Şimdi Ara

Vodafone Fiber VS NetSpeed Fiber

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Superonline fiber 2 yıllık taahütüm yeni bitti, internetsizim. AKN li paketleri kaldırdıkları için ve sürem dolduğu için yeni taahüt yapamadım. Ve iptal işlemlerim tamamlandı.

    Oturduğum sitede yalnızca fiber olduğu için Turk Telekom,Superonline ve Vodafone fibere mahkum olduğumu sanıyordum ama Netspeedi de görüp inceledim.

    -NetSpeed Turk Telekom altyapısı kullanıyor, Tilgin(yüksek ihtimal) veya Zyxel modem veriyor.
    -Vodafone Superonline altyapısı kullanıyor, Innbox(yüksek ihtimal) veya Huawei modem veriyor.

    Genelde indirme ve oyun amaçlı kullanacağım, yani yurtdışı ping değerleri de önemli. Modem ve altyapılarla ilgili bu iki seçenek arasında hangisini önerirsiniz.

    Not: Turk Telekom ve Superonline'ı AKN li paketleri olmadığı için tercih etmiyorum. Akıllı kota denen daha saçma illet mevcut bunlarda.



  • Vodafone fiber alırsanız innbox çok az kişiye denk geliyor, büyük ihtimal huawei denk gelecek size.

    Ping değeri konusunda bir fikrim yok ama, vodafone taahhütlü. Netspeed taahhütsüz. Üstelik netspeed daha ucuz. Bence netspeed'i denemekte fayda var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Hocam, Vodafone kurulum işlemlerini tam 9 gündür bekliyorum. Modem bekleniyor diyorlar Innbox oluyormuş sadece oturduğum siteye. Onu bekliyormuşuz.

    Halbuki aynı konular Superonline bağlatırken de olmuştu. Innbox olacak illa onu bekliyoruz demişlerdi, sonunda güç bela huawei verdiler. Problemsiz 2 sene kullandım. Şimdi yine derdimi anlatmaya çalışıyorum.

    Ama superonline bayiisi diye sıkıntı çıkarıyorlar mühtemelen, vodafone müşterilerine.

    Netspeedde de Tilgin vereceklerini söylediler Tilgin denen modemi Superonlinedandan da önce kullanmıştım, TTnet fiber kullandığım dönem leş bir cihaz hem çekmiyor hem de hiç bir ayar yapılmıyor, DNS olsun port açma olsun müsade etmiyordu.

    Şimdi yine Netspeed aynı altyapı olduğu için tilgin denilince ondan da çekindim ama benim bilgilerim 2 yıllık bilgiler o yüzden son durum nedir Tilgin olayında bilmiyorum, Zyxel alabilirsem ondan almaya çalışacağım.

    Diğer sorun da müşteri hizmetlerine ulaşılmıyor Netspeed de numara bırakıyorum dönen yok.

    Sektör rezalet resmen...




  • Ayar işi iss'lerin verdiği modemlerde kısıtlı oluyor. Port konusunda internette huawei ve tılgın modemlerle ilgili baya açıklama var. Açılabiliyor gibi gözüküyor. Tabi iss CGN ip verirse port açılamıyor.(Modem arayüzünde görülen ip ile internette görülen ip farklı. Son bir kaç yıldır bu baya denk geliyor.) Hiç bir iss de CGN ip vermemenin garantisini veremiyor.

    Dns olayı huawei'de dhcp üzerinden halledilebiliyordu diye biliyorum. Tılgın'da nasıl oluyor bilmiyorum. Yine de bilgisayardan değiştirme imkanınız var.

    Çekmeme olayı maalesef huawei'de de, tılgında da yaşanıyor. Oyun, ping, hız vs için en iyisi kablolu bağlanmak.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netspeed baya iyi denemenizi tavsiye ederim.

    VodafoneNet Adsl Türk Telekom'un altyapısını kullandığı zaman 2 aydır bağlayamamıştı ve ücret çıkarmıştı ayrıca müşteri hizmetleri berbat eğer düzelmişse fiber olduğu için sorun olmaz diye düşünüyorum ama Netspeed deneyin fiyatı uygun.
  • Türk Telekom da akıllı kota yok ki akn var 100 mbps e kadar



    Innbox verildiğini pek duymadım genelde ont + huawei veya sadece huawei oluyor



    Telekom da modemsiz paketlerde var ama fibernet varsa verdiklerini kullanmak zorundasınız netspeed olsa bile ama xdsl sinyali olduktan sonra istediğiniz cihazı takabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Data

    Türk Telekom da akıllı kota yok ki akn var 100 mbps e kadar



    Innbox verildiğini pek duymadım genelde ont + huawei veya sadece huawei oluyor



    Telekom da modemsiz paketlerde var ama fibernet varsa verdiklerini kullanmak zorundasınız netspeed olsa bile ama xdsl sinyali olduktan sonra istediğiniz cihazı takabilirsiniz

    Hocam kotalı paketler var diğerleri de aşırı pahalı hale getirilmiş.

    https://bireysel.turktelekom.com.tr/evde-internet/web/destek/sayfalar/turk-telekom-fibernet.aspx

    Bilgilendirmeleriniz için teşekkürler arkadaşlar. Özellikle EnemyTerritory adlı arkadaşa teknik bilgilendirme için ayrıca teşekkür ederim.


    muhtemelen Netspeedi deneyeceğim. İki tarafın servisleriyle de konuştum. Bir taraf Innbox verileceğinin, diğer taraf Tilgin verileceğinin altını tekrar tekrar çizdi. Tabi ben ikisi için de isteğimi belirttim not ettiklerini uygun olursa olabileceğini aktardılar.




  • ibaxdh kullanıcısına yanıt
    O paketler Telekom da hep vardı ve o tarife sayfası o sayfaya göre benim paketim 140 tl ama ben 90 tl veriyorum kampanyalar sayfasına bak alırken superonline in da tarife sayfasına bakarsan direk görürsün

    Biri tilgin yerine başka bir cihaz kullanmak için bir rehber oluşturmuştu forum da ona bak derim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Data -- 2 Şubat 2018; 11:44:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.