Şimdi Ara

Voltaj ile pwm üretmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pwm ile voltaj ayarlaması değil de tam tersi voltaja göre pwm üretmek istiyorum. Basitçe dc çalışan bir motor var voltaja göre devri ayarlıyor bunu brushless ve daha güçlü bir motor ile değiştirmek istiyorum(beslemesi harici olacak)Devre dc voltaja göre pwm sinyali üretecek esc üzerinden de bizim brushless motoru kontrol edeceğim. Brushed to brushless signal converter veya buna benzer birşey işte. Rc sitelere de baktım hazır modül bulamadım. 555le pwm çalıştım ama voltaj hiç çalışmadım mantığı oturtamadım kafamda. Yardımcı olursanız sevinirim.
    Voltaj ile pwm üretmek?
    Voltaj ile pwm üretmek?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekrem54 -- 26 Eylül 2017; 15:20:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • pwm sinyali periyodunda bölen bir teknik.Yani sinyali aç-kapa yapıyor. Frekansı ayarlıyorsunuz(555 de kondansatör vb kombinasyonu ile) bu frekansın sebep olduğu periyod içerisinde yine açık ve kapalılık süresini yani doluluk oranını ayarlıyorsunuz.

    Pwm de voltaj ayarlanamaz. Sadece girişteki gerilim açıp kapanır. İşte bu meyanda her ne kadar voltaj ayarlanamasa da doluluk oranınca ortalama bir gerilim-voltaj değeri tahmin edilir. Yani 5Vdc yi yarı yarıya aç kapa yaparsanız 2.5Vdc olur gibi.

    İstediğiniz Vortalamaya göre pwm üretecekseniz, istediğiniz gerilimi girişte kullandığınız gerilime bölüp sinyalinizin doluluk oranını tespit edersiniz. İster pot ayarı ile bu orana ulaşırsınız, ister ölçü aleti ile ölçerek isterse de frekansı ve ya doluluk oranını ya osiloskoptan ya da uygun ölçümden elde edip sonuca gidersiniz. Ama istediğiniz değere pot ile ulaşıp sonra yerine sabit direnç takıp işi bitirebilirsiniz.

    Yapmak istediğinizin uygunluğunu bilemiyorum, açıklayıcı değilsiniz ama
    Başarılar.




  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Eski bir rc helikopterim var fırçalı motorlu. Bunu fırçasız motor ile değiştirmek istiyorum. Mainboard ı değiştirmek zaten helikopter ile aynı hesaba geliyor ben de motoru değiştirip uçuş suresini biraz daha arttırmayı istiyorum. Resmini eklediğim modülün satışını bulamadım kaynak kodu verilmiş ancak detaylı bilgim de yok nereden başlayacağımı da bilmiyorum arduino gibi değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstediğiniz özellikleri yakalayabilirsiniz. Aynı özellikteki motoru taktıktan sonra ayara lüzum oluyor mu ki?
    Bi de fırçasız die stepten bahsetmiyorsunuz değl mi?
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Normal brushless dc motor söylediğim step değil.



    Şöyle ki rpm değeri ve çap tuttuktan sonra sıkıntı yok. Gerisini esc kendisi yapıyor aslında soft start ve braking gibi işleri. Benim sadece eski dc motora gelen güçle modulasyon yapmam lazım

    Voltajı ölç şuysa şu genlik sinyal buysa bu genlik yerine

    Failsafe, döngü, jump, start, bypass vs bi sürü satır giriyor işin içine; onun da henüz mantığını oturtamadım kafamda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adc ile voltaj okuyup buna eşdeğerde pwm üretmek.. mikrodenetleyici ile kolayca yapılabilir.
  • Testere dişi dalga üreteci + karşılaştırıcı kullanmanız gerekiyor.


  • stresstest kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim ancak rafa kaldırdım projeyi. Modülün hazırını buldum ancak satıcı Türkiye deyince göndermedi. Müşteri ve kargo anlamında çok sıkıntı yaşıyoruz Türkiye’de dedi o yüzden göndermiyorum dedi. Kendimin yapması da çok zorlayacaktı beni; ben de uğraşmayı bıraktım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.