Şimdi Ara

Vialle LPi sistemi hakkında bilgi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.617
Cevap
12
Favori
228.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: erdalmar

    rica ederim kardeşim teşekküre gerek yok nezaman isterseniz herzaman yardıma hazırım elimden geleni yaparımkeza ben pek bişi yapmadım tabide ama elbirliğiyle insanlara bu sistemi tanıtıp artık geçmişte yapılan hataları düzeltmemiz gerek ben resimleri sana yollamıştım ama yine tekrar yollayayım.yine ve tekrar söylüyorum vialle taktır ve unut harika bir sistem bakım gerektirmeyen sistem.bu arada ilk montaj hayırlı ve uğurlu olsun umarım devamı yoğun bir şekilde gelir darısı diğer bayii olmuş ve olacak arkadaşların başına.


    merhaba erdal bey size ruhsat bilgilerimi göndermiştim.
    size ulaşabileceğim bir tel nosunu paylaşırmısınız benimle.
  • inş. dertsiz olur per. kaybı hiç olmaz tüketimi iyi olur vede yaygınlaşıp her ilde servis ağı olur başarılar dilerim
  • sayın erenkonu mesajınıza geç cevap verdiğim için öncelikle özür dilerim malum istanbul cnrexpo da lpg cng fuarı vardı ve sürekli bilgiler almak ve inceleme yapmak üzere oradaydım ve devamında yoğun iş temposu vs...tabiki vereyim tel:cep:05052310772 iş:02124172929 dahili:2230
  • sayın erenkonu ayrıca sizin fiat bravo hgt aracınızada tabiki vialle lpi sistem montajı yapılabiliyor bunun için diğer sistemlerde olduğu gibi 6cil.kit kullanılıyor fiyat bilgisi için size daha önce verdiğim telefonlardan bana ulaşırsanız görüşebiliriz,görüşmek üzere sizide vialle ailesine umarım dahil ederiz...saygılarımla
  • erdal bey merhabalar bende aracıma lpg taktırmak istiyordum fakat bu sistemi internette gördüm ve dikkatimi çekti istanbulda montaj yapıyorsunuz galiba yeriniz nerde
  • lpi sistemi takılan lancer 1.5 motorlu olan lancer mıdır?
    benimkinin motoru da aynı motor olduğundan sorun yaşamam sanırım ama bir tek simit depo konusunda çekincelerim var.
    simit depo sıralı sistem taktıran arkadaştan bildiğim kadarıyla küçük stepne yeri yüzünden biraz havada kalıyor ve arka koltukların borular yüzünden biraz öne kaydırılmak zorunda kalınmış. tabi bu da arka kapıların fonksiyonelliğini biraz olsun köreltiyor. daha önce yapmış olduğunuzu sandığım coltlara göre bu sorunun ortadan kalkması için bir çalışma yapılabilmiş midir? montoj fiyatlandırmasında bir değişiklik var mıdır? simit depo yerine fonksiyonelliğini bozmayacak şekilde nasıl bir depo konabilir? fotoğraflarla gösterebilirseniz sevineceğim.

    birde sistemi taktırdığımızda yine sıralı sistemdeki gibi ruhsat değişimi mmo'dan imza alımı gibi masraflar var mıdır?
  • Erdal bey bu sistemin Adana veya yakınlarında montajı yapılıyor mu?
  • evet adanada tekbaş otomotiv montajını yapıyor bu sistemin yetkili ihsan beyle bağlantıya geçerseniz size yardımcı olurlar ben mail adresini vereyim ihsan.yuksel@tekbasgroup.com tel:0322 441 1696 0322 441 2005

    ayrıca gaziantep,tede var orayıda vereyim
    gaziantep myotomotiv hasan bey
    tel:0530 418 6845 0541 739 5340
    iş:0342 227 5777 0342 227 5771

    umarım sizi de vialle ailesine dahil ederiz.
  • tekrar merhabalar erdal bey vialleyle ilgili olarak yavaş yavaş arttığını düşündüğüm montajlarınızı bizlerle paylaşırsanız çok memnun oluruz.
    en kısa zamanda vialle ailesinden olma dileklerimizle.

    saygılar...
  • arkadaşlar nerelerdesiniz sayın eren konu nasıl hala karar veremediniz sanırım diğer arkadaşlar berlin müh.ism1001gk.okis kimse yokmu uzun zamandır kimse yorum yapmıyor bir şeyler söylemiyor bayağı aktiftiniz ama ne oldu anlamadım toptan herkez gitti sanırım işler bayağı yoğun allah kolaylık versin yeterki iş olsun önemli olanda bu dimi umarım enkısa zamanda görüşürüz tekrar forumda öksüz bırakmayın vialleyi hadi bakalım deneyim ve tecrübeleri dökelim kağıda herkeze selamlar.
  • evet arkadaşlar nerelerdesiniz uzun zamandır ses soluk çıkmıyor bayağı aktiftiniz ama ne olduysa herkes toptan gitti galiba işler bayağı yoğun aman iş olsunda tek önemli olanda bu dimi allah kolaylıklar versin herkese sayın erenkonu sanırım hala karar veremediniz,berlin müh.okis,ism1001gk hadi arkadaşlar dökelim tecrübelerimizi sayfalara yetim bırakmayın vialle,yi hadi bekliyorum.
  • aslına bakarsanız bana gönderilen e-maildeki montaj resimleri çok hoşuma gitti erdal bey.
    hatta şunu söyleyebilirim ki kesinlikle en şık lpg anahtarı vialleninki.
    sistem tek kelimeyle canavar(icom gibi).

    trde icom olmadığı için bir kararsızlığım da yok esasen ama viallenin bravo hgt üzerine dünya üzerinde hiç uygulaması olmamış bunu info@vialle.nl ile olan yazışmamızdan biliyorum.yine aynı yazışmada yaptığım modifiyenin atmosferik olduğunu belirtmeme rağmen en küçük bir modifiye durumunda bile vialle uygulamanın mümkün olmayacağı belirtildi ki aynı sistemi kullanan icomda turbo hariç olması şartıyla hava filtresi egzoz ve hatta chip tuningin bile asla hiç bir sorun yaratmayacağı kesinlikle uygulanabileceği söylenmişti.

    şimdi benim aracım için başka araçlardan uyarlamalı bişey de orjinal vialle mantığına ters düşüyo çünkü arabamın motor karakteristiğinin benzeri bir motor göstermek mümkün değil.

    viallenin en büyük artılarından birinin kalibrasyonunu ustaya bırakmamamız demiştik ki başka bir motordan uyarlamalı olcak lpg kitimde kalibrasyon yine ustaya kalacaksa bana aracımın 5 silindir olmasında ötürü verilen ultra büyük rakama katlanmanın yalnızca lpg anahtarının şık olmasına değeceğini düşünmüyorum.

    bir diğer taraftan da vialle trye ilk geldiğinde aracın orjinal yakıt sisteminden daha fazla performans alacağımızdan söz ediliyodu fakat şuan performans kaybının olmadığı yazıyor diğer sgi sitelerinde olduğu gibi websitenizde.
    yani eğer performans anlamında sgi'den bir farkınız yoksa -yakınlarda kimsenin bilmediği tamir edemeyeceği bu sistemi- sgi'nin 3 katı fiyatla (benim aracım için) almamı önerebilir misiniz?
    bir de şu varki hiçbir sgi sistem egzoz hava filtresi chip gibi basit modifiye olması durumunda bu araca sgi takılamaz demiyor takılıyor ve stok araçlardaki kadar arıza payı çıkıyor ama vialle kesinlikle uygulanamaz diyor yani bir taraftan mevcut modifiyemizi aracımızdan kaldırıp 20-30hp düşüş yaşicaz bir taraftan da stok motorumuza uygulanmış sgiden farksız bir netice alıcaz.


    bence burasının eskisi gibi şenlenmesi için en kısa zamanda tr koşullarındaki lpg nitelikleriyle birlikte uygulama yapılmış araçların benzin - lpg performans karşılaştırmasının yapılması ve bundan sonra da lpi-sgi karşılaştırmasının yapılması gerekiyor.yoksa elde kanıt olmadıktan sonra hem biz hem siz ne konuşsak farazi olur.


    özetle çok kaliteli bir sistem olduğu kesin ama malesef takmayı da çok istiyor olmama rağmen benim aracım için hem çok pahalı hem de üzerindeki modifiyenin sökülmesinin gerekmesinden ötürü sgiye göre bile çok büyük eksi performans sunuyor.aynı sisteme sahip icomla olan yazışmamızdaysa araç üzerindeki modifiyenin kesinlikle hiçbir sorun yaratmayacağını söylediler ve benim aracıma ait performans kayıpsız çok küçük tork artışlı uygulamalarını gönderdiler.


    dolayısıyla benim icomu beklemem gerekiyor anlaşılan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenkonu -- 6 Haziran 2009; 0:07:43 >




  • söyleminize bakarsak ekstra maaliyet yanı vialle fiyatı çok yüksek gibi yazmışsınız şuan sgi sistemlerde bile 5,6 cil.araçlarda fiyat 2500 lira civarı size verilen fiayatla kıyaslarsak ürünün kalitesi ve ve artılarına rağmen kesinlikle fazla bir fiyat değil bunun yanında calibrasyon ne olursa olsun ustaya zaten bırakılmıyor sadece farklı marka aracın ama aynı motor aynı güç ve kw daki calibrasyonla yapılıyor yine hazır,ve halen size yolladığım resimlere ve bizlerin olur demelerimize rağmen siz denenmeyen ve çok yaygın olmayan sistemi taktırmak istememeniz (yeteri sayıda montajlar yapılmış)size sadece birkaç örnek yolladım,ki herkes sizin gibi düşünürse nasıl olupta yaygınlaşırki sistem bu ülkede.

    tabiki tüketici olarak tamamen haklısınız birşeylere karar vermek hem paranızı hem zamanınızı dahada önemlisi canınızı ortaya koyuyorsunuz arştırmak ve en iyiyi istemek hakkınız.bencede devam edin buna umarım mümkün olduğunca herkes araştırır ve bilnçlenme artar.

    inanın gelipte montaj yaptıranlar çok memnun ki onlarda bilmeden tamamen bizim söylemlerimiz ve internetten araştırdıklarıyla biliyorlar farklı birşey yok tabi size olmadan yapılmadan bir şeyi yaparız ederiz gibi abartlıda söylemler yapmıyoruz takdir edersinizki,ve tekrar sizin söyleminiz icom tr de yok ama bana olucağını söylediler diyorsunuz ve olanı yaptırmaktansa olmayanı bayii olrak beklemek istiyorsunuz oda gelicek tr,ye bayii ağını kurucak ve testler yapılıcak siz isticeksiniz birileri yapsın ben göreyim ve herkes sizin gibi düşünüp başkalarını beklicek ve hayat geçip gidicek sonrasında ne olur bilinmez tabii çok isterdim sizin gibi araştıran teknik ve pratikte inceleyen bir müşterimiz olsun ki ben çok severim böyle hareket eden insanları bilinçli müşteri ama olmadı sanırım hayırlısı demekten başka birşey gelmez elimizden umarım istediğinizi bulursunuz ve mutlu olursunuz hoşçakalın.




  • eğer sıfır araç alırsam gerçekten düşünürüm vialleyi
  • erdal bey bana olan yardımlarınızdan ötürü sonsuz teşekkürler.
    vialleye gelince emin olun her iki sistem de trde olsa (vialle ve icom) aracıma uygulanabilirliği ve performans kaybının olmaması durumunda ben yine vialleyi seçerim.
    yada şöyle söyleyebilirim aracım mithsubishi lancer olsa kesinlikle vialle takardım ve icom nasılmış diye içimde bir kuşku bile olmazdı.
    amacım asla ve asla sisteminizi kötülemek olamaz kalitenizi biliyorum ve hatta çevremdeki tüm dostlarıma eskiden prins tavsiye ediyoken şuan vialleyi tavsiye ediyorum ama benimkiyle aynı silindir sayısında ve aynı motorda olan yalnızca iki araç daha var bunlar fiat coupe 2000cc 20v 147hp ve fiat marea hlx 2000cc 20v 147hp; bu araçlar da malesef az sayıda bulunan araçlar ve vialle montajı yapılmamış.
    fiyatla ilgili meseleye gelince diğer markalarda 4-5 silindir farkı %5-10 dolaylarında hatta avrupada icomda bu durum yalnızca %4 buna kanıt da gösterebilirim.işin bu kısmını rakamsal olarak ortaya koymak ne kadar doğrudur bilmiyorum ama sizde bu fark %25.
    ayrıca normal sgilerde 5 silindir fiyatlar 1100 liradan başlıyor prins bile 2300lira yani 2500 değil benim bölgemde.

    esasen sorun fiyat da değil viallenin modifiyeli araçlara uygulanamazlığı.işin bu aşamasında benim merak ettiğim durum şu ki eğer sistem aracın benzin ecusunu kullanıyosa icomdaki gibi neden böyle bir sorun ortaya çıkıyo yani chip tuning yapılmış araçlarda sistem ecusundaki yakıt ve rpm haritaları oynanmıştır ve buna göre tepki verir araçlar icomun açıklamasına göre yapılan bu değişiklikle icom güncellenen haritaları aynı şekilde lpg ile uygular deniyor ve mazda rx-8(çok farklı bir motoru olduğu için bu örneği veriyorum) dahil olmak üzere pek çok arabada bu operasyon başarıyla uygulanmış.

    1100 liralık bir lpg sistemi taksam bile benzin düğmesine bastığımda modifiyeyle birlikte gelen +30 hplik performansı yaşayabilmem sözkonusuyken aracımın mofifiyeli olmasından ötürü vialle aracıma uygulanamıyor.

    benim açımdan en büyük sorun esasen modifiyeli araçlara viallenin uygulanamaması.

    dolayısıyla icomu beklemek zorunda olma sebebim vialleyi beğenmemek değil benim modifiyeli aracıma olmaması.(kaldı ki aracı standarta çevirmiş olsam bile benzer araçların da çok az oluşundan viallenin uygulanabilirliği şüpheli).


    quote:

    Orjinalden alıntı: erdalmar

    söyleminize bakarsak ekstra maaliyet yanı vialle fiyatı çok yüksek gibi yazmışsınız şuan sgi sistemlerde bile 5,6 cil.araçlarda fiyat 2500 lira civarı size verilen fiayatla kıyaslarsak ürünün kalitesi ve ve artılarına rağmen kesinlikle fazla bir fiyat değil bunun yanında calibrasyon ne olursa olsun ustaya zaten bırakılmıyor sadece farklı marka aracın ama aynı motor aynı güç ve kw daki calibrasyonla yapılıyor yine hazır,ve halen size yolladığım resimlere ve bizlerin olur demelerimize rağmen siz denenmeyen ve çok yaygın olmayan sistemi taktırmak istememeniz (yeteri sayıda montajlar yapılmış)size sadece birkaç örnek yolladım,ki herkes sizin gibi düşünürse nasıl olupta yaygınlaşırki sistem bu ülkede.

    tabiki tüketici olarak tamamen haklısınız birşeylere karar vermek hem paranızı hem zamanınızı dahada önemlisi canınızı ortaya koyuyorsunuz arştırmak ve en iyiyi istemek hakkınız.bencede devam edin buna umarım mümkün olduğunca herkes araştırır ve bilnçlenme artar.

    inanın gelipte montaj yaptıranlar çok memnun ki onlarda bilmeden tamamen bizim söylemlerimiz ve internetten araştırdıklarıyla biliyorlar farklı birşey yok tabi size olmadan yapılmadan bir şeyi yaparız ederiz gibi abartlıda söylemler yapmıyoruz takdir edersinizki,ve tekrar sizin söyleminiz icom tr de yok ama bana olucağını söylediler diyorsunuz ve olanı yaptırmaktansa olmayanı bayii olrak beklemek istiyorsunuz oda gelicek tr,ye bayii ağını kurucak ve testler yapılıcak siz isticeksiniz birileri yapsın ben göreyim ve herkes sizin gibi düşünüp başkalarını beklicek ve hayat geçip gidicek sonrasında ne olur bilinmez tabii çok isterdim sizin gibi araştıran teknik ve pratikte inceleyen bir müşterimiz olsun ki ben çok severim böyle hareket eden insanları bilinçli müşteri ama olmadı sanırım hayırlısı demekten başka birşey gelmez elimizden umarım istediğinizi bulursunuz ve mutlu olursunuz hoşçakalın.




  • kalibrasyon ve ayarlar ustaya bırakılmıyo deniliyor peki ustanın ustalığı nerede kalıcak ozaman araç sahipleri biraz uğraştıkları zaman araçlarına kendileri montaj yapabilirler ustaya gerek kalmadan ayar ve kalibrasyon yapılıcağına ben inanmıyorum ustasız malzeme malzemesiz usta olmaz ben,m bildiğim bu kesin kuraldır.
  • sayın uysal otogaz ben ustaya gerek yok demedikki bende ustayım tabiki işi bizler yapıyoruz usta olmadan asla olmaz her ustayım diyende bu işi yapamaz dikkat et ben (calibrasyonu)usta yapmıyor dedim nekadar kaliteli ürün olursa olsun asla iyibir montajcı olmadan bu işler olmaz her işte olmadığı gibi her işin kendine göre bir uzmanı var malum bizimde ülkemizde hala karşılaşıyoruz lpg,li araçlarda arıza ışığı yanması normal ve doğaldır diyen arkadaşlar var sizi tenzih ederim tabi bunu kimler der onuda bilemem ama çok müşteriden bu tarz kelimeleri duydum yıllardır bu işteyim çünkü onun için lütfen yazılanları iyi okuyup ona göre yorumlayalım,kolaygelsin hayırlı işler,edirneye selamlar.


    unutmayalımki Araçların LPG ‘ye dönüşümünde ilgili standarda uygun parça kullanımı, uygun ve doğru montaj,rutin Sızdırmazlık Kontrolleri,araç tamir ve bakımları için yetkili firmalara gidilmesi durumunda LPG tesisatı güvenilir bir sistemdir ve hem cebimizi hemde dostlarımızla ilişkilerimizi sağlamlaştırır.




  • ilk önce aleyküm selam
    kalibrasyonu ben yapmıyorsam olmaz.masa başında yapılan kalibrasyona güvenmem.kalibrasyonu usta yapıcak aracın o anki durumuna göre usta kalibrasyon yapmadımı nasıl zek alıcak yaptığı işten.şahsen ben kalibrasyon yaparken o araçla kaynaşıyorum ve çokta zevk alıyorum.
  • öncelikle zevk istedikten sonra montaj yaparken çok alırsınız yeterki severek yapın sanırım siz yanınızdaki çalışan arkadaşlara montajı yaptırıp siz calibrasyonu yapıyorsunuz.bunun yanında diğer sistemlerde bizde calibrasyonu yapıyoruz ve tabiki güzel montajı güzel yaparsanız zaten calibrasyon her halukarda problemsiz olur ama siz vialle sistemi tanımadığınız bilmediğinizdendir ki söylemlerinizden bunu anlıyorum birde bütün temsa bayii arkadaşları tanıyorum çünkü belkide böyle yorumluyorsunuz valla yaparken insana öyle bi zevk veriyoki anlatılmaz bence sizde temsagloballe görüşün bayiiliğini alın ozaman anlarsınız şimdi ne desem boş,bir sistem bukadar güzel olur bütün kullanılan malzemeler tam dünya standardında gerek depo gerek enj gerek ecu yazılım şahane görmeden bence yargılamayın tavsiye ederim bence düşünün sizede tüm lpg montajcı ve tüketici arkadaşlara.teknolojiyi takip edip bence ufkumuzu açalım ve unutmadan sizin masa başı dediğiniz calibrasyonlar yıllarca insanların montajını yapıp kilometrelerce test edipte bizlere hizmet olarak sunduklarıdır ve saygı duymak lazım en azından yapılan birçok hatalar artık böyle böyle maziye karışıyor müşteride montajcıda bilinçleniyor ve lpg gerçek değerine kavuşuyor.

    ama hala benim bildiğim doğrudur ben böyle derim böyle dersenizde tabiki saygı duyarım artık takdir sizin laf orada biter zaten.saygılar




  • varsayımlı yazmışsınız ama sıralı montajınıda kendim yapıyorum ve bundan zevk alıyorum.iş doğru yapıldığı sürece zaten problem oluşmuyor.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.