Şimdi Ara

VOLVO XC40 T5 PLUG-İN HİBRİT Kullanıcıları (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
9
Favori
15.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Shadow-Slayer S kullanıcısına yanıt

    merhabalar. @Shadow-Slayer Ben de nasipse yarın bir XC40 T5 sahibi olacağım. Otoparka yaptığınız şarj dolabı ile ilgili detaylı bilgi verebilirseniz çok memnun olurum. Bunu nasıl yaptınız, hazır mı satın aldınız, kabloyu toplayan makaralı bir sistem mi, yağmurdan güneşten nasıl koruyorsunuz? Ben internette biraz araştırma yaptım ama sonuca ulaşamadım. Elektrik işlerinden çok iyi anlamadığımdan, bu işi İzmir'de anahtar teslim yapabilecek (temin+montaj) birisiyle de anlaşabilirim. Bildiğiniz bir firma vs varsa iletebilir misiniz?

    Saygılarımla

  • ebaysal E kullanıcısına yanıt

    @ebaysal Merhaba yeni aracınızı iyi günler de güzel yerlere sürün. Aşağıdaki soruları cevaplarsanız daha doğru yönlendirebilirim

    Kendi evinizde mi oturuyorsunuz? Müstakil mi? Site mi?

    sayacınızla otoparkınız arasındaki mesafe ne kadar?

    Sayacınızda trifaze elektrik var mı?

    Önümüzdeki dönemde 3 lü elektrik tarifesi mi kullanacaksınız?

    Satın aldığınız araçla birlikte hangi şarj aleti ve kabloyu teslim edecekler ?

    Günde ortalama kaç km yapıyorsunuz? Sabit bir rootunuz var mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selamlar, hybrid bir xc40 almayı planlıyorum bir araç için anlaşmak üzereyim. Tüm exper durumu düzgün fakat test ettiğim sırada rolantide devir 1100 civarında oluyor ( pil tamamen bitmişti). Bu normal midir? Ayrıca pil sağlığı ile ilgili serviste ayrı bir test yaptırmam gerekir mi? Şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vizsla -- 6 Haziran 2022; 0:25:7 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Vizsla V kullanıcısına yanıt

    Eğer charge modu aeçildiyse olabilir hocam. O sırada araç benzin yakarak, bataryaları doldurmak üzere jeneratör gibi çalışıyor. Alabileceğiniz en eski araç 2020 model olacağı için batarya konusunda bir problem yaşayacağınızı sanmıyorum.

  • V.K. kullanıcısına yanıt
    Tam dediğiniz gibiymiş teşekkürler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim
    Bilgi almak amaçlı birkaç sorum olacak
    Cevaplayabilirseniz memnun olurum

    Yakıt tüketimi hybrid modda 2 lt gibi yazıyor. Şehiriçi hybrid modda bu değerler görülebiliyormu ?
    Şehiriçi hybrid modda kullanırsak kendi kendini şarj ettiği için extra şarj etmeye ihtiyaxımız olmayacaktır diye düşünüyorum. Bu mümkünmüdür ?
    Sadece elektrikle hangi hıza kadar çıkabiliyoruz ?
    Şehirler arası kullanımda 100-110 km gibi hızlarda elektrik motoru devreye girip çıkıyormu yakıt tüketimini azaltmak için ?
    Devreye girmiyorsa yakıt tüketimi bu hızlarda nedir ?

    Şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • nabaki kullanıcısına yanıt

    1-Batarya dolu olarak yolculuğu başladıktan sonra yaklaşık 40 km hybrit modda (45 km pure modda) gidiyor, sonra benzin kullanımına başlıyor. (110 km hızı geçerseniz ilk 40 km'de de benzin kullanıyor). Yolculuğu 100 km'de bitirdiğinizde yaklaşık 4 lt benzin tüketimi oluyor. Bu 4 lt benzin giderine, 9,5 kwh elektrik ücretini de eklemeniz gerekir. Ama eğer batarya boşken yolculuğa başlarsanız 100 km sonunda normal kullanımda şehir içi yaklaşık 5-5,5 lt, şehir dışı 6-6,5 lt benzin tüketiyor.

    2-Aracın bataryası 10,9 kwh. Rejeneratif fren yoluyla belki 1 kwh batarya ancak doldurur. Araçta benzin kullanarak bataryayı şarj edecek bir buton var, ama bu yakıt kullanımını çok çok arttırıyor. Yani bataryayı elektrikli olarak şarj etmek zorundasınız. Zaten elektrikli şarj yapmayacaksanız Plug İn Hybrid yerine mild hybrit araç almalısınız. Mild hybrit çok çok küçük aküye/bataryaya sahip. Bu nedenle rejeneratif yöntem onun için yeterli. Zaten o araçlar sadece dur kalk ve hızlanmalarda destek için mild hybrit kullanıyor. Plug in Hybrid araçta bataryayı uzun süre şarj etmezseniz pil hücreleri ölmeye, verimliliğini düşürmeye başlıyor.

    3-Sadece elektrikli yaklaşık 110 km hıza kadar ulaşıyor. Batarya dolu ise şehir dışı kullanımda da batarya bitene kadar, yaklaşık 110 km hıza kadar sadece elektrikli olarak gidiyor. Batarya bitene kadar yaklaşık 40 km hybrit modda (45 km pure modda) şehir dışı da gitmiş oluyor. Batarya bittikten sonra diğer Volvo XC40 T3 ve T2 gibi benzin tüketiyor ve onlar kadar olmasada (çünkü çok az da olsa batarya bitse gazdan ayağınızı her çekmenizde rejeneratif şarj yapıyor ve zaman zaman onu kullanıyor) 6-6,5 lt tüketimi oluyor.

    Aslında şunu bilmeniz Plug İn Hybrid aracın mantığını çözmenize yeter. Yaklaşık 11 kwh bataryası ile tamamen elektrikli bir araç gibi gidiyor, batarya bittiktan sonra mild hybrit benzinli bir araç gibi gidiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • corylus C kullanıcısına yanıt

    cevaplar için teşekkürler

  • Merhaba bayilerde araç var mı fiyat alan oldu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.