan konforunu beğendim ben aracın

  • dhamat D kullanıcısına yanıt

    İnsanlar 2008 den geçilmez vs gibi yorumlar yapıyor ama hem dsg oluşu hemde markaya olan sevgim beni itiyor inşallah pişman olmam 2012 de passat aldık daha sonra golf 7 b8 passat sonrasında leon aldım vag grubuna aşinayım inşallah bendeki bıraktığı izlenim bu araçta da devam ediyordur pişman etmez. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim

  • kyazmaci468 kullanıcısına yanıt

    iç hacim olarak 2008 nasıl bilmiyorum ama 2. El ilanlar var yakınınız da bi tane varsa bence gidip bi bakın malzeme kalitesi vs konusunda fikriniz olur.

  • Selam arkadaşlar.
    Bende 2012 tiguandan bu araca geçtim.
    Boş paket manuel vites.
    Güzel araba .
    Hiç bir eksilğigini hissetmedim.
    bagaja 3 lü bavul seti çok rahat sığıyor.
    İst- antalya
    Ortalama 78 km hız 4.8 ile gittim
    İst şehir içi 5 km git 5 km gel işe 7.5 lt
    Şimdiden kışlık lastikde aldım.
    Sava 205/55R16
    Arka koltukların ötmesi beni de sinir etti. Ama güvenlik biz uymuyoruz aslında.
  • dhamat D kullanıcısına yanıt

    Merhabalar.


    Öncelikle konuya yorum yazılınca bildirim gelmediğinden dolayı rastlantı eseri yorumlar yapıldığını gördüm. Kusura bakmayın lütfen geç dönüş için.


    Sorularını cevaplarsam:

    1. Ne yazık ki arka kemer uyarısı kapatılamıyor diye biliyorum. Ama gizli özellikleri açtırmayı düşünüyordum. Açtırırsam bilgi verebilirim.
    2. Beni turbodan gelen ses bu zamana kadar hiç rahatsız etmedi. Gerçi havalar sıcak olduğundan hiç klimasız kullanmadım aracı. Dikkat edip tekrar yazacağım.


    Size de hayırlı olması dileğiyle. Kazasız belasız bir sürüş diliyorum...

  • Canakkale avek ten pazartesi günü artık teslim aldım. Bir önceki aaracım citroen c4 1.6 hdi manueldi t cross 1.0 benzi li manuel. Bu gün itibari ile 380 km yol yaptım. Canakkaleden İzmire döndüm. Ortalama yakıt tüketimi 6.1 lt. Aracı daha tam anlamı ile çözemedim. İlk izlenimim kullanımı rahat ve beni uzun yolda yormadi. Uzun vadede katkı sunmaya çalışacağım.
  • Hayırlı olsun. Aracınızı kaça aldınız acaba? Sitesinde iki farklı fiyat mevcut o yüzden sordum.

    Ben daha dikkatli kullanarak 2500 km de şehir içi ve şehir dışı ortalama 5.8 l/100 km değerlerine sahibim. Allah kaza bela vermeden güle güle kullanım inşallah…

  • Teşekkür ederim. 576 bin TL ye aldım. Aracın faturasi 29 temmuzda kesildi. 1 ağustos tarihinde yeni fiyatları bekledikleri için satışları durdurmuslardi. Şu anda 594 bin liste fiyatı var. Vw sitesinde fiyatları güncellediler, 2 farklı fiyat yok. 5.8 litre iyi bir değer. Umarım bende yakalarim.

  • yakar11 Y kullanıcısına yanıt

    Evet şimdi baktığımda her iki fiyatın da güncellendiğini gördüm. son olarak 594.800 TL olarak görünmektedir. Siz iyi yakalamışsınız. Ben de 550.000 TL ye alacak iken aracımı istediğim fiyata satamadığımdan dolayı 575.900 TL' ye almıştım.


    Ben çok dikkat ettiğim için yakıt bu değerlerde. Sizin değerleriniz normal aslında. Nickinize bakarsak sizin araç Yakar dostum *** T-CROSS KULLANICI KULÜBÜ *** 

  • https://www.tcrossforums.co.uk/

    T cross yurt dışı forum 2019 dan beri araç yurt dışında satıldığı İçin yaşanan/ yaşanabilecek sıkıntılar ile ilgili fikir verebilir.
  • Mayıs 2022'de T-Cross Life (manuel vites, boş paket) aldım.

    Yarısı uzun yol, yarısı İstanbul içi olmak üzere toplam 5.000 km yol yaptım.

    Verimlilik odaklı bir sürücü değilim. Klima açmaktan da hiç çekinmedim. Ortalama yakıt tüketimim 7,7 lt/100 km olmuş.


    Genel olarak oldukça memnunum.

    Tek problemim; arkada çocuk koltuğu varken 2 kişi zor sığıyor. Bir de arka kemerlerin yuvaları oturana rahatsızlık veriyor.

    Arka kemer uyarılarını kapatmanın yolunu ben de bulamadım. Sahte toka taktım ama onlar da yolcuları rahatsız etti. Çözüm olarak sahte tokaların uçlarını kestim. Yalnızca uçlarını taktım. Böylece sahte kemer takılıyken yuvaları dışarıda durmak zorunda değil, koltuğun içine gömülüyor.

  • Araçtan gayet memnunum ama bu ekran büyük sıkıntı herşey aynı anda görünmüyor.

    *** T-CROSS KULLANICI KULÜBÜ ***
  • T- Cross manuel 610 bin TL ile renault megane joy düz vites 560 bin TL arasında kaldım. Tabi bir tanesi sedan, bir tanesi SUV tipi araç. Vw grubu araçlardaki çekincem pahalı bakım masrafları, kaza vb. durumlarda yedek parça pahalılığı gibi durumlar düşündürtüyor. T-CROSS 'a bindim gerçekten çok rahat ve konforlu duruyordu sürüşüde çok rahattır yormaz muhtemelen. Yüksek olması da Türkiye yollarında bir avantaj. Sizlerin yorumu ne olur acaba ?

  • Fsaribas F kullanıcısına yanıt
    Bende ekran böyle değil çok daha işlevsel ve ayarlanabiliyor. Siz de bir servise sorun isterseniz belki güncellenebiliyordur.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.