Şimdi Ara

Volvo V40: Ve O Sensin (273. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.802
Cevap
113
Favori
649.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 271272273274275
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • vusalazeroglu V kullanıcısına yanıt
    Merhaba Üstadım

    Aracımın teslim edilmesini bekliyorum ama çıkar çıkmaz primacy 3'leri söktürüp Nokia'n D4 taktıracağım. Lastikleri kullanan biri olarak kuru zeminde yol tutuşu nasıl? Malum İstanbul'da sizde ki gibi ağır kış şartları olmuyor buzlu/karlı veya ıslak zeminden daha çok soğuk kuru zeminde kullanacağım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • senna428 S kullanıcısına yanıt
    Güzel cevaplar vermişsiniz :)
    Dua edelim de araçlarımız bozulup yolda kalmayalım; Volvo Otoline ı aramak zorunda kalmayalım. Merkeze mail atıp cevap alamayıp sinirlerimizi yıpratmayalım. Yazınki olayı hatırlıyorum hep bu yazılanlardan sonra :)
    Diğer premium markalarda da mutlaka sorunlar oluyordur ama Volvo'nun daha önem vermesi gerek. Vermezler de kendileri bilir. Satar geçeriz ileride :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkraver -- 4 Ocak 2016; 22:59:46 >
  • Anlaşılan birçoğunuzun michelin ile kötü bir anısı olmuş.Primacy 2 bana olumsuz birşey yaşatmamıştı sekiz sene boyunca. Üç sefer bu lastikleri almıştım. Ama bu 3'ler fena korkuttu. Kış lastiği alsam 225/45/17 yerine 205/50/17 nasıl olur. R-design jant'a 205 taban uyuyor. Daha uygun fiyatlı olacağı kesinde yol tutuşu nasıl etkiler. V40'ı 205/50/17 lastikle kullanan var mı aramızda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar aracım v40 cc. üzerinde continental 205 60 R16 lastikler var. değiştirmemi önerir misiniz. Bir de bu lastikler 4 mevsim lastikleri mi. Şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba bahsettiğiniz ölçüler Volvo nun uygun bulduğu lastik ölçüleri içinde olduğuna göre neden olmasın , konforunuz bir miktar artacaktır ama performans hele kış lastikleri olduğunu düşününce düşmesi beklenir.

    Tecrübesi olanların paylaşacaklarını merak ettim
  • Volvo s60 kullanicisi olarak ve kisa donemli v40 cc kullanicisi olarak arada takip ediyorum burayi. Benim s60 T4. Ben de Michelin primacy 3 lerden memnun degildim. (3. Viteste bile patinaj mi cekilir?) lastik taban olcusunden de memnun degildim ( 225/50/17) ben de komple jant lastik seti aldim kurtuldum. Primacy fren mesafesini cok uzatiyo ve yol tutusunu etkiliyor.. 2013 yilina kadar hep continental geliyordu araclar. Simdi niye michelin anlamiyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senna 428 ve volvopolestar cevaplarınız için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Volvopolestar V kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle michelinler fren mesafesini uzatıyor hocam.

    Yaptığım kazayı görmüşsünüzdür belki burada paylaştım birkaç sayfa önce.

    Orada da fren yapmama rağmen araç durmamıştı.

    Eski aracımda continental lastik vardı. Sert ama fren mesafesi çok iyi olan bir lastikti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun, kazasız ve güvenli sürüşler diliyorum herkese, ben biraz araştırdıktan sonra aracı satın aldığımdaki pirelli p7 lastikleri 1 ay kadar önce Nokian Weatherproof 205/50R17 lastikler ile değiştirdim, İstanbul'da kar yağdığı zamanlarda bile kusursuz performans sergiledi. Kuru havada biraz sesli ama tüm sezon lastiği olduğunu düşünürsek fazla önemsemedim.
  • SariMurat kullanıcısına yanıt
    Hocam araciniz hayirli olsun oncelikle. D4 her turlu zeminde benden gecerli not aldi. Lastik konusunda biraz takintili oldugumu da ekliyeyim. Nokian zaten kış lastigi mevhumunu keşf eden bir marka, ulkemizde pek ismi bilinmeyen marka ama sektorde bircok odul sahibidir. Beni en mutlu eden tarafi konforu ve az ses almasi. Guvenlik, yol tutus, fren mesafesinden bahs etmiyorum cunki 2 ay onlarca yabanci forum okudum, kafamdaki tek soru konforu ve iceriye ne kadar ses aldigi idi onu da deneyerek gordum. Kisacasi guvenlik (ki volvo sahibi oldugunuz icin guvenlik sizin icin onplandadir) ve konfor bir arada olsun, fiyat performans orani yuksek olsun derseniz aklinizda soru isareti kalmasin. Islak zeminde A fren mesafesine sahip tek kış lastigi olmasi da cabasi.
  • vusalazeroglu V kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim kesinlikle tercihim Nokian olacak.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba
    İzmir özelinde kış lastiği kullanmanın gereksiz olduğunu ancak cok az sayıda da olsa soğuk havalarda yaz lastiklerinin yetersiz kaldığını düşünenler için
    çok yeni yayınlanmış bir test videosu paylaşmak istedim.

    https://www.youtube.com/watch?v=zNuqGUgbcIk#action=share

    Bu ay yayınlanmış bir test(ocak 2016)

    Benim dikkatimi çeken kısmı testler değişik hava şartlarında tüm lastik çeşitlerinde en iyiler arasında yapılmış olması.
  • Tekrar merhaba
    Yazınızı okuduktan sonra ben yanlış mı hatırlıyorum diye kontrol ettim .Nokian lastikleri yabana atılacak bir marka değildir, yıllarca kış lastiğine liderlik yaptılar hatta bir dönem çok iyi yaz yüksek performans lastikleri bile yaptılar.(orjinal ekipman olarak tanımlayan araba markaları da vardır) ama son 2 yılda Continental kış lastiklerinde ciddi olarak liderdir. AB etiketlemesini kastederek bahsediyorsanız D4 ıslak zeminde fren mesafesinde(ebatlara göre değişmekle beraber) genellikle B seviyesinde sertifikalanmıştır.

    (Biraz önce eklediğim video da daha da ileri gitmişler Continentali kış lastiğinde benchmark olarak göstermişler)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senna428 -- 8 Ocak 2016; 14:25:15 >
  • Merhaba arkadaşlar,

    Ben de yeni bir D2 Dizel satın aldım.

    Kışın ısıtmada A/C'ye basıp basmamamın bir faydası yokmuş gibi geldi bana. Araç kışın hava sıcaklığı 7-8 derece olduğu günlerde, sabahları çalıştırdığımda, belirli bir süre kullanana kadar sıcak hava üflemiyor. Ancak 7-8 dakika sonra istediğim ölçüde bir sıcak hava veriyor duruma geliyor.

    Aynı şekilde buğu çözücüde sıcak hava üflemiyor 7-8 dakika gidene kadar. Aracı devirli kullanırsam 7-8 dakika 5-6 dakikaya düşüyor tam performanslı sıcak hava için.

    Sizler için de aynı durum geçerli mi acaba? Yoksa benim aracım da mı bir problem var acaba :S
  • Hocam bende de aynı durum var. Hatta AC nin ne farkı var onu da tam bilmiyorum. Tecrübeli arkadaşlar bilgilendirirse çok memnun oluruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • v40turkey V kullanıcısına yanıt
    Motorunuzun uzun ömrü, sağlığı için motor soğukken sakın devirli kullanmayın. Tüm aksamlar yağlanıncaya kadar, kısmen ısınıncaya kadar gaza çok basmayın.
    Tam olarak şöyle ifade edeyim, havalandırma otomatik iken araç çalıştığında malum pek üflemez, yola çıktıktan sonra fan hızı bir süre sonra yükselmeye başlar. İşte o zaman devir daim suyu biraz ısınmıştır. İşte o zaman yavaştan devirli kullanmaya başlayabilirsiniz.
    İlk çalışmada da mümkün olduğunca 1dk kadar rölanti de çalıştırıp öyle yürüyün.
    Bu tavsiyelerim tüm turbolu dizel araçların sağlığı içindir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatih.1 F kullanıcısına yanıt
    Hocam,
    Basit anlatımıyla A/C (Air Condition) iklimlendirme yapma işidir. Isıtma ve havalandırmadan hariç, soğutma ve havadaki nem oranının insan konforuna uygun değerlere göre ayarlanmasıdır. Bu sebeple aracın ısınmasında bir etkisi yoktur. A/C açıkken veya kapalıyken de kalorifer ısıtma işini yapar. Ama rutubetli havada (veya yağışlı) A/C araç içindeki nemi ayarlar, sıcak havada da kabin içinde soğutma yapar.
    Zaten kışın belli bir sıcaklığın aşağısında A/C soğutma işlevi yapmaz.
    Benim kişisel önerim A/C'nin her daim otomatikte olmasıdır. Sistem en doğru olanı yapar.
    Her araçta değişik A/C davranışları yazılımdaki ayar farklılıklarından olabilir.

    Bilgi için bazı linkler ekliyorum. Arama daha genişletilebilir.
    https://tr.m.wikipedia.org/wiki/İklimlendirme

    http://www.bilgiustam.com/otomobillerdeki-klima-sistemi-ve-temel-aksamlari/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan.d -- 7 Ocak 2016; 10:44:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar bize sorun gibi görünen bu geç ısınma, sıkışık trafikte start stop vb uygulamaların neredeyse tümü çevreye duyarlı üretim felsefesinin bir sonucu. Aracın bizim tarafımızdan bakıldığında yakıt tüketimini düşürmeye yönelik özellikleri, çevre açısından bakıldığında daha az karbon salınımı anlamına geliyor. Eski bir Megane II kullanıcısı olarak klimanın ne kadar yakıt tüketirse tüketsin anında ısınması ve ön cam buğusunu bir anda çözmesi bana kesinlikle büyük keyif veriyordu. Ancak Volvo'nun çevreye duyarlı üretim anlayışı, motor tam anlamıyla ısınmadan, bir başka deyişle verimli yanma= hedeflenen sınırlar içinde zehirli gaz atığı sağlanıncaya kadar zararlı salınımı artıracak özellikleri kısıtlıyor. Opsiyonel özelliklerde de yine bu felsefeye hizmet eden, motor bloğunu ve yolcu kabinini motoru başlatmadan ısıtan bağımsız bir yakıt tahrikli ısıtıcı sunuluyor. Bencil bakış açısıyla "bu kadar para verdim ısınmak için bekleyemem" demek mümkün. Ancak insan-çevre dengesinin onarılması güç bir biçimde bozulduğu bir ortamda bu tepki insandan ziyade büyükbaş hayvanlara yakışır hale gelmiştir. O yüzden aracımızı mevsimine bağlı olarak, yola çıkmadan 1-2 bazen 3-5 dakika erken çalıştıracağız.




  • ozerkane O kullanıcısına yanıt
    Güzel değerlendirme teşekkürler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacak.

    Bugün aracımı teslim aldım ve eve gelip park ettiğimde ön farlarımın ikisinde de buğu vardı. Hava yağışlı, xenon far vs diye kendimi avutayım dedim ama mantıklı bir taraf bulamadım. Sizde de böyle bir durum ile karşılaştınız mı?

    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SariMurat -- 7 Ocak 2016; 19:37:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 271272273274275
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.