Şimdi Ara

Vialle LPi sistemi hakkında bilgi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.617
Cevap
12
Favori
228.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam Berlin. Demek sonunda lansmanı yapıldı, hayırlı olsun. Ben de aynı formatta sorayım sorularımı bu durumda:
    1- Hollanda'da modifiye edilmiş Saab'lara da takıldığını konuşmuştuk. Standart 2005 9-5 Aero 250HP için kit gelirse bu modifiye beyinin komutları ile birebir uyum sağlar mı? Yoksa özel bir kit mümkün mü?
    2- Verdiğiniz fiyat benim 4 silindirli turbo için de geçerli mi? Hala taksit devam ediyor mu? Yüksek devirli otomobiller için ayrıca başka enjektör kullanılıyor mu? Kullanılıyorsa fiyat ne oluyor?
    3- İlk yazışmalarda bu sistemin en büyük potansiyel sorununun pompa arızası olduğunu konuşmuştuk. Eğitimde bu konu gündeme geldi mi? Pompa bozulursa yenisini taktırmak işçilik dahil ne kadar bugün?

    Bu arada şimdi gönderdiğiniz uygulama listesine baktım. 9-5'in 250HP Aero modeli (motor kodu B235R) ile ilgili bir uygulama yok. Bu liste güncel olmayabilir mi?

    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tbaysal2000 -- 7 Nisan 2009; 3:09:54 >




  • 1- Hollanda da takıldığını sanırsam hollandaca forumlardan okumuştunuz, bununla ilgili bana bir link verebilirmisiniz. Ben direk hollanda ile temasa geçeyim, listeye bazı özel araçları eklememiş olabilirler. Eğer gerçekten öyle bir uygulama var ise, birebir uyum sağlar çünkü bütün kitler özelmiş gibi düşünün.

    2- 4 silindirli fiyatlar standart, 1000 € + kdv. 6 silindirliler için ise 1200 € + kdv dir. 3 Tip enjektör var, bunlarda sadece rengine göre değil, fiziksel açıdan da çok değişikler. Sizin aracınızda daha önceden bir uygulama varsa, birebir aynı enjektör gelir. Dediğim gibi bu kitler universal değil, her birinin bileşenleri farklı olabiliyor.

    3- Pompa konusunu bizzat kendim görüştüm, sistem ilk çıktığı yıllardan sonra italya'da gaz meşhur olduğu için orada yaygınlaşıyor, italya'nın nem problemi nedeniyle tankların içinde paslanmalar meydana geliyor, bu da pompayı etkileyip ikidebir arıza vermesine sebep oluyor. Bunu ilk yaşamışlar, üzerine çalışmalar, Şuan ona göre kaliteli boyanmış tanklar ve önlemleri alınmış pompayla bir geliyor kitler. İçiniz rahat olsun artık böyle bir sorun yok. Walla yedek parça konusunda iyi değilim, örneğin hala brc'nin yedek parçalarını ezbere bilmem :).

    4-

    quote:

    Orjinalden alıntı: tbaysal2000

    Selam Berlin. Demek sonunda lansmanı yapıldı, hayırlı olsun. Ben de aynı formatta sorayım sorularımı bu durumda:
    1- Hollanda'da modifiye edilmiş Saab'lara da takıldığını konuşmuştuk. Standart 2005 9-5 Aero 250HP için kit gelirse bu modifiye beyinin komutları ile birebir uyum sağlar mı? Yoksa özel bir kit mümkün mü?
    2- Verdiğiniz fiyat benim 4 silindirli turbo için de geçerli mi? Hala taksit devam ediyor mu? Yüksek devirli otomobiller için ayrıca başka enjektör kullanılıyor mu? Kullanılıyorsa fiyat ne oluyor?
    3- İlk yazışmalarda bu sistemin en büyük potansiyel sorununun pompa arızası olduğunu konuşmuştuk. Eğitimde bu konu gündeme geldi mi? Pompa bozulursa yenisini taktırmak işçilik dahil ne kadar bugün?

    Bu arada şimdi gönderdiğiniz uygulama listesine baktım. 9-5'in 250HP Aero modeli (motor kodu B235R) ile ilgili bir uygulama yok. Bu liste güncel olmayabilir mi?

    Teşekkürler




  • VIALLE LPG SİSTEMİYLE İLGİLİ EK BİLGİ:

    FORUM KONULARINDA LPİ SİSTEMİN DİĞER LPG SİSTEMLERİNE NAZARAN DAHA AZ TÜKETİM YAPTIGI YAZILMAKTA.ORANIN LPG YE GÖRE %10 DAHA AZ OLDUGUNDAN BAHSEDİLMEKTEDİR.
    LPİ SİSTEMDE AYNI LPG SİSTEMLERİNDE OLDUGU GİBİ BENZİNE NAZARAN %20 DAHA FAZLA TÜKETİM YAPMAKTADIR.

    KENDİLERİDE AÇIKCA BELİRTMİŞLER SİTEDE BENZİNDEN %20 DAHA FAZLA YAKAR DİYE.ADRES VIALLENIN HOLLANDADA Kİ SİTESİDİR.

    "A similar calculation applies for LPG, except that fuel consumption will increase by (approximately 20%) so the fuel consumption figure must be increased by factor of 1.20 and the LPG is substituted for the petrol cost Km/x L/100x1.20x$ "

    İSTEYEN AŞAGIDA VERECEĞİM ADRESTEN DOGRULUGUNU KONTROL EDEBİLİR.

    http://www.vialle.nl/lpg-producten/rekenmodule.html?L=1




  • Aracıma lpg taktırmamın sebebi yalnızca tasarruf etmektir.Bunun yanında performansda isterim.Bu yeni sistemin benim araçta bulunan sisteme göre tasarruf oranının daha fazla olacağını garantileyebilirmisiniz?Ülkem içerisinde bulunduğum her ilde yedek parça bulma imkanım varmı.Birde her araca özel kit gelir diyorsunuz.Aynı marka ve model araçlarda bakım ve kullanımdan dolayı meydana gelmiş değişikliklerde yinede her iki aynı araçta aynı performans ve tasarrufu sağlayabilecekmi?Şuan kullandığım kitte her türlü aracın durumuna göre yol tecrübesine çıkılarak gerekli ve en sağlıklı kalibrasyon yapılabilmektedir.Birde 2.500 liranın amorti etmesi için bugünün şartlarında aracımı hangi süre ile ne kadar kullanmalıyım?Bu arada şunuda belirteyimki,ben servis filan değilim ve reklamda yapmıyorum.Ancak yerli kit kullandığımı söyleyebilirim.Birde şu var,bu topicteki arkadaşlarımızdan bazıları 40.000 km dir filitre veya başka birşey değiştirmeden araçlarını kullandıklarını belirtmektedirler.

    Arkadaşım bunları sordumki; Açıklarsanız kullanıcı daha iyi anlayacaktır ve kararını ona göre verecektir.Benim gibi 10.000 liralık araç sahipleri bu kiti düşünmeyeceklerdir bile,ancak dediğiniz gibi 60-70 binliralık araçları alanlar hiç düşünmeden montajı yaptıracaklardır.Birde firma aracın garantisinin bozulmayacağını kabul ederse işlem tamamdır.Sizlere yeni pazarınızda hayırlı işler ve başarılar dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okifi -- 8 Nisan 2009; 21:00:15 >




  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enoktakenokta -- 8 Nisan 2009; 21:06:54 >
  • arkadaşlar fiat bravo hgt mk1 aracıma lpg taktırmak istiyorum yaklaşık 2yıldır araştırma içerisindeyim iddialara göre vialle prinsten daha gelişmiş bir marka ve benzin performansından daha fazla performansı lpg ile veriyor ki somut veriler gösterilmeksizin inanılması oldukça güç bir durum.

    şimdi sorularıma gelecek olursak

    1 bu marka hangi marka enjektör ve şamandıra kullanıyor
    2 performansın sgiden daha iyi olduğu söylenmiş ekonomi ne durumda % verebilir misiniz?
    3 şu an trde taktırılabilir durumda ve antalya iline kadar bayileri olan bu markanın çok profesyonel montaj gerektiren ve universal olmayan bu kiti henüz kaç otomobille buluşturuldu
    4 benzinliden daha iyi performans verdiği bir araçta gösterilmiş ama bence yeterli değil eğer çıkış noktası buysa tüm bayilere dyno cihazı konarak satış yapılmalı(nanochargerde olduğu gibi) kaldıki temsa bunu sağlayamayacak durumda değil yada cihaz fiyatı bunu kurtarmayacak durumda değil(1180euro)
    5 ürünün tarihçesi benimde araştırdığıma göre oldukça sağlam ama toyotanın ve chryslerin prinsi öneriyor olması oldukça kafa karıştırıyo yani en iyisi olsun diye prinsi hedefliyorum ama şimdi daha teknolojik olanı çıktı deniyor yani en kaliteli olan prins mi yoksa en teknolojik olan vialle mi kısmı oldukça kafa karıştırıcı
    6 acaba prins bu teknolojiye geçer mi?(eğer geçerse en güzeli en kaliteli olan markadan en teknolojik ürünü almak)

    2 yıllık araştırmam sonucunda tam prins taktırmaya karar vermişken şimdi vialle çıktı prinsten daha iyi olduğuna inanmam şartında bile 1 yıl boyunca yaşanan tecrübeleri takip ettikten sonra ürünü taktırırım çünkü aracımı çok seviyorum.
    aracı için en iyisini isteyen bu forumdaşınıza yardımlarınız için şimdiden teşekkürler




  • firmanın resmi sitesinde benzine göre sgilerde olduğu gibi %20 daha fazla yakıt tüketeceği yazmış yani ekstra bir %10 görünmüyo arkadaşlar bence baştan kokusu çıktı gibi işin(hatırlarsanız ilk sgi sloganları da %1 hp kaybı %1.5 tork artışıydı ama hangi yakıtlaydı???)
    nanocharger yeni çıktığında fiyatı şuankinin 2,5 katı gibiydi hatırlarsınız
    bu sloganlı çıkışın ardındaki ilk kurbanları merak ediyorum
    eğer eski bir teknolojiyse diğer daha büyük firmalar da bu teknolojiye yönelirlerdi ama eğer yeni bir teknolojiyse kullanımı çok riskli
    şunu da unutmamak lazım araçlar nasıl arıza yapabiliyorsa tüm lpg kitlerinin arıza yapma riski araçlarınkinden daha fazladır böyle bir durumla karşılaşıldığında sıradan bir lpg ustasının müdahalesinin mümkün olmadığı bir sistem sözkonusu

    kendi adıma bu yeni alternatif çıktıktan sonra bendeki bu titizlikle uzunca bir süre lpg fikrimi rafa kaldırırım ki zaten benim aracıma uygun henüz bu markada kit de yok.

    herşeye rağmen umarım en iyisidir bu sistem ve araçlarımız layık olduğu ekonomik modifikasyona bu ürün sayesinde kavuşur.(ama şu bir gerçek ki en güzeli araçlarımıza mümkün olduğunca az bile olsa faklı bir sistem takmadan olduğu gibi binmek)

    saygılar




  • quote:

    Orjinalden alıntı: _Berlin_
    Yalnız ar-ge müdürünün bizzat bana dediği normal sgi'lere göre aynı oranda tasarruf sağlar, ama temsa yetkililerine göre daha fazla tasarruf sağlıyor. Onu da şöyle düşünüyorum; TemSa yetkilileri 1 yılın üzerinde LPG üzerinde çalışıyorlar, daha önce başka bir hollanda malı olan sıradan sgi sistemini denemişler mitsubishilerde, onların ölçümlerine göre daha tasarruflumuş, bence sgi de iyi bir kalibrasyon yapamadıkları için bu sonuca vardılar. Neticede sgi lerde her ustanın kalibrasyonu farklı olur ama LPi'de fabrikadan kalibrasyonlu geliyor aletler. Tasarruf oranı o yüzden farklıdır.



    üst taraftaki yazımı okursanız eğer, tüketimi sıradan lpg'ler ile aynı olduğunu belirttim. Ama kalibrasyon yeteneği birebir benzinliye göre ayarlandığı için ve siz sıradan sıralı sistemlerde tam bir kalibrasyon olamayacağı için tasarrufun arttığını belirtmiştim. Sıradan sıralı sistemlerde tam kalibrasyon yapabilen ustalarımız ve sistemlerimiz var, ama inanın bence sayısı o kadar fazla değildir.

    quote:

    Orjinalden alıntı: cimicip

    VIALLE LPG SİSTEMİYLE İLGİLİ EK BİLGİ:

    FORUM KONULARINDA LPİ SİSTEMİN DİĞER LPG SİSTEMLERİNE NAZARAN DAHA AZ TÜKETİM YAPTIGI YAZILMAKTA.ORANIN LPG YE GÖRE %10 DAHA AZ OLDUGUNDAN BAHSEDİLMEKTEDİR.
    LPİ SİSTEMDE AYNI LPG SİSTEMLERİNDE OLDUGU GİBİ BENZİNE NAZARAN %20 DAHA FAZLA TÜKETİM YAPMAKTADIR.

    KENDİLERİDE AÇIKCA BELİRTMİŞLER SİTEDE BENZİNDEN %20 DAHA FAZLA YAKAR DİYE.ADRES VIALLENIN HOLLANDADA Kİ SİTESİDİR.

    "A similar calculation applies for LPG, except that fuel consumption will increase by (approximately 20%) so the fuel consumption figure must be increased by factor of 1.20 and the LPG is substituted for the petrol cost Km/x L/100x1.20x$ "

    İSTEYEN AŞAGIDA VERECEĞİM ADRESTEN DOGRULUGUNU KONTROL EDEBİLİR.

    http://www.vialle.nl/lpg-producten/rekenmodule.html?L=1




  • Sayın okifi, çok teşekkür ederim uyarınız için.

    Sanırım TemSa yetkilileri ile paylaşmam gereken bir tasarruf konusu var;

    Vialle'nin kendi mühendislerine göre sgi sistem ile lpi sistem aynı oranda tasarruf sağlamaktadır!

    Ama onların karşılaştırdıkları sistemler Prins, Landi Renzo, BRC gibi (Avrupa'nın en çok satan 3 markasını yazdım) sistemler (ki Landi Renzo A.E.B. yazılımı kullanır aynı Tartarini,Zavoli,OMVL,Tomasetto gibi) . Şimdi bunların yazılımları iyi, birde bu yazılımları Türkiye'nin her yerindeki ustalarımız kalibrasyon yaparak birebir benzinli değerlerle eşitlemeleri gerekiyor. Sizce kaç usta bunu yapabilir, ve bunların haricindeki sistemlerden kaçtanesi bunu becerebilir.

    Burada Aldesa'nın yazılımını bir kenara koyuyorum çünkü biliyorum ki 2 yıldır her türlü yol şartlarında profesyonel bir ekip ile yazıldı. İlk çalışan sürümünü hemen piyasaya sürmediler.

    Ülkemizin her TemSA bulunan ilinde yedek parçası da bulunacaktır. Ama şöyle düşünün, ülkemizin her ilinde profesyonel bir BMW, MERCEDES servisi de bulunmamaktadır. Kendi görüşüme göre hedef bu araçlar olduğu için kendi araçları için gittikleri büyükşehirlerdeki gibi LPi sistemi için de gidecekler.

    LPi sistemleri 10bin bakımı gerektirmez, motorda yapılan değişikliklerden sonra kalibrasyon gerektirmez, filtre değiştirme yok. Aslında bu sistem biz satıcılar için bir avantajı yok, bakımı yok, kar marjı da çok düşük. Ama yeniliklere adapte olmalıyız, ve burada doğruları paylaşmak zorundayım.

    Bu sistemi, araca yapılan ek bir montaj gibi düşünmeyin, nasıl ki diesel araç alıyorsunuz aynı şekilde LPi sistemi alıyormuşunuz gibi düşünün, araçta araç kadar ömürlü kalacak, aracının orjinal ecu'suyla çalışan (kendi ecusu var ama sadece aktarmak için kullanıyor) ve dolaysıyla birebir benzinle muamelesi gören bir sistem olacak.






    quote:

    Orjinalden alıntı: Okifi

    Aracıma lpg taktırmamın sebebi yalnızca tasarruf etmektir.Bunun yanında performansda isterim.Bu yeni sistemin benim araçta bulunan sisteme göre tasarruf oranının daha fazla olacağını garantileyebilirmisiniz?Ülkem içerisinde bulunduğum her ilde yedek parça bulma imkanım varmı.Birde her araca özel kit gelir diyorsunuz.Aynı marka ve model araçlarda bakım ve kullanımdan dolayı meydana gelmiş değişikliklerde yinede her iki aynı araçta aynı performans ve tasarrufu sağlayabilecekmi?Şuan kullandığım kitte her türlü aracın durumuna göre yol tecrübesine çıkılarak gerekli ve en sağlıklı kalibrasyon yapılabilmektedir.Birde 2.500 liranın amorti etmesi için bugünün şartlarında aracımı hangi süre ile ne kadar kullanmalıyım?Bu arada şunuda belirteyimki,ben servis filan değilim ve reklamda yapmıyorum.Ancak yerli kit kullandığımı söyleyebilirim.Birde şu var,bu topicteki arkadaşlarımızdan bazıları 40.000 km dir filitre veya başka birşey değiştirmeden araçlarını kullandıklarını belirtmektedirler.

    Arkadaşım bunları sordumki; Açıklarsanız kullanıcı daha iyi anlayacaktır ve kararını ona göre verecektir.Benim gibi 10.000 liralık araç sahipleri bu kiti düşünmeyeceklerdir bile,ancak dediğiniz gibi 60-70 binliralık araçları alanlar hiç düşünmeden montajı yaptıracaklardır.Birde firma aracın garantisinin bozulmayacağını kabul ederse işlem tamamdır.Sizlere yeni pazarınızda hayırlı işler ve başarılar dilerim.




  • açık renk; erenkonu
    koyu renk; _Berlin_

    Sayın Erenkonu,

    1 bu marka hangi marka enjektör ve şamandıra kullanıyor

    Kendi marka enjektör ve Şamandıra kullanıyor, aksam listesinde tomasetto şamandıra ve dolum ucuna yer veriyor, dolum uçları bizden farklı olduğu için TR'de Tomasetto dolum uçları kullanılması gerekiyor.

    2 performansın sgiden daha iyi olduğu söylenmiş ekonomi ne durumda % verebilir misiniz?

    Sadece performansı daha iyi durumda, ekonomisi iyi kalibre olmuş bir prins (veya BRC) ile aynıdır. Burada tek karar verilecek unsur, Vialle hollanda'daki mühendisler tarafından kalibre edilerek gönderiliyor, prins'in kitini ise türkiye'deki bir usta yapacak.

    3 şu an trde taktırılabilir durumda ve antalya iline kadar bayileri olan bu markanın çok profesyonel montaj gerektiren ve universal olmayan bu kiti henüz kaç otomobille buluşturuldu

    Şuan size bir rakam veremiyeceğim, ama şunu bilin, bu sistem tam 1 yıldır temsa'nın kendi ortamında kendi araçlarında denendi, ondan sonra piyasaya sürüldü. Bu bir yılın içinde denen dünya'ca önerilen bir hollanda sgi sistemi de var ama temsa yetkilileri Vialle'den yana tercihte bulundular.

    4 benzinliden daha iyi performans verdiği bir araçta gösterilmiş ama bence yeterli değil eğer çıkış noktası buysa tüm bayilere dyno cihazı konarak satış yapılmalı(nanochargerde olduğu gibi) kaldıki temsa bunu sağlayamayacak durumda değil yada cihaz fiyatı bunu kurtarmayacak durumda değil(1180euro)

    Teknolojisi farklı olduğu için fiyatı da pahalı, bu fiyat dahilinde öyle bir yatırım kaldırmaz. Ama ben şahsen Samsun'da dynonun kurulmasını bekliyorum, temsa değil başka bir şirket mayıs gibi sözünü verdi bana, eğer öyle olursa hem sgi hem lpi de yaptığm montajları burada sizinle paylaşacağım.

    5 ürünün tarihçesi benimde araştırdığıma göre oldukça sağlam ama toyotanın ve chryslerin prinsi öneriyor olması oldukça kafa karıştırıyo yani en iyisi olsun diye prinsi hedefliyorum ama şimdi daha teknolojik olanı çıktı deniyor yani en kaliteli olan prins mi yoksa en teknolojik olan vialle mi kısmı oldukça kafa karıştırıcı

    En kaliteli prins diye birşey yok, BRC'de kendini ağırdan satsın, ben çok pahalıyım, her yerde bayim olmasın desin, okuduğunuz hata oranları minimuma düşer ve prins gibi kaliteli olabilir, aynı aksamları kullanılan BRC'nin ürünü olan MTM ile belkide böyle birşey hedefliyorlar. Sadece bu forumda bile prins topiğini okumanız yeterli, bizim BRC topiğinden bir farkı yok.

    6 acaba prins bu teknolojiye geçer mi?(eğer geçerse en güzeli en kaliteli olan markadan en teknolojik ürünü almak)

    Prins bu teknolojiyi şuan geçemez, çünkü bu yılların geçmişi olan bir ürün ve hala son hattine tamamlanamadı, her araca göre özel enjektörlerin üretildiği özel kalibrasyonların yapıldı bir sistem. Hala tamamlanmamışken prins başlayıp bunu geçer mi? (herşey olabilir ama bence zor)

    2 yıllık araştırmam sonucunda tam prins taktırmaya karar vermişken şimdi vialle çıktı prinsten daha iyi olduğuna inanmam şartında bile 1 yıl boyunca yaşanan tecrübeleri takip ettikten sonra ürünü taktırırım çünkü aracımı çok seviyorum.
    aracı için en iyisini isteyen bu forumdaşınıza yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

    Aracınız için en iyisini istiyorsanız eğer, 25bin TL'lik 3.şahız mesuliyet sigortası olan BRC taktırın, ve sonradan başınız ağrımasın, olmuşken bir kere olsun diyorsanız kocaelinde bulundan faruk sevgili servisine BRC montajınızı yaptırabilirsiniz. Prins'te taktırabilirsiniz. (Tabii prinsi faruk sevgilide değil)

    25bin TL'lik sigorta şu demek, aracınızda lpg'den ötürü herhangi bir zarar geldiği bilirkişi tarafından tespit edilirse BRC bunu ödüyor.

    Ama bence TemSA'nın gücünü görmezden gelmeyin. Toyota kadar Mitsubishi de çok hassastır, ve Dünya çapında Mitsubishi bu sistem ile garantisini bozmuyor. Bilmiyorum doğru mu ama duyduğum kadarıyla Mercedes bile üst segmentlerinde mitsubishi motoru kullanır.




  • Uyumlu araç listesine baktığımda Honda'yı hiç göremedim...
  • aaa gerçekten öyle :)

    ben bir uyarıda bulunayım, eğitimdeyken yeni eklenenlerin bir listesini almıştım onları sizinle paylaşayım;

    MERK MODEL CC
    AUDI 184KW 3200
    CITROEN C1 3CIL 1000
    DAIHATSU MATERIA 1300
    DAIHATSU TERIOS 1500
    FIAT STILO 1600
    FIAT GR. 103 KW (OPEL) 1800
    FORD 85KW SIDA 1600
    FORD 107KW 2000
    HONDA CRV 1800
    HONDA ACCORD 115KW 2000
    HYUNDAI G4GC 2000
    HYUNDAI I30 G4FA 80KW 1400
    JAGUAR 6V 3000
    KIA G4GC 2000
    KIA G4FA 80KW 1400
    KIA 3 CIL. 45KW 1000
    MAZDA 6 107KW 2000
    MERCEDES KLASSE A + B 170 1700
    MERCEDES KLASSE A + B 150 70KW 1500
    MITSUBISHI LANCER 1500
    MITSUBISHI LANCER 1800
    MITSUBISHI OUTLANDER 2400
    MITSUBISHI GRANDIS 2400
    MITSUBISHI COLT 1300 MY 2009 1300
    NISSAN MURANO 173KW 3500
    NISSAN QASHQAI 1600
    NISSAN QASHQAI 2000
    OPEL Z16XEP 1600
    OPEL 103KW 1800
    PEUGEOT 107 3 CIL. 1000
    SUBARU tribeca - outback 3000
    SUBARU 115KW 2500
    SUZUKI GRAD VITARA 2000
    TOYOTA 1800
    TOYOTA RAV 4 2000
    TOYOTA YARIS 1,3 1300
    TOYOTA YARIS 3 CIL. 1000
    TOYOTA 1600
    TOYOTA 1400
    VOLVO B4184S11 1800
    VW TUAREG 3200
    VW BSE 1600


    listede civic yok, türkiye'de yaygın araçlardan biri olduğunu ve bunun üzerinede bir çalışma yapılması gerektiğini ben bildirdim. Artık sıra ne zaman gelir bilemiyorum :)

    quote:

    Orjinalden alıntı: _crash_

    Uyumlu araç listesine baktığımda Honda'yı hiç göremedim...




  • _berlin_ cevaplar için teşekkürler.

    konuşulan konular herkes için farklı... tabi ki aracını 10.000 liraya almış birisi LPi taktırmaz ama prins veya BRC de taktırmaz... ucuza yerli ürün kullanır... burada zaten çok konuşulacak bir konu yok...

    ama mesela ben Focus'um için bu sistemi denemeyi düşünüyorum, çünkü
    - BRC dedi ki motor ışığı yanmayacak, arkadaşların focus'a takıldı ve motor ışığı yüzünden sürekli gidiyorlar servise...
    - PRINS için aynı şey söz konusu oldu...
    - TELEFLEX kesinlikle yanmaz biz farklı sistemiz dedi, ama aslında küçük bir fark vardı ama yine gazlı sistem, yine ışık yandı...

    şimdi Vialle diyor ki... biz sıvı püskürtüyoruz, herşey benzinle aynı, motorun alıştığı düzene devam, lambda sensörünün şaşıracağı bir durum olmayacak, ışık yanmayacak, sorun çıkmayacak, bakım olmayacak, ayar gerekmeyecek... sistemimiz buharlı sistem değil sıvı püskürtmeli... bu durumda benim için denemeye değer...

    diğer sistemlerden %10 daha az yaktığını da hiç bir yerden duymadım, okumadım, söyleyen olmadı, yani ama zaten mantıken bakım gerektirmemesi ayar gerektirmemesi bu tasarrufu sağlıyor... sadece yakıt kıyaslamasında ise zaten daha verimli olduğu açık, sonuçta performans kaybı yoksa, gazlı sisteme göre verimi daha iyidir diye düşünüyorum..

    arkadaşlardan biri kaç km'de amorti eder diye sormuş, biz kardeşimin arabasına taktırmıyoruz taktırmayız, sonuçta haftasonları kullanıyor, ben hergün kullanıyorum taktırıcam, km bazında hesap yapmadım ama normal sistem 8 ayda amorti etsin, vialle daha pahalı 10 ayda amorti etsin ne değişir ki ben zaten arabayı kullanıyorum (yakın zamanda satılmazsa)...


    Bravo HGT kullanan arkadaşa önerim ise: bir arkadaş teleflex takdırdı en iyisi diye, inanılmaz sorunlar yaşadı, o yüzden benim HGT'm olsaydı ben biraz çekinirdim... Vialle'de turbo araçlara, performans araçlarına takıyorlar sanırım ama konuşmak gerek.. Hassas bir konu...




  • Şuan bu konuda çalışıyorum demeniz, vialle.com.tr sitesini siz hazırlıyorsunuz sandım :), demek ki anlam bütünlüğünde bir yanlış anlaşılma olmuş.

    Focus araçlar kesinlikle problem değil, bakın burada herkes okuyacak şekilde yazıyorum, bana gelen focus ister BRC montajı olsun ister Tomasetto, arıza lambası gaz nedeniyle yansın, %100 para iadesi yaparım. Benim montajımda arıza lambası ilk 1000km den sonra yanmaz.

    Ama diğer maddelerinde sana katılırım, aracı sürekli kullanıyorsan vialle taktırabilirsin.

    quote:

    Orjinalden alıntı: etz

    _berlin_ cevaplar için teşekkürler.

    ama mesela ben Focus'um için bu sistemi denemeyi düşünüyorum, çünkü
    - BRC dedi ki motor ışığı yanmayacak, arkadaşların focus'a takıldı ve motor ışığı yüzünden sürekli gidiyorlar servise...
    - PRINS için aynı şey söz konusu oldu...
    - TELEFLEX kesinlikle yanmaz biz farklı sistemiz dedi, ama aslında küçük bir fark vardı ama yine gazlı sistem, yine ışık yandı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Berlin_ -- 9 Nisan 2009; 11:22:18 >




  • yardımlarınız için çok teşekkürler sayın berlin
    benim lpg araştırmasında olduğum bu süreçte yazdığım eleştiriler ve sorular kesinlikle sizin şahsınıza ait olmayacaktır.bu sistemin en kısa zamanda oturmasını ve üstünlüğün kanıtlanmasını sizin kadar ben de istiyorum ki 157hplik aracımda hem ekonomi yaşayabileyim hem de dip gaz canım yanmadan sürebileyim.
    gelişmeleri tüm heycanımla takip ederken sabah büyük bir heyecanla viallenin websitesinden aldığım antalyadaki şubesini aradım.mitsubishi servisi çıktı yaklaşık 10 dakika boyunca santral tarafından farklı kişilere bağlandım bu sürede vialle hakkında bilgi alacakken böyle bir lpg sisteminin çıktığını anlattım onlara fakat hepsi bir birine bağladı bilgileri olmadığı için en sonunda müdür beye bağlayalım biz sizi dediler.ve sonunda bilir kişiye ulaştık derken müdür kardeşim biz lpgli araçlara bakmıyoruz dedi ben de lpgli aracımın olmadığını vialle marka lpg sistemi için aradığımı söyledim yanlış aramışsın dedi.ben de son olarak kendilerinin değerli 10 dakikalarını aldığım için kendilerinden nazikçe özür diledim(tabi bunu da anlayabildiklerini zannetmiyorum) fakat nasıl olurda bayi olarak isimleri kullanılan bu yetkili servis böyle bir oluşumdan bir haber olabiliyo hiç anlamış değilim.

    quote:

    Orjinalden alıntı: _Berlin_

    açık renk; erenkonu
    koyu renk; _Berlin_

    Sayın Erenkonu,

    1 bu marka hangi marka enjektör ve şamandıra kullanıyor

    Kendi marka enjektör ve Şamandıra kullanıyor, aksam listesinde tomasetto şamandıra ve dolum ucuna yer veriyor, dolum uçları bizden farklı olduğu için TR'de Tomasetto dolum uçları kullanılması gerekiyor.

    2 performansın sgiden daha iyi olduğu söylenmiş ekonomi ne durumda % verebilir misiniz?

    Sadece performansı daha iyi durumda, ekonomisi iyi kalibre olmuş bir prins (veya BRC) ile aynıdır. Burada tek karar verilecek unsur, Vialle hollanda'daki mühendisler tarafından kalibre edilerek gönderiliyor, prins'in kitini ise türkiye'deki bir usta yapacak.

    3 şu an trde taktırılabilir durumda ve antalya iline kadar bayileri olan bu markanın çok profesyonel montaj gerektiren ve universal olmayan bu kiti henüz kaç otomobille buluşturuldu

    Şuan size bir rakam veremiyeceğim, ama şunu bilin, bu sistem tam 1 yıldır temsa'nın kendi ortamında kendi araçlarında denendi, ondan sonra piyasaya sürüldü. Bu bir yılın içinde denen dünya'ca önerilen bir hollanda sgi sistemi de var ama temsa yetkilileri Vialle'den yana tercihte bulundular.

    4 benzinliden daha iyi performans verdiği bir araçta gösterilmiş ama bence yeterli değil eğer çıkış noktası buysa tüm bayilere dyno cihazı konarak satış yapılmalı(nanochargerde olduğu gibi) kaldıki temsa bunu sağlayamayacak durumda değil yada cihaz fiyatı bunu kurtarmayacak durumda değil(1180euro)

    Teknolojisi farklı olduğu için fiyatı da pahalı, bu fiyat dahilinde öyle bir yatırım kaldırmaz. Ama ben şahsen Samsun'da dynonun kurulmasını bekliyorum, temsa değil başka bir şirket mayıs gibi sözünü verdi bana, eğer öyle olursa hem sgi hem lpi de yaptığm montajları burada sizinle paylaşacağım.

    5 ürünün tarihçesi benimde araştırdığıma göre oldukça sağlam ama toyotanın ve chryslerin prinsi öneriyor olması oldukça kafa karıştırıyo yani en iyisi olsun diye prinsi hedefliyorum ama şimdi daha teknolojik olanı çıktı deniyor yani en kaliteli olan prins mi yoksa en teknolojik olan vialle mi kısmı oldukça kafa karıştırıcı

    En kaliteli prins diye birşey yok, BRC'de kendini ağırdan satsın, ben çok pahalıyım, her yerde bayim olmasın desin, okuduğunuz hata oranları minimuma düşer ve prins gibi kaliteli olabilir, aynı aksamları kullanılan BRC'nin ürünü olan MTM ile belkide böyle birşey hedefliyorlar. Sadece bu forumda bile prins topiğini okumanız yeterli, bizim BRC topiğinden bir farkı yok.

    6 acaba prins bu teknolojiye geçer mi?(eğer geçerse en güzeli en kaliteli olan markadan en teknolojik ürünü almak)

    Prins bu teknolojiyi şuan geçemez, çünkü bu yılların geçmişi olan bir ürün ve hala son hattine tamamlanamadı, her araca göre özel enjektörlerin üretildiği özel kalibrasyonların yapıldı bir sistem. Hala tamamlanmamışken prins başlayıp bunu geçer mi? (herşey olabilir ama bence zor)

    2 yıllık araştırmam sonucunda tam prins taktırmaya karar vermişken şimdi vialle çıktı prinsten daha iyi olduğuna inanmam şartında bile 1 yıl boyunca yaşanan tecrübeleri takip ettikten sonra ürünü taktırırım çünkü aracımı çok seviyorum.
    aracı için en iyisini isteyen bu forumdaşınıza yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

    Aracınız için en iyisini istiyorsanız eğer, 25bin TL'lik 3.şahız mesuliyet sigortası olan BRC taktırın, ve sonradan başınız ağrımasın, olmuşken bir kere olsun diyorsanız kocaelinde bulundan faruk sevgili servisine BRC montajınızı yaptırabilirsiniz. Prins'te taktırabilirsiniz. (Tabii prinsi faruk sevgilide değil)

    25bin TL'lik sigorta şu demek, aracınızda lpg'den ötürü herhangi bir zarar geldiği bilirkişi tarafından tespit edilirse BRC bunu ödüyor.

    Ama bence TemSA'nın gücünü görmezden gelmeyin. Toyota kadar Mitsubishi de çok hassastır, ve Dünya çapında Mitsubishi bu sistem ile garantisini bozmuyor. Bilmiyorum doğru mu ama duyduğum kadarıyla Mercedes bile üst segmentlerinde mitsubishi motoru kullanır.





  • teleflex esasen kötü bir sistem değil ama ankara tunalıdaki teleflexin birkaç tane bravo hgt katlettiğini biliyorum.bu yüzden teleflexden biraz uzak duruyorum.bunun yanında bir yine bir arkadaşım hgtsine teleflex taktırdı ve sorun yaşamadı.yani sorun teleflexte değildi o bravo hgt meselelerinde.
    öte yandan iki tane hgt sahibi arkadaşım prins taktırdı ve çok memnunlar(yani düşen performansı saymazsak)
    şimdi böyle bir sistem çıktı benim aracıma uygulanamasa da bir gün mutlaka uygulanır diye çok mutlu oldum ama kalite konusunda kendilerini kanıtlamak için biraz daha zamana ihtiyaçları var diye düşünüyorum ki bu zamanı birlikte paylaşacak gibi görünüyoruz.

    yani prins taktırma niyetindeydim ama şimdi bu sistem çıktı eğer kötü sonuçlar getirirse prinsle yola devam iyi neticeler ortaya çıkarsa tam gaz vialle


    quote:

    Orjinalden alıntı: etz

    _berlin_ cevaplar için teşekkürler.

    konuşulan konular herkes için farklı... tabi ki aracını 10.000 liraya almış birisi LPi taktırmaz ama prins veya BRC de taktırmaz... ucuza yerli ürün kullanır... burada zaten çok konuşulacak bir konu yok...

    ama mesela ben Focus'um için bu sistemi denemeyi düşünüyorum, çünkü
    - BRC dedi ki motor ışığı yanmayacak, arkadaşların focus'a takıldı ve motor ışığı yüzünden sürekli gidiyorlar servise...
    - PRINS için aynı şey söz konusu oldu...
    - TELEFLEX kesinlikle yanmaz biz farklı sistemiz dedi, ama aslında küçük bir fark vardı ama yine gazlı sistem, yine ışık yandı...

    şimdi Vialle diyor ki... biz sıvı püskürtüyoruz, herşey benzinle aynı, motorun alıştığı düzene devam, lambda sensörünün şaşıracağı bir durum olmayacak, ışık yanmayacak, sorun çıkmayacak, bakım olmayacak, ayar gerekmeyecek... sistemimiz buharlı sistem değil sıvı püskürtmeli... bu durumda benim için denemeye değer...

    diğer sistemlerden %10 daha az yaktığını da hiç bir yerden duymadım, okumadım, söyleyen olmadı, yani ama zaten mantıken bakım gerektirmemesi ayar gerektirmemesi bu tasarrufu sağlıyor... sadece yakıt kıyaslamasında ise zaten daha verimli olduğu açık, sonuçta performans kaybı yoksa, gazlı sisteme göre verimi daha iyidir diye düşünüyorum..

    arkadaşlardan biri kaç km'de amorti eder diye sormuş, biz kardeşimin arabasına taktırmıyoruz taktırmayız, sonuçta haftasonları kullanıyor, ben hergün kullanıyorum taktırıcam, km bazında hesap yapmadım ama normal sistem 8 ayda amorti etsin, vialle daha pahalı 10 ayda amorti etsin ne değişir ki ben zaten arabayı kullanıyorum (yakın zamanda satılmazsa)...


    Bravo HGT kullanan arkadaşa önerim ise: bir arkadaş teleflex takdırdı en iyisi diye, inanılmaz sorunlar yaşadı, o yüzden benim HGT'm olsaydı ben biraz çekinirdim... Vialle'de turbo araçlara, performans araçlarına takıyorlar sanırım ama konuşmak gerek.. Hassas bir konu...




  • arkadaşlar bu arada sistemleri mukayese ederken lütfen biraz insaflı olalım.

    yani prinsin fiyatı pahalı o yüzden az satıyo ve satılan rakama göre brcyle aynı oranda sorunsuzluğa sahip dersek olmaz.
    pek çok avensis sahibi sıfırdan araba alındığında küçük hacimli dizeli olmayışından benzinli tercihinde bulunuyor ve monte ettirdikleri prinslerde henüz bir arıza duymadım.
    burda müteahhid bir abimiz yine x5 4.8inde prins kullanırken yaptığı kaza sonucu arabasını yeniledi ve yeni porsche cayenne'ninde sorunsuz prins kullandığını söylüyor yani pahalı olup ağırdan satıp az satıp dolayısıyla müşteriyi daha az sorunla karşılaştırıyo dersek insafsızlık ederiz.
  • kalibrasyonun usta değil mühendisler tarafından takılacak araçlar için yapılı olarak hazır geldiği söylenmiş bu uzaktan güzel görünüyor ama sanki biraz güzellikten uzak.

    eğer arabalarımız 0 km olsalar belki bu bahsettiğiniz 10 numara bir durum olur yani dizel araç alıyormuşuz tadında vialle lpi alırız ama trde 5yaşın üzerinde motorunda modifiye yada ilk günkinden farklılık bulunmayan toyota harici araba bulmak çok kolay değildir.
    dolayısıyla
    modifikasyonunda chip tuning başta olmak üzere dereceli egzantrik, headers, komple egzost, kapak taşlama gibi işlemler yapılmış bir araca -stok motora göre kalibrasyonu mühendisler tarafından baştan yapılmış- bu sistem uygulanabilir mi?(bahsini ettiğim araç benim aracımın evrim geçirmiş versiyonu oluyor bir arkadaşımda var +32hp netice aldı)

    ne dersiniz
  • Sayın etz;

    Aracını 10.000 liraya almış birisi olarak tabiki LPi taktırmaz,prins ve BRC de taktırmaz... ucuza yerli mal kullanır...
    Şeklindeki cevabınızı TEESSÜFLE karşılıyorum.Ben yine söylüyorum ve belirtiyorum.Hiçbir firmanın garantörü,servisi reklamcısı değilim ama alınlarının teri ile çalışan ülkemin emekcisinide kimseye hor gördürmem.Gale bile almadığınız bir markayı kullanıyorum ve iyi bir araştırmacıyım.Bu yerli markayıda kullanan binlerce memnun kullanıcılardanım.Tamam elbette çeşitli zamanlar arızalar olabilmektedir ama bunlar çözümsüz değildir.Birde kendi imkanlarımla elde ettiğim ve piyasada bulunmayan PC bağlantı kablosu ile kendi aracımın normal ve uzun yolda her türlü ayarlarınıda yapabilecek kadar bilgiye sahibim vede yapmaktayım.Ayrıca bulunduğum çevremde daha otoların yol bilgisarlarının yerinden nasıl çıkarılacağını bilmeyen ustaların bulunduğu dönemde bu bilgisayarların çıkarılarak arızalarının giderildiği,flaşlarının sökülerek tekrar yazıldığı ve programlarının atıldığı elektrik ve elektronik çevrem mevcuttur.Yine bu arada son model araçlara SGI sistem bile takılmasına gerek duymayan ve yok hava filitresi hortumunu patlatırmış yok çekişi düşermiş,randıman alınamazmış gibi vesveseler üretilen eski sistem dahada ucuz lpg kitlerinin bir parçasının değiştirilerek ince ayarla nasıl randımanlı çalıştığını ve sıralı sistemlerden bir farkının kolay kolay bulunamadığı tesbit edilen araçlarıda çevremde görmekteyim.
    Siz kendinizi ustamı zannediyorsunuz ki; yoksa olmayan bir kit üreticisimi,karşınızdaki insanın kim olduğunu ve ne iş yaptığını nereden biliyorsunuzda bol keseden atıyorsunuz.Öyle ustalarımız varki,dediğiniz yabancı mühendisleri cebinden çıkartır ve kısa bir müddet sonra o dışarıdan getirteceğiniz kiti,burada kendi imkanları ile bugünün şartlarındaki araçlara adapte ederler,siz bile şaşırırsınız.
    İyi bir usta ve montajcı olarak bilinen Faruk Sevgili arkadaşımla bu topicte zaman zaman yazışırım ve Allah nasip ederse 2-3 ay içerisinde izmitte yanına uğrayarak bir çayını içeceğim .Bu arada benim kullandığım kitten daha pahalı olan kitleride ben görmek incelemek isterim,bakalım yerli kitimizden neresi üstün?
    Arıza ışığı meselesine gelince,bizler her zaman söylüyoruz,montajı yapacak insan konusunda uzman ve deneyimli olması gerekmektedir.Bunun yanında araştırmacı ve gelişmelere ayak uydurabilmelidir.Gel kardeşim SİVAS iline,yapsınlar en ucuz kitin montajını ve kalibrasyonunu,bak bakalım arıza ışığı yanıyormu.Birde sen yap yada ustan görelim.Bunu Faruk Sevgilide her zaman söylemektedir.öNCE USTA.

    Bir konu daha,ben aracımın motoruna rekrefiye yaptırdım,yani yarı motor yaptırdım diyelim hazır gelen kit hangi şartlara göre ayarlandı ve randımanı ne olacak merak konusu?
    Uzatmanın anlamı yok,herkesin ekmek kavgası,
    Saygılar sunarım.


    quote:

    Orjinalden alıntı: etz

    _berlin_ cevaplar için teşekkürler.

    konuşulan konular herkes için farklı... tabi ki aracını 10.000 liraya almış birisi LPi taktırmaz ama prins veya BRC de taktırmaz... ucuza yerli ürün kullanır... burada zaten çok konuşulacak bir konu yok...

    ama mesela ben Focus'um için bu sistemi denemeyi düşünüyorum, çünkü
    - BRC dedi ki motor ışığı yanmayacak, arkadaşların focus'a takıldı ve motor ışığı yüzünden sürekli gidiyorlar servise...
    - PRINS için aynı şey söz konusu oldu...
    - TELEFLEX kesinlikle yanmaz biz farklı sistemiz dedi, ama aslında küçük bir fark vardı ama yine gazlı sistem,





  • Söyleceğim tek şey şudur. Otomotiv satış sonrası sektöründe marka olmak ürüne logo koymaktan çok öte bir şeydir.

    - Mümkünse orjinal ekipman olarak önce kendini mümkün olduğu kadar çok markaya kabul ettireceksin
    - Her zaman altına imza attığın minimum kalite seviyesini garanti ederken sürekli geliştirme yapacaksın
    - Bayilerin, servislerin, ustalarının aynı kalitede hizmet vereceği bir ağ oluşturmalı. Taktığı ürünün arkasında durmayacağın bir servis/bayi ile çalışmayacaksın. Servisin eksikliği verdiğin eğitim/donanımın eksikliği ise gidereceksin
    - Tüketici sana doğrudan ulaşmak istediğinde en fazla bir telefon ya da email kadar uzak olacaksın. Gelen talepleri sonuna takip edeceksin.

    Televizyon, gazete vb medyada reklam vererek marka olunmaz, sadece adını duyursun. Gerçek reklam memnun tüketicinin, memnun ustanın kulaktan kulağa yaydığı reklamdır. Gerisi boş.

    Türkiye'deki otomobil sahiplerinin en büyük sorunu ise en ucuzun en kalitelisi olamayacağınu bildiği halde markanın gücünden ziyade koşuksuz şartsız araştırmadan ustanın sözünü dinlemesidir. Ama usta dediğin her hususta ne dediği dinlenen değil, gerekli bilgi ve teknik donanıma sahip, doğru çözümü en uygun fiyata en kısa zamanda getiren kişidir. Bu nedenle de kendini sürekli geliştirmek zorundadır.

    Tüm ustaları aynı kefeye koymak gibi bir amacım yok. Bugün modern otomobillerin elektronik donanım seviyeleri düşünülürse 5 yaş ve altı otomobillere, piyasadaki çeşitlilik düşünülürse eğitim almadan gerçek hakkıyla hizmet vermesi mümkün değildir. Kimse bana ustalığın vahiy yoluyla geldiğini anlatmasın lütfen. Her yeni modelde önce belli bir müşterinin otomobili deneme tahtası yapılmaktan çekinilmemekte, saha eğitimi genelde bu şekilde tamamlanmaktadır. Hele tüm ürün geliştirme çalışmaları ve kalite garantileri bir kenara itilerek az kar bırakması nedeniyle orijinal yedek parça yerine utanmadan ne olduğu belli olmayan çıkma parçaya kişisel garantiler verilerek takılması konusuna hiç girmek istemiyorum. Herkes orjinal parçaya bütçe ayırmak istemeyebilir ve tabii ki çıkma bile tercih edilebilir. Ama usta dediğin Sezar'ın hakkını da Sezar'a vermelidir.

    Otomotiv servisinde ne iyi usta tek başına yeterlidir, ne de bol reklamı yapılmış marka. Her ikisinin eğitim, teknik donanım, sürekli geliştirme ve her noktada en azından minimum yeterlilikte aynı kalitede hizmet vermesi şarttır.

    Şu ana kadar okuduklarım bana LPG sektöründe tüm bu denklemi bir araya getirmiş bir marka olmadığını hissettiriyor. Umarım Temsa, Vialle ile aynı hataya düşmez ve bir fark yaratır. Diğerleri de satış adetleri ile değil, denklemin tüm parçaları ile fark yaratırlar.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.