Şimdi Ara

VESTEL 37PF7014 ALMAK ISTIYORUM, YRM? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
4.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ben burda lcd tv yanı elektronık konularından konustugumuz ıcın 3 fırmayı ornek verdım. ben sana ızmırden ornek vereyım bızım odamıza kayıtlı en az 10 ve daha fazla kısı ıstıhdam eden 5400 fırma var. en ufak vıdadan oyuncagaen onemlısı gıyım sektorunde hersey uretılıyor. bu fırmaların en buyuk sorunu satıs rakamlarıın dusuk olması, inanın rakamlar yukseldıgı zaman yaptıkları ılk sey buyumek, buda ıstıhdam artışı demek. evıme kombı takdırdım oda demırdokum, radyatorlerı yerlı uretım sectım. eve tamır takımı alırken yarı fıyatına cın degıl ızmır menseylı bır fırmanın urunlerını sectım. ayrıca vestelın sadece yenı bır bırımı ıcın 890 kısı alındı, vestel satıs bayılerınde calısanlarıda katarsan 20bine yakın calısanı var bu fırmanın. bu ınsanlar aıle gecındırıyor,ekonamıye katkısını sen dusun. neyse konu nerden nereye geldı.
    yorumları ıcın butun arkadaslara tesekkur ederım.
  • Türk malı yerine yabancı bir malı tercih ederim yabancı olan daha kalite ve daha iyi bir tercihtir ve "doğru" olanı söylerim diyen arkadaşlara....

    sizin bildiğiniz bu "doğru"'nun yanında üretimin azalması, fabrikaların kapanması ve yüksek işssizlik gibi çok önemli "gerçekler" de var
    bugün tuzunuz kuru olabilir ama bu gidişle sıra size de gelecek.....iyi düşünün.....
    "üretememe pahasına" daha kalitelisini ve daha fazla özellikleri olanı seçecek durumda değiliz.....ülke olarak yaşam savaşı vermekte olduğumuzu algılamanız gerekiyor....ne pahasına olursa olsun Türk Malı söz konusu ise Türk Malı savunulmalıdır.....bunda bir yanlışlık yok, tam tersine doğru olan budur

    ülkemizin bir geleceği olması ve geleceğe yönelik sizin de bir ümidiniz olması için "Türk Malı" 'nı savunmanız gerekiyor, hem de her ne pahasına olursa olsun !!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 17 Ocak 2010; 22:35:37 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tedus

    andy1 biyerde hata yapıyorsun güzel kardeşim benim nasıl servis olduğumu sen deyil hizmet verdiğim müşteri yargılar hizmetimde hatam varise zaten o firma benden servisliğimi alır benim yazımda ne var samsungun artık anadolu elektronik çatısı altında deyil direk kendi çatısı altında servis hizmeti vereceğini ifade ettim elektronikci olarak sende hak verki tüm markalara bakıyoruz hangisinde ne panel var ne kullanmış ne yapmış senden daha iyi biliyorum sen kasaya bakarken ben içine bakıyorum servislik hizmetinde bilmediğin bişey söyleyeyim isim vermedim ama yerli markalardan da büyük firmalara servislik hizmeti verdiğimi söyledim sence vestelde arçelikde sony de samsung lg bunlarda parça proplemi yokmudur varmıdır bir müşteri ürününü tamire verince hemen akşama olsun ister bu imkansız nedeni her tv ye parça bulunduramazsın board bulunduramazsın arızayı tesbit edersin siparişini verirsin bölge müdürlüğüde varsa gelir yaparsın yoksa 30 güne kadar beklersin bunu arçelikde vestelde bekoda grundigde lg de samsungdada yaşarsın bana sorarsa müşteri en iyi mal nedir diye bozulduğunda yapılan üründür derim alemi cihan olsun bozulduğunda parça bulamazsan beş para edmez senle anlaşamadığımız nokta ben samsung hakkında bilgi verdim sen hala koreli bilmem ne dedin gidiyorsun ama o koreliler sayesinde bu teknolojileri kullanıyoruz onlar sayesinde birçok insan evine ekmek götürüyor yani koreli olması türk olması okadar önemli deyil dünya savaşı yapmayacağız önemli olan burada tüketicinin madur olmaması hizmeti hızlı vede süratli olarak alması fakat kaçırdığnız hiç değinmediğiniz bişey var bir araştır bakalım arçelik-beko vestel servislik yenilemesi yaptı vede beyaz eşya servisi parası varsa elektroniğide aldı yanlarında çalıştırdıkları elemanların kaç tanesi cidden elektronikden anlıyor lütfen bunu bir araştır elektronikci olupda beyaz eşyayı bünyesine katan çok nadir ama beyaz eşya servisleri elektronikaletlerin servisliğinide bünyesine kattı nedeni şu beyaz eşya elektronikden daha fazla para kazandırıyor güçlü olan aldı ama sıkıntılarıda biz biliyoruz vetel alanada hayırlı olsun arçelik alanada samsung alanada herşey fiyat politiksında gizli satışar bunuda biliyorsun zaten sen

    Tedus sen bu uslubunla hakaretlerinle bilmeden firmalara yaptığın karamalarla sana yetkili servisi veren firma hangisi gerçekten merak ediyorum !!!

    Bak arkadaşım hangi firmanın yetkili servisisin öncelikle bunu yaz bu nasıl ticaret ahlakıdırki sen hakaret etme özgürlüğünü kendinde bulabiliyorsun !!!

    Sen burda insanlara böyle sokak kabadayısı uslupla bilgi vermekten çok sataşmalarınla birde yetkili servissen vay haline sana gelecek sorunlu ürünlerin tüketicilerine !!!

    Servissin ama dünyadan haberinde yok belli bence firmalar yekili servislerini seçiyorsa önce tüketici hakları ve kurallarını öğretmeliler !!!

    Hiç bir firma garantisi bitsin yada bitmesin sattığı ürüne parçası yok diyemez dersede hodri meydan o servis parçayı getirmesinde görelim !!!

    Kanunlar bellidir sayın uzman servis!!! Kanun derki her firma sattığı ürüne kullanım süreleri boyunca (60-100 bin saat ne kadar yazmışsa artık) her türlü yedek parçayı ve aksesuarlarını temin etmek zorundadırlar !!!

    Devletin koydugu kanunların üstünde servissen orasını bilemeyiz yada diğer adıyla kaçak ürünlerde bu işlem olmaz !!!

    Bak kardeşim ben sana gelseydim ve sen bana burdaki uslubunla konuşsaydın emin ol seni anında mahkemeye verirdim ve bu işler kabadayılıkla göz dağı vermekle olmuyor !!!

    Sen firmanın servisisin kapısında bekleyen bodyguard değilsin bir kere bunun bilincinde ol !!!

    Burda bizler ürün alacak arkadaşlarımıza sağlıklı fikirler vermeye çalşıyoruz hiç bir markanında ne fantik taraftarlarıyız nede savunucuları !!!

    Her vatandaş gibi belli paralar kazanan ve paralarımızın yettiği ölçüde ürünleri almaya çalışırız !!!

    Tüketicileride markadan çok ürünlerin yeterliliği ve satış sonrası hizmetleri ilgilendirir !!!

    İnsanların ortak şikayeti servisler senin bu uslubunda insanların şikayetlerinde nasıl haklı olduklarını ispat etmiş oldun !!!

    Aslında herkesede iyi örnek oldun marka alırken bu konulara çok dikkat etmek lazım !!!

    Umarım okuyan arkadaşlar sorunların nerden başladıgının ve ürün alırken neye dikkat etmenin farkına varmışlardır !!!

    Konu anlaşılmamış belli Biz burda vestel arçelik yada diğer yerli firmaları kral yapmıyoruz övmüyoruzda hatta diğer firmalardan daha çok yerin dibine sokuyoruz !!!
    Sorun ürünü aldıktan sonraki olabilcek arıza hallerinde firmaların yaklaşımları bundan bahsettik !!!

    Sorunu farklı yerlere çekmenin tartışma ortamı yaratmanın gereksiz uslublara girmeninde kimseye faydası olmaz !!!

    Tekrar bahsettiği ürünü satın alan arkadaşa hayırlı olsun güzel günlerde kullanın !!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 17 Ocak 2010; 10:06:35 >




  • bişeyi kesin biliyorum artık okuduğunu anlamıyorsun o yüzden sana yazmanın anlamı yok ben okadar iyi niyetli yazıyorum sen hala odunumun parası diyorsun geçekleri görmeden yazı yazmak sana yakışıyor yakışanı yapıyorsn yazdığım yazıları iyi oku ben oluşcak sorunları diyorum tüketici hakları diyorsunya hani çok bildiğini sanıp çok yanılan beyefendi sen iyi öğren bence araştır sen öğrenmeye başladığında biz onları ezberimizde tutuyorduk kabadayılık yaptığımı ima edmişsin senin gibi sanalda insanları yanlış yönlendirmiyorum en azından doğruyu yazıyorum olan şeyleri unutma samsung lg philpsh neden büyük dünyada tüketici haklarını iyi bilip maduriyet gidediklerinden servislerini ona göre seçtiklerinden sen kime yaranmaya çalışıyorsun hala anlamadım aa muhattabı deyilsin biz sanal arkasında sallamayız sengibi okumada yazmayız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tedus

    bişeyi kesin biliyorum artık okuduğunu anlamıyorsun o yüzden sana yazmanın anlamı yok ben okadar iyi niyetli yazıyorum sen hala odunumun parası diyorsun geçekleri görmeden yazı yazmak sana yakışıyor yakışanı yapıyorsn yazdığım yazıları iyi oku ben oluşcak sorunları diyorum tüketici hakları diyorsunya hani çok bildiğini sanıp çok yanılan beyefendi sen iyi öğren bence araştır sen öğrenmeye başladığında biz onları ezberimizde tutuyorduk kabadayılık yaptığımı ima edmişsin senin gibi sanalda insanları yanlış yönlendirmiyorum en azından doğruyu yazıyorum olan şeyleri unutma samsung lg philpsh neden büyük dünyada tüketici haklarını iyi bilip maduriyet gidediklerinden servislerini ona göre seçtiklerinden sen kime yaranmaya çalışıyorsun hala anlamadım aa muhattabı deyilsin biz sanal arkasında sallamayız sengibi okumada yazmayız

    Sn.Tedus Hangi firmanın yetkili servisisin merak ettim !!!

    Önce bir yazdıklarına bak senin şu tavrını yorumlarını okuyanlardan ithal ürün satan markaların servislerine güvenir !!!

    Bak sayın servis belliki sana iyi niyetli tüketici haklarından bir haber insanlara denk gelmişssin büyük ihtimal onlarıda bu tavrınla aldıkları üründende nefret ettirmişsindir !!!

    Senin havadan para kazandığın aşikar bizim gibi insalar odunun parasında değil !!!

    Kimse senin servisini verdiğin yabancı firmaya secde etmek zorunda değil ve en önemlisi yetkili servis olman insalara senin bu tip kabadayı vari konuşma hakkını vermez !!!

    Bizler ürünün kalitesine bakarız daha sonrada servis hizmetlerine umarım bunu anlamışındır !!!

    Biraz kendine gel yazdıklarını okuyarak farkında olarak yaz !!!

    Tüketici haklarından bir haberdarsın bu aşikar yanlış anlama sakın !!!Sen bu tavırlarına servise gelen müşteriyede sergiliyorsan çok şanslısın bu güne kadar yetkili servis belgen iptal edilmemiş !!!

    Senin tavırlarını bana bir yetkili servis uygulasın anında dava açarım firmayada sanada bunu unutma henüz Kanunları bilene denk gelmemişsin bu çok açık belli !!!

    Burda sana Tüketici ve garanti konularındaki kanunları yazmak istemiyorum gereksiz sataşmaya dönecek !!!

    Arkadaşım lütfen ya kanuna göre konuş yada sus sallama bilgilerle servis konularına hiç girme !!!

    Biz burda marka önermiyoruz sadece ürünün alınmasından sonraki işlemlerdeki var olabilcek durumlardan bahsettik !!!

    Senin bu süper servis bilgilerinle ve süper yorumunla (hala yazmıyorsun hangi firmanın yetkili servisisin) bu kadar süpersen bunuda belirtirsin dersin ben falanca firmanın yetkili servisiyim !!!

    Mesele bu kadar Sn.Tedus kolay gelsin !!!!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tedus

    arkadaşım demişki samsung düşünmem servisinden dolayı ama unuttuğu bişey var samsung artık 5 ocak itibari ile samsungelektronik olarak tüm servis işlemlerini kendisi disbiritör firmalardan aldı vedeşu anda türkiyede en hzlı çözüm yapabilecek seviyede yapılandı samsung ürünlerinde bundan sonra yedek parça vede servis proplemi kalmamıştır bizzat servis ağında samsung eletronik uluslar arası garanti uygulanacaktır dünya standrtlaında


    değerli arkadaşım bak ilk yazdığım yazıya eksik bir bilginiz vardı samsung servis hizmeti ile alakalı bede olayın ocak başından itibaren samsung servis hizmetleini bizzat kendsi verecek dedim sen ne yazmışsın samsungla alakalı olumsuz düşüncende servis propleminden bahsetmişsin hoş biz böyle proplem yaşamadık ama yaşayan sevis arkadaşımız vardır bu samsungdaa olur lg dede sony dede vesteldede olur depoda yedek parça kalmazstokda ithalatını beklersiniz ki yapılmayacak paça tedarikinde sorun olan bir ürünvarsa o tv nin bir üst modeli müşteriye teslim edilir bu tüm kendini ısbatlamış firmalarda böyledir ama gözden kaçan bir sorun var asıl önemli olan bence tabiki sein açından nedir bilemem samsung olsun lg olsun panasonick olsun veya bir başka marka olsun ithaleden firma üretic firma ile anlaması yokise örnek yalış bilgim varsa düzeltilsin istanbulbilişim sevis ağını service point e vermiş samsung veyalg ile alakaları yok samsung ved disbritör firma tüm ürünlerinde 10 yıl yedek parça bulundurmak zorundadır istabulbilişim veya diğer samsung ürünü tedarik eden firmalar bunu nasıl vedene şekilde sağlamaktadır sasungelektronik tarafında bu ürünlere yedek paça desteği verilmediğini çok iyi biliyorum anlaşmaları yok ilerde anlaşırlar ozaman sorun kalmaz ama bu anlaşmda sanırım dire samsung türkiye ile yapılmak zorunda kalırki parça tedariki vede ürün arızalarında kontrolün sağlanması için service point devreden çıkar müşteri direk samsungla muhattap olur veya lg ile bu sebeblerden dlayı sasung ürünü aan birmüşteri madur ise evet sen haklısın ama müşteride servisini garantisini bilmediği bir yerden ürünü sırf aynı marka daha ucuzdiye alırda proplem yaşarsa bu defada ben haklıyım şunuda unutmamakda fayda var arkadaşım vesel olsun arçelik olsun sunny olsn veya bizim yerli üretimdeki diğer firmalarımız olsun yedek parça konusunda dışarıya bağımlıyız bu dünyanın birçok ülkesinde bu şekilde bu yüzden yanlış biranlaşılma varsa benim yazdıklarımda özür diliyorum ama bence marka milliyetciliği yaparken kullanılan her parçanın dışardan geldğini unutmayalım sen vestel seversin ben başka birmarka severim sen kullanıp terübe edersin bn tamir eder tecrübe ederim başkas saa sorar diğeri gelir bana sana sadece şunu diyeyim neyin servissin dediğin için inan en az 20 tane büyük küçük markayaşirket olara servislik hizmeti veriyorum vede samimice bazen esamesi okunmayan markaların çok büyük marka tv lerde daha güze ürünler ithal edip türkiyedemontaj eddiğinide bizzat biliyorum en basit örneği bu ülke çok küçük gözüken uydu markaları evlerimizde daha kaiteli vede ucuz yayın izeme olanağını sağladığınıdabilmenizi isterim tekrar kırdımsa yanlış anlaılmadan dolayı özür diliyorum amabensenin kadar marka milliyetcisi deyilim




  • Bu forumda yerli malını destekleyen tüm arkadaşları tebrik ediyorum bu forum da olsun yada başka yerlerle olsun nerede olursa olsun malesef değişmiyor yazık aslında gerçektende yazık bize ve bizim gibi TOPLUMLARA.............
    MİLLLET , ULUS ve sade VATANDAŞ olarak ne kadar da meraklıyız elin yabancısının yaptığı İTHAL ürünleri almaya onları övmeye yerden göklere çıkarmaya o ürünleri tavsiye etmeye .O markaların avukatlığına soyunmaya vs vs
    Bu forumun bir çok değişik konu kısmında malesef bu böyle ULUSAL markamız yada markalarımız yok diyoruz biz kendi ürettiğimiz ürünlere sahip çıkmazsak satın almazsak elin yabancısı neden sahip çıksın neden satın alsın onlar piyasa araştırması yapmıyorlamı sanıyorsunuz bakın bakalım biraz araştırn Türkiyede satılan o meşhur yabancı markalı(tüm her sektör dahil) ürünlerin şu anda aynı ürünlerini avrupada yada amerikada aynısınımı satıyorlarmı yada fiyatlarını karşılaştırın ne çıkıyor Adamlar bize her zaman ellerindeki eski teknoloji ürünleri pahalı olarak getirmekteler .Yada hadi en son teknolojiyi getiriyorlar diyelim aynı ürünün benzeri yada muadili Türkiyede üretiliyor ise neden ve niçin şans tanımıyoruz Türk malı ürünler almak bize bu kadarmı zor geliyor
    Kore malı Çin malı uzak doğu malı almaya onları övemeye onlar için kendi aramızda sanal da olsa tartışmaya bu kadarmı meraklıymışız üzülüyorum gerçektende çok üzülüyorum Amacım burada kimseyi hedef almak değil sadece içimden geçenleri yazmak o yüzden kimse olayı kişiselleşitirmesin lütfen tartışma ortamına sokmasın .MADE İN TURKEY benim için gurur kaynağıdır
    Birde olayları ve konuyu bu boyuttan düşünelim
    saygılaımla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asityanığı -- 19 Ocak 2010; 19:19:42 >




  • arkadaşım negüzel yazmışsın ama sen acaba cidden dediğin kadar türk markalarına türk parasına sahip çııkıyormusun mesela paran varsa türklirasındamı tutuyorsun dolar euro mu alıyorsun sigara içiyorsan veya içen varsa hangi markayıkullanıyorsun veya yanındakiler ne kullanıyor evindeki en basit kullandığın ürünlerden kaçtanesi çin malı parfüm kullanıyorsan ne marka giydiğin kıyafetler hep yerli sermayeyemi ait yoksa ithal ürün aldınmı pc kullanıyorsun ne marka türkmalımı yabancımı daha binlerce örnek verebilirim ama bukadarı yeter bizim lcd üreticileri paneli marmara denizinde üretir entegreyi haliçten toplar diyot konnanstörü çukurovadan yani allah için dediklerinizi bir düşünün atasözlerimiz var aklınıza getirin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tedus -- 18 Ocak 2010; 20:26:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tedus
    arkadaşım negüzel yazmışsın ama sen acaba cidden dediğin kadar türk markalarına türk parasına sahip çııkıyormusun mesela paran varsa türklirasındamı tutuyorsun dolar euro mu alıyorsun sigara içiyorsan veya içen varsa hangi markayıkullanıyorsun veya yanındakiler ne kullanıyor evindeki en basit kullandığın ürünlerden kaçtanesi çin malı parfüm kullanıyorsan ne marka giydiğin kıyafetler hep yerli sermayeyemi ait yoksa ithal ürün aldınmı pc kullanıyorsun ne marka türkmalımı yabancımı daha binlerce örnek verebilirim ama bukadarı yeter bizim lcd üreticileri paneli marmara denizinde üretir entegreyi haliçten toplar diyot konnanstörü çukurovadan yani allah için dediklerinizi bir düşünün atasözlerimiz var aklınıza getirin

    bana yönelik yazdıysan cevap vereyim....

    satın alma aşamasında "yerli malını" seçmeye azami bir şekilde gayret eden "bilinçli" ve "milletini seven" bir tüketiciyim...ancak zorunluluklar ve muadili olmadığı durumlarda ithal ürün satın alıyorum....daha iyisi olduğundan emin olduğum için yerli malı aldığım çok olmuştur....

    "yerli malının kalitesiz olduğu yıllar çok geride kaldı" yerli malı kalitesiz diyenler bilgilerini tazelememiş insanlardır bence, artık piyasayı kaplayan kalitesiz uzakdoğu malları yanında "Türk malları kalitedir" ve bugün bir "türk malı ürün aldığımda kesinlikle alternatiflerinden daha kaliteli olacağına inanıyorum" ve hatta bu doğrultuda "Türk Malları Kalitelidir" genellemesini bile içten inanarak yapabilirim....mesela tekstil ürünlerinde kesinlikle Türk Malları piyasayı dolduran uzakdoğu menşeli ürünlerden daha kalitelidir.....siz giydiğiniz ithal elbiselerde kullanılan (aslında çoğunluğu sentetik karışım olan ama üzerinde %100 cotton yazan) uzakdoğu pamuğunun türk pamuğundan daha kaliteli olduğunu mu düşünüyorsunuz? evet derseniz çok yanılırsınız....ya da aldığınız ithal zehirli madde içeren oyuncakların çok mu sağlıklı olduğunu düşünüyorsunuz? evet derseniz yine çok ciddi yanılgı içindesiniz.......ve ayrıca; VW, Opel, Audi, BMW, Bosch ve Siemens gibi kalitesi ve sağlamlığı ile ün yapmış Alman markalarının çok önemli bazı parçaları Türkiye'de üretilmektedir.....şirketimiz otomotiv sektörüne yedek parça üretmektedir ve üretiminin %72'si almanya'ya bu saydığım şirketlere gönderilmektedir...yani bindiğiniz o saygın alman otomobillerinin çok kritik parçaları ülkenizde yapılmış olabilir.....benzeri şekilde tanıdığımız ve bildiğimiz başka %100 Türk sermayeli bazı firmaların da (motor aksamları, mekanik parçalar, kauçuk aksam ve hatta elektronik aksam gibi) "KALİTELİ ÜRETİMLERİ" sayesinde kalitesi ve sağlamlığı ile meşhur bu Alman firmalarına yarı mamul ve mamül üretmekte olduğunu bilmekte ve görmekteyim...Bildiğiniz gibi Türk üretiminin ekonomik koşullar nedeni ile ucuz olması şansı düşüktür, kılı kırk yaran alman sanayinin tercih etmesinin asıl nedeni KALİTELİ OLMALARIDIR....bunu bir yere not edin lütfen "TÜRK MALLARI KALİTELİDİR"

    ekonomik zorluklara rağmen üretim yapan, bir sürü insana aş ve iş veren ve bu ülkenin geleceği için umut olan bir şirkette çalışmaktayım.....ayrıca "yerli malı" kullanmanın ne kadar hayırlı bir iş olduğunu birçok insandan iyi anlarım....senede bir kurban keseceğinize yerli malı kullanmaya gayret edin daha hayırlı bir iş yaparsınız....buna itiraz edecek akıllı ve vicdanlı hiç bir insan olmayacaktır sanırım...."YERLİ MALI KULLANMAK GELECEĞİNİZ İÇİN EN ÖNEMLİ YATIRIMDIR"

    anlattığım ve inandığım üzere "Türk malı kalitelidir" ve "Türk malı kullanmak bu ülkenin geleceğine ve daha önemlisi kendi geleceğimize sahip çıkmak demektir"...bunlara yürekten inandığım için, her ne kadar yeteri kadar teknik bilgim olmasa da "Vestel'in sözü geçen diğer markalardan daha kaliteli olma olasılığının çok yüksek olduğuna inanıyorum"...

    ayrıca yabancılara karşı eziklik içinde olmanın gereği yok, malımız da insanımız da onlardan kalitelidir....biz onların yaptığından daha iyisini yaparız....sadece İNANMANIZ YETERLİDİR....ama bu yazdıklarım size hava civa geliyor ise ve inancını kaybetmiş birisi iseniz sizin adınıza üzülürüm....zamanında bu milletin anadoluya gireceğine ve istanbulu fethedeceğine ve hatta bölünmüş her yeri zapdedilmiş fakir memleketimi zengin düşmanlardan kurtaracağına "inanmayan Türkler" de vardı......ama inananlar sağolsun, onlar sayesinde bugün varız, yine inananlar sayesinde bir geleceğimiz olacak........ ("inanç" kelimesi dini anlamda kullanılmamıştır, anlayan anlamıştır)

    sağlıcakla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 18 Ocak 2010; 23:59:23 >




  • Bukadar bilgisizce yerli malı yerli malı diyen eyy ahali vestel beko arçelik tv lerde hangi parçalar yerli acaba veya şu alışveriş yaparken özenle seçtiğiniz yerli malları hangileri söylermisiz acaba siz yerli malı malı sandığınız ürünleri ala durun ülkemizde elektronik ürün sektöründe ihracat yapmak için önce ithalat yapılmanın zorunluluk olduğunu kaç kişi biliyor veya sizler biliyormusunuz acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turusan

    Bukadar bilgisizce yerli malı yerli malı diyen eyy ahali vestel beko arçelik tv lerde hangi parçalar yerli acaba veya şu alışveriş yaparken özenle seçtiğiniz yerli malları hangileri söylermisiz acaba siz yerli malı malı sandığınız ürünleri ala durun ülkemizde elektronik ürün sektöründe ihracat yapmak için önce ithalat yapılmanın zorunluluk olduğunu kaç kişi biliyor veya sizler biliyormusunuz acaba?

    çok bilgili arkadaş.....
    artık hiç bir ülkenin herşeyi kendisinin üretmediğini, özellikle elektronik ve makina sanayinde dünyadaki her ülkenin mutlaka ithalata bağımlı olduğunu ve ülkemizdeki üretim modelinin artık çağdaş bir üretim modeli olduğunu bilmiyormusun? başkalarını bilgisizlikle suçlamadan önce öğrende konuş
    eğer çok biliyorsan bize herşeyini kendisi üreten bir ülke ve bir marka söyle de sayende bir yaşımıza daha girelim




  • Vestel 37PF6011 pc perormansını hiç beğenmedim.vga hdmi ikisini de denedik arkadaşın tvde.biz mi yanlış yaptık bilmiyorum ama vga da karıncalanma var gibi ve 1360x768 den yukarı çıkamadık,hdmi da görüntü iyiyazılar kırık.ben beğenmedim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheGate


    quote:

    Orijinalden alıntı: turusan

    Bukadar bilgisizce yerli malı yerli malı diyen eyy ahali vestel beko arçelik tv lerde hangi parçalar yerli acaba veya şu alışveriş yaparken özenle seçtiğiniz yerli malları hangileri söylermisiz acaba siz yerli malı malı sandığınız ürünleri ala durun ülkemizde elektronik ürün sektöründe ihracat yapmak için önce ithalat yapılmanın zorunluluk olduğunu kaç kişi biliyor veya sizler biliyormusunuz acaba?

    çok bilgili arkadaş.....
    artık hiç bir ülkenin herşeyi kendisinin üretmediğini, özellikle elektronik ve makina sanayinde dünyadaki her ülkenin mutlaka ithalata bağımlı olduğunu ve ülkemizdeki üretim modelinin artık çağdaş bir üretim modeli olduğunu bilmiyormusun? başkalarını bilgisizlikle suçlamadan önce öğrende konuş
    eğer çok biliyorsan bize herşeyini kendisi üreten bir ülke ve bir marka söyle de sayende bir yaşımıza daha girelim

    İranla ilgili bir araştırma yap istersen kendimi üretiyor satınmı alıyor Önemli elektronik ürünlerini ve teknolojiyi geliştiren ülkelerle bizim gibi hazır teknolojiyi montajlayan ülkeleri aynı kefeye koyma ürünü geliştirdikten sonra dünyanın neresinde üretirsen üret fark etmez sonuçta satılacak her ürün geliştirilen ülkenin firmasına kar sağlayacağından geliştirilen ülkenin vergi geliri artar üretilen ülkenin değil. Ham madde ithal edip ürün ihraç etmek ayrı
    ara madde ithal edip ürün ihraç etmek ayrı şeylerdir

    merak etme benim herkonuda bilgim yeteri düzeyde sen kendini geliştirmeye bak!!!!!!

    burada kimse Türk malını kötülemiyor sinirlenecek bir durumda yok ürünler ortada göz var nizam var ve bugüne kadar girdiğim tüm elektronik ürün satan yerlerde benden daha bilgili birisini görmedim satıcı olarak benim gibi alıcılar hariç.Bu ülkede çogu satış elemanı insanın gözünün içine baka baka yalan söylüyor alıcılara anlamayan zavallılarda saplanıyor kazık mesela ismini vermeyeyim bir teknoloji markette kulakmisafiri olupta dayanayıp konuya dahil olduğum bir konuşmada satıcı orta yaşlardaki bir adama sony v serisinin w serisinden daha iyi olduğunu söylüyordu ve karışmasam satacaktı adamcagaza ürünü neden öyle diyor dersen elinde w serisi ürün yok olanı satacak aklı sıra bunu yapan satıcıda Türk malı malesef ve bu konuda hiçbir kanun yok tüketiciden yana ben istemezmiyim ülkemizden dünya markalarından daha iyi ürün üretilip satılmasını ama yok malesef ve ben para veriyorum ve karşılığını sonuna kadar almak hakkım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turusan -- 19 Ocak 2010; 21:06:07 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tedus

    bizim lcd üreticileri paneli marmara denizinde üretir entegreyi haliçten toplar diyot konnanstörü çukurovadan yani allah için dediklerinizi bir düşünün atasözlerimiz var aklınıza getirin



    O arkadaş bana yazmış
    Komik komik yazıyorsun amacın dikkat çekmek olmalı neyin ne olduğununa senin kadar ben ve diğer arkadaşlarda bilgi sahibiyiz merak etme. Benim ne kadar marka milliyetçisi yada milliyetçi olduğum bana kalsın sana ve sizin gibi düşünen zihniyetlere açıklamak zorunda değilim .Bakın ben ilk yazdığım msj sadece tv konusu değil tüm sektörleri de işin içine katarak yazmışım Bu topikte tesadfüf konu tv olmuş Bizler millet ve toplum olarak sadece adamların ürettikleri ürünlere yöneliyoruz eğer o ürünün karşılığı olarak Türk markası varsa ve Türkiyede üretiliyor yada montajlanıyor ise ve arada bariz ve büyük farklar yoksa neden ve niçin yabancı marka alayım kaldıki Türk markaları ayrıca servis bakımından çok çok daha ileri düzeydelermi değillermi?

    4,5 sene önce idi yanlış hatırlamıyorsan nette yada gazetede okumuştum Vestel ve Arçelik ortak olarak lcd tv panel üretimi için karar alıyorlar ve dönemim hükümeti Akp den de destek yada teşvik istiyorlar fabrikanın kurulum ve teknoloji maliyeti 3.000.000.000 Milyar dolara mal oluyor muş ama hükmümet sıcak bakmıyor ve işi sallıyor ne oluyor sonra tabiki atı alan üsküdarı geçiyor. Zorlunun açılaması olmuştı artık istesekte çok geç uzak doğu dünyaya hakim pozizyona geçti diye (yanlışım varsa düzeltin).Demekki istenirse oluyor değilmi ama bizim gibi az gelişmiş ülkeler malesef bu şekilde moderen sömürge toplumu olarak hayatını idame etme durumda kalmakta ne yazıkki.Sizler ayıla bayıla o çok övdüğünüz ürünleri almaya kullanmaya ve tavsiye etmeye devam edin.

    MADE İN TURKEY




  • evet panel üretiminde yanlışın var arkadaşım amasen konuyu baştan okumadığın için konuyu farklı boyuta çektin ben sana söyleyeyim elkonkonka ortaklığı türkiyede panel üretecekti konka firmasını araştır sonra zorlu ve koç adamların önüne engel çıkarttırdı ne oldu deyim konka üretim hattından çekildi yapmış oldğu yatırımı durdurdu şimdi a veya b frması türkiyeye yatırım için geliyorsa istihdam sağlayacaksa buna neden engel olunuyor araştırmak lazım fıransa clio yu türkiyede üretme kararı aldı yeryerinden oynadı ama ortak yol bulundu vede çoğunluğu türkiyede üretilecek bu bizim göğsümüzü kabartmadımı sanıyorsun tabiki kabartı fakat şunu düşün samsung veya lg phılıps türkiyede üretime geçse kötümü olur ki maum philpsh bunu yaptı ne oldu profilo fabrikası battı elektronikde olmadı neden olmadı yanlış şase yanlış tüp seçimi yaptı 5 yıl boyunca bugün gidin bir elektronik servise ençok hangi marka arızalı bakın simens avrupada ürettiği ürünü türkiyede aynısını yapmıyor avrupada üretilen ürünler thomson lowe ama burda nerde dandik şase var o kullanılıyor sorun burda bende diyorumki benim yerli üreticilerde kaliteli şase kullansın beden alayım bende satayım ama hep geridönüşü hsaplanıyor yedek parçadan para kazanılmaya çalışılıyor elektronikden anlayan akadaşlarımız var ise eski ITT SHABLOREZ BEKO ve ARÇELİĞİN TOSHİBA 11 sistem GRUNDİG 25 yıldır hala taş gibi evlerde çalışmakta neden dahasonra üretilen mallar dökülmekde acaba ucuz şase çok kazanç politikasından olmasın bu birde servislik konusunda yerli servisler yaancılardan daa iyi lafınıza artık katılmıyorum çünki pazarda rekabet var vedebu rekabet ürünlerde olduğu kadar hizmet sektöründede yani servisliklerdede kimse ürünü satayımda yan gelip yatayım diyemiyor en basitini deyim 2 gün önce samsung 3 yıl önce sattığı 5,2 megapiksel makinada parça olmadığından garantiside bitmiş olduğu hade 10.2 megpiksel makinayı yolladı müşteriyeteslim eddim müşteri sizce bundan sonra samsungdan vazgeçermi bence geçmez işte rekabet son kullanıcıya olumlu şekilde yansıyacak tüm üretici firmalar malının akasında duracak ama çok önemli ayrıntı kendisinin anlaşma yaptığı disbritör firmanın mallarında bu geçerli bu önemsiz görüken ayrıntı 2 yıl sonra nekadar önemli ürünü alıp kullanan müşteri bunu anlayacak orda size hak veririm vesteli nereden alırsan al veya beko arçelik servis olarak bakmak zorundalar ama lg samsung toshiba philpsh sony de bu yok neden yok türiyedeki ithalat anlaşmasını yaptığı firmayı korumak için yok ürün alırken buna vede 10 yıl yedek parça teminedebilecek firmalardan almaya özen gösterilmeli vede artık konuyu burda uzamanın anlamı yok bu başlık deyil ama başka başlık altında istediğimiz gibi tartışalım öz eleştiri yapalım benim hatam varsa ben kabul ederim am sırf yerli malı yurdun malı diyede hoşolmayan ürüne ben para veremem neeni sen çok bilgili olabilirsin bende tv yi açar bakarım içine bakarım şaseye boarda panele bakaım öyle karar veirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tedus -- 19 Ocak 2010; 11:11:44 >




  • vede artık konuyu burda uzamanın anlamı yok bu başlık deyil ama başka başlık altında istediğimiz gibi tartışalım öz eleştiri yapalım benim hatam varsa ben kabul ederim am sırf yerli malı yurdun malı diyede hoşolmayan ürüne ben para veremem neeni sen çok bilgili olabilirsin bende tv yi açar bakarım içine bakarım şaseye boarda panele bakaım öyle karar veirim



    Konuyu açan arkadaşa saygısızlık etmiş olduk her halde ve olayın boyutu değişti.Yukarıdaki son satırlarına bende katılıyorum belki başka bir topikte aynı konu üzerine ve daha çok katılımcı arkadaş ile bu konuyu genel anlamda (sadece tv değil tüm sektörler) tartışma yada bilgi alışverişinde bulunma imkanımız olur Konuyu daha çok uzatmanın anlamı yok
  • "yerli ve yabancı lcd üreticileri ve ürünlerini kıyaslayalım" başlığı altına bekliyorum böylelikle yardım isteyen arkadaşlar derli toplu olarak neyin ne olduğunu görüp kendi açtıkları topiklerde konudan alakasız cevaplar bulmaktan kurtulmuş olurlar.

    tedus
    İnsanlara paralarıyla güzel ürünler almaları için katkılarını bekliyorum.
  • merhaba arkadaşlar
    ben bu ürünü uzun süren araştırmalardan sonra aldım.vestel pf 7014.
    malum bu lcd hakkında o kadar çok şeyler söyleniyor. bilen bilmiyen konuşuyor.duyanda konuşuyor.ama uzun süren araştırmalarımdan sonra dark media mania ile vestel satıcısına gittim. orada bu model tv ye dark media tankı taktım.bir kaç filme baktım. 1080p ve 720 çözünürlükde filmlere bakınca hiç bir tereddüdüm kalmadı.
    sonrasında sd ve hd yayınlara baktım.

    fiattada mağaza sahibiyle pazarlık ettikten sonra derhal vesteli aldım.çokda memnunum.çevremdeki uydu hobisi olan dostlarıma film meraklılarına hep önerdim.
    bir de ilaveten hd receiver aldım . bu hd rec ile hd yayınlar vestel ile muhteşem.
    hd yayınları görünce sd yayınlara bakası gelmiyor insanın.:)
    ben benim gibi tereddüt yaşayan insanlara bu ürünü öneriyorum.

    en azından deneyin. bakın ..vestel mağazaları bu konuda yardımcı oluyor tüketiciye.ben 3 mağazaya baktım.üçüde bu konularda yardımcı oldular

    bilgilerinize




  • bu arada bi müsait zamanda fotoları ekleyeceğim.
    hazır başka bir arkadaşın çalışması var


    http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=571868

    merak eden dostlar buradan inceleyebilirler
    saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sancaktar

    bu arada bi müsait zamanda fotoları ekleyeceğim.
    hazır başka bir arkadaşın çalışması var


    http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=571868

    merak eden dostlar buradan inceleyebilirler
    saygılar


    Teşekkürler Sancaktar. Kullananların yorumu her zaman daha etkili oluyor. Kavga gürültü içeren mesajlari okumuyorum şahsen
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.