Şimdi Ara

VOLVO XC 60 (70. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.782
Cevap
44
Favori
237.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    2011 model 165.000 km'de D5'im dün şanzuman hatası vermeye başladı. Önce biraz araç ısındıktan sonra N'den D'ye geçişlerde sert vuruntuyla başladı, daha sonra çok nadir de olsa kırmızı ışığa yaklaşırken 3'den 2'ye 1'e geçerken hafifte olsa vuruntuyla devam etti. Giderek N'den D'ye geçişte vuruntunun şiddeti arttı aracın içinde baya baya sarsılıyorum. Düşük şanzuman performansı uyarısı ve bir müddet sonra da acil servis uyarısı verdi ki bu esnada Mersin-Adana otoyolundaydım. Kenara çekip biraz dinlendikten sonra uyarılar kesildi fakat vuruntu aynı şiddetinde devam ediyordu.

    Sabah ilk iş olarak Adana Otokoç'tan ayrılma ustama götürüp bilgisayara bağladık sorunun selenoid valflarinden kaynaklı olduğunu, öncelikle bir söküp temizlik yapılasını duruma göre de yeni parçayla değişimi önerdi. Oradan çıkışta Otokoç'ta durum nedir diye Otokoç Adana'ya uğradım aynı bilgisayar bağlantısında aynı hata tespit edildi yazılımı güncelleyerek hatanın giderilme ihtimali olduğunu söylediler, ama eğer çözülmese değişim şart denildi, Otokoç parça tamiri yapmadığı için ve aracımda garanti dışı olduğu için parça değişim maliyeti işçilik dahil 6.500 TL olarak fiyat verdiler. Tabi indirimleri vs. olabileceğini söylediler-tahminim bu fiyat üzerinden %15 civarında-. Çarşamba gününe randevulaştık bakalım yazılım sonucuna göre devam edeceğim.

    Acaba bu tür bir sorunla karşılaşan arkadaşlar var mı? Bu tür sorunlarda ne tür bir yol izlemeliyim? Otokoç mu özel servis mi?




  • aykutcevik A kullanıcısına yanıt
    6500 TL sadece solenoidlerin de üzerinde olduğu valve-body içindir ki çok fahiş bir fiyat. Ankara'da revizyonlu ve garantili komple şanzımanı 4000 TL'ye veriyorlar. 200-300 de işçiliği ve yağ maliyeti olur, komple elden geçmiş şanzıman olur. Bahsettiğim sizin aracınızda kullanılan Aisin TF80 (6 ileri) şanzıman için geçerlidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • volkan.d kullanıcısına yanıt
    Evet kısa bir araştırmadan sonra yurtdışı kaynaklı sitelerde 750-1.000$ gibi fiyatlara TF80SC valve body bulunabiliyor. İşçilik yağ vs derken 1250$ gibi rakama bu iş çözülebilirken Otokoç'un 6.500 TL'lik fiyatını anlamadım. Araştırmaya devam Otokoç sayesinde baya bir bilgi sahibi olacak gibi duruyorum.
  • Arkadaşlar bundan sonra benzer hata başına gelecek arkadaşlar için problemi çözdüğümüzü belirtmek isterim. Parça değişimi gerektirmeden yazılım güncellemesi ile problem şimdilik çözüldü gibi duruyor. Dün biraz şehiriçinde kullanarak deneme fırsatı da buldum bir aksilik görünmüyor bakalım şimdilik umarım ileride de tekrarlamaz.

    Şunu anlamış oldum hemen parçayı sökelim temizleyelim değiştirelim önerilerinden önce bir güncellemeyle şans denemek lazım. Gözümle gördüğüm kırmızı renkli acil parça değişimi gerekiyor hatası güncelleme sonucunda çözüldü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aykutcevik

    Arkadaşlar bundan sonra benzer hata başına gelecek arkadaşlar için problemi çözdüğümüzü belirtmek isterim. Parça değişimi gerektirmeden yazılım güncellemesi ile problem şimdilik çözüldü gibi duruyor. Dün biraz şehiriçinde kullanarak deneme fırsatı da buldum bir aksilik görünmüyor bakalım şimdilik umarım ileride de tekrarlamaz.

    Şunu anlamış oldum hemen parçayı sökelim temizleyelim değiştirelim önerilerinden önce bir güncellemeyle şans denemek lazım. Gözümle gördüğüm kırmızı renkli acil parça değişimi gerekiyor hatası güncelleme sonucunda çözüldü.

    Şanzıman güncellemesine ne kadar ödediniz acaba teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fsnn F kullanıcısına yanıt
    66.00 TL ödedim. Rica ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aykutcevik

    66.00 TL ödedim. Rica ederim.

    Çok uygun bravo volvo ya bu sefer. Hep eleştirecek değiliz ya bendede ufak bir sorun var 3. Vitese biraz sert geçiyor yazılımı deneyelim bakalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba. 2014 Eylülde sıfır XC60 D4 (181 /8 ileri) aldık Bu forumun seçimimde olumlu yönde katkıları olduğunu söylemeliyim. Araçtan oldukça memnunuz. Mesela daha yeni 19 Mayıs tatilinde 1300 km yol yaptım. 5 kişi araç yüklü, klima açık 120-130 km ortalama hızda 100 km'de 6 litre ortalama gibi efsane diyebileceğim yakıt tüketimi gördüm. Istanbulda yokuş in çık'ımız çok olan bir yerde oturuyoruz. Onlara rağmen 7-7,5 aralığında gezinen bir tüketimi var. 19 jant, yüksek araç altı vurmaz etmez, kameralar var . Özetle şimdilik herşey yolunda.

    Ancak son birkaç haftadır biraz ilginç tecrübeler yaşıyoruz. Araç yetkili serviste 10bin bakımdan yeni çıktı (Mayıs başında). Yazılım güncellemesi yapıldığını söylediler. O yazılım güncellemesinden sonra start stopta biraz garip davranmalar (motoru kapatıp kapatmamakta kararsız kalıp aracın silkelenmesi gibi), cruise control'de değilken kendi kendine bir iki hızlanma denemeleri gibi birşeyler yaşadık. Daha bir iki defa olduğu için tam olarak "şöyle böyle yapınca oluyor" ya da "şu senaryoda oluyor" diyemiyorum. Servise de gideceğim ama benzer birşey yaşayan var mıdır diye sormak istedim. Teşekkürler.




  • Arkadaslar 2013 XC60 arka farini catlatmisim. Yenisini taktirsam kaca mal olur bilginiz var mi? Tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 2012 Model XC60 ı mat lacivert kaplatmayı ve ön tarafa da led döşetmeyi düşünüyorum. Fikirlerinizi ve önerdiğiniz bi atolye varsa söyleyebilir misiniz ?
  • Kapmala arabalar taş izi ve ve sıyrıklara karşı çok korumasız, hemen zedeleniyor, güneşten rengi hızlı soluyor, zedelenen yeri değiştirince bu sefer renk tutmuyor. Bunu bilerek tekrar değerlendirin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında buna benzer şeyler söyleyenler oldu ama adamlar gidip ferrariyi porsche u kaplatıyor. Yani demek istediğim kaliteli malzeme kullanılsa da aynı sıkıntılar oluyor mu acaba? Bi arkadaşım Ziebart 4. Levent şubesine git dedi yarın bi konuşucam.
  • Merhaba arkadaslar. Yakın zamanda ikiz bebeklerimiz oldu. Dolayisiyla su an kullandığımız c4 yeteriz geliyor. Honda crv de karar kılmıştım ama bir arkadasım ikinci el cc 60 önerdi. Iki Cocuk koltuğu ve bir Yetişkin arkaya sığar mi? Ayrıca Honda 6,5 lt yakıyor. Sizin reel verileriniz neler? Ve temiz bir ikinci el nerede bulabilirim? Dikkat etmem gereken bir versiyon ne bileyim falan yıl Araçları sıkıntılı gibi bir durum var mi? Şimdiden ilginize teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Premium bir araç xc60. Crv ile kıyas olmaz. Crv nin rakibi Xtrail. Kaliteli ve güvenli bir araç istiyorsanız xc60.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turphan

    Merhaba arkadaslar. Yakın zamanda ikiz bebeklerimiz oldu. Dolayisiyla su an kullandığımız c4 yeteriz geliyor. Honda crv de karar kılmıştım ama bir arkadasım ikinci el cc 60 önerdi. Iki Cocuk koltuğu ve bir Yetişkin arkaya sığar mi? Ayrıca Honda 6,5 lt yakıyor. Sizin reel verileriniz neler? Ve temiz bir ikinci el nerede bulabilirim? Dikkat etmem gereken bir versiyon ne bileyim falan yıl Araçları sıkıntılı gibi bir durum var mi? Şimdiden ilginize teşekkürler

    Merhabalar Sayın Turphan

    Biz uzunca süredir 2012 model D3- D4 motorlu XC60 kulanıyoruz ve tüketim değerimiz ortalama 7.5 litre ile 8 litre bandında. Yeni nesil motorlarda daha düşük tüketim iddiası mevcut.

    Temiz bir ikinci el modeli, sahibinden.com'dan sahibinden olan ilanları filtreleyerek bulabilirsiniz. Bence alınabilecek en ideal model 2012 - 2013 Advance paketli araçlar. (eektrikli bagaj kapağı ve ön yolcu koltuğu var bu modellerde. ayrıca farlar da xenon. Fiyat olarak 135 ile 150 bin bandında satılıyor. Bayilerin ve galerilerin ilanlarındaki araçlara dikkat etmek gerek. Borusanda bile araçla ilgili yanlış bilgi verdiklerine tanık oldum. En iyisi sahibinden araç bulup iyi bir expertize gitmek (autotam.com.tr)

    XC60 ile ilgili kroik bir sorun yok. Ancak alacağınız aracın km si önemli 80 bin civarından fren diski değişimi gerekebilir bu da yaklaşık 3 bin tL demek. Araç alırken size çıkaracağı masraflara da dikkat edin bakımsız araçlar belki alırken ucuzdur ancak size epey bakım masrafı açabilir. İdeal km 50 bin e kadar bence.

    Biraz geç br cevap oldu ancak umarım yardımcı olabilmişimdir.




  • Arkadaslar herkese selamlar, konuda uzun suredir mesaj donmuyor ben de hafif konu canlansin ve ailemizin yeni bir uyesini kutlayalim istedim :D 4 Senedir XC60 kullaniyoruz zaten buraya da uzun suredir yaziyorum sik sik yazamasam da. Hikayeyi ozetleyeyim:

    Bundan birkac ay once XC90 siparisi vermistik. Fakat bir ay once araci gordukten sonra vazgectik. Arac gercekten mukemmel diyebilecegim nadir araclardan fakat turkiyedeki vergilendirme saolsun malesef parasini etmiyor. Bir araca o kadar para verip akil almaz paralari vergiye gommek mantikli gelmediginden biz de ailemize ikinci bir XC60 katmaya karar verdik.

    Arac(D4) benim pek de tercih etmedigim bir renk, siyah. Ama ellerinde kalan araci almak durumunda oldugumuzdan yapacak pek bir sey yoktu. Siyah dis bej ic mekan oldugunu duyunca hemen jantlari sordum, Malum koyu renk altina kucuk jantla cok cirkin oluyor. Aracta 19" Fenrirlerl takiliymis, internette baktim gayet guzel duruyordu. Bizimkinde (D3)Zephyr 18" beyaz renk siyah ic mekan kombinasyonu gercekten cok hosuma gidiyordu. Bu seferkini secebilseydim Volvo'nun guzel grilerinden birini istiyordum ama olsun.

    Bu yazinin amaci aractan ne kadar memnun oldugumu gostermek aslinda. Araci almaya dusunen kararsiz kalan arkadaslar varsa eger aradan kac sene gecmis olmasina ragmen yine ayni araci almamizdan anlarlar diye umuyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Godvater

    Arkadaslar herkese selamlar, konuda uzun suredir mesaj donmuyor ben de hafif konu canlansin ve ailemizin yeni bir uyesini kutlayalim istedim :D 4 Senedir XC60 kullaniyoruz zaten buraya da uzun suredir yaziyorum sik sik yazamasam da. Hikayeyi ozetleyeyim:

    Bundan birkac ay once XC90 siparisi vermistik. Fakat bir ay once araci gordukten sonra vazgectik. Arac gercekten mukemmel diyebilecegim nadir araclardan fakat turkiyedeki vergilendirme saolsun malesef parasini etmiyor. Bir araca o kadar para verip akil almaz paralari vergiye gommek mantikli gelmediginden biz de ailemize ikinci bir XC60 katmaya karar verdik.

    Arac(D4) benim pek de tercih etmedigim bir renk, siyah. Ama ellerinde kalan araci almak durumunda oldugumuzdan yapacak pek bir sey yoktu. Siyah dis bej ic mekan oldugunu duyunca hemen jantlari sordum, Malum koyu renk altina kucuk jantla cok cirkin oluyor. Aracta 19" Fenrirlerl takiliymis, internette baktim gayet guzel duruyordu. Bizimkinde (D3)Zephyr 18" beyaz renk siyah ic mekan kombinasyonu gercekten cok hosuma gidiyordu. Bu seferkini secebilseydim Volvo'nun guzel grilerinden birini istiyordum ama olsun.

    Bu yazinin amaci aractan ne kadar memnun oldugumu gostermek aslinda. Araci almaya dusunen kararsiz kalan arkadaslar varsa eger aradan kac sene gecmis olmasina ragmen yine ayni araci almamizdan anlarlar diye umuyorum.

    Kısa bir cevap yazayım. Kesinlikle size katılıyorum. Xc90 kusursuz bir araç ama hic bir sekilde 400bin uzerini hak etmiyor. Özellikle 300bin seviyelerinde giriş yapacak söylemlerinden sonra.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Saylam06


    quote:

    Orijinalden alıntı: Godvater

    Arkadaslar herkese selamlar, konuda uzun suredir mesaj donmuyor ben de hafif konu canlansin ve ailemizin yeni bir uyesini kutlayalim istedim :D 4 Senedir XC60 kullaniyoruz zaten buraya da uzun suredir yaziyorum sik sik yazamasam da. Hikayeyi ozetleyeyim:

    Bundan birkac ay once XC90 siparisi vermistik. Fakat bir ay once araci gordukten sonra vazgectik. Arac gercekten mukemmel diyebilecegim nadir araclardan fakat turkiyedeki vergilendirme saolsun malesef parasini etmiyor. Bir araca o kadar para verip akil almaz paralari vergiye gommek mantikli gelmediginden biz de ailemize ikinci bir XC60 katmaya karar verdik.

    Arac(D4) benim pek de tercih etmedigim bir renk, siyah. Ama ellerinde kalan araci almak durumunda oldugumuzdan yapacak pek bir sey yoktu. Siyah dis bej ic mekan oldugunu duyunca hemen jantlari sordum, Malum koyu renk altina kucuk jantla cok cirkin oluyor. Aracta 19" Fenrirlerl takiliymis, internette baktim gayet guzel duruyordu. Bizimkinde (D3)Zephyr 18" beyaz renk siyah ic mekan kombinasyonu gercekten cok hosuma gidiyordu. Bu seferkini secebilseydim Volvo'nun guzel grilerinden birini istiyordum ama olsun.

    Bu yazinin amaci aractan ne kadar memnun oldugumu gostermek aslinda. Araci almaya dusunen kararsiz kalan arkadaslar varsa eger aradan kac sene gecmis olmasina ragmen yine ayni araci almamizdan anlarlar diye umuyorum.

    Kısa bir cevap yazayım. Kesinlikle size katılıyorum. Xc90 kusursuz bir araç ama hic bir sekilde 400bin uzerini hak etmiyor. Özellikle 300bin seviyelerinde giriş yapacak söylemlerinden sonra.

    Merhaba,

    Vergiler malum, bence hiçbir araç şu an fiyatını haketmiyor. Ama mevcut pazar şartları belliyken ve rakiplerin fiyatları belliyken XC90 neden fiyatını haketmiyor biraz daha detaylandırır mısınız?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • kesinlikle çok beğendiğim bir marka Volvo.. bende en başından beri hep "yüksek kalite" algısı oluşturuyor bu marka. ancak arkadaşlarında dediği gibi marka değeri inanılmaz derecede yerlerde.. şu markayı dünyaya nasıl pazarlayamıyorlar anlamıyorum. volvo'nun ürettiği araçlar bana göre zengin ve sıra dışı insanlara hitap eden araçlar. ben kesinlikle alırdım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolbert


    quote:

    Orijinalden alıntı: Saylam06


    quote:

    Orijinalden alıntı: Godvater

    Arkadaslar herkese selamlar, konuda uzun suredir mesaj donmuyor ben de hafif konu canlansin ve ailemizin yeni bir uyesini kutlayalim istedim :D 4 Senedir XC60 kullaniyoruz zaten buraya da uzun suredir yaziyorum sik sik yazamasam da. Hikayeyi ozetleyeyim:

    Bundan birkac ay once XC90 siparisi vermistik. Fakat bir ay once araci gordukten sonra vazgectik. Arac gercekten mukemmel diyebilecegim nadir araclardan fakat turkiyedeki vergilendirme saolsun malesef parasini etmiyor. Bir araca o kadar para verip akil almaz paralari vergiye gommek mantikli gelmediginden biz de ailemize ikinci bir XC60 katmaya karar verdik.

    Arac(D4) benim pek de tercih etmedigim bir renk, siyah. Ama ellerinde kalan araci almak durumunda oldugumuzdan yapacak pek bir sey yoktu. Siyah dis bej ic mekan oldugunu duyunca hemen jantlari sordum, Malum koyu renk altina kucuk jantla cok cirkin oluyor. Aracta 19" Fenrirlerl takiliymis, internette baktim gayet guzel duruyordu. Bizimkinde (D3)Zephyr 18" beyaz renk siyah ic mekan kombinasyonu gercekten cok hosuma gidiyordu. Bu seferkini secebilseydim Volvo'nun guzel grilerinden birini istiyordum ama olsun.

    Bu yazinin amaci aractan ne kadar memnun oldugumu gostermek aslinda. Araci almaya dusunen kararsiz kalan arkadaslar varsa eger aradan kac sene gecmis olmasina ragmen yine ayni araci almamizdan anlarlar diye umuyorum.

    Kısa bir cevap yazayım. Kesinlikle size katılıyorum. Xc90 kusursuz bir araç ama hic bir sekilde 400bin uzerini hak etmiyor. Özellikle 300bin seviyelerinde giriş yapacak söylemlerinden sonra.

    Merhaba,

    Vergiler malum, bence hiçbir araç şu an fiyatını haketmiyor. Ama mevcut pazar şartları belliyken ve rakiplerin fiyatları belliyken XC90 neden fiyatını haketmiyor biraz daha detaylandırır mısınız?

    Yüksek motorlu araçlarda devletimizin vergisi sag olsun, fiyat çok yüksek kalıyor. Bunu anlayabiliyorum. Bayilerin yapabileceği pek bir şey yok.

    Fakat 2.0 litre motorlu bir araçta fiyatların bu denli yüksek olmaması gerektiğini düşünüyorum. Kur artışının hepimiz farkındayiz ama işin içinde biraz firsatçilik da var gibi geliyor. 400bin gerçekten çok iyi para.

    Benzer şekilde X5 veya GLE de bu fiyatları hak etmiyor bana göre :)

    Tabi ülkemizde mecburen bir araba da devlete alıyoruz yapacak bir şey yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saylam06 -- 4 Eylül 2015; 10:47:08 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.