Şimdi Ara

Volvo S90 2016’da S80’in yerine geliyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
7.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Volvo, amiral değişikliğine gidiyor ve tarihe karışan S90 ismini geri getiriyor. Yeni model iddiasıyla BMW 5 Serisi ve Mercedes E Serisi'ni terletmeye çalışacak.


     Volvo S90 2016’da S80’in yerine geliyor


    Aslında Volvo’nun daha önce de bir S90’i vardı demek biraz haksızlık. Çünkü ilk S90, 900 Serisi’nin Volvo alfanumerik isimlendirmeye geçince isim değiştirmesiyle ortaya çıktı ve bu isim üretimin son iki yılında kullanıldı. Yerini alan modelse neden bilinmez ama S80 olarak adlandırıldı. S80, geleneksel Volvo uzun ömrüne sahip olarak aramızda 9. yılını kutluyor ve çok ilginç bir şey olmazsa pazara 10. yaşını kutladıktan sonra veda edecek.

    2016 yılında Volvo yeni ort-üst sınıf sedanını tanıtacak ve yeni modelin adı S90 olacak. Bu basit bir rakam büyüterek sınıf atlayalım hesabı değil, daha çok ürünleri birbiriyle ilişkilendirme stratejisi. Malum S60’la aynı altyapıyı paylaşan SUV’un adı XC60. Bu nedenle de XC90’la aynı altyapıyı paylaşan sedanın adı da S90 olacak.

    Böylece S90, Volvo’nun yeni modüler altyapısı üzerinde yükselen ikinci model olacak. Boyunun yine 5 metre sınırına fazlaca yakın olmasını bekliyoruz ama asıl sürpriz bu değil tasarımı olacak. Çünkü Volvo 2011’de gösterdiği Universe isimli konseptin tasarımın öğelerini yeni S90’da kullanmaya karar verdi. Bu da yolların en ilginç sedanlarından birinin üretim izni aldığı anlamına gelebilir.

    Otomobilin sınıfına lüks ve konfor konusunda yeni bir bakış açısı getirmesi beklenebilir. Sonuçta XC90’da kristal vites topuzu sunan Volvo’nun bu konulara kafa yorduğu ortada. Tabii bu tür konularda şimdi söylenecek her söz spekülasyondan ibaret olacaktır. Fakat motor seçenekleri konusunda kendimizden emin konuşabiliriz.

    S90 piyasaya çıktığında tıpkı XC90 gibi 2,0 litrelik motorlardan oluşan bir yelpazeye sahip olacak. 2,0 litrelik dizel motorlar 190 HP ve 225 HP güç üreten versiyonlara sahip olacak. Bunun dışında 2,0 litrelik çift turbo beslemeli ve benzinli bir motorun elektrik motoruyla desteklendiği T8 de ürün gamının en tepesine oturacak. Bizi daha fazla ilgilendiren küçük hacimli motorlar hakkında konuşmak için de biraz erken. Volvo yakın zamanda yeni motorlarıyla ilgili daha fazla bilgi verdikçe bu netleşecektir ama 1,6 litre ya da 1,5 litre hacme sahip motorların S90 kaputu altında olmaması için hiçbir neden yok.


     Volvo S90 2016’da S80’in yerine geliyor


     Volvo S90 2016’da S80’in yerine geliyor







  • XC90 farlarının yerleştirildiği Concept Universe yeni S90 olmaz bence.

    Peter Horbury (Thomas Ingenlath'tan önce Volvo tasarım şefi) bu ve Concept You çalışmalarında ki başarısızlığından dolayı markadan ayrıldı ve Geely'ye geçti.

    Efsane Volvo tasarımcısı Peter Horbury'nin ipini çeken konseptlerde bulunan öğeler yeni S90'da çok rastlanmayacaktır.

    Beklentim 5 kapılı ve uzatılmış bir Concept Coupe ve segmenti gereği taşıması gereken ağırlı hissettirecek çizgileri barındıran bir model yönünde. Sergilendiği 3 büyük Motor Show'da 3 büyük ödül kazanmış 3 adet Concept var. O çizgilerden çıkmazlar.
  • s90'dan sadece c sütunu sızdırıldı.
     Volvo S90 2016’da S80’in yerine geliyor


    sızan resim ve konseptlerden esinlenen bir çizim:
     Volvo S90 2016’da S80’in yerine geliyor


    benim tahminim ana hatları concept you ve universe'e benzeyen ama detaylarda yukarıdaki çizimden noktalar barındıracak nefes kesici bir araç olacak.




  • Köpek balığı gibi maaşallah. :)
  • güzel araç olacak belli
  • Şu yeni far sistemi yeni 2015 modellerine de gelse keşke. v40 filan
  • 2016 2017 yılı içerisinde s90 la beraber s40 v.b. tekrar üretime geçecek ve yenilemeler gelecektir
  • farklı araç olmuş
  • S80 gerçekten çok güzel bir araç. Eğer yerine daha donanımlı ve güzel bir araç gelecek ise neden olmasın.
  • hayırlısı bakalım cıkarsa alırızzz
  • Bu tasarımla gelse 10numara ama piyasaya sürülen klasik tipte bir araç oluyo, dandik tiple gelirse bmw audi mercedes ile başedemez..
  • .i. . kullanıcısına yanıt
    Aracın üretim versiyonu tanıtıldı başlığa bakabilirsiniz http://forum.donanimhaber.com/m_112413715/tm.htm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.