Şimdi Ara

Veri Analisti olmak için en iyi bölüm (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
2.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Veri Analisti olmak için en iyi bölüm


(En Son Oy Tarihi: 4.4.2024)
Giriş
Mesaj
  • İstatistik belli zaman övülüyor sonra gömülüyor aq bir karar verin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upotemi -- 3 Eylül 2022; 22:34:48 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • şaka bir yana bu listedekiler için odtü stats derim fakat gel gelelim genelde top tier bilgisayar mühendisliklerini daha öne koyarım. atıyorum boun bilgisayar veya odtü bilgisayar bu alana eğilen biri için odtü stats'ın tercih edilme olasılığından daha fazla. staj daha rahat bulur. ilk 1k yapan adamın çalışma mentalitesi statstakine göre eğer biyolojiden batmış biri değilse daha iyidir falan filan dolayısıyla iyi bir cengden eğilmek daha kolay bu alana. çözerler matematik işini. odtüde 8leyen adamlar varmış bilgisayar + mat vs. gibi bu adamların karşısında duramazsın zaten .d

  • hocam bu bölümler sıralama olarak yakın bölümler değil mi? 200 ile alan bölümle 30klık bölümü zaten niye kıyaslıyosunuz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • RamseyBolton kullanıcısına yanıt
    bana öyle dedi üst dönem arkadaş da bilemiyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam alırsın da istediğin dersi alamassın yoksa bir sürü seçmeli ders olur ama çoğu türkçeyse senin istemediğin azı ingilizcedir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • upotemi kullanıcısına yanıt

    bu konuda oldukça uzun araştırmalar yaptım 1 ay boyunca şaka yapmıyorum. matematik mi yazsam istatistik mi diye istatistiğe karar verdim. çünkü odtü'nün güncellemeye gideceğini forumdan öğrenmiştim. matematik'in ise çekilmeyecek çile olduğunu duydum birkaç kişiden. yapan gene yapar da o emeğe o köfte değer mi bilemedim ve şakasız sanırım istatistik okuyup sadece öğretmen olamıyorsunuz.


    istatistiğin sevilmeme nedeni odtü için değil ülke genelinde istatistiğe bakış kötü. özellikle orta yaş üstü için çeşitli platformlarda da bu belli oluyor. açıkça söylemek gerekirse istatistiğin 8 10 sene önce iş alanı özel kurumlardan çok kamu kurumları. odtü özelinde konuşursam tüik tik tcmb vs. vs. gibi kurumlarda kademeli yükseliş. mesela son iki haftada şunları yaşadım sgkya babamdan faydalanmaya gitmiştim öğrenci belgemi verdim bakan adam direkt oo bu bölümü bitirirsen güzel bölüm benim arkadaş okudu şu an tcmb'de çok rahat dedi. bundan birkaç gün önce de ehliyet sınavım vardı arkama oturan gözetmen yeğeninin tik veya tüik de(kendisi de tam bilmiyor istatistikle alakalı bir başkanlık dedi tik dedi sonra tüik olabilir mi diyince ona da olabilir dedi ikisinden biriymiş yani) iyi kazanıyor dedi.


    kısaca sadece 60 kişi veren bu okulun mezunlarını ekşisözlükte, forumda hatta linkedinde bile ararken çok zorlanıyordum 2 tane kamu kurumuna gittim ve %100 skor. ardından 3 5 mezun ve yl yapan kişiyle konuştum. kendilerine bu durumu açıp niye böyle diye sordum. geçmişte dediğim gibi olduğunu son dönemde özel kurumlara dağılımın çok daha fazla olduğunu söyledi. ki son dönemde müfredat güncellemesi de yok. bu sene güncellediler müfredatı. yüksek ihtimalle de seneye tekrar deneyecekler bu değişiklik sonucu yökte bölüm adını değiştirmeyi. kendilerine bunu da sordum. bu bölümün adının niye istatistik ve veri bilimi olması gerektiğini sordum. bu neyi etkileyecek okula girmişiz zaten yök'ün okul adını ne yaptığı niye ilgilendiriyor ve bölüm öğrencileri bunu niye savunuyor diye sordum. kendileri böyle olmasının sadece sıralama prestiji değil aynı zamanda bölümün de biraz daha değerinin anlaşılabileceğini düşünüyorlar.


    odtüdeki akademisyen kadrosu gerçekten çok iyi ama biraz az gibi öğrenci sayısı da az olunca dağılım nasıl olur 500 kişilik makinede 100 akademisyen mi 50 kişilik istatistikte 10 hoca mı gibi bir mantık yürütebilirsiniz. kadro gerçekten güzel.


    gel gelelim övme gömme konusuna bence abartılıyor. forumda okuyanlar acayip ötesi övüyor. okumayanlar ise acayip ötesi gömüyor. internette somut bilgi bulması ise oldukça zor. gel gelelim sonuca okuyanlara bakılırsa henüz memnun olmayan tek kişi görmedim. nasıl görmedim bilmiyorum cidden her yerde memnun olmayan birini arayıp konuşmak istiyorum belki bu mesaj yerine ulaşır. lütfen bul beni be konuşalım bölüm hakkında.


    yeni program ise gerçekten eskisine nazaran güzel duruyor. eskisi de berbat değilmiş gördüğüm kadarıyla. bu bölüm ile ilgili şu an tek çekincem çoğu mühendislikte neredeyse bir zorunluluk haline gelen yüksek lisans'ın fen edebiyat fakülteleri için çok daha fazla bence önemli hale gelmesi. ve çok fazla yl yapanları araştıramadım veya konuşamadım. metustats'ın veya konuştuğum bir iki kişinin çok nadir mi yoksa ortalama mı olduğunu anlamaya çalışıyorum.





  • hocam başlık "veri analisti olmak için en iyi bölüm" dolayısıyla iyi bir okulda bilgisayar okurken eğilmek "veri analisti" olmak için daha büyük avantaj. istatistik okurken veya ytü de okurken istenilen bir pozisyonda staj bulma konusunun bu kadar basit olacağını sanmıyorum. amacım başlığı belirtmekti. üzülebilir yani bu konuyu açan kişi odtü stats okudum en iyi veri bilimci ben olucam bu ülkede kafasında ilerlerse olur mu çalışırsa niye olmasın ama sanmıyorum.

  • analistlik nispeten basit bir iş o kadar ağır mühendislik okumaya gerek yok odtü istatistiğin markası da iyidir hem.

  • boun bilgisayar mezunu birini veri analizcisi yapacam demek yerine küfür etseniz daha iyi hocam :D

  • Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt

    boun'u direkt attım kafamdan sabancıdan eğilen birini görmüştüm yakın zamanda sadece boun özelinde yazmadım.


    edit: bounda da var şu an hatırladım direkt youtube'a içerik üreten biriydi kendisi abonesi azdı şu an kim bilmiyorum öyle karşıma çıkmıştı.


    ek edit: konuyu açan kişi veri analisti yazmış ama hepimiz biliyoruz ki kast ettiği şey veri bilimci. veri analisti daha eski bir meslek dalı bunu eklemeyi unutmuşum tüm yazdıklarım veri bilimci içindir. konudaki arkadaşın da bunu kast ettiğinden eminim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EB5DF7EA3 -- 3 Eylül 2022; 23:1:12 >
  • stajyer falan olabilir belki, veri analisti dediğimiz insanlar destek elemanı oldukları ve yaptıkları iş çok kendini tekrar ettiği için top okul mezunları bu mesleğe yanaşmıyorlar genelde

  • Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt
    Ne ? Kanka sil bence

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • upotemi kullanıcısına yanıt

    neden sileyim anlamadım. üstteki arkadaşın kastettiği gibi veri bilimcisi kast ediliyorsa o ayrı ama veri analisti dediğimiz adam 7/24 excel başında rapor çeker veri temizler pivot table power query yapar.

  • Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt

    data scientist kast ediliyor hocam konuyu açan arkadaş zaten arjen robben. veri analisti ile veri bilimci arasındaki farkı bile bildiğini sanmıyorum o yüzden başından beri ona yönelik yazmıştım. siz yazınca ek edit olarak ekledim aradaki ayrımı çünkü yurt dışında da genelde böyle istatistik okursan veri bilimci oluyorsun gibi bir şey yok genelde bilgisayar mühendisliği mezunları eğiliyor. en azından microsoft ve amazon için bu böyle istatistik mezunu da vardır illaki de genel durum bu. anladığım kadarıyla bu alana eğilmek için istatistikçiysen bir istatistikçiden daha fazla programlama bilmen gerekiyor bilgisayar mühendisiysen diğer arkadaşlarından bir tık daha fazla istatistik bilmen gerekiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EB5DF7EA3 -- 3 Eylül 2022; 23:11:33 >
  • evet data scientistler genelde math, cs, stats gibi yerlerden mezun ve master ya da phd yapmış insanlar oluyor. data scientist dediğimiz alan aşırı geniş ve iş tanımı şirketten şirkete değişen bir şey olduğu için ona tam kesin cevap verilemez ama data analyst ve data engineer tanımı biraz daha kolay ve evrensel olduğu için o konuda yardımcı olmak istemiştim.

  • Hocam siz kendinize göre araştırmalarınızı ve bilginizi yazın buraya konuyu açan zaten şu filan demeniz lüzumsuz olmuş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt

    yok hocam teşekkür ederim ben anladım sizi ama forumda genel olay yazılıma yönelme furyası olduğu için yükselen kavramda bu forumda bir kaç aydır "veri bilimi" data scientist. açan arkadaşın verdiği bölümler odtü stats - ytü mat müh - itü mat müh. direkt sizin kast ettiğiniz analistlik olayı olsaydı odtü stats dışında diğerlerine oy verilmemesi gerekirdi .d bu arada azure bile scientist diye alıyor bahsettiğiniz gibi yapmaları daha doğru olur. bilmiyorum bellki engineer diye alıyorlardır linkedinde baktmıştım geneli scientist olarak girmişler

  • Veri Mühendisi = Bilgisayar ile ilgili bölümler.

    Veri Analisti = Herhangi bir bölüm

    Veri Bilimci = İstatistik, matematik


    3 dalda da herhangi bir bölümden mezun olup ilerlenebilir. Tabiki bu konularla alakalı ders alan birine göre mezun olunca geride kalırsınız.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.