Şimdi Ara

Volkswagen'in emisyon çözümü; performansı düşürüyor, tüketimi arttırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
1.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Avrupa genelinde 2016 yılı ocak ayında başlayacak geri çağırmaların yıl sonuna kadar bitirileceği öngörülüyor. Avrupa’da bunlar olurken geçtiğimiz günlerde Doğuş Grubu’ da bir basın bildirisi yayınlayarak, ülkemizde atılacak adımları netleştirdi.  Almanya Federal Motorlu Taşıtlar Dairesi tarafından onaylanan teknik çözümün Ocak 2016 tarihinden itibaren Türkiye pazarında da uygulamaya alınması planlanıyor.

     

    Skandaldan etkilenen 2.0 dizel motorlu araçlar için ortalama yarım saatlik bir servis süresi içerisinde sadece yazılım güncellemesi yapılacak. Etkilenen 1.6 TDI motorlu Volkswagen otomobiller için ise hava filtresi ve hava akış sensörünün arasına eklenecek olan hava akım düzleştirici parça için ortalama bir saatlik servis süresine ihtiyaç duyuluyor.

     

    Volkswagen'in emisyon çözümü; performansı düşürüyor, tüketimi arttırıyor 

     

    Geri çağrım sonrası yapılacak değişikliklerin performansa ve yakıt sarfiyatına olumsuz etki etmemesi amaçlanmış olmasına rağmen şu an için bu konuda onaylanmış ölçümler ve rakamlar henüz yayınlanmadı. 




    Ancak geçtiğimiz günlerde  ‘Consumer Reports’ ekibi tarafından, otomobillerin emisyon testinde ki hileli ayarlarda kalması sağlanarak bir test yapıldı. Otomobilin ön tekerlekler hareket ederken arka tekerleklerin sabit kalması karşısında, emisyon testinde olduğunu anladığını ve hileyi uygulamaya başladığı belirtiliyor. Otomobilin sürüş esnasında aynı durumda olduğunu sanması için arka tekerleklerin dönüş verilerini araç beynine ileten soketler çıkarılarak teste başlanıyor.

     

    Volkswagen'in emisyon çözümü; performansı düşürüyor, tüketimi arttırıyor


     

    2011 Jetta Sportwagen 2.0 dizel ve 2015 Jetta 2.0 dizelde yapılan denemelerde yakıt ve performans değişimleri söz konusu.  0-60 mil hızlanma testinde Sportwagen için normal modunda 9.9 saniye olan hızlanma emisyon testinde kullanılan hileli modunda 10.5 saniye. 2015 jette için bu değerler hemen hemen aynı 9.1 sn. ve 9.2 sn.

     

    Yakıt sarfiyat testi için ise sonuçlar, 2011 Sportwagen da normal modunda 52 mpg’den hileli modunda 46 mpg’ye düşerken, 2015 sedanda ise 53 mpg’ den 50 mpg’ye düşüyor.

     

    Yapılan testin ölçüm ayrıntıları ve değerlerin hangi şartlarda elde edildiği tam olarak belirtilmiyor. Bu nedenle “ Consumer Reports” tarafından belirtilen değerlerin güvenilirliği tartışmaya açıkken, yetkili kurumlar tarafından onaylanmış ölçümler ve değerler dikkatle bekleniyor.










  • sangokudbgt kullanıcısına yanıt
    Sakin ol ve o ayağını gaz pedalından yavaşça çek, sunrufu da kapat hava soğuk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baba0392 -- 4 Aralık 2015; 20:25:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eksi butonu geri gelsin artık şu fanboyları eksileyelim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asil kriz simdi basliyor. Yakit tuketimi ve hizlanmasi kotulesen arac sahipleri dava acarsa VW biter.

  • Belli birseydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Performansi dusurmeden bunun onune gecemezlerdi zaten.Memlekette cogumuzun aracinda yazilim oldugu icin servise gideceklerini sanmiyorum tabi hukuki zorunlulugu olmazsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=F_h5jWUnGb8

    özgün abi önceden bilmiş bu işi ileri görüşlüymüş adam
    haram olsun yılarım olmuş ziyaaaaan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 4 Aralık 2015; 21:22:31 >
  • geçen forumda birisi vardı . Kesinlikle böyle bişey olmayacak olsa vw açıklardı diye herkesle tartışma içerisindeyd. Kendisini konuya bekliyoruz

  • "sunruflu Golf7" Lan akşam akşam gözümden yaş geldi:)

  • Volkwagen Amerika'da araç sahiplerinin araçlarını iyileştirme dışında ufak bir tazminatta ödeyecekken Avrupada bunu yapmıyor.
    İade sebebi.

  • Simdi 0 satılan araçlarda yokmuş , sadece caddy ve jettada varmış onlarıda kaldırmışlar .
    Bilgisi olan ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi arkadas vardi bayiden oyle bisey olmaz merak etmeyin dediler diye nerde acaba simdi o?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • önlerden reklam alanı dutluk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ise mercedesle gider gelirim akbil var kafa rahat xD

    Bu arada editor Mesut beyin akrabasi mi??

  • e tabi ki putperestler olacak, içgüdüsel olarak korumaya çalışacak putlarını.

  • İyi de söz konusu testi yapanlar için "Otomobilin ön tekerlekler hareket ederken arka tekerleklerin sabit kalması karşısında, emisyon testinde olduğunu anladığını ve hileyi uygulamaya başladığı belirtiliyor. Otomobilin sürüş esnasında aynı durumda olduğunu sanması için arka tekerleklerin dönüş verilerini araç beynine ileten soketler çıkarılarak teste başlanıyor." denmiş. Adamlar sadece aracın hile yapmasını engelleyip düşük emisyon kurallarına uyduğundaki yakıt tüketimini ölçmüşler. En azından ben öyle anladım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu soket sökme mevzusu sadece yazılımla hileli davranmasını sağlıyor koyacakları hava akış borusu mu sensoru mu ne fiziksel bir parça değişimiyke yakıt sarfiyatını daha da arttırmasın sonra? Daha da vahimi uzun vadede motor ömründen yemesin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlığa laf eden 245.000 gün forumdan atılacak sanırım. O nasıl bir marka yazmaktır? Volgswagen. Android bile kelime öneremedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fanboylar tepki gösterse Wv de tüketiciler için adım atacak da fırsat kalmıyor ki
  • şu koşullarda kimse aracını geri çağırıma götürmez, beygir düşecek, yakıt tüketimi artacak... ya devletler kullanıcıları bi yolunu bulup mecbur bırakacak ya da serbest bırakacak, kullanıcılar mecbur kalırsa vwye kişisel davalar da bolca açılacaktır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.