Şimdi Ara

Veri Analisti olmak için en iyi bölüm (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
2.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git

Veri Analisti olmak için en iyi bölüm


(En Son Oy Tarihi: 4.4.2024)
Giriş
Mesaj
  • ODTÜ stat plss
  • Biri bana veri bilimci ve veri analistinin 3 farkını söylesin seneye ytü stats yazarım
  • hocam valla ekonomi bölümü de tamamen sayısal bir bölüm. ekonomi mezunları da kendini o alanda geliştirir
  • Aktüerya, ekonometri hatta iktisat okuyanlar giriyor alana
  • Ytü mat müh beklediğimden çok az oranda oy aldı umarım rastgele atılmamıştır oylar.
  • Arjen_Robben18 A kullanıcısına yanıt
    Ben attım senin iyiliğini düşündüm
  • Sysmmhg_ruhu kullanıcısına yanıt
    Hocam benimle alakası yok ben herkesin iyiliğini düşünüyorum,tüm burayı okuyacak kişilerin.Sonuçların yakın olması lazımdı bence
  • Bilkent math da bakilir
  • Data scientist olarak beraber çalıştığım çalışma arkadaşlarım ve müşterilerimden en iyi 2'si Fizik PHD'sine sahipti.
    Diğer en iyileri bilgisayar mühendisi idi.
    Hepsi küçük yaştan itibaren programlama (biz programlama derdik coding vs. değil) öğrenmişti.
    Türkiye'de modern anlamda data scientist çok nadir görmüşümdür. Kendileri yetkin de olsa şirketlerindeki platform yeterli değildi.
    Cloud üzerinde bir Data Lake'e veri atıp real time rapor/sonuç çıkaran veya analiz yapan bizde data scientist oluyor ki o bile nadir. Genelde cloud ortamı bile olmuyor on premise DC oluyor.
    Onun dışında genelde gördüklerim BI'cı. Çağrı merkezleri, Business process outsourcing departmanları/ şirketlerinde bu işi yapmaya çalışanlar. Gördüğüm kadarıyla alaylı ve bu işe meraklı olarak kendini geliştirmeye çalışanlar oluyor.
    Asıl potansiyel sektörler finans (buna sigorta, banka ve yatırım fonları/ aracı kurumları/high frequency trading yapabilecek şirketleri dahil ediyorum) ve retail (büyük e-ticaret portalları).
    Bu arada ben elektronik mühendisliğinde master yapmıştım ve kompleks değişkenli fonksiyonlar teorisi dersi gördüğüm en ileri matematik idi. Kafayı sıyırıyordum o derste. Lisans derslerinde stokastik vs. gördük, Matlab'de model yazdık, makale de yazdık ama bu işler öyle lisede tercih yaparken "ben bunu yazayım iyi Big data'cı olunuyormuş" diyerek yapılacak işler çekilecek dertler değil bence. İnsanın gerçekten ilgisinin merakının olması lazım. Okulu bitirseniz bile çalışacak böyle modern bir platform bulamayabilirsiniz.
    Sonra kendinizi BI veya DB admin/architect olarak bulabilirsiniz.




  • Konuyu açan arkadaşın veri analisti değil de veri bilimci olmak için en iyi bölüm hangisi diye sorduğunu varsayarak cevap vereceğim çünkü ;


    Veri analisti olmak için herhangi bir alanda çok iyi donanıma sahip olmaya gerek yok çünkü veri analisti diye bahsettiğiniz şey forumda çokça dalga geçildiği gibi gerçekten excel işlerini yapan kişiler. Bu kişiler genellikle işletme,iktisat gibi bölümlerden mezun olup işletme bölümünün disiplinlerini az çok kavramış veri sınıflandırma hakkında kısmen bilgi sahibi olmuş giriş seviye kişiler diyebiliriz. Bu kişiler yani veri analistleri veri bilimcilere göre programlama dillerine pek hakim değillerdir bunun yanında istatistik bilgisi zayıftır.


    Yani eğer veri bilimcisi olmak istiyorsanız programlama ve istatistik alanlarında çok iyi olmalısınız. Diyorsanız ki eğer ben başlığı bilinçli yazdım ben veri bilimcisi değil veri analisti olmak istiyorum. O zaman şunu diyebilirim iyi bir üniversitede istediğiniz bölümü okuyabilirsiniz en azından kendinizi sosyal anlamda geliştirirsiniz. Veri analisti olmak için belli bir bölümü bitirmenize gerek yok IIBF bitirseniz yeter.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Grimaniel

    Veri Mühendisi = Bilgisayar ile ilgili bölümler.

    Veri Analisti = Herhangi bir bölüm

    Veri Bilimci = İstatistik, matematik


    3 dalda da herhangi bir bölümden mezun olup ilerlenebilir. Tabiki bu konularla alakalı ders alan birine göre mezun olunca geride kalırsınız.

    = istatistik demek çok saçma max 6 ay çalışarak data engineer de olur

  • YTÜ ehm
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.