Şimdi Ara

Vst Plug'in gürültü problemi hk.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,




    Yakın zamanda ilk kez amfi yerine ses kartına geçiş yaptım ve Steinberg Ur22 Mk2 aldım, Charvel gitarım ile kullanmaya çalışıyorum. Fakat bir çok plugin (neural dsp,toneworks vs..) denememe rağmen arkadan sürekli gelen hışırtı ve dip sesin önüne geçemedim bir türlü. Noise Gate'i çok fazla açıyorum 'nispeten' temiz için ama bu kez tuşe hissiyatı ve sustain ölüyor. Youtube'da çalınan tonları duyunca deliriyorum açıkçası.




    Sorumlarım şunlar;




    1-VST'ler için bu problemler normal midir? Mal bu mudur yani?


    2-Bu konuda destek olabilecek bir kişi veya firmaya nasıl ulaşırım?


    3-Daha kaliteli bir ses kartı alırsam bu problemler düzelir mi veya ne ölçüde düzelir?




    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.




  • Merhaba hocam, bu konu benim de çok fazla araştırdığım bir konuydu. Size şöyle diyim gitar ses kartına bağlı ve gain açıkken tarayıcıda sayfayı aşağı kaydırırken bile cızırtı sesi geliyordu. Kısaca yazayım.

    Vstlerde bu durumun fazla olması normal, çünkü vstler de kendi içinde sinyale gain kazandırıyor. O yüzden bu bozulmalar daha da belirgin oluyor. Master kanala giden en son sinyal -12 dB seviyesinde olacak şekilde ses kartının gain'ini ayarlayın.

    Başka ses kartı alsanız da aynı sorun olur. Bende Focusrite Scarlett Solo var ve aynı sorunları yaşıyorum.

    Öncelikle bu olay tüm gitarlarda oluyor. Gitar ses kartına bağlıyken o cızırtı sesi kesinlikle gelir. Sadece çaldığınız sürece gelmez. Ama ekstra fazla bir cızırtı geldiğini düşünüyorsanız toprak hattından dolayı bu sıkıntıyı yaşıyorsunuzdur. Toprak hattı yoksa zaten çok büyük sıkıntı. Ama varsa da bu sefer bilgisayarı fişe taktığınız prizin topraklaması iyi değildir. Ben farenin tekerleğini çevirince gelen cızırtıyı (gitar bağlı değilken cızırtı olmuyor zaten fare hareketinde) farklı bir çoklu priz deneyerek çözdüm. Sorun bu mu anlamanın en kolay yolu ses kartını laptopta fişe takmadan kullanmak. Ben direkt Belkin priz kullanıyorum. Bilgisayarı evdeki diğer prizlere takınca çok cızırtı geliyor gitardan.

    Bir başka yöntem de DI box kullanmak. Gitarlarda gelen sinyal unbalanced. DI box unbalanced sinyali balanced hale getiriyor. DI çıkışını da TR değil TRS jak ile line girişine takmanız gerekiyor. Ama ucuz değil tabi bu cihazlar. O yüzden bulabiliyorsanız bataryalı kullanımda laptop ile deneyin derim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.