Şimdi Ara

VW ALTURDAN Sıfır araç aldım başıma gelenler.. (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
325
Cevap
9
Favori
11.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Modern insanlar ne hale gelmiş, üzülüyorum.

    Neler tartışılıyor.

    Bazen düşünüyorum da Ted Kaczynski ne kadar haklıymış.

    İmkan olsa bigün ziyaret edebilsem keşke, muhabbet ederdik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yassyoss

    quote:

    Orijinalden alıntı: wehrmacht

    quote:

    Orijinalden alıntı: yassyoss

    Şimdi bu iş mahkemeye doğru gidiyor yanlış anlamadı isem.Peki Mahkemede bu hasarın bayiden çıkmadan burada anlatılan şekilde bayide personel tarafından oluşturulduğunu nasıl ispat edeceksiniz?

    1-Bayide çalışıp bu hasara sebebiyet veren şahıs mahkemeye gelip '' evet bunu ben yaptım.Sorumluluk bayi ve bendedir.Bu olaydan dolayı oluşacak zararı (sizlerin yazımı ile en az 15-20 bin tl) ben karşılayacağım,bayinin zararını ödeyeceğim'' derse mahkemeyi kazandınız demektir...

    2-Bayi kimsenin yapmayacağını yapıp olaya ait görüntüleri mahkemeye sunup '' evet bu hasar araç bayiden çıkmadan oluşmuştur.Buna sebebiyet veren calışanımızla kendi aramızda biz işi çözeceğiz.Müşterimizden özürdiler yeni aracını teslim etmek için en kısa zamanda bayimize bekleriz'' derse yine mahkemeyi kazandınız demektir..

    FAKAT YUKARIDAKİ HER İKİ MADDENİN OLMAYACAĞINI ZATEN MAĞDUR OLAN KİŞİNİN SON MESAJLARINDAN HEPİMİZ ANLAMIŞ BULUNMAKTAYIZ.mAHKEMEYE GİDİP ''Aracımda bulunan hasar bayiden çıkmadan,bayide çalışan personelin dikkatsizliği sonucu asansör kapısının araca çarpması sonucu daha ben araca binmeden oluşmuştur.Bu durumdan dolayı aracımın değiştirilmesini talep ediyorum'' dediğiniz zaman hakim diyecekki:

    -Peki bu olayla ilgili olarak delil ve şahitiniz varmı?

    -Hayır efendim delil ve şahit yok.

    -Araç size teslim edilirken aracı kontrol ettinizmi?

    -Evet efendim ettim fakat hava muhalefeti sonucu hasarı fark edemedim fakat aracı asansöre bindiren şahıs hasarı fark edip aracı yarım saat sonra aşağı indirdi.Zaten asansöre aracı alırken bi gümbürtüler olmuştu.Çalışan personel bana 'ilk yardım çantası düşmüştür'' dedi.Bende şüphelenmeden aracı alıp çıktım.(İLK YARDIM ÇANTASININ DÜŞÜNCE YAPACAĞI GÜRÜLTÜNÜN SEVİYESİNİ TAHMİN ETMEKLE İLGİLİ BEN HİÇ YORUM YAPMIYORUM AMA HAKİM BUNU YAPACAKTIR VE MAĞDURA BUNUNLA İLGİLİ SORUSU OLACAKTIR)

    -Araç teslim tutanağında aracın size hasarsız sağlam olarak teslim edildiği yazmakta ve imzanız bulunmakta.Bu konuda ne diyeceksiniz?

    -yukarıdaki ifadelerin birçoğunun tekrarına ilaveten ''ben aracı teslim almadan önce imza attım çıkarken atmadım imzayı''

    -Bu imza ile aracın hasarsız teslim edildiğini kabul etmişsiniz ve aracı bayiden çıkartmışsınız.

    -olya ilişkin kamera kayıtları vardı fakat bayii bunları göstermiyor,görüntülere bakınca zaten anlayacaksınız bayiden görüntülerin istenmesini talep ediyorum.

    BAYİİ:Efendim asansörde kameramız bulunmamakta böyle bir görüntünün olması sözkonusu deildir..

    mağdur:Hayır hayırr vardı ben biliyorum gördümm söktüler kamerayı sonradan (buda ayrı bi ispat konusu)

    bayii: yok efendim gelin bakın

    mağdur:

    Bayii.Efendim şahıs bize (mahkemede inkar duvarı yıkılmaz) iftira ve haksız ithamlarda bulunmakta.Biz aracı sağlam olarak teslim ettik ve bunuda tutanak ile zabıt altına aldık.Şahıs hasarı dışarıda vermiş olabilir.Bizim bir sorumluluğumuz bulunmamaktadır.Çalışanımızında ifade ettiği gibi böyle bir hasar bayi içerisinde oluşmamıştır.Şahsın firmamıza yaptığı bu haksız ithamlardan dolayı kendisine tazminat davası açacğımızı ifade etmek istiyorum.

    karar:Olayın iddia edildiği gibi olup olmadığı kesin tesbit edilemediğinden,olaya ait görüntü,şahit vs delil niteliğinde bulgular bulunamadığından davanın düşmesine vs..vs..

    Zaten daha mahkemeye gelmeden savcılıktan takipsizlik kararı çıkacak.yukarıdakileri aslında boşuna yazıyorum.Hani bazılarının amcası yeni araç diye 2. el almış ya..onda motor numarası,şasi numarası,daha önceki noter satış kayıtları vs ile elinizde birtakım deliller vardır.Burada elinizde hiçbir delil yok.aslında bu mesajım baskasına o bilir kendini...Bu meajımıda beğenmeyip -1 yapar




    şu her maddenin sonuna ekledigin topları bilmemekte mutluluktur derler ya...


    6502 tüketici kanunu der ki;
    ayıplı mal ile karşılaşan müşterinin seçimlik hakları vardır
    - Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
    - Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,
    - Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
    - İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme.
    Satıcı, tüketicinin tercih ettiği talebi yerine getirmek zorundadır.
    Kusur varsa isbat yükü satıcıya aittir yani o hasarın dışarıda yapıldığını idda etmesi durumunda bunu bayinin isbat etmesi gerekir

    Hakim bilir kişi tayin eder bu asansörün kapısını ve hasarı karşılaştırır muhakkak bir sonuç çıkar idda sahibinin anlatımı ve iddası ile örtüşüyor ise bu iş tamam demektir.

    Siz benim yazdığım mesajı tekrar birdaha okuyun.Sonuçta nereye bağlandığını ve kime karşı neyi anlatmak istediğini birdaha yorumlayın.

    Kanun maddeleri açık.Bu maddelerin devreye girmesi için sizin haklılığınızı deliller ile İSPAT ETMENİZ gereklidir.Benmi anlatamıyorum,sizmi anlamıyorsunuz.Tartıştığımız kanun değil.Kanun mağdurdan yana onu bizde biliyoruz ama deliller maalesef bayiden yana...Anlatamadık gitti yha..



    Yoruma lüzum yok yanlış bir noktadan bakıyorsun meseleye, ortada alıcı tarafından ispata muhtaç bir durum yok hasar mevcut mağduriyet var "alıcının iddasını doğru kabul ediyorum" bu halde mahkeme süreci senin kurguladığın şekilde gelişmez mağdurun yapması gereken tek şey ödediği parayı hasarı ve mağduriyetini belgelemek ve seçimlik haklarından biri ile olayın oluş şekline ilişkin iddasını usulünce mahkemeye sunduğu andan sonra mahkeme soruşturmayı yapar mevcut hasar ve asansör kapısı ölçülür zaten mesele aydınlanır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xchg

    quote:

    Orijinalden alıntı: yassyoss

    quote:

    Orijinalden alıntı: xchg

    quote:

    Orijinalden alıntı: yassyoss

    Size git hakkını ara yeni araba vermek zorundalar diyenlerin lafına inanıp böyle bir işe kalkışmayın.Sizin yapacağınız iş şudur: ARACINIZI YETKİLİ SERVİSE GÖTÜRÜP ÖNCE TUTANAKLA RAPOR TANZİM EDECEKSİNİZ.FOTOĞRAFLAR İLE BU HASARI GÖRÜNTÜLEYİP SERVİSTE ORJİNAL PARÇA YADA BOYA İLE TAMİRİNİ YAPTIRACAKSINIZ.BU TAMİRAY KARŞILIĞINDA FATURA ALACAKSINIZ.aRACINIZA AİT SATIŞ FATURASI,TESLİM KAĞIDI,VARSA PERİYODİK BAKIM SERVİS ÇIKTILARI,ARACIN KULLANIM KILAVUZU İLE BİRLİKTE TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE YADA TİCARET MAHKEMELERİNE BAŞVURACAKSINIZ.BU MAHKEMELERDE SERVİSTE BU HATAYI DÜZELTMEK İÇİN HARCADIĞINIZ PARA KADAR BAYİYE İCRA DAVASI ACACAKSINIZ.tABİİ BU DAVADA SİZİN HAKLI OLDUĞUNUZU YİNE İSPAT ETMEK ZORUNDA KALACAKSINIZ..Kİ BU İMKANSIZ...BU İŞİN MAHKEME UOLU BUDUR.sİZE ASLA AMA ASLA YENİ ARAÇ VERMEZLER.BU AKLINIZDAN ASLA ÇIKARMAYIN.bURADA YENİSİNİ ALIRSIN FİLAN YAZARLAR HEPSİ HİKAYE..

    Yanlış bilgi verme insanlara. 1- Yasal sınırın üstünde bir bedel söz konusu olduğu için tüketici hakem heyetleri bununla ilgilenemez. 2- Ayıplı malda tamir seçeneği ile birlikte, bedel indirimi, birebir değişim veya iade gibi tercihler de yapılabilir. 3- Ayıplı malda tamir ücreti ödenmez. 4- İcra davasını ticaret mahkemesinde değil, ticaret mahkemesinin kararına göre ilamlı olarak icra dairesinden işlemler yapılır.


    @Hilaltecirli bu tür yalan yanlış yazanların, ki ben de yanlış yazıyor olabilirim, dediklerine aldırmayıp bir iki avukat ile görüş. Faydasını, zararını kendin düşünüp ona göre hareket edersin. Zarar konusunda hasarın serviste olduğu konusunda kaşeli imzalı yazı alıp, belirli indirimler karşısında tamirat da isteyebilirsin. Aslında dava açacaksan da, bayiye niyetini belli etmeden, bu yolu kullanacakmışsın gibi bir yazı da alabilirsin. Bu yazıyı mahkemeye başvuruda kullanırsın.

    Ezbere konuşmayın :

    1.272,19 TL’nin üstünde olup 3.321,17 TL’ye kadar olan uyuşmazlıklarda da İlçe Hakem Heyetleri’ne ya da Tüketici Mahkemesi’ne başvurulabilir. Ancak kararların yaptırım gücü olmadığından, sorun giderilmediği takdirde Tüketici Mahkemeleri’nde yeniden dava açılması gerekmektedir. 1.272,19 TL ile 3.321,17 TL arasındaki meblağa dair Tüketici Sorunları Hakem Heyeti kararı açılacak davada sadece delil niteliği taşıyabilmektedir. Taraflar; 1.272,19 TL üzerindeki heyet kararlarının infazı için İcra Müdürlükleri’ne başvuramaz. Parasal değeri 1.271,19 liradan yüksek ihtilaflarda direk Tüketici Mahkemesi’ne de gidilebilir.

    Bu hasarın giderilebilmesi için harcanacak para tavan miktar kadar olmayacaktır.Tüketici hakem heyetine başvuru şartlarını taşır bu konu.Tabii bazılarının iddia ettiği gibi araç değişimi asla yapılmayacağı için araç fiyatı üzerinden değerlendirme yapman çook yanlış...

    1-Satın aldığınız mal/hizmete ilişkin uyuşmazlığınız,

    Mal/hizmette bulunan ayıba ilişkin ise,
    Satıcı/sağlayıcı ile imzalamış olduğunuz sözleşmede yer alan haksız şartlara ilişkin ise,
    Taksitle satın aldığınız mal/hizmete için erken ödeme bulunmanız halinde yapılması gereken erken ödeme indiriminin hiç yapılmaması veya yanlış yapılmasına ilişkin ise,
    Satın aldığınız devre tatil sözleşmesinin sözleşmeye uygun olarak verilmemesi veya sözleşme gereği ödemeniz gereken üyelik ücretinin çok yüksek olmasına ilişkin ise,
    Satın aldığınız paket tur sözleşmesinin sözleşmeye uygun olarak düzenlenmemesine ilişkin ise,
    Kampanyalı (ön ödemeli) olarak satın aldığınız mal/hizmetin zamanında ve gereği gibi teslim edilmemesine ilişkin ise,
    Mesafeli sözleşme (internet, tv, vb. aracılığıyla) ile aldığınız mal/hizmetin size zamanında teslim edilmemesi, cayma hakkınızı kullanmanıza rağmen bedelin iade edilmemesine ilişkin ise,
    Banka veya tüketici finans kuruluşu ile imzalamış olduğunuz kredi sözleşmesini erken kapatmanıza rağmen gerekli olan faiz indiriminin yapılamaması veya yanlış yapılması veya sözleşme hükümlerinin ölçüsüz derecede aleyhinize olmasına ilişkin ise,
    Banka veya tüketici finans kuruluşu ile imzalamış olduğunuz sözleşme esnasında sizden çeşitli isimler altında sözleşmede yer almadığı halde masraf vb. alınmasına ilişkin ise,
    İmzalamış olduğunuz abonelik sözleşmesine ilişkin ise,
    Kapıdan aldığınız mal/hizmete ilişkin 14 gün içerisinde cayma hakkınızı kullanmanıza rağmen satıcı veya sağlayıcının ilk yedi gün içerisinde sizden para veya kıymetli evrak alınması yasak olduğu halde aldığı para veya kıymetli evrakın iadesi veya iptaline ilişkin ise,
    uyuşmazlığınızın çözümlenmesi için uyuşmazlık bedelini de dikkate alarak ikamet ettiğiniz yerdeki veya mal/hizmeti satın aldığınız yerdeki Ticaret İl Müdürlüğü ve Kaymakamlık bünyesinde yer alan Tüketici Hakem Heyetine veya Tüketici Mahkemesi'ne başvurmanız gerekecektir. Eğer bulunduğunuz yerde Tüketici Mahkemesi yoksa Asliye Hukuk Mahkemelerine Tüketici Mahkemesi sıfatıyla başvurabilirsiniz.

    2-Bu davada ayıplı malın ayıbının bayide oluştuğunu ispat etmek zorundasınız.Bunu ispat edemeden kanuni olarak hiçbir haktan yararlanamzsınız.Bayide çalışan personelin lehinize şahitlik yapmasını beklemek yada kamera kayıtlarının mahkemede delil olarak göstermesini beklemek beni güldürmekten öteye geçirmez.Okamera görüntüleri elektrik kesilir,virüs girer vs olur ortadan kalkar.Daha öncek. yorumlardada yazıldığı gibi ne görüntüler kayboldu silindi bu memlekette sizin aracınızı kim takar..

    3-Ayıplı malın ayıbının bayii kaynaklı olduğunu İSPAT ETMENİZ GEREKLİdİR hALA ANLAMIYORSUNUZ YHA.

    4-uyuşmazlığınızın çözümlenmesi için uyuşmazlık bedelini de dikkate alarak ikamet ettiğiniz yerdeki veya mal/hizmeti satın aldığınız yerdeki Ticaret İl Müdürlüğü ve Kaymakamlık bünyesinde yer alan Tüketici Hakem Heyetine veya Tüketici Mahkemesi'ne başvurmanız gerekecektir. Eğer bulunduğunuz yerde Tüketici Mahkemesi yoksa Asliye Hukuk Mahkemelerine Tüketici Mahkemesi sıfatıyla başvurabilirsiniz.

    İcra davası açarsınız.Mahkemede davayı kazandıktan sonra zararınız kadar bedele icra takibi yapılır.TEKRAR YAZIYORUM İYİ OKUYUP ANLAYIN:ARACIN AYIBININ GİDERİLMSİ İÇİN HARCADIĞINIZ PARAYI GÖSTERİR FATURA(BU FATURA TUTARI KADAR PARA KARŞILIĞI VE ARACIN DEĞER DÜŞÜMÜ KADAR PARA KARŞILIĞI İCRA TAKİBİ İÇİN GEREKLİ)ARACINIZIN FATURASINI(BU NİYE LAZIM:EĞER MAHKEME ŞAHSI HAKLI BULURSA ARACIN BU HASARDAN OLUŞAN DEĞER KAYBI BU FATURAYA GÖRE BİLİKKİŞİ TARAFINDAN TESPİT EDİLİR),ARACIN TESLİM KAĞIDI(BU NİYE LAZIM,ARACIN SİZE NASIL HANGİ DURUMDA TESLİM EDİLDİĞİNİ İFADE EDER'Kİ BU BELGE ZATEN ELİNİZİ KOLUNUZU BAĞLAYAN EN ÖNEMLİ DELİLDİR BAYİİ ADINA) ARACIN GARANTİ BELGESİ (ARACIN HANGİ ŞARTLARDA GARANTİ KAPSAMINDA OLDUĞUNU BELİRTEN ŞARTLARIN YAZILI OLDUĞU BAĞLAYICI KURALLARDIR) VE VARSA ARACA AİT SERVİS BAKIM KAĞITLARI (BU KAĞITLAR SİZİN FİRMANIN GARANTİYİ DEVAM ETTİRMESİ İÇİN İSTEDİĞİ ZORUNLU BAKIMLARI YAPTIRDIĞINIZIN İSPATIDIR FAKAT BU OLAYDA ÇOK ÖNEMİ YOKTUR) HASARA AİT FOTOĞRAFLAR,ŞAHİTLER,GÖRÜNTÜLER VS.

    Bu belgeler ile mahkemede haklı çıkarsanız zararınız kadar icra takibi yapılr.Öyle yeni araç filan alamazsınız.


    Bilip bilmedenlerin de bu forumda saçmaladığını yazmıştım:


    Yürürlükteki 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'dan ilgili madde:

    "Başvuru
    MADDE 68 – (1) Değeri iki bin Türk Lirasının altında bulunan uyuşmazlıklarda ilçe tüketici hakem heyetlerine, üç bin Türk Lirasının altında bulunan uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetlerine, büyükşehir statüsünde bulunan illerde ise iki bin Türk Lirası ile üç bin Türk Lirası arasındaki uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetlerine başvuru zorunludur. Bu değerlerin üzerindeki uyuşmazlıklar için tüketici hakem heyetlerine başvuru yapılamaz.
    "



    Ürünün ayıpsız değeri referans alınır. Seçimlik hakları kullanırken de örneğin, tamir yapılıp bedel tahsiline gidilmez. Ayıp kabul ediliyorsa, bedel indirimi, ürünün ayıpsızı ile değişimi, tamir ve iade kullanılabilir. Aracın durumu için ise, başvurudan önce tespit davası ile bilirkişi ve hakim gözetiminde tespit yapılır. Öyle ben servise götürdüm, bu kadar tuttu denilmesi anlam ifade etmiyor.

    Yukarıda kanun maddesinde yazılanı iyi oku, anla.

    Serviste aracın tamirini yaptırırsınız.Bu tamir karşılığı ödediğiniz ücreti faturalandırırsınız.Bu fatura tutarı karşılığını bayiden tanzim edebilmek için yukarıda saydığım evraklar ile birlikte icra davası açarsınız.Bu davayı kazanabilmek içinde somut deliller sunmanız gereklidir.Öyle arabamı ezdiniz bana yeni araç vereceksiniz diyemezsiniz.Kanun maddeleri açık zaten.Sizede yazayım sizde iyi anlayın.Sorun kanun maddeleri değil,sorun bu olayın tüketici lehine İSPAT edilememesi...

    Bir zamanlar garantisi devam eden Hyundai marka aracım vardı.100.000km yada 5 yıl süresi vardı garantinin.Araç 70.000 km iken Turbo ötmeye başladı.Servise gidip garanti kapsamında işlem yaptırmak istedim.Turbo'nun garanti kapsamına girmediğini kullanıcı hatası olduğunu söylediler.Ne kadar uğraştı isemde bunu kabul etmediler.Bende tamam diyerekk ücreti karşılığı turboyu değiştirdim.Bu tamirattan dolayı ödediğim ücretin faturasınıda alarak oradan ayrıldım,Aracın servis bakım kağıtlarını,araç teslim tutanağını,araç kullanım kılavuzunu,araç faturasını ve servis arıza bildirim formunu alarak tüketici mahkemesinde fatura karşılığı tutar kadar icra davası açtım yetkili servise.Benim aracın turbosunu değiştirmeyen servis ne taklalar atmaya başladı.benim yaptığım tüm masrafı faizi ile birlikte geri ödediler.Aldıkları ticari yara işin başka boyutu...

    Bu sebepten az-çok bilirim bu yolları.Haklı olduğunzu İSPAT etmek zorundasınız.Kanun maddeleri tüketici lehine zaten bunu tartışmıyoruz burada.Burada anlaşamadığımız nokta İSPAT meselesi...Ne kadar kolaymış .. hemen size 0 km araç verecekler..nerde o bolluk..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wehrmacht

    quote:

    Orijinalden alıntı: yassyoss

    quote:

    Orijinalden alıntı: wehrmacht

    quote:

    Orijinalden alıntı: yassyoss

    Şimdi bu iş mahkemeye doğru gidiyor yanlış anlamadı isem.Peki Mahkemede bu hasarın bayiden çıkmadan burada anlatılan şekilde bayide personel tarafından oluşturulduğunu nasıl ispat edeceksiniz?

    1-Bayide çalışıp bu hasara sebebiyet veren şahıs mahkemeye gelip '' evet bunu ben yaptım.Sorumluluk bayi ve bendedir.Bu olaydan dolayı oluşacak zararı (sizlerin yazımı ile en az 15-20 bin tl) ben karşılayacağım,bayinin zararını ödeyeceğim'' derse mahkemeyi kazandınız demektir...

    2-Bayi kimsenin yapmayacağını yapıp olaya ait görüntüleri mahkemeye sunup '' evet bu hasar araç bayiden çıkmadan oluşmuştur.Buna sebebiyet veren calışanımızla kendi aramızda biz işi çözeceğiz.Müşterimizden özürdiler yeni aracını teslim etmek için en kısa zamanda bayimize bekleriz'' derse yine mahkemeyi kazandınız demektir..

    FAKAT YUKARIDAKİ HER İKİ MADDENİN OLMAYACAĞINI ZATEN MAĞDUR OLAN KİŞİNİN SON MESAJLARINDAN HEPİMİZ ANLAMIŞ BULUNMAKTAYIZ.mAHKEMEYE GİDİP ''Aracımda bulunan hasar bayiden çıkmadan,bayide çalışan personelin dikkatsizliği sonucu asansör kapısının araca çarpması sonucu daha ben araca binmeden oluşmuştur.Bu durumdan dolayı aracımın değiştirilmesini talep ediyorum'' dediğiniz zaman hakim diyecekki:

    -Peki bu olayla ilgili olarak delil ve şahitiniz varmı?

    -Hayır efendim delil ve şahit yok.

    -Araç size teslim edilirken aracı kontrol ettinizmi?

    -Evet efendim ettim fakat hava muhalefeti sonucu hasarı fark edemedim fakat aracı asansöre bindiren şahıs hasarı fark edip aracı yarım saat sonra aşağı indirdi.Zaten asansöre aracı alırken bi gümbürtüler olmuştu.Çalışan personel bana 'ilk yardım çantası düşmüştür'' dedi.Bende şüphelenmeden aracı alıp çıktım.(İLK YARDIM ÇANTASININ DÜŞÜNCE YAPACAĞI GÜRÜLTÜNÜN SEVİYESİNİ TAHMİN ETMEKLE İLGİLİ BEN HİÇ YORUM YAPMIYORUM AMA HAKİM BUNU YAPACAKTIR VE MAĞDURA BUNUNLA İLGİLİ SORUSU OLACAKTIR)

    -Araç teslim tutanağında aracın size hasarsız sağlam olarak teslim edildiği yazmakta ve imzanız bulunmakta.Bu konuda ne diyeceksiniz?

    -yukarıdaki ifadelerin birçoğunun tekrarına ilaveten ''ben aracı teslim almadan önce imza attım çıkarken atmadım imzayı''

    -Bu imza ile aracın hasarsız teslim edildiğini kabul etmişsiniz ve aracı bayiden çıkartmışsınız.

    -olya ilişkin kamera kayıtları vardı fakat bayii bunları göstermiyor,görüntülere bakınca zaten anlayacaksınız bayiden görüntülerin istenmesini talep ediyorum.

    BAYİİ:Efendim asansörde kameramız bulunmamakta böyle bir görüntünün olması sözkonusu deildir..

    mağdur:Hayır hayırr vardı ben biliyorum gördümm söktüler kamerayı sonradan (buda ayrı bi ispat konusu)

    bayii: yok efendim gelin bakın

    mağdur:

    Bayii.Efendim şahıs bize (mahkemede inkar duvarı yıkılmaz) iftira ve haksız ithamlarda bulunmakta.Biz aracı sağlam olarak teslim ettik ve bunuda tutanak ile zabıt altına aldık.Şahıs hasarı dışarıda vermiş olabilir.Bizim bir sorumluluğumuz bulunmamaktadır.Çalışanımızında ifade ettiği gibi böyle bir hasar bayi içerisinde oluşmamıştır.Şahsın firmamıza yaptığı bu haksız ithamlardan dolayı kendisine tazminat davası açacğımızı ifade etmek istiyorum.

    karar:Olayın iddia edildiği gibi olup olmadığı kesin tesbit edilemediğinden,olaya ait görüntü,şahit vs delil niteliğinde bulgular bulunamadığından davanın düşmesine vs..vs..

    Zaten daha mahkemeye gelmeden savcılıktan takipsizlik kararı çıkacak.yukarıdakileri aslında boşuna yazıyorum.Hani bazılarının amcası yeni araç diye 2. el almış ya..onda motor numarası,şasi numarası,daha önceki noter satış kayıtları vs ile elinizde birtakım deliller vardır.Burada elinizde hiçbir delil yok.aslında bu mesajım baskasına o bilir kendini...Bu meajımıda beğenmeyip -1 yapar




    şu her maddenin sonuna ekledigin topları bilmemekte mutluluktur derler ya...


    6502 tüketici kanunu der ki;
    ayıplı mal ile karşılaşan müşterinin seçimlik hakları vardır
    - Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
    - Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,
    - Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
    - İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme.
    Satıcı, tüketicinin tercih ettiği talebi yerine getirmek zorundadır.
    Kusur varsa isbat yükü satıcıya aittir yani o hasarın dışarıda yapıldığını idda etmesi durumunda bunu bayinin isbat etmesi gerekir

    Hakim bilir kişi tayin eder bu asansörün kapısını ve hasarı karşılaştırır muhakkak bir sonuç çıkar idda sahibinin anlatımı ve iddası ile örtüşüyor ise bu iş tamam demektir.

    Siz benim yazdığım mesajı tekrar birdaha okuyun.Sonuçta nereye bağlandığını ve kime karşı neyi anlatmak istediğini birdaha yorumlayın.

    Kanun maddeleri açık.Bu maddelerin devreye girmesi için sizin haklılığınızı deliller ile İSPAT ETMENİZ gereklidir.Benmi anlatamıyorum,sizmi anlamıyorsunuz.Tartıştığımız kanun değil.Kanun mağdurdan yana onu bizde biliyoruz ama deliller maalesef bayiden yana...Anlatamadık gitti yha..



    Yoruma lüzum yok yanlış bir noktadan bakıyorsun meseleye, ortada alıcı tarafından ispata muhtaç bir durum yok hasar mevcut mağduriyet var "alıcının iddasını doğru kabul ediyorum" bu halde mahkeme süreci senin kurguladığın şekilde gelişmez mağdurun yapması gereken tek şey ödediği parayı hasarı ve mağduriyetini belgelemek ve seçimlik haklarından biri ile olayın oluş şekline ilişkin iddasını usulünce mahkemeye sunduğu andan sonra mahkeme soruşturmayı yapar mevcut hasar ve asansör kapısı ölçülür zaten mesele aydınlanır.

    İspata gerek yokmu... size yazmıyorum artık.Çünkü ne yazsam boş..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xchg

    quote:

    Orijinalden alıntı: yassyoss

    quote:

    Orijinalden alıntı: xchg

    quote:

    Orijinalden alıntı: yassyoss

    quote:

    Orijinalden alıntı: OzguR1992

    Firmanın Türkiye ve Avrupa Disbritörlerini ara bilgi ver.
    Bayi değişim yapmazsa sana şöyle söyleyim senin o araç 2. el'de en az 10 milyar kayıp yaş hasarlı olduğu için kayba uğrayacaktır.
    Savcılığa git Bayi'den şikayetçi ol.Kesinlikle anlaşma yoluna gitme sana özürlü mal satmışlar.
    Savcılık Dava acacaktır ve muhtemelen sen bu davayı kazanırsın.Araç Değişimi yada Para iadesi,Mahkeme Masrafları Bayi'ye yüklenir.Ayrıca Bayi Hem Disbritörden hemde Mahkeme'den ceza alır.

    Ne kadar kolaymış yha..Neyi nasıl ispat edecek? Kamera görüntüsünü eğer silmedilerse vereceklermi zannediyorsunuz siz? O çalışan adam sizden yanamı şahitlik yapacak,sizmi veriyorsunuz ekmeğini o şahsın? Mahkeme bayii alyhine karra verdi diyelim (bu mümkün değilde) o işçiden almazmı bu zararı? Siz neden bahsediyorsunuz? Mahkemede deliller konuşur öyle lafla peynir gemisi yürümez mahkemede? bu sizin dediğiniz anca tüketiciyi koruma derneklerinde belki iş yapar onundaa bağlayıcılığı yok.Mahkemede bu davadan hiçbirşey çıkmaz.Aksine bayii haksızda olsa iftira suçundan tazminat davası bile açabilir ve eli sizinkinden çok ama çook daha kuvvetlidir...İşte hendek,işte deve..hepimiz burdayız hodri meydan..

    Mahkemede hakim sadece kanıtlara bakmaz, hayatın olağan akışına göre ve tarafların yaklaşımına göre de yorumlayıp takdirini kullanıp kararını verir.

    Sulh ile ilgili olaylarda pek iftira olmaz. Zaten anlaşmazlık dolayısı ile dava açılır. Sonuçta mahkeme taraf olarak bayiden zararın karşılanmasını isteyebilir. Buradaki ticarette oradaki çalışan bir taraf değil. Bayinin ise işçiden zararı karşılaması biraz daha karışık bir konu. İş kanunu kapsamına giriyor ve birçok farklı parametre var. Şahitlik konusunda ise, lehte veya aleyhte şahitliğin maaşı verme ile ilgisi yok. Eğer yalancı şahitlik yaptığı da dava sonunda ortaya çıkarsa hapis cezası var. Bir de karşı tarafın tazminat konusu yapma ihtimali de oluyor.

    Ayrıca bilip bilmeden bu tür önemli konularda atıp tutmamak gerekiyor. Örneğin bu sulh mahkemesini ilgilendiren bir konu ve savcılıkla ilgisi yok. Bu durumda konuyu açan arkadaşın takip etmesi gereken en iyi yol, sulh ve tüketici davaları konusunda daha iyi olan bir avukat ile görüşmek olur. Forum ortamında doğru düzgün yazanlar kadar, saçma sapan yazan, taraflı yazan, yazmış olmak için yazan kişi de çok oluyor.

    iş çözümlenirse kimin ne yazdığı nasıl yorum yaptığı daha net ortaya çıkar.Adamın şahitliği bilmem nereye dayanır yok efendim iş kanunu devreye girer siz neyin kafasındasınız.Bir kere yazılanı iyi anlayın iyi yorumlayın.O çalışan işçi kesinlikle bu şahsın lehinde şahitlik yapmaz.Şahitlik yaparsa hem işinden hem ekmeğinen olacağını bilir.O zararı tazmin edeceğini bilir.O kamera kayıtları ortaya çıkmaz.Sizde hiçbirşey ispat edemeden deliliniz olmadan tırmalar durursunuz.Birde üstüne bayii işi büyütüse haksız ithamdan tazminat ödersiniz..Hyundai firması ile yasadığım benzerolayı mahkemede çözdüğüm için sizden çok daha fazla tecrübeye sahibim burada.Boş boş konuşup senin tabirinle Forum ortamında doğru düzgün yazanlar kadar, saçma sapan yazan, taraflı yazan, yazmış olmak için yazan kişi de çok oluyor.Alanı tanımam satanı tanımam ww binmem niye taraflı yorum yapayım..güldürüyorsunuz beni..

    Sen burada yazdıkların gibi hareket ettiysen o davada haksız konuma düşmen veya zaten haksızken yapmış olman normal görünüyor. Ayrıca yazdığım gibi, oradaki çalışan yalancı şahitlik yaptığında hapis cezası alacağını öğrendiğinde pek senin gibi davranamıyor.

    Bir şirkette yöneticiyim ve özellikle iş hukuku, borçlar/ticaret hukuku gibi konuları sokaktaki ortalama bir kişiden daha iyi bildiğimi söyleyebilirim.

    Yalan şahitlik yaptığınıda siz şimdi ispat edersiniz.Mağdurun ispat etmesi gerekenleri ispat edemiyorsunuz ama çalışanı hemen hapse attınız..helal olsun size.Bilginize hayran kaldım..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yassyoss

    quote:

    Orijinalden alıntı: wehrmacht

    quote:

    Orijinalden alıntı: yassyoss

    quote:

    Orijinalden alıntı: wehrmacht

    quote:

    Orijinalden alıntı: yassyoss

    Şimdi bu iş mahkemeye doğru gidiyor yanlış anlamadı isem.Peki Mahkemede bu hasarın bayiden çıkmadan burada anlatılan şekilde bayide personel tarafından oluşturulduğunu nasıl ispat edeceksiniz?

    1-Bayide çalışıp bu hasara sebebiyet veren şahıs mahkemeye gelip '' evet bunu ben yaptım.Sorumluluk bayi ve bendedir.Bu olaydan dolayı oluşacak zararı (sizlerin yazımı ile en az 15-20 bin tl) ben karşılayacağım,bayinin zararını ödeyeceğim'' derse mahkemeyi kazandınız demektir...

    2-Bayi kimsenin yapmayacağını yapıp olaya ait görüntüleri mahkemeye sunup '' evet bu hasar araç bayiden çıkmadan oluşmuştur.Buna sebebiyet veren calışanımızla kendi aramızda biz işi çözeceğiz.Müşterimizden özürdiler yeni aracını teslim etmek için en kısa zamanda bayimize bekleriz'' derse yine mahkemeyi kazandınız demektir..

    FAKAT YUKARIDAKİ HER İKİ MADDENİN OLMAYACAĞINI ZATEN MAĞDUR OLAN KİŞİNİN SON MESAJLARINDAN HEPİMİZ ANLAMIŞ BULUNMAKTAYIZ.mAHKEMEYE GİDİP ''Aracımda bulunan hasar bayiden çıkmadan,bayide çalışan personelin dikkatsizliği sonucu asansör kapısının araca çarpması sonucu daha ben araca binmeden oluşmuştur.Bu durumdan dolayı aracımın değiştirilmesini talep ediyorum'' dediğiniz zaman hakim diyecekki:

    -Peki bu olayla ilgili olarak delil ve şahitiniz varmı?

    -Hayır efendim delil ve şahit yok.

    -Araç size teslim edilirken aracı kontrol ettinizmi?

    -Evet efendim ettim fakat hava muhalefeti sonucu hasarı fark edemedim fakat aracı asansöre bindiren şahıs hasarı fark edip aracı yarım saat sonra aşağı indirdi.Zaten asansöre aracı alırken bi gümbürtüler olmuştu.Çalışan personel bana 'ilk yardım çantası düşmüştür'' dedi.Bende şüphelenmeden aracı alıp çıktım.(İLK YARDIM ÇANTASININ DÜŞÜNCE YAPACAĞI GÜRÜLTÜNÜN SEVİYESİNİ TAHMİN ETMEKLE İLGİLİ BEN HİÇ YORUM YAPMIYORUM AMA HAKİM BUNU YAPACAKTIR VE MAĞDURA BUNUNLA İLGİLİ SORUSU OLACAKTIR)

    -Araç teslim tutanağında aracın size hasarsız sağlam olarak teslim edildiği yazmakta ve imzanız bulunmakta.Bu konuda ne diyeceksiniz?

    -yukarıdaki ifadelerin birçoğunun tekrarına ilaveten ''ben aracı teslim almadan önce imza attım çıkarken atmadım imzayı''

    -Bu imza ile aracın hasarsız teslim edildiğini kabul etmişsiniz ve aracı bayiden çıkartmışsınız.

    -olya ilişkin kamera kayıtları vardı fakat bayii bunları göstermiyor,görüntülere bakınca zaten anlayacaksınız bayiden görüntülerin istenmesini talep ediyorum.

    BAYİİ:Efendim asansörde kameramız bulunmamakta böyle bir görüntünün olması sözkonusu deildir..

    mağdur:Hayır hayırr vardı ben biliyorum gördümm söktüler kamerayı sonradan (buda ayrı bi ispat konusu)

    bayii: yok efendim gelin bakın

    mağdur:

    Bayii.Efendim şahıs bize (mahkemede inkar duvarı yıkılmaz) iftira ve haksız ithamlarda bulunmakta.Biz aracı sağlam olarak teslim ettik ve bunuda tutanak ile zabıt altına aldık.Şahıs hasarı dışarıda vermiş olabilir.Bizim bir sorumluluğumuz bulunmamaktadır.Çalışanımızında ifade ettiği gibi böyle bir hasar bayi içerisinde oluşmamıştır.Şahsın firmamıza yaptığı bu haksız ithamlardan dolayı kendisine tazminat davası açacğımızı ifade etmek istiyorum.

    karar:Olayın iddia edildiği gibi olup olmadığı kesin tesbit edilemediğinden,olaya ait görüntü,şahit vs delil niteliğinde bulgular bulunamadığından davanın düşmesine vs..vs..

    Zaten daha mahkemeye gelmeden savcılıktan takipsizlik kararı çıkacak.yukarıdakileri aslında boşuna yazıyorum.Hani bazılarının amcası yeni araç diye 2. el almış ya..onda motor numarası,şasi numarası,daha önceki noter satış kayıtları vs ile elinizde birtakım deliller vardır.Burada elinizde hiçbir delil yok.aslında bu mesajım baskasına o bilir kendini...Bu meajımıda beğenmeyip -1 yapar




    şu her maddenin sonuna ekledigin topları bilmemekte mutluluktur derler ya...


    6502 tüketici kanunu der ki;
    ayıplı mal ile karşılaşan müşterinin seçimlik hakları vardır
    - Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
    - Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,
    - Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
    - İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme.
    Satıcı, tüketicinin tercih ettiği talebi yerine getirmek zorundadır.
    Kusur varsa isbat yükü satıcıya aittir yani o hasarın dışarıda yapıldığını idda etmesi durumunda bunu bayinin isbat etmesi gerekir

    Hakim bilir kişi tayin eder bu asansörün kapısını ve hasarı karşılaştırır muhakkak bir sonuç çıkar idda sahibinin anlatımı ve iddası ile örtüşüyor ise bu iş tamam demektir.

    Siz benim yazdığım mesajı tekrar birdaha okuyun.Sonuçta nereye bağlandığını ve kime karşı neyi anlatmak istediğini birdaha yorumlayın.

    Kanun maddeleri açık.Bu maddelerin devreye girmesi için sizin haklılığınızı deliller ile İSPAT ETMENİZ gereklidir.Benmi anlatamıyorum,sizmi anlamıyorsunuz.Tartıştığımız kanun değil.Kanun mağdurdan yana onu bizde biliyoruz ama deliller maalesef bayiden yana...Anlatamadık gitti yha..



    Yoruma lüzum yok yanlış bir noktadan bakıyorsun meseleye, ortada alıcı tarafından ispata muhtaç bir durum yok hasar mevcut mağduriyet var "alıcının iddasını doğru kabul ediyorum" bu halde mahkeme süreci senin kurguladığın şekilde gelişmez mağdurun yapması gereken tek şey ödediği parayı hasarı ve mağduriyetini belgelemek ve seçimlik haklarından biri ile olayın oluş şekline ilişkin iddasını usulünce mahkemeye sunduğu andan sonra mahkeme soruşturmayı yapar mevcut hasar ve asansör kapısı ölçülür zaten mesele aydınlanır.

    İspata gerek yokmu... size yazmıyorum artık.Çünkü ne yazsam boş..

    sen ağlanacak haline gülüyorsun bayinin avukatımısın

    arabadaki hasarı mı göremiyorsun hasar sonucu oluşan mağduriyeti mi idrak edemedin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yassyoss

    quote:

    Orijinalden alıntı: xchg

    quote:

    Orijinalden alıntı: yassyoss

    quote:

    Orijinalden alıntı: xchg

    quote:

    Orijinalden alıntı: yassyoss

    quote:

    Orijinalden alıntı: OzguR1992

    Firmanın Türkiye ve Avrupa Disbritörlerini ara bilgi ver.
    Bayi değişim yapmazsa sana şöyle söyleyim senin o araç 2. el'de en az 10 milyar kayıp yaş hasarlı olduğu için kayba uğrayacaktır.
    Savcılığa git Bayi'den şikayetçi ol.Kesinlikle anlaşma yoluna gitme sana özürlü mal satmışlar.
    Savcılık Dava acacaktır ve muhtemelen sen bu davayı kazanırsın.Araç Değişimi yada Para iadesi,Mahkeme Masrafları Bayi'ye yüklenir.Ayrıca Bayi Hem Disbritörden hemde Mahkeme'den ceza alır.

    Ne kadar kolaymış yha..Neyi nasıl ispat edecek? Kamera görüntüsünü eğer silmedilerse vereceklermi zannediyorsunuz siz? O çalışan adam sizden yanamı şahitlik yapacak,sizmi veriyorsunuz ekmeğini o şahsın? Mahkeme bayii alyhine karra verdi diyelim (bu mümkün değilde) o işçiden almazmı bu zararı? Siz neden bahsediyorsunuz? Mahkemede deliller konuşur öyle lafla peynir gemisi yürümez mahkemede? bu sizin dediğiniz anca tüketiciyi koruma derneklerinde belki iş yapar onundaa bağlayıcılığı yok.Mahkemede bu davadan hiçbirşey çıkmaz.Aksine bayii haksızda olsa iftira suçundan tazminat davası bile açabilir ve eli sizinkinden çok ama çook daha kuvvetlidir...İşte hendek,işte deve..hepimiz burdayız hodri meydan..

    Mahkemede hakim sadece kanıtlara bakmaz, hayatın olağan akışına göre ve tarafların yaklaşımına göre de yorumlayıp takdirini kullanıp kararını verir.

    Sulh ile ilgili olaylarda pek iftira olmaz. Zaten anlaşmazlık dolayısı ile dava açılır. Sonuçta mahkeme taraf olarak bayiden zararın karşılanmasını isteyebilir. Buradaki ticarette oradaki çalışan bir taraf değil. Bayinin ise işçiden zararı karşılaması biraz daha karışık bir konu. İş kanunu kapsamına giriyor ve birçok farklı parametre var. Şahitlik konusunda ise, lehte veya aleyhte şahitliğin maaşı verme ile ilgisi yok. Eğer yalancı şahitlik yaptığı da dava sonunda ortaya çıkarsa hapis cezası var. Bir de karşı tarafın tazminat konusu yapma ihtimali de oluyor.

    Ayrıca bilip bilmeden bu tür önemli konularda atıp tutmamak gerekiyor. Örneğin bu sulh mahkemesini ilgilendiren bir konu ve savcılıkla ilgisi yok. Bu durumda konuyu açan arkadaşın takip etmesi gereken en iyi yol, sulh ve tüketici davaları konusunda daha iyi olan bir avukat ile görüşmek olur. Forum ortamında doğru düzgün yazanlar kadar, saçma sapan yazan, taraflı yazan, yazmış olmak için yazan kişi de çok oluyor.

    iş çözümlenirse kimin ne yazdığı nasıl yorum yaptığı daha net ortaya çıkar.Adamın şahitliği bilmem nereye dayanır yok efendim iş kanunu devreye girer siz neyin kafasındasınız.Bir kere yazılanı iyi anlayın iyi yorumlayın.O çalışan işçi kesinlikle bu şahsın lehinde şahitlik yapmaz.Şahitlik yaparsa hem işinden hem ekmeğinen olacağını bilir.O zararı tazmin edeceğini bilir.O kamera kayıtları ortaya çıkmaz.Sizde hiçbirşey ispat edemeden deliliniz olmadan tırmalar durursunuz.Birde üstüne bayii işi büyütüse haksız ithamdan tazminat ödersiniz..Hyundai firması ile yasadığım benzerolayı mahkemede çözdüğüm için sizden çok daha fazla tecrübeye sahibim burada.Boş boş konuşup senin tabirinle Forum ortamında doğru düzgün yazanlar kadar, saçma sapan yazan, taraflı yazan, yazmış olmak için yazan kişi de çok oluyor.Alanı tanımam satanı tanımam ww binmem niye taraflı yorum yapayım..güldürüyorsunuz beni..

    Sen burada yazdıkların gibi hareket ettiysen o davada haksız konuma düşmen veya zaten haksızken yapmış olman normal görünüyor. Ayrıca yazdığım gibi, oradaki çalışan yalancı şahitlik yaptığında hapis cezası alacağını öğrendiğinde pek senin gibi davranamıyor.

    Bir şirkette yöneticiyim ve özellikle iş hukuku, borçlar/ticaret hukuku gibi konuları sokaktaki ortalama bir kişiden daha iyi bildiğimi söyleyebilirim.

    Yalan şahitlik yaptığınıda siz şimdi ispat edersiniz.Mağdurun ispat etmesi gerekenleri ispat edemiyorsunuz ama çalışanı hemen hapse attınız..helal olsun size.Bilginize hayran kaldım..

    Şimdi kendi kendine şunu sor mağdur arabasındaki hasardan başka neyi isbat emesi gerekiyor sonrada buraya yaz




  • wehrmacht kullanıcısına yanıt
    Mağdur arabasındaki hasarı ispat etmeyecek.O zaten ortada.Asıl ispat gerektiren bunun bayii içinde bayi çalışanı tarafından yapıldığını ispat etmek.Bunu nasıl ispat edecek sizde kendinize sorun ve buraya yazın...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xchg

    quote:

    Orijinalden alıntı: yassyoss

    quote:

    Orijinalden alıntı: wehrmacht

    quote:

    Orijinalden alıntı: yassyoss

    quote:

    Orijinalden alıntı: wehrmacht

    quote:

    Orijinalden alıntı: yassyoss

    Şimdi bu iş mahkemeye doğru gidiyor yanlış anlamadı isem.Peki Mahkemede bu hasarın bayiden çıkmadan burada anlatılan şekilde bayide personel tarafından oluşturulduğunu nasıl ispat edeceksiniz?

    1-Bayide çalışıp bu hasara sebebiyet veren şahıs mahkemeye gelip '' evet bunu ben yaptım.Sorumluluk bayi ve bendedir.Bu olaydan dolayı oluşacak zararı (sizlerin yazımı ile en az 15-20 bin tl) ben karşılayacağım,bayinin zararını ödeyeceğim'' derse mahkemeyi kazandınız demektir...

    2-Bayi kimsenin yapmayacağını yapıp olaya ait görüntüleri mahkemeye sunup '' evet bu hasar araç bayiden çıkmadan oluşmuştur.Buna sebebiyet veren calışanımızla kendi aramızda biz işi çözeceğiz.Müşterimizden özürdiler yeni aracını teslim etmek için en kısa zamanda bayimize bekleriz'' derse yine mahkemeyi kazandınız demektir..

    FAKAT YUKARIDAKİ HER İKİ MADDENİN OLMAYACAĞINI ZATEN MAĞDUR OLAN KİŞİNİN SON MESAJLARINDAN HEPİMİZ ANLAMIŞ BULUNMAKTAYIZ.mAHKEMEYE GİDİP ''Aracımda bulunan hasar bayiden çıkmadan,bayide çalışan personelin dikkatsizliği sonucu asansör kapısının araca çarpması sonucu daha ben araca binmeden oluşmuştur.Bu durumdan dolayı aracımın değiştirilmesini talep ediyorum'' dediğiniz zaman hakim diyecekki:

    -Peki bu olayla ilgili olarak delil ve şahitiniz varmı?

    -Hayır efendim delil ve şahit yok.

    -Araç size teslim edilirken aracı kontrol ettinizmi?

    -Evet efendim ettim fakat hava muhalefeti sonucu hasarı fark edemedim fakat aracı asansöre bindiren şahıs hasarı fark edip aracı yarım saat sonra aşağı indirdi.Zaten asansöre aracı alırken bi gümbürtüler olmuştu.Çalışan personel bana 'ilk yardım çantası düşmüştür'' dedi.Bende şüphelenmeden aracı alıp çıktım.(İLK YARDIM ÇANTASININ DÜŞÜNCE YAPACAĞI GÜRÜLTÜNÜN SEVİYESİNİ TAHMİN ETMEKLE İLGİLİ BEN HİÇ YORUM YAPMIYORUM AMA HAKİM BUNU YAPACAKTIR VE MAĞDURA BUNUNLA İLGİLİ SORUSU OLACAKTIR)

    -Araç teslim tutanağında aracın size hasarsız sağlam olarak teslim edildiği yazmakta ve imzanız bulunmakta.Bu konuda ne diyeceksiniz?

    -yukarıdaki ifadelerin birçoğunun tekrarına ilaveten ''ben aracı teslim almadan önce imza attım çıkarken atmadım imzayı''

    -Bu imza ile aracın hasarsız teslim edildiğini kabul etmişsiniz ve aracı bayiden çıkartmışsınız.

    -olya ilişkin kamera kayıtları vardı fakat bayii bunları göstermiyor,görüntülere bakınca zaten anlayacaksınız bayiden görüntülerin istenmesini talep ediyorum.

    BAYİİ:Efendim asansörde kameramız bulunmamakta böyle bir görüntünün olması sözkonusu deildir..

    mağdur:Hayır hayırr vardı ben biliyorum gördümm söktüler kamerayı sonradan (buda ayrı bi ispat konusu)

    bayii: yok efendim gelin bakın

    mağdur:

    Bayii.Efendim şahıs bize (mahkemede inkar duvarı yıkılmaz) iftira ve haksız ithamlarda bulunmakta.Biz aracı sağlam olarak teslim ettik ve bunuda tutanak ile zabıt altına aldık.Şahıs hasarı dışarıda vermiş olabilir.Bizim bir sorumluluğumuz bulunmamaktadır.Çalışanımızında ifade ettiği gibi böyle bir hasar bayi içerisinde oluşmamıştır.Şahsın firmamıza yaptığı bu haksız ithamlardan dolayı kendisine tazminat davası açacğımızı ifade etmek istiyorum.

    karar:Olayın iddia edildiği gibi olup olmadığı kesin tesbit edilemediğinden,olaya ait görüntü,şahit vs delil niteliğinde bulgular bulunamadığından davanın düşmesine vs..vs..

    Zaten daha mahkemeye gelmeden savcılıktan takipsizlik kararı çıkacak.yukarıdakileri aslında boşuna yazıyorum.Hani bazılarının amcası yeni araç diye 2. el almış ya..onda motor numarası,şasi numarası,daha önceki noter satış kayıtları vs ile elinizde birtakım deliller vardır.Burada elinizde hiçbir delil yok.aslında bu mesajım baskasına o bilir kendini...Bu meajımıda beğenmeyip -1 yapar




    şu her maddenin sonuna ekledigin topları bilmemekte mutluluktur derler ya...


    6502 tüketici kanunu der ki;
    ayıplı mal ile karşılaşan müşterinin seçimlik hakları vardır
    - Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
    - Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,
    - Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
    - İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme.
    Satıcı, tüketicinin tercih ettiği talebi yerine getirmek zorundadır.
    Kusur varsa isbat yükü satıcıya aittir yani o hasarın dışarıda yapıldığını idda etmesi durumunda bunu bayinin isbat etmesi gerekir

    Hakim bilir kişi tayin eder bu asansörün kapısını ve hasarı karşılaştırır muhakkak bir sonuç çıkar idda sahibinin anlatımı ve iddası ile örtüşüyor ise bu iş tamam demektir.

    Siz benim yazdığım mesajı tekrar birdaha okuyun.Sonuçta nereye bağlandığını ve kime karşı neyi anlatmak istediğini birdaha yorumlayın.

    Kanun maddeleri açık.Bu maddelerin devreye girmesi için sizin haklılığınızı deliller ile İSPAT ETMENİZ gereklidir.Benmi anlatamıyorum,sizmi anlamıyorsunuz.Tartıştığımız kanun değil.Kanun mağdurdan yana onu bizde biliyoruz ama deliller maalesef bayiden yana...Anlatamadık gitti yha..



    Yoruma lüzum yok yanlış bir noktadan bakıyorsun meseleye, ortada alıcı tarafından ispata muhtaç bir durum yok hasar mevcut mağduriyet var "alıcının iddasını doğru kabul ediyorum" bu halde mahkeme süreci senin kurguladığın şekilde gelişmez mağdurun yapması gereken tek şey ödediği parayı hasarı ve mağduriyetini belgelemek ve seçimlik haklarından biri ile olayın oluş şekline ilişkin iddasını usulünce mahkemeye sunduğu andan sonra mahkeme soruşturmayı yapar mevcut hasar ve asansör kapısı ölçülür zaten mesele aydınlanır.

    İspata gerek yokmu... size yazmıyorum artık.Çünkü ne yazsam boş..

    Yine 6502 sayılı kanundan alıntı:

    "
    Ayıplı maldan sorumluluk
    MADDE 9 – (1) Satıcı, malı satış sözleşmesine uygun olarak tüketiciye teslim etmekle yükümlüdür.
    (2) Satıcı, kendisinden kaynaklanmayan reklam yoluyla yapılan açıklamalardan haberdar olmadığını ve haberdar olmasının da kendisinden beklenemeyeceğini veya yapılan açıklamanın içeriğinin satış sözleşmesinin akdi anında düzeltilmiş olduğunu veya satış sözleşmesi kurulma kararının bu açıklama ile nedensellik bağı içinde olmadığını ispatladığı takdirde açıklamanın içeriği ile bağlı olmaz.
    İspat yükü
    MADDE 10 – (1) Teslim tarihinden itibaren altı ay içinde ortaya çıkan ayıpların, teslim tarihinde var olduğu kabul edilir. Bu durumda malın ayıplı olmadığının ispatı satıcıya aittir. Bu karine, malın veya ayıbın niteliği ile bağdaşmıyor ise uygulanmaz.
    (2) Tüketicinin, sözleşmenin kurulduğu tarihte ayıptan haberdar olduğu veya haberdar olmasının kendisinden beklendiği hâllerde, sözleşmeye aykırılık söz konusu olmaz. Bunların dışındaki ayıplara karşı tüketicinin seçimlik hakları saklıdır.
    "

    Satıcı ispat etmek zorunda. Mahkeme durumunda hakim kararda da belirtir, hayatın olağan akışına göre diye başlayıp devam eder. Satıcı aksini hakime kabul ettirmeye çalışacaktır.

    Araç sağlam ve ayıpsız olarak alıcıya teslim edilmiş ve bu araç teslim tutanağı ile zabıt altına alınarak belgelendirilmiştir.Satıcı aracı sağlam olarak verdiğini bu belge ile ispatlar çünkü alıcı sağlam olarak aldığına dair bu belgeye imza atmıştır ve aracı oradan çıkartarak evine gitmiştir.Satıcı daha neyi ispat edecek Aracı kontrol ederek imza atarak teslim almış alıcı bayiden ayrılmış..siz nerdesiniz yha???




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yassyoss

    Mağdur arabasındaki hasarı ispat etmeyecek.O zaten ortada.Asıl ispat gerektiren bunun bayii içinde bayi çalışanı tarafından yapıldığını ispat etmek.Bunu nasıl ispat edecek sizde kendinize sorun ve buraya yazın...

    Asıl ispat gerektiren diye tanımladığın şeyi tüketici yasası satıcıya yüklüyor. o sebepten defaaten tekrar ediyorum mahkeme sürecinde mahkeme bilir kişi tayin eder mağdur ifadesi ile asansörün çalışması veya yanlış kullanımı ile hasar verme olasılığı değerlendirilir sonuç çok kolay hasar ile çarpma olasılığı olan nokta karşılaştırılır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wehrmacht

    quote:

    Orijinalden alıntı: yassyoss

    Mağdur arabasındaki hasarı ispat etmeyecek.O zaten ortada.Asıl ispat gerektiren bunun bayii içinde bayi çalışanı tarafından yapıldığını ispat etmek.Bunu nasıl ispat edecek sizde kendinize sorun ve buraya yazın...

    Asıl ispat gerektiren diye tanımladığın şeyi tüketici yasası satıcıya yüklüyor. o sebepten defaaten tekrar ediyorum mahkeme sürecinde mahkeme bilir kişi tayin eder mağdur ifadesi ile asansörün çalışması veya yanlış kullanımı ile hasar verme olasılığı değerlendirilir sonuç çok kolay hasar ile çarpma olasılığı olan nokta karşılaştırılır.

    Sonuçta ne olur? Pasta ile kolayca çıkabilecek bir leke ve çok hafif bir göçüğe bakarak bilirkişi'' evet bu asansörden dolayı olmuştur.Böyle bir hasar baska türlü verilemez.Bu yüzden bayi hyatın akışına göre yeni bir araç vermek zorundadır''mı diyecek?? O zaman benim mercedestede var böyle ufak ezik bende gideyim mahkemeye görüntü yok şahit yok aracıma çalışan hasar verdi aracı değiştirin diyeyim o zaman.Nasıl olsa bunun böyle olmadığını mercedes bayii ispat etmek zorunda size göre bu işler böyle çözümleniyorsa yaşadık..haydi millet araç değişimine..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yassyoss -- 4 Kasım 2014; 23:05:46 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yassyoss

    quote:

    Orijinalden alıntı: wehrmacht

    quote:

    Orijinalden alıntı: yassyoss

    Mağdur arabasındaki hasarı ispat etmeyecek.O zaten ortada.Asıl ispat gerektiren bunun bayii içinde bayi çalışanı tarafından yapıldığını ispat etmek.Bunu nasıl ispat edecek sizde kendinize sorun ve buraya yazın...

    Asıl ispat gerektiren diye tanımladığın şeyi tüketici yasası satıcıya yüklüyor. o sebepten defaaten tekrar ediyorum mahkeme sürecinde mahkeme bilir kişi tayin eder mağdur ifadesi ile asansörün çalışması veya yanlış kullanımı ile hasar verme olasılığı değerlendirilir sonuç çok kolay hasar ile çarpma olasılığı olan nokta karşılaştırılır.

    Sonuçta ne olur? Pasta ile kolayca çıkabilecek bir leke ve çok hafif bir göçüğe bakarak bilirkişi'' evet bu asansörden dolayı olmuştur.Böyle bir hasar baska türlü verilemez.Bu yüzden bayi hyatın akışına göre yeni bir araç vermek zorundadır''mı diyecek?? O zaman benim mercedestede var böyle ufak ezik bende gideyim mahkemeye görüntü yok şahit yok aracıma çalışan hasar verdi aracı değiştirin diyeyim o zaman size göre bu işler böyle çözümleniyorsa yaşadık..haydi millet araç değişimine..

    İşte cevap gene senin içindeymiş hayatın doğal akışı bu 3 kelime senin her istediğini yapmanı engelleyen. bilir kişi asansörün bu hasarı verdiğine kanaat ederse mağdur seçimlik haklarından istediğini kullanır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yassyoss

    Mağdur arabasındaki hasarı ispat etmeyecek.O zaten ortada.Asıl ispat gerektiren bunun bayii içinde bayi çalışanı tarafından yapıldığını ispat etmek.Bunu nasıl ispat edecek sizde kendinize sorun ve buraya yazın...

    Belki unutmuş olabilirsiniz.Buna cevapp vermediniz daha...@wehrmacht
  • 207m kullanıcısına yanıt
    Ya sen hala nasıl konuşabiliyorsun anlamıyorum. Doğuş çalışanı olduğun ortaya çıktı birde üstüne üstlük doğuş mağduru yüzlerce kişiden birinin açtığı konuda pişkin pişkin konuşuyorsun. Pes doğrusu siz ve sizin gibiler oldukça bu forumda hayır yok. Cidden hayatın boyunca yararlı bir tane konu açtın mı acaba golf jetta passat yağlamaktan başka?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AntiFANBOY

    Ya sen hala nasıl konuşabiliyorsun anlamıyorum. Doğuş çalışanı olduğun ortaya çıktı birde üstüne üstlük doğuş mağduru yüzlerce kişiden birinin açtığı konuda pişkin pişkin konuşuyorsun. Pes doğrusu siz ve sizin gibiler oldukça bu forumda hayır yok. Cidden hayatın boyunca yararlı bir tane konu açtın mı acaba golf jetta passat yağlamaktan başka?

    1.5 yıl önce ayrıldım diyorum, kör musun yoksa okuma yazma mi bilmiyorsun. Ya da kafan mi basmiyor ? Sen hangi markanın saksakcisisin onu söyle hele ? Bir anlayalim bakalim antifanboy ayağına ne dalavereler ceviriyorsun ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yassyoss

    quote:

    Orijinalden alıntı: AntiFANBOY

    Dostum hayatımda senin kadar şeker yalamayı seven bir arkadaş daha görmedim

    Ben şeker hastasıyım şeker yalamam.İşte bu ne yazacağını bilmemenin verdiği çaresizlikten ortaya çıkan bi durum.Laf olsun rütbe dolsun...

    Ya bırak hocam şunla muhattap olmayı. Mağdur olan hanimefendiye en ufak bir yararı olmadığı gibi, konuyu amacından saptirip, mahvetti.. kim bilir hangi markanın yağcisi.. adamın mesajlarını silme geregide duymuyor sn. yoneticiler. Onlarda tebrik ediyorum. Konuyu en az bu antifanboy ( aslında fanboyun kralı ) kadar mahvettiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 207m -- 4 Kasım 2014; 23:34:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 207m

    quote:

    Orijinalden alıntı: yassyoss

    quote:

    Orijinalden alıntı: AntiFANBOY

    Dostum hayatımda senin kadar şeker yalamayı seven bir arkadaş daha görmedim

    Ben şeker hastasıyım şeker yalamam.İşte bu ne yazacağını bilmemenin verdiği çaresizlikten ortaya çıkan bi durum.Laf olsun rütbe dolsun...

    Ya bırak hocam şunla muhattap olmayı. Mağdur olan hanimefendiye en ufak bir yararı olmadığı gibi, konuyu amacından saptirip, mahvetti.. kim bilir hangi markanın yağcisi.. adamın mesajlarını silme geregide duymuyor sn. yoneticiler. Onlarda tebrik ediyorum. Konuyu en az bu antifanboy ( aslında fanboyun kralı ) kadar mahvettiler.

    Böyle mantarlar heryerde var.Sallayın.Değmez..Biraz dolaşır başka kapıya gider...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yassyoss -- 4 Kasım 2014; 23:44:44 >




  • yassyoss kullanıcısına yanıt
    O zamn tatlandırıcılı şeker var onu verelim size
  • 207m kullanıcısına yanıt
    Kendine destekçi arama ben hepinize yeterim merak etme. Bu forumu batırdınız valla helal olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AntiFANBOY

    O zamn tatlandırıcılı şeker var onu verelim size



    .HER LAFA VERİLECEK CEVABIM VARDIR LAKİN BİR LAFA BAKARIM LAFMI DİYE BİRDE SÖYLEYENE BAKARIM ADAMMI DİYE..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yassyoss -- 5 Kasım 2014; 0:11:27 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.