Şimdi Ara

Video Öncelikli Kamera

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun süredir analog çekiyorum ve son çektiğim videoları da kasetle çektim ama hem okul için hem de kullanışlı olması için dijital bi gövdeye ihtiyaç duyuyorum. Beni uzun süre götürcek video kalitesi (4k istemiyorum) ve iş için beni idare edecek fotoğraf kalitesi arıyorum.
    Video kalitesinden çok video için kullanışlılığı daha önemli benim için. Daha çok elde çekicem, gezerek kullanıcam, yanımda bulundurcam. İkinci el mark 3 mantıklı geliyordu ancak sistem çok ağır malesef.
    Finaller yaklaşıyor 4-5 tane kısa film ödevi var 1.5 ay içinde o yüzden çok da oyalanmak istemiyorum.

    Bütçe 7 bin var ancak bi kameraya bu kadar para vermek çok da rahat hissettirmiyor. Öğrenciyim kendi paramla alacağımdan ne kadar az harcarsam o kadar gezebilirim (şubatta erasmus).

    -Sony a7s direk akla gelen. Muhtemelen en iyi tercih de bu ama sıfırı 6300 tl.
    -Sony a7 fotoğraf için işimi çok güzel görür gibi ama video için olumlu yorum yok hiç. avchd, moire/alliasing tarzı şeylerden çok şikayet ediliyor ama fiyatı ve kullanışlılığından dolayı gözardı edebilir miyim diye düşünüyorum. sıfırı 3200 tl / 2. eli 2400 tl
    -Sony a7 ii titreşim engelleyici elden çekim için işe yarar gibi ama çok da başarılı değil deniyor. slog ve xavc s ile geliştirilmiş diyorlar ama yine de videosu çok iyi değilmiş internete göre. sıfırı 4200 tl
    -Sony a6000 videosu çok övülüyor, fotoğraf kalitesi de iyi gözüküyor. fiyat efsane güzel. ama tam kare değil ve mikrofon girişi falan yok. sese nasıl bi çözüm bulmak gerek bilmiyorum. yanına güzel bi lens de alabilirim hem. ikinci el 1200 tl
    -Canon 5d mark 3. İşimi çok güzel görür ama boyutu sayesinde dışarda çok kullanamam ve steadycam tarzı şeylere de çok bütçe ayırmak istemiyorum. Elimde Canon 20 ve 40mm olması beni buna itiyor ama yine de içim sıcak bakmıyor. İkinci el 5000 tl

    blackmagic çok iyi güzel ancak hem fotoğraf çekmiyor hem de postta çok uğraşmak istemiyorum.
    panasonic gh4 için de 4k çok ilgimi çekmiyor açıkçası.

    tavsiyelerinizi bekliyorum. çoğu makineyi denemedim o yüzden internetten dolma bilgilerleyim kafam karışık







  • synchro kullanıcısına yanıt
    bence 2.el Sony a7s 4500tl ye falan satılıyor.
    video denince akla ilk gelen markalar sony ve panasonic tir. sony a7s i tasarlarken kısa ve çok kaliteli videolar çekilebilsin diye a7s gibi makine tasarlamış. bakın gece çekimlerinde videoda noiseler oluşmasın diye 12mp de tutmuş kendini. yoksa basarlardı 32mp falan.

    ucuz olsun boyutu da küçük olsun diyorsan, sony a6000,samsung nx300

  • https://www.youtube.com/watch?v=tJZzgNwLoNA




  • jiddi kullanıcısına yanıt
    süper aletmiş.
    şöyle bir şey yapılabilir mi? şimdi bunun kamarasız sadece gimbal olarakta satılıyor. kamarasız olarak alsak bu kamera yerine sony QX1 lensi değişebilen aps-c sensörlü makinesi var onu taksak olmaz mı ki? tamam bu aletin kamerası 4k falan çekiyor da sensörü küçük ve lensi değiştirme imkanı yok.
    bunun kendi lensi değişebilen four third sensörlü x5r diye kamerası varmış,ama çok pahalı. o yüzden böyle bir çakallık peşindeyim.

    dediğim lens kamera bu




  • Olympus Air var bir de
    http://www.getolympus.com/us/en/air-a01.html
    ama ne olursa olsun şu yukarıdaki DJI OSMO'daki titreşim önleme falan gibi bir olayı başka alette hele bunlarda falan hiç bulamazsınız. 900 us$ mı ne bu DJI Osmo da !.. 1/2.3" sensörlü bi alet için çokmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 3 Aralık 2015; 19:20:48 >
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    iş kamarada değil gimbal denen stabilizer de. bunun dslr olanlar için olanlarını da uzun araştırma sonucu buldum.
    http://www.ebay.com/itm/US-Beholder-TRD-MS1-3-Axis-Electronic-Gimbal-Handheld-Stabilizer-for-Sony-NEX-A7-/171880956596
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Hocam bu bana gitmez sanki ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    çok istiyorum da elim gitmiyor o kadar para vermeye bi türlü ikinci el o paraya bulamadım temiz. 6300'e taksitli alabiliyorum sanırım az daha zorlasam 6'dan verirler. ya a6000 alıp a7s'nin ucuzlamasını beklicem ya da kıycam alcam artık biraz daha inceleme okuyup gaza getirmeye çalışayım kendimi :D
  • synchro kullanıcısına yanıt
    ama şöylede bir durum var iş sadece sony a7s almakla bitmiyor birde ona lens alacaksın. 6500 e sadece gövde olarak satılıyor lens dahil değil.
    iyi bir lensle beraber en az 8000tl yi buluyor.

    bence sen sony nex -7 al. çünkü hem küçük boyutlu,hem aps-c sensörlü,hem de mikrofon girişi var. sony a6000 de mikrofon giriş yeri yok.
    benim önerim sony nex-7+iyi bir lens ve beholder ms1 gimbal+ harici bir mikrofon
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    biraz daha araştırma yaptım :D ve sony a7s için biraz zorlamaya çalışcam.

    en uygun nerden bulabilirim mümkünse taksitle? ayrıca lens için de ya sony 28-70 ya da sadece 28 f2 oss düşündüm. onun için bi öneriniz var mı? adaptörler çok pahalı anlamadım gitti
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.