Şimdi Ara

vodafone net leş müşteri hizmetleri.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2 yıl önce bu forumdan başvuru yaptığım adsl (16mbit 60gb akn) paketinin taahhüt süresi geçen hafta bitti buna istinaden beni arayıp aynı paketi ilk 3 ay 29.90 geri kalan 21 ay 49.90 dan teklif sundular. bende altyapı oldugunu bildiğim için fiber paket tekliflerini sordum sormaz olaydım :) modemle birlikte 24mbit 100gb akn ilk 3 ay 42,90 geri kalan 21 ay 62,90 teklifini sundular bende kabul ettim onay verdim buraya kadar herşey normal bu olayı geçen hafta salı günü yaptım cumaya kadar modem kurulumu için geleceklerini söylediler gelen giden olmadı cuma akşamı beni tekrardan müşteri hizmetleri arayıp sanki daha önce hiç görüşme yapılmamış gibi aynı teklifleri sundu. bende o kişiye zaten fiber pakete geçiş için onay verdiğimi söyledim aldığım cevap alt yapınız fiber desteklemiyor o yüzden geçiş yapılamamış tamam dedim o zaman aynı paketimden devam edeyim tekrardan bana paket içeriğini fiyatını söyleyip onayımı istediler onay verdim. Ben sorunun çözüldüğünü düşünüyorum tabi pazartesi günü yine 0850 li bir numara arıyo açtım modem kurulumu için randevu vermeye çalışıyor telesekreter :) akşamına ben yine müşteri hizmetlerini aradım telefon acıldı herşey normal fiber paketinde gözüktüğüm söylendi olayları anlattım fiber paket istemiyorum adsl den devam etmek istiyorum dedim sesinizi alamıyorum deyip telefon yüzüme kapandı. tekrar aradım normalde 2 dk da baglanan müşteri temsilcisi 10 dk baglanamadım kapattım. 1 saat sonra tekrar aradım yine aynı kadın açtı ismi safiye bu arada yanılma sansım yok aynı kadın :) olayı tekrarladım fiberden adsl geçirmemiz zor falan filan bir şeyler geveledi biraz sert cıkınca tamamdır geçisinizi sağladım 1-3 iş günü içinde arayıp bilgilendirecekler deyip kapattı. oh be bu sefer çözdüm olayı dedim :D yarım saat önce birde ne olsun yine müşteri temsilcisi aradı :) fiber paket için onay istiyorlar herşeyi baştan anlattım sizi müsteri hizmetlerine aktarıcam onlar olayı çözer dedi aktardı olayı müşteri hizmetlerine anlattım biz birşey yapamayız müşteri temsilcisi kayıt açması lazım dedim tekrar aradım söyledim kayıt açıldı fiber pakete geçiş işlemim tam olarak gerçekleştiğinde iptalini vereceklerini söyledi bu sefer başardım galiba ama bellide olmaz :) olayın sonucunu yazarım :)







  • Hocam allah yardımcın olsun vodafone kadar lanet bir firma görmedim önceleri böyle değildi ama bu sıralar iyice çığrından çıktılar. bende vodafone net 16 mbit 120 gb paketi kullanıyordum iptal edinceye kadar 2 ay geçti 3. ay zoraki iptal edebildim ve kurtuldum. bir an önce kurtul tavsiyem. onlara elini veren kolundan olur. kısacası.
  • İsterseniz yardımcı olabilirim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VodafoneFibermax

    İsterseniz yardımcı olabilirim
    şimdilik arayan soran yok eğer ki yine sıkıntı çıkarda beceremezlerse yardım isterim teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bahadır_sad

    Hocam allah yardımcın olsun vodafone kadar lanet bir firma görmedim önceleri böyle değildi ama bu sıralar iyice çığrından çıktılar. bende vodafone net 16 mbit 120 gb paketi kullanıyordum iptal edinceye kadar 2 ay geçti 3. ay zoraki iptal edebildim ve kurtuldum. bir an önce kurtul tavsiyem. onlara elini veren kolundan olur. kısacası.
    2 sene kullandım genel olarak bir sıkıntı yaşamadım ama bir kerede 2 senenin acısını çıkarcaklar galiba :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stabilocox

    2 sene kullandım genel olarak bir sıkıntı yaşamadım ama bir kerede 2 senenin acısını çıkarcaklar galiba :)

    Alıntıları Göster
    doğrudur hocam ben dediğim gibi vodafone a geçmeden önce koç net iken başlamıştım kullanmaya daha sonra ttnet denedim ardından tekrar geçmiştim geçmez olaydım. iptal ettirmeye kalkınca ne kadar zorluk çıkarma bahaneleri varsa hepsini yapıyorlar. şimdi kafam rahat aknsiz paket kullanıyorum internet yavaşlama derdimde yok keyfime bakıyorum internetten iptv ve filmlerle. artık bunlar iyice tozuttular baktılar müşteri kaçıyor karçırmamak için nasıl bezdiririzde bizde kalır politikası uyguluyorlar.




  • Aklı olan vodafone nete bulaşmaz...büyük bir risk alıyorsunuz ...100 mbit fiberdeyim aldığım hız 5 mbit...2 aydır saha ekibini bekliyorum...siz şimdi dağ başında filan mı oturuyorsun dersiniz...istanbuldayım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • maxplanck M kullanıcısına yanıt
    dağ başında internet daha iyi oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxplanck

    Aklı olan vodafone nete bulaşmaz...büyük bir risk alıyorsunuz ...100 mbit fiberdeyim aldığım hız 5 mbit...2 aydır saha ekibini bekliyorum...siz şimdi dağ başında filan mı oturuyorsun dersiniz...istanbuldayım
    vodafone net yüzünden portum iptal edildi. yeni portu 53 günde bağladılar. şimdi sen dağda mı oturuyon dersin hayır istanbulun merkezindeyim
  • evet az once yaptıgım gorüşmede açılan kaydın bir işlem yapılmadan kapandığını paket düşümünün uzun süreceğini ve eğer ki paket düşümü onaylanırsa tarafıma (hiç kullanmadığım paket) ücret yansıtılacağını öğrendim. onaylanmazsa da sizinle fiber olarak devam edeceğiz gibi saçma bir cümle işittim tekrardan bir kayıt açılıp bana geri dönüş yapılacağı söylendi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.