Şimdi Ara

Vestel mobil telefon ithalatına karşı korunma önlemi talep etti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.004
Cevap
12
Favori
44.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiyede vestelin telefonunu almak yerine aynı paraya veya biraz daha fazlasına daha kaliteli mal almak isteyen insanlara karşı olan bu tutum dikkatle irdelenmeli. zira yurtdışında 25 dolara nokia 130 var. ne zaman ki aynı kalitede telefonu vestel 50-60 tlye satar maddi durumu iyi olmayan insanlar da alıp kullanabilir o zaman konuşur adam gibi ama şu anda öyle bir hakkı yok !!!!!!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nehalem

    Vestel'e olan Sempatim bu haberle direk antipati oldu.

    +1 Zaten olmayan sempatime birde üzerine antipati eklemiş oldu ismini telafuz etmeye gerek görmediğim şirket. Tamamen rekabete darbe vurarak piyasada yasal tekel konumu oluşturmak için devlet desteği bekleyen bir firmanın telefonunu asla satın almam.

    Dün haberlerde firma ismi verilmemişti ama ben tahmin etmiştim bunların olabileceğini, buna yeltenecek başka bir şirket yok zaten. Piyasada 3-4 telefon çıkaran kendini söz sahibi ilan ediyor. Bu şekilde cep telefonu sanayisi asla gelişmez bu ülkede.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: javaprof

    bence de alımması gereken bir karar çinliler falam kendi şirketlerine sahip çıkıyo bizim hükumet in teknoloji şirketlerini koruyan ve geliştiren fdaha doğru düzgün bir adımı vile yok ilerde sd 800 lü bir vestel çıkarsa sırf müslüman ve türk olduğum için bir tane alıp gururlanmayı düşünüyorum tabi ekonomik fiyatla gelirse.

    Arabayıda kendimiz yapalım istersen? Kıt kaynakların etkin kullanımı diye bir söz duydunmu? Veya iş dalında profesyonelleşme? Snapdragon 800lü vesteli aldığında gururlanamazsın canım kardeşim o telefonun üstünde vestel yazar ama içini üreten Qualcomm olur sende kendi kendine gelin güvey olursun. Sanayileşme devri geride kaldı, atı alan üsküdarı geçti sen milyonlarca yıl uğraşsanda hiç bir zaman almanlarla aynı kalitede araba üretemezsin. Kim hangi malı en kaliteli ve en ucuza üretiyorsa ondan almak zorundasın aksi takdirde kendin üretmeye kalkarsan o adamdan aldığından pahalıya gelir kaynaklarını çöpe atarsın. Finlandiyanın Hindistanın Güney Korenin kalkınma stratejilerine bakın biraz, sırf burnunun dikine yorum yapmış olmak için değilde bilgi sahibi olup fikir üreterek yorum yapın. Sanayi çağı biteli çok oldu. Devir Arge ve Bilgi toplumu devri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yerli şirketlerin satışlarından daha düşük vergi alınması diğer markaların vergilerinin arttırılmasından daha mantıklı dursa da işler böyle yürümüyor sanırım. Vestel bir yere kadar haklı olsa da çok daha rekabetçi cihazlar sunmalı pazara. Şimdiki fiyat/performans oranı ile devam etmeleri zor.

  • Böyle şeylerdeb medet umut arıyqcaklarına adam akillı bir telefon çıkarsın vestel

  • Vestel'e bak. Yıllar önce millete sattığı o iğrenç PC'leri hatırlasın, insanları nasıl rezil durumlara düşürdüğünü hatırlasın da sonra otursun bunları düşünsün. İğrenç iki telefon çıkarttı, ben mecbur muyum senin iğrenç telefonunu almaya.. Satamıyorsan çekil git.. ha çekilmeyeceğim "başkaları" gelmesin.. Vestel'e daha da iğrenerek bakıyorum, kötü reklam nasıl olur, bakınız burada..

  • Ucuza calistirdiklari işçiler yeteri korumayi saglamiyormu? O iscilerin korunmasi icin sendika kurulmasina kendileri razi oluyormu?

  • Ucuza calistirdiklari işçiler yeteri korumayi saglamiyormu? O iscilerin korunmasi icin sendika kurulmasina kendileri razi oluyormu?

  • hak ettiği fiyatlardan telefonu koy standardı yakala zaten tercihimiz yerli üretimden yana olur

  • Note 4 donanıma sahip bir telefon yaptıda biz mi görmedik ve almadık.

  • Memleketi (ki buna Vestel de dahil, demonte "ithal" ürün parçalarını yıllarca montaj yapıp yerli üretim diye sattı/satıyor) ithal mal çöplüğüne çevirin, İğneden, samana, hacı takkesine kadar herşeyi Çinden getirin; sonra efenim korunma önlemi. Yok ya!!! Bak elin adamlarına kurallar baştan belli, toplu iğneye bile kota var.

  • Sen 900 liraya telefon sat ama elin 500 liralık telefonu ile aynı kalitede olsun. Sonra benim telefonumu almıyorlar ühühühü diye ağla.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyyyy Vestel,
    Sen adam gibi telefon yaptında bu millet almadımı.Milletin önüne Türkiyenin beklediği telefon yalanıyla çıktın,tutmadı.Şimdi devlete baskı yapıyorsun.Ben bu milleti ...... yapamadım,sen yardım et diyorsun.Vestel e biraz sempatim vardı,onuda alt üst ettin.Yanlız en hoşuma giden bu millet artık bilinçlenmiş.Teşekkür ederim donanımhaber.com
    #Vestel'i kınıyorum ve Vestel marka hiçbir ürünü almıyorum.

  • ''Vestel, 1984 yılında Türkiye'de kurulmuş, Manisa'da fabrikası olan ve yüzde 74.81 hissesi Hollanda'da bulunan Collar Holding B.V. adlı şirket tarafından yönetilen bir beyaz eşya ve elektronik şirketidir. Kasım 2010 itibari ile yüzde 22.46'sı halka açıktır. Halka açık kısmın yüzde 2.73'ü ise Zorlu Holding A.Ş.'ye aittir.''



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1BilimAdamı -- 6 Aralık 2014; 18:05:18 >
  • hosgeldın 70 ler
    sen once cındekı kobı den daha ıyı telefon yap.sankı cok ıyı telefon yaptıda satmadı.cop cıhazı 1 mılyon satıcaz dıye cıkarsan cakılırsın boyle.bu tıp fırmaların batması dılegıyle

  • sanki yeterince vergi yokmuş gibi

  • Yerli üreticiye vergifde kıyak geçip bu işi kurcalamadan bırakmaları lazım.
  • Vergi teşviki getirilebilir ancak kesinlikle ithalat kısıtlamasına karşıyım ithalat kısıtlaması Türk şirketlerini tembelleştirir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeZiLay -- 6 Aralık 2014; 12:03:19 >
  • bizimkiler vergi indirimi yapacak he tek geçim kaynağı vergi olan devletimiz mi yapacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu saatten sonra Vestel'e tek bir kuruş bile kaptırmayıp kendi çapımda da olsa savaş açacağım. 500 lira edecek telefonu 900 liraya satmaya çalış, satamayınca da rekabet edemiyorum diye ağla. General Mobile zamanında benzer bir hareketi yaptı, bugün mimlendi. Ölümüne savunan küçük bir fanatik kitlesi dışında herkes GM'a verip veriştiriyor artık. Yerli üretici denen o soygunculardan bu millet çok çekti. Casper, Vestel bu kadar az satıyorsa bir sebebi de budur. Devletin de işine gelir, para lazımdı, bunu bahane edip vergileri arttırırlar olur biter. Üni bittiği gibi defolup gideceğim. Örümcek beyinlilerle aynı ülkede yaşamaya dayanamıyorum artık. Vergi muafiyeti yerine gidip diğerlerine zam yapına getiriyorlar olayı.

    Tek temennim bu yerli üreticiler için tez vakitte batmaları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 6 Aralık 2014; 12:02:08 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.