Şimdi Ara

Volkswagen ID. Aero elektrikli sedan konsepti görücüye çıktı: 620 km menzil sunacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • MetalWave kullanıcısına yanıt

    Benzinlilerde yakıt tüketimi artmıyor sanki yurt dışında kullananlar seve seve kullanıyor bu araçları bizdeki sorun direkt adam akıllı 300 kW şstasyon olmaması artık %0-%80 e 18 dk da dolan elektrikli arabalar var piyasada..

  • Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt
    zaten harcıyor, ben öyle bir iddada bulunmadım. benim yazdığım 600 menzili 550 diyene o 450 ye kadar düşer dedim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Volkswagen'in elektrikli I.D serisi ile başarılı olacağına inanıyorum

  • Tesla tek atışta alır bunu

  • MetalWave kullanıcısına yanıt
    Mercedes EQS580 ile adam Ankaradan İstanbula 436km gidecek, pili tasarruf moduna alıp ort. 110 km'yi geçmemesine ragmen 200km'de şarj %40ye iniyor. İstasyonunda 1 saate yakın bekleyip şarjı %90 yapıyor. 230km sonra İstanbula vardığında şarj %30a iniyor.

    En pahalı araçla varılan nokta bu.

    Kaldığım yerde yokuş yukarı sokaklar var. Kargo firmasının elektrikli 3 tekerlekli aracı boş kasa ile yokuş çıkıyor. Yürüme hızımdan biraz daha hızlıydı.

    Elektrikli araç işi yaş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    Yaş falan değil,Farasis - Togg işbirliğı ile,Gemlikte,Togg içın,4.nesil piller üretilecek,bataryanın!%80 nini ,8 dk.gibi kısa bir zamanda doldurarak,300 km.menzilli bi batRyayı,250 km.menzil yapacak hale getirecek,1.500.000 km.ömür veriliyor ve bunlar artık gelecek değıl,2025 de Togg modellerinde kullanılacak,bu dalink,.pil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tanjiro Kamado -- 28 Haziran 2022; 20:44:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arka taraf berbat. A7ye benzetelim derken, A7 hariç her şeye benzemiş.

  • 22 inç...



    Oldu olacak otomobile 27 inç koyun, full jant olsun, lastiğe ne gerek var...

  • 4. nesil pilin menzili 300km mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler kesin bilgi, yatırım yapmak isteyen yeni elektrikli araçlar için dolum istasyonu kursun .Çoğu şehirde iş kolu olarak dolum istasyonları oluşturuluyor.
    Dünya hızla artan petrol fiyatları ve azlığından yakın olmasada 10 sene içinde tamamiyle yasalarla elektrikli araçlara yonelecek.
    Herseyden önce çevreye katacağı etkiyi düşünün, dünya daha iyi bir hale gelecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    Değildir elbette,ben haberin orjinalliğıni bozup kendimden birşey katmak istemedim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • lithran kullanıcısına yanıt
    yeraltından milyarlarca dolarlık yatırım ve külfetle çıkarılan bir emtia olarak gösterilen petrol fiyatlarının yapay olarak arttırıldığu olduğu o kadar belli ki. petrol azlığı imiş. şu anki benzin mazot LPG kullanımına 85 yıl yetecek petrol var deniliyordu ona ne oldu? petrol oyununu görmemek için sıfır beyin sahibi olmak gerekli. elektrikte de oyun var. daha cok kişi e-araç alıp kullanmaya başladıktan sonra o oyun kendini daha çok belli edecek. şu anda elektrik 2. kademede (150 kWh üzeri) kWh'ı 2,06 TL değil mi? Elektrik oyunu başladığında o 4-5 kat artacak. 10-15TL olacak. Olmaz demeyin, mazotta nasıl oldu ise elektrikte de olur. Elektriği de petrol gibi milyarlarca dolar yatırımlar ve milyarlarca dolar doğalgaz kömür kullanıarak elde edilen bir emtia olarak gösteriyorlar ancak elektrik gerçekte sıfır hammadde ile üretiliyor. Kazığın en büyüğü enerji işinde. Biraz durun düşünün. Son 1 yılda rusya gerekçe gösterilerek benzin 4 mazot 5 kat arttı. Durup dururken kazık atılır mı, tabi ki gerekçe gösterilecekti. Rusya krizi öncesi 7YL olan benzin şimdi 28TL. 7TL'ye üretilebilmesi, benzinin gerçekte sıfıra yakın hammadde ve üretim maliyeti ile üretilebildiğini gösterir. 7TL'yken hammadde maliyeti 0,2, üretim maliyeti 1TL 'ydi. Geriye kalanı büyük şirketlere akan paraydı. Kazığın anatomisini bilelim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    Bir de mtvyi ekle hepten yaş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • retro61 R kullanıcısına yanıt
    bir rusya krizi bahanesiyle benzin mazot fiyatlarını uçurarak "cok ekonomik ve çevre dostu" dedikleri e-araçlara yönlendirmeye çalıştılar.

    sonuçta benzinli araç kullanana kazık girdi. e-araç alana da alırken kazık giriyor. teknoloji gelişti kazık arttı. vergi marifetiyle arttı.

    bir lityum bataryaile birkaç motordan oluşan e-aracın üretim maliyeti 1milyon TL olamaz. Bu ancak vergi marifetiyle olabilir.

    e-araçlarda elektrik kWh 2TL birkaç yıl sonra o da 4-5 kat arttığında o da üretim maliyetiyle ilgisiz vergi marifetiyle olacak. Elektrik fiyatı vergi ile artıyorsa, o zaman elektrik üretim maliyeti cok düşük demektir. Cok düşük ise elektrik, bize gösterilenden farklı bir yönremle üretiliyor demektir. Enerji işini biraz kurcalayınca cok ilginç şeyler cıkıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bukadar ciddi bukadar superman yorum yazmaya gerek varmı

  • Araç tam bir Volkswagen, verimlilik, kalite, işlevsellik ve konfor gibi disiplinlerde yine segmentinin en optimize modeli geliyor.

    Ayrıca 620 km sanıyorum şu ana kadar ki en uzun menzil.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.