Şimdi Ara

Vista Mac Os X den calmadi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • http://www.youtube.com/watch?v=MDNuq94Zg_8
    burdaki video kalitesi daha iyi...

    ama ingilizcesi iyi olmayanlar zor anlar mevzuyu...
  • Kisaca ozetliyim ozaman ters piskoloji yapmislar yani hic bir benzerlik yok derken vistanin tamamen macden kopya cekdigini gosteriyor
  • Hayır. Çalıntı yada başka bir fikir kullanma yok. Sadece Benzerlikler var ancak bu benzerlikler birbiri ile örtüştüğü izlenimi vermekte ve sanki MC Apple'dan çalıntı izlenimi yaratmak. Bunun ile birlikte kullanılan çoğu özellik MAC OS X te bulunmamakta AERO GLASS gibi. SAdece aram motoru veya diğer bazı özellikler her işletim sisteminde olabilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DIABLOS

    Hayır. Çalıntı yada başka bir fikir kullanma yok. Sadece Benzerlikler var ancak bu benzerlikler birbiri ile örtüştüğü izlenimi vermekte ve sanki MC Apple'dan çalıntı izlenimi yaratmak. Bunun ile birlikte kullanılan çoğu özellik MAC OS X te bulunmamakta AERO GLASS gibi. SAdece aram motoru veya diğer bazı özellikler her işletim sisteminde olabilir.


    Aero glass in ozellikleri yillardir linuxde var. Windows ilk ciktigindan beri maci taklit etmektedir. Windows 95 i cikarmasiyla apple a yuklu miktarlarda telif haklari odemislerdir. Ayrica bunlari ben soylemiyorum, biraz interneti arastirirsan bir cok yazarin gorusleri vistanin macden kopya cektigi. Birinde yillardir kullanilan widget birden vistada beliriyor ve adi gadget, bumu benzerlik. Daha fazla ogrenmek istersen bu konuda lutfen asagidaki editorlerin yazilarini oku. Ne kadar senin bu konuda uzman oldugunu tahmin etsemde eminim asagidakilerde en az senin kadar bilgilidirler. 

    PC magazine
    anandtech
    zdnet
    lifehacker
    c|net news.com




  • MS bugüne kadar birçok firma tarafından mahkemeye verilmiştir bizim fikirlerimizi, ürünlerimizi bizden habersiz kullanıyorlar diye. En basit örneği Java'dır. Sun Microsystems Java'yı geliştiren kurum olmasına karşın MS, Sun'dan habersiz kendi Java yazılımını geliştirmiş ve Windows'a dahil etmiştir ki bu özellik "Virtual Machine" diye geçer. En son bu mahkemeyi kaybetme aşamasında Sun'la anlaşma yoluna gitmişlerdi. Şimdi böylesi önemli konularda baş şüpheli olabilir MS ama bu yeni işletim sistemine satranç, arama motoru ve masaüstü yazılımcıkları ekledi diye Mac'ten çaldı demek de ayıp olur. Yani adamlara kalkıp lisansı olmayan bir fikri, örneğin arama motoru eklenmesi konusunda ne diyelim, hayır yeni işletim sisteminize arama motoru koyamazsınız çünkü zaten sizden önce mac'te yapılmıştı mı diyeceğiz? Bu tür benzerlikler olacaktır bunlar son derece normal.




  • Dikkatini çekmek isterim ki widgetsları yahoo da yayınlamakta. Ayrıca gadgets ları son kullanıcılar tarafından hazırlanması için MS tarafından bir yarışma bile düzenlenmişti. ancak MAC yada yahoo widgetsler için böyle bir yarışma filan düzenlendiğini yada son kullanıcılar tarafından yazıldığına dair bir haber hiç görmedim.
  • Windows vista mac osxe benziyor doğruda ama linux hepden windowsa benziyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DIABLOS

    Dikkatini çekmek isterim ki widgetsları yahoo da yayınlamakta. Ayrıca gadgets ları son kullanıcılar tarafından hazırlanması için MS tarafından bir yarışma bile düzenlenmişti. ancak MAC yada yahoo widgetsler için böyle bir yarışma filan düzenlendiğini yada son kullanıcılar tarafından yazıldığına dair bir haber hiç görmedim.


    Senin duymamis olman olmadigini gostermez. 
    http://www.apple.com/downloads/dashboard/
    https://daw.apple.com/cgi-bin/WebObjects/DSAuthWeb.woa/wa/login?appIdKey=D330FFC416E385A6B38C16EF5023D35F0DC34EB042FA9A161F6A628F0291F620&path=/downloads/dashboard.php&view=1




  • vista, mac os x'ten kopyalama diyenlerin işletim sistemi nedir, nelerden oluşur, memory management, file management nedir, bunlarla hiç alakaları olmadığı açık.

    bir ikon'a ya da tasarım benzerliğine bakıp vista, mac os x ile karşılaştırılamaz. zaten mac os x bunların dışında da vista ile karşılaştırılacak seviyede bir işletim sistemi değil artık.
  • Eveeet super bir video olmus yani hersey ortada bu bir deği iki değil ve anlaşılan şu windows çalışanları sanırım macosx lere hayran kalmışlar (elde değilki). 1984'de ilk macosx cıktıgından beri Microsoft sadece masaustu ortamlarını kopyalayıp durdu. İlk macosx'den en son Macosx'de kadar. Kanıtda BUDUR daha fazla lafa gerek yok herhalde bu piyasada Linux ve MacOS olmadıgı surece Microsoft'da olamaz. Ah keske sadece goruntu değilde biraz stabilite ve güvenlik konusunda birşeyleri de benzetselermiş. Gerçekten çok geriden geliyorlar ama olsun bizim millet nasıl olsa parasını vermiyor yazıcıoğlu 2 milyon :)..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kickstart

    vista, mac os x'ten kopyalama diyenlerin işletim sistemi nedir, nelerden oluşur, memory management, file management nedir, bunlarla hiç alakaları olmadığı açık.

    bir ikon'a ya da tasarım benzerliğine bakıp vista, mac os x ile karşılaştırılamaz. zaten mac os x bunların dışında da vista ile karşılaştırılacak seviyede bir işletim sistemi değil artık.


    Bir fake e cevap verme geregi duymazdim ama baska arkadaslarin yanlis bilgilendirilmelerini istemem. Oncelikle memory management i en kotu kullanan windowsdur. Windows icindeki memory leakage (memoryde yer kaplayip daha sonra silinmemesi) dedigimiz olaydan dolayi windows zaman icinde kasilmalara yavas calismalara yol acar. Bir cok kez duymusuzdur bilgisayarim cok yavasladi, format atma zamani geldi diye. File management konusuna gelince bu konuya hic girmiyorum. Windowsun ntfs ine karsilik ext3,reiserfs,reiser4,hfs+.  Hem kendin birseylerden haberdar degilsin birde baskasini sucluyorsun. Bence ortaya birseyler atip kacicagina bu soylediklerinde vistanin ne gibi artilari varmis onlari yazda herkez bilgilensin.




  • Ah şu linuxu bir gelişrtirseler halen terminal root yazıyoruz ya
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Markandeya

    Bir fake e cevap verme geregi duymazdim ama baska arkadaslarin yanlis bilgilendirilmelerini istemem. Oncelikle memory management i en kotu kullanan windowsdur. Windows icindeki memory leakage (memoryde yer kaplayip daha sonra silinmemesi) dedigimiz olaydan dolayi windows zaman icinde kasilmalara yavas calismalara yol acar. Bir cok kez duymusuzdur bilgisayarim cok yavasladi, format atma zamani geldi diye. File management konusuna gelince bu konuya hic girmiyorum. Windowsun ntfs ine karsilik ext3,reiserfs,reiser4,hfs+. Hem kendin birseylerden haberdar degilsin birde baskasini sucluyorsun. Bence ortaya birseyler atip kacicagina bu soylediklerinde vistanin ne gibi artilari varmis onlari yazda herkez bilgilensin.




    ben yeni üye oldum siteye 2 hafta falan önce account fake değil, ha 20 senedir bilgisayarlarla haşır neşirim, ayrıca bilgisayar mühendisiyim, yani anlayacağın zamanında kendi işletim sistemimi kendim yazdım neyin ne olduğunu biliyorum.

    Benim birşeylerden haberdar olmadığımı nerenden çıkarttın?

    Windows eski versiyonları özellikle NT öncesi dediklerinde haklısın, burada ben Vista'dan bahsediyorum konunun adı da Vista. Vista Mac Os X'ten çok daha gelişmiş bir işletim sistemidir. Mac Os X'in artık tek artısı buglarından arınmış olması olabilir ancak. Memory management, file management çok kapsamlı konular. O yüzden bilgi almak istediğin spesifik kısmı söylersen yardımcı olmaya çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kickstart -- 22 Aralık 2006; 14:56:33 >




  • Pekala sen bize biraz daha aciklama yapabilirmisin mesela Vista ile MacOsX'i karsilastirarak yani soylemissin bellek yönetimi konusunu falan bunlarda biraz daha aciklayici olabilir misin?
  • Peki vistadan bahsedelim. Oncelikle bir bilgisayar muhendisi olarak Macos x in BSD(unix like) tabanli oldugunu eminim biliyorsundur. BSD nin acilimida Berkeley Software Distribution , amerikanin en buyuk universitelerinden biri ve openbsd nin sayfasina girersen soyle bir baslikla aciliyor
    quote:

    Only one remote hole in the default install, in more than 10 years!
    . Eminim nedemek oldugunu iyi biliyorsundur. Microsoftun aciklarindan bahsetmiyorum. Gene microsftun  ortaklarindan olan symantec firmasini iyi biliyorsundur.
    quote:

    Symantec: Vista probably 'less stable' than XP
      Bu da onlarin yorumu ve vista icinde bircok hatali kod oldugunu iddia ediyorlar. Tabiki benim gelismislik kriterlerim sizinkinden farkli olabilir. Lutfen sizde bizimle nasil bir gelismislikten bahsettiginizi yazar misiniz.


    Bunlarda linkler

    http://www.openbsd.org/
    http://www.theregister.co.uk/2006/07/19/vista_security_analysis/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Markandeya -- 22 Aralık 2006; 14:16:25 >




  • vista'yı kurduğumda ilk tepkim şu olmuştu: "abi suse bu yaa!"
    tabii bu cümle, genel görünüm içindi, işletim sisteminin altyapısının nasıl işlediğine ilişkin değil.
  • Filesystem konusunda da sana bir ornek. Bir mail archive inde bir arkadas windowsun subversion konusunda nekadar yavas oldugundan bahsediyor ve mac os x servera e gectikten sonra her hangi bir yavaslanma gozlemedigini soyluyor. Karsi cevap olarakda istresen sen kendin bak
    quote:

    From: Werner Punz <werpu_at_gmx.at> 
    Date: 2005-04-27 17:25:38 CEST
    Dave Camp wrote: 

    > I complained a while back about Windows being up to 60x slower than 
    > Unix clients for 'svn up' and there was no answer. That was for about 
    > 80000 files hosted on a Mac OS X server using svn+ssh. We observed no 
    > slowdowns with the Mac OS X client. 

    Probably an NTFS issue in combination with the .svn storage format... 
    NTFS is outright horrible in some areas compared to filesystems 
    like Reiser or HFS+. 



    http://svn.haxx.se/users/archive-2005-04/1695.shtml

       Ben buraya bukadar ornek koyuyorum ama sen hala ortaya attigin iddalara bir ornek veremedin bilgisayar muhendisi oldugun disinda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Markandeya -- 22 Aralık 2006; 18:29:10 >




  • Arkadaşlar kim çaldı dediki... sadece esinlenme var.... piyasada hep olur bunlar ortada bir çalınma olsa sizlerden önce asıl sahipleri davalarla işi çözerler zaten değil mi :D yormayın kendinizi böyle..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.