Şimdi Ara

VOLVO XC40 T5 PLUG-İN HİBRİT Kullanıcıları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
9
Favori
14.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • VOLVO XC40 T5 PLUG-İN HİBRİT araçlarla ilgili hertür bilgi alışverişi.. VOLVO XC40 T5 PLUG-İN HİBRİT Kullanıcıları VOLVO XC40 T5 PLUG-İN HİBRİT Kullanıcıları VOLVO XC40 T5 PLUG-İN HİBRİT Kullanıcıları VOLVO XC40 T5 PLUG-İN HİBRİT Kullanıcıları VOLVO XC40 T5 PLUG-İN HİBRİT Kullanıcıları VOLVO XC40 T5 PLUG-İN HİBRİT Kullanıcıları VOLVO XC40 T5 PLUG-İN HİBRİT Kullanıcıları VOLVO XC40 T5 PLUG-İN HİBRİT Kullanıcıları VOLVO XC40 T5 PLUG-İN HİBRİT Kullanıcıları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victoriuss -- 27 Aralık 2020; 3:22:25 >



  • Eşime yeni aldık ancak kaplumbağa işareti vererek arıza çıkardı. elektrikli moda geçmiyor. Serviste inceliyorlar.

  • Güzel araç fakat yakıt tüketimi ve kullanım hakkında youtube da vs pek içerik bulamadım

    Bu konuda bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim

    Elektriklilere gelen ekstra ötv den dolayı plugin hybrid de düşünmeye başladım

    Her ne kadar bu araçtaki 40 km çok az da olsa yakıt tüketimi düşükse pek bi önemi kalmıyor

  • Aracımızda IGM modülü değişimi ve bazı işlemler sonrası arıza giderildi. Bu dönemde Sabri beyin de önemli desteğini gördük. Özellikle şehir içi trafiğinde oldukça ekonomik bir araç.

  • Fatih Bey Merhaba araçla kaç km oldu? Yakıt tüketiminde T3 e göre sizce ciddi bir fark var mı? Saf Elektrikle yüksek verimliliğin yanı sıra şarj bitince tüketim değerleriniz nasıl? Birde şarj işlerini nasıl halletiniz?

  • Merhaba. Aracım 2550 km oldu. Yaklaşık 1800 km şehir içi 750 km civarı şehir dışı yaptım. Araçtan çok memnunum bir ara BMW iX3 tamamen elektrikli almak için satışa koymuştum ama seramik koruma falan da yaptırdım. Uzun süre kullanmayı düşünüyorum artık. Size benim için artı ve eksilerini söyleyeyim.

    ARTILARI:
    1. Elektrikli Sürüş inanılmaz keyifli. Araçta sıfır ses ve çok seri bir kalkış sağlıyor. Benzinli sürüşe geçip hızlanma yaptığınızda o ağır ve gürültülü kalkışı aynı araçta yaşayınca farkı daha iyi anlıyorsunuz. Bu nedenle birdaha araç alırsam şarj istasyonları da yaygınlaşırsa tamamen elektrikli düşünüyorum. Elektrik sürüşte 0-100 hızlanma 7,3 sn. Bu nedenle şehir içi kullanımda devamlı elektrik sürüşte kullanmak istiyorum ve devamlı şarj ediyorum. Ben T3 motoru satıp bu aracı aldığımı belirtmek isterim. Yani kıyaslamam T3 ile.

    2. Araç çok ekonomik benim için. Bu kadar seri ve güzel kullanıma rağmen masrafım aylık 80-120 tl ye düştü. Şöyle ki araç bir şarjla fabrika verisi 45 km menzil vaad ederken, gerçek kullanımda yaklaşık 40-42 km menzile rahat ulaşıyor ve üstelik bu kış aylarında. Yaz aylarında daha uzun menzil olduğu söyleniyor. Oturduğum binanın alt katında her dairenin bodrumu var. Benim bodrumun penceresi araç otoparkına bakıyor. Güçlü bir fiş ile kablo aldım ve pencereye 3'lü priz ve mennekes priz çektim(hızlı şarj için, bunu merak edenler varsa ayrıca anlatırım.) İşten gelince aracı otoparka park edip şarj kablosunu prize takıyorum. 0 dan %100 e hızlı şarj kablosu ile 3 saat (hızlı şarj kablosu 16 amper,3,5 kw/saat şarj sağlıyor ve mennekes priz gerektiriyor) diğer 10 amper kablo ile 2,5 kw/saat şarj sağlıyor 4,5-5 saatte şarj oluyor. İş yerimin eve uzaklığı yaklaşık 8 km. Git-gel 16 km. Yani başka yere gitmezsem 1 şarj bana 2 gün gidiyor. Ama bazen çarşıya falan gittiğim günler oluyor ve bazen günlük şarj ediyorum. Araç 2 aydır bende ve saydım. Ayda yaklaşık 15-20 defa falan şarj ediyorum. 2 aydır elektrik faturamda yaklaşık 100 tl bir artış oldu. Ve şehir içi henüz hiç benzin kullanmadım ve şehir dışı yolculuklarım hariç benzin masrafım sıfır oldu. Oturduğum yerde elektrik tarifesi tek tarife. Yani günün saatine göre ücret farklı değil. İsterseniz elektrik dağıtım şirketi 3 fazlı tarifeye geçiriyor ve gece elektrik kullanımınız daha ucuz. Benim tarife de elektriğin kw'ı 0,64 tl. 3 'lü tarife de 22:00 ile 06:00 arasında şarj ederseniz 0,5 tl. Masrafımı şöyle de hesaplayabilirsiniz: Bu aracın bataryası 10.7 kw. Kullanımda olan 10 kw. 10×0,64tl=6,4 tl (bir şarj masrafı). Ayda 20 defa şarj edersem aylık masrafım 20×6.4=128 tl Yakıt masrafım oluyor. 20 şarjla yaptığım aylık km ise 20x40 km menzil= 800 km yol yapıyorum aylık. Yani 800 km için enfazla yaklaşık 120 tl ödüyorum. Eğer siz 0,5 ücretle gece şarj ederseniz aylık elektrik masrafınız 0,5tl x 10kw x 20 şarj = 100 tl (800 km için) oluyor. Bu nedenle şehir içi çok çok ekonomik bir araç. 800 km için ben T3 motorla 2 depo aylık yaklaşık yakıt alıyordum ve 650 tl ortalama benzin masrafım oluyordu.

    3. Gelelim şehirler arası yolculuğa
    Şehirler arası yolculukta aracı Hibrit modda kullanıyorum. Hibrit sürüşte hızınız yaklaşık 70 km/saat ı geçince araç benzine geçiyor. Zaten uzun yolda genelde 70'in üzerinde seyrettiğiniz için araç benzinde gidiyor. Ama yolculuk esnasında şehir içlerine girip yavaşladığınızda ışıklarda falan elektriğe geçiyor. Ama neden bilmiyorum, hibrit sürüşte bataryanız tam dolu olsa bile menziliniz biraz düşüyor. Bunu ekranında da sürüş modlarını değiştirdiğinizde araç ta gösteriyor zaten. Yani Hibrit sürüşte aracın bataryası 30-35 km menzil yapıyor ve dolayısıyla şehirler arası batarya ilk yavaş sürüşte neredeyse bitiyor.
    Fakat aracın bu sürüşte bataryayı kendi kendine şarj etme özelliği var. Ama çok etkili değil açıkçası. Şöyle ki batarya bitince araç zaten benzine geçiyor Otomatik. Bir iki defa denedim aracın bataryayı 0 dan %100 e doldurması için yaklaşık 200-300 km yol yapıyorum ( bu sürüş tarzınıza göre değişiyor) ve o zamana kadar da varmak istediğiniz yere zaten ulaşıyorsunuz.
    Yakıta gelince şehirler arası Hibrit batarya 30-50 km kadar size bir artı km sağlasada onun dışında ben tüketimin T3 ile aynı olduğunu düşünüyorum. Ben şehirler arası genelde 120-130 km hızda kullanıyorum ve 7-7,4 lt civarı bir yakıt tüketiyor sanırım.

    4. Aracım R-Design olduğu için görünüm çok hoşuma gidiyor. (Bunu herkes beğenmesede) ayrıca 19 inç 5 Kollu jant aldım ve arkalara siyah cam film yaptırdım. Bence şık oldu. Fotoğrafını da atayım hatta.

    5.Ayrıca Spotify uygulamasını araca yükleyip kullanıyor olabilmek ve aracın tabletinde uygulamada arama yaparak istediğim her şarkıyı dinleyebilmek çok güzel bence. ( Araçta interneti telefonumun hotspot u üzerinden sağlıyorum bu arada. Telefonda hotspot açık durduğunda araca her binişimde araç Otomatik olarak internete bağlanıyor.)

    Diğer T3 ile aynı olan özellik artılarını ( güvenlik vs. ) bahsetmek istemiyorum.


    EKSİLERİ:

    1. Bence en önemli eksiği uzun şarj süresi. 10 kw gibi bir bataryanın yaklaşık normal prizden 4,5-5 saat şarj olması kötü bence. Volvo hızlı şarj koymamış bu araca. Bu süre hızlı şarj istasyonlarında da böyle maalesef. Çünkü aracın elektriği çekme kapasitesi ( Daha doğrusu volvonun izni en fazla 16 a kablo ile 3,5 kw saat). Bunu volvonun bir güncelleme ile 7 kw a çıkarılabileceği ve dolayısıyla şarj süresinin yarıya düşebileceği söyleniyor ama ne kadar doğru bilmiyorum. Şarj istasyonlarında ücretlendirme; kullandığınız kw dan daha çok İstasyonda bekleme süreniz üzerinden olduğu için sadece bir şarj yaklaşık 20-25 tl ye geliyor ve dolayısıyla benzine göre hiçbir tasarrufu kalmıyor. Dolayısıyla bu aracı almak isteyenler İstasyonda şarj ederim diye bu aracı almasın. Evde yada garajınızda şarj imkanınız varsa tasarruflu bir araç. Zaten bırakın masrafı gidip bir İstasyonda 3 saat beklenmez.

    2. Aracın bagajında kablolar taşımanız gerekiyor ve belki her araçtan inişte kablo takma gereği ve binerken kablo sökme gereği bir süre sonra sıkıcı olabilir ( her nekadar çok çabuk olsada) Ama benim için asıl sıkıntı ellerin kirlenmesi oluyor. Çünkü kabloları şarjda iken sonuçta dışarıda ve yerde oluyor. Aracı her şarja taktığımda eve gelince elimi yıkamam gerekiyor. Ayrıca binince giderken söküp araca bindiğiniz için, sol kapı içi benim ıslak mendil deposu oldu. Kabloyu söküp ellerimi silmem gerekiyor.

    3. Volvo'nun verdiği şarj kablosu evlerimizdeki normal prizler için. Ve bu şarj kablosu dediğim gibi 10 amper olduğu için 4,5-5 saatte şarj ediyor. Volvo nun normalde vermediği ve ekstra sattığı, benim ise kavga ve dövüşle aldığım☺ 16amper şarj kablosu ise 3 saatte şarj ediyor ama resmini de göndereceğim gibi özel bir priz gerektiriyor ( mennekes) ben internetten 15 tl ye dönüştürücü bir priz aldım. Ve hızlı Kabloyu evde kullanabiliyorum. Merak eden varsa kablo resimlerini de atayım. Haa burada sıkıntı şu ki: evde bunu kullanıyorum ama olaki köye, babamın evine falan gittim orada şarj etmem gerektiğinde normal priz olduğu için. O durumda hızlı şarj için ayrıca bu mennekes prizli kabloyuda yanımda taşımam gerekiyor. Dolayısıyla bagajda taşımam gereken kablo sayısı 3 e çıkıyor.

    4. Diğer şöyle bir sorunum oldu ki bu sadece benim araca özgü de olabilir yada tüm hibritler de böyle de olabilir. Araç elektrik li sürüşte sessiz ve çok çabuk hızlanıyor ama ivmeye devam etmek istediğinizde elektrik devir ibresi en sağa geldiğinde şöyle 120-130 hızlarda araçta bir sendeleme gibi birşey oluyor. Hafif yavaşlıyor. Ya elektrik sürüşte araç batarya tasarrufu için çok yüksek hızlara izin vermiyor yada yazılımla ilgili bilemiyorum. Bulunduğum şehirde volvo olmadığı için gittiğimde servise göstermeyi düşünüyorum.

    5. Diğer bir sıkıntı ise klimanın elektrik mod da az ısıtması. Ben Afyon 'da yaşıyorum ve burası bu aylarda soğuk bir şehir. Özellikle sabah işe giderken eksilerde hava sıcaklığı. Eğer araç elektrik mod da ise, klima hem geç hemde az ısıtıyor. Muhtemelen bataryayı az kullanması için ayarlanmış. Çünkü benzinli motoru çalıştırıp klimayı açınca hem hızlı ısınıyor hemde araba fırın gibi oluyor. Dolayısıyla ben soğuk günlerde aracı otoparkta benzin sürüşte çalıştırıp otoparka klimayı açıp 5-10 dk bekliyorum. Araç ısınınca elektrik mod a geçip yola çıkıyorum😄. Soğutma sı etkili ama Isıtma elektrik sürüşte çok efektif değil bence.
    ( DÜZELTME: Sabri bey'e ve üye Shadow- Slayer'a tşk ediyorum. Ki bu park kliması özelliğini bilmiyordum ben. Araç şarjda takılı iken sabah ayarladığınız saate aracın içini ve koltukları siz gelene kadar ısıtıyormuş. Üstelik menzil kaybınız olmadan 😀.)

    6. Bu araca özel bir sorun olmamakla birlikte , yasal mevzuattan ötürü aracın kendi modemini ve Volvo on call uygulamasını kullanamıyor olmak ta çok üzücü bence.

    Biraz uzattım sorunuza cevabı abarttım sanırım☺ ama almak isteyenlere fikir vermek amacım birde araba işini seviyorum ☺
    VOLVO XC40 T5 PLUG-İN HİBRİT Kullanıcıları VOLVO XC40 T5 PLUG-İN HİBRİT Kullanıcıları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victoriuss -- 6 Nisan 2021; 19:13:47 >
  • Yanıt için teşekkürler ben tanırsınız diye detay vermemiştim ama ben ekimden beri T5 i kullanıyorum hatta siz almadan önce bilgi sağlamaya çalışmıştım. Sitemde otoparka şarj dolabı yaptım diye bahsetmiştim. Sizin daha önce T3 kullandığınızı bildiğimden sormak istedim tüketimi aynı mı diye birebir aynı olmasını beklemiyorum araç T3 e göre 300 kg gibi daha ağır ayrıca benzinle seyir halindeyken elektrik motorunun sesi gelmeye devam ediyor Buda T3 e göre ekstra bir direnç oluşturuyordur diye düşünüyorum. Sıkıntı şu benzinle seyirde yol bilgisayarı kalan tahmini tutmuyor bende 10 ar 10 ar su gibi düşüyor 7000 km ye yaklaştım rutin de Antalya şehir içi kullanıyorum kış aylarına rağmen herhangi bir ısıtıcı açmazsam 2 gün önce tam 45 km saf elektrikle gidebildim .Ancak saf elektrikle hibrit arasındaki menzil farkı bütün ölçüde klimadan kaynaklanıyor dikkat ederseniz pure mode aktifken klimada eco yazısı beliriyor ve ısıtma çok yavaşlıyor. Zamanlanmış park klimasından daha önce bahsetmiştim hergün aynı saatte çıkıyorsanız aracı ısıtmanıza gerek yok prize bağlıyken örneğin bizim ki 9:00 ayarlı biz 9 da yanına indiğimizde hem koltukları ısıtmış oluyor hem de içeriyi ısıtıyor. Sonra Antalya koşullarında çoğu zaman klimayı hiç açmıyoruz koltuk ısıtmaları kullanarak işe ulaşabiliyoruz. Bir kere Afyon a, bir kere İstanbul a gidip geldim uzun yolda 182 gibi limit hızları da zorlayınca epey yaktı ama bizim 45 km menzil yetiyor 7000 km nin net 4500 km si saf elektrikle yapılmıştır . Park klimasından dolayı ben hergün şarja takıyorum. Zaten hafta içi hergün net 40 km yapıyoruz. 16 A kabloyu bende kavga dövüş alabildim sonradan verdiler teklifte yer alıyor aslında ama onu sonradan verdikleri için ben standart prizle dolabı yaptım kabloyu gergin tutuyorum kablo adaptör dolabın içinde kalıyor bagaja koy çıkar yapmıyorum. Ama bendeki istasyon kablosu onuda monofaze de kullanabiliyor muyum araştıracağım 3.7 kW ile ilgili detaylara ihtiyacım olacak . Kablo hala kolide hiç açmadım. Şarj dolabı da çift katmanlı Çelik dolabın içinde birde ip 67 dolap var priz adaptör kaçak akım ve diğer korumalar onun içinde muhafazalı Çelik dolabın altında da bir delik var oradan başlığı ve ihtiyacım kadar kabloyu çekip araca bağlıyorum giderken de alttan içine doğru itiyorum arabanın tam karşısında da bir ip kameram var dolabın ve aracın güvenliğini sağlıyor. Son olarak bende 3 lü tarife mevcut epey efektif oluyor. Benimde uzun oldu ama detay çok ve bende çok meraklıyım. Görüşmek üzere

    VOLVO XC40 T5 PLUG-İN HİBRİT Kullanıcıları
  • Shadow-Slayer S kullanıcısına yanıt
    Çok tşk ediyorum. Özür diliyorum şimdi hatırladım sizi. Aracı almadan önce bilgi edinmiştim sizden. Ayrıca bu park klimasını bilmiyordum ben. Daha doğrusu sadece Volvo on call iken çalışabildiğini sanıyordum. Yarın deneyeceğim tşk ediyorum.
    Bu sizin şarj kutusu işi çok iyi olmuş bence. Sizinki daha pratik. Bende resmi göndereyim. Resimde gördüğünüz bahsettiğim hızlı şarj kablosu ( sizin istasyon kablosu dediğiniz.) Bir mennekes priz alıp kutuya onu takarsanız aracınız çok daha çabuk şarj olur.
    Ama sanırım benim yaşadığım sorunu sizde yaşıyor olabilirsiniz. Resimde gördüm, benim resimde de farkedersiniz ki, otopark alanı ortak olduğu için bazen şarj a yakın olan alana diğerleri aracını park edince şarj yerine uzak kalıyorum. O yüzden uzun bir uzatma kablosu kullanmak zorunda kalıyorum ( her ne kadar volvo bunu önermesede 😁). VOLVO XC40 T5 PLUG-İN HİBRİT Kullanıcıları VOLVO XC40 T5 PLUG-İN HİBRİT Kullanıcıları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victoriuss -- 4 Nisan 2021; 13:28:50 >
  • Sizde ayrıca Volvo’nun orijinal Euro pluglı gri tüp şeklindeki şarj cihazı da var mı ? Bende o var üzerinde mennekes vardı adaptör teminiyle uğraşmamak için değişim istemiştim bunu alıp Euro fişli orijinal Volvo adaptörü verdiler ama tabi ki mennekes in 3.7 kW verebildiğini bilmiyordum sonra bana bayide yaşadığım bazı sıkıntılardan ötürü iki ucu type 2 olan istasyon kablosundan verdiler üzerinde maalesef adaptör yok onu da daha açmadım iş yerimin önüne şarj istasyonu yapılıyor onu bekliyorum. 3.7 kW dan eminseniz kabloyu tekrar temin ederek iş yerimde de kullanabilirim. Elektrikli araçlara imtiyaz sıfır bina yönetmeliklerine eklendi site yönetimide aslında size yer göstermek zorunda bu zaruri bir ihtiyaç en nihayetinde benim yan duvarlara da tabela astım lütfen park etmeyin diye misafir araç gelmezse diğer komşular öğrendiler rahatım.
  • Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 1 ay önce "XC40 recharge T5 PHEV" aldım. Forumları dolaşırken kendimi burada buldum. DS5 sonrası Volvo'ya geçtim ve şu ana kadar hakkını fazlasıyla veriyor diyebilirim. Sizler gibi deneyimli kullanıcılardan öğreneceklerim olduğunu düşünüyorum.

  • TDIX T kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Kazasız binin İnş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TDIX

    Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 1 ay önce "XC40 recharge T5 PHEV" aldım. Forumları dolaşırken kendimi burada buldum. DS5 sonrası Volvo'ya geçtim ve şu ana kadar hakkını fazlasıyla veriyor diyebilirim. Sizler gibi deneyimli kullanıcılardan öğreneceklerim olduğunu düşünüyorum.

    Hayırlı olsun kardeş.

    Bir arkadaşım da aynı sizin gibi DS5 ten geçti. Ne tesadüf.

  • Teşekkürler Arkadaşlar

  • İyi akşamlar pure modda kullanırken vitesin D ya da B de olması regen açısından fark ediyor mu?
    Pure modda B de iken + / - işlevi çalışıyor mu? (Bunu denemediğin için sordum)
  • Pure mod da +/- çalışmıyor. Ama B konumunda araç daha frenli gibi gidiyor. Seriliği azalıyor ama menzil anlamında her şarjda 4-5 km menzil artışı sağlıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victoriuss -- 24 Nisan 2021; 0:6:40 >
  • Fatih hocam youtube da şöle bir video gördüm pure modda Vites B de amacın farklı olduğundan bahsediyor kafam karıştı benim.


  • Çok teferruatlı bir bilgim yok açıkcası ama videodaki bilgilendirme doğru olmakla beraber sanki daha eski tarz mild hibrit araçlardan bahsediyor. Ama benim kullanımda farkettiğim şey şu.
    Araç B modda özellikle yokuş aşağı devamlı fren yapıyor gibi gidiyor. Ve rejenerasyon bu şekilde daha fazla oluyor. Zaten bunu gösterge panelinde de görüyorsunuz. Araç bataryayı şarj ederken bir şarj işareti çıkıyor, ibre aşağıya inip turuncu kısma yaklaştıkça şarj artıyor. Normal D modda turuncu alana ibrenin yaklaşması için Yokuş aşağı giderken dahi kendiniz fren yapmanız gerekiyor. Ama B modda gazdan ayağınızı çekince frene basmasanızda araç kendi fren yapıyor ve ibre turuncu alana daha yakın rejenerasyon sağlıyor. Ben aracı hep % 100 şarj edip genellikle sıfırlayana kadar kullanıyorum. Her defasında km yi sıfırlayıp test ediyorum. B Modda 4-5 km kadar bir avantaj sağlıyor ama açıkcası ben B moddaki aracın düşen performansını pek sevmiyorum. D modda kullanım daha keyifli.
    Birde izlediğim bazı videolarda B modun aracı tek pedalla kullanmak için olduğunu söylüyor. Eğer önünüzdeki araca göre hızınızı ve mesafenizi ayarlarsanız gerçekten frene basmanıza gerek kalmıyor. Araç ayağınızı gazdan çekince kendi yavaşlamaya başlıyor ve duruyor. Ve sanırım balata konusundada oldukça tasarruflu olur diye düşünüyorum Çünkü T3 forumunda bir arkadaş 15 bin km de balataları yenilemek zorunda kaldığını ve masraflı olduğunu yazmıştı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victoriuss -- 24 Nisan 2021; 0:10:5 >
  • Evet sürüş keyfini etkiliyor. Arabayı devamlı bir şey tutuyormuş gibi bir his oluyor. Öndeki araca göre doğru ayarlamak için bir süre arabanın davranışına alışmak lazım. Birde kılavuzda eco lastik basıncı seviyesi var 260 kpa diyor. Yol tutuşu çok azaltır mı. Bu basınç değeri de km avantajı sağlayabilir. (Bu arada yüksek hızlar içinde basınç 260 kpa önerisi var. O da sanırım hız arttıkça lastiklere daha çok ağırlık bindiğinden)
  • Ben 38 psi lastik basıncında denedim aracı ama çukurlarda tepkiler çok sert oldu gibi geldi. Bende arkaları 37 ön lastikleri 35 yaptım. Sanki bu basınçta konfor daha iyi.
  • “B” konumu, “Brake” ifadesinin kısaltılması olarak kullanılmış olmalı. Manuel kullanımda, vites düşürerek yapılan “motor freni” işlevini gördüğü (örneğin dik rampalarda iniş) belirtiliyor. Kullanım Kitapcığında “B” konumunda, vitesi manuel olarak değiştirmenin mümkün olduğu ve gaz pedalı bırakıldığında elektrikli motoru kullanarak fren yaparken aynı zamanda hibrid aküyü de şarj ettiği belirtilmiş. Muhtemelen “B” konumunu, manuel vitesten ziyade daha çok frenlemek ve aküyü şarj amaçlı kullanmak gerekiyor. Fatih Bey'in vurguladığı gibi balatalara da olumlu katkısı mümkün.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.