Şimdi Ara

'Vergiler Nerede Diyenlerin Soyları Belli Değildir' (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
1
Favori
19.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
156 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nctemiz kullanıcısına yanıt
    Dinar depremi? 1995'te oldu o ne deprem vergisi?

    Milletten 21 senedir deprem vergisi alıyorsan gelip yardım isteme hakkın yok. Aldığın paralarla adamların evini yaparsın kuruş para talep etmeden anahtarı teslim edersin. Oraya harcadık buraya harcadık deme hakkın yok. Yardım toplanıp duracaksa o zamanında gelen geçici deprem vergilerini almayın ve halktan yardım isteyin. Milletin her kuruşunu vergilendirip sonra yardım istemek nedir?

    Kızılaya da kimse güvenmek zorunda değil. Kızılay bir devlet kurumu falan da değil. Dernek olarak özel hukuka bağlı bir dernek. 99 depreminden sonra o dernek soruşturma geçirdi depolarına kadar girildi. Millet bugünde güvenmiyorsa güveni sağlamak devletin görevi. İstemezsen vermezsin demek işin kolayı hesap vermesi gerekenler belli sormakta vatandaşın hakkı.
  • vergiler nereye gidiyor,vergiler nereye gidiyor,vergiler nereye gidiyor,vergiler nereye gidiyor,vergiler nereye gidiyor,vergiler nereye gidiyor,vergiler nereye gidiyor,vergiler nereye gidiyor,vergiler nereye gidiyor,vergiler nereye gidiyor,vergiler nereye gidiyor,vergiler nereye gidiyor,vergiler nereye gidiyor,vergiler nereye gidiyor,vergiler nereye gidiyor,vergiler nereye gidiyor,vergiler nereye gidiyor,vergiler nereye gidiyor,vergiler nereye gidiyor,vergiler nereye gidiyor,vergiler nereye gidiyor,vergiler nereye gidiyor,vergiler nereye gidiyor,vergiler nereye gidiyor,vergiler nereye gidiyor,vergiler nereye gidiyor,vergiler nereye gidiyor,vergiler nereye gidiyor,vergiler nereye gidiyor,vergiler nereye gidiyor,vergiler nereye gidiyor,vergiler nereye gidiyor,vergiler nereye gidiyor,vergiler nereye gidiyor,vergiler nereye gidiyor,
  • Soyunun bir önemi yok ki, vergiyi alırken soyuna mı bakıyorsun vatandaşlığına mı? Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının vergisinin nereye gittiğini sorgulamaya hakkı vardır, muhalefet liderinin bunun peşini bırakmaması ise görevidir.
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Bakın siz hala aynı şeyleri söylüyorsunuz ben açıklıyorum.Ama hala aynı şeyleri yazmaya devam ediyorsunuz.Kızılay bizim paramız yok devlette para kalmadı,Ne bilim kasamız boş bize yardım yapında Elazığa yada Malatyaya yardım yapabileyim demiyor.Dediği istanbul depremiydi sanırım.Birçok iyi niyetli kurumun yanında üç kağıtçı sahışların topladığı para ve diğer ihtiyaç malzemelerinin felaketzedelere ulaştıracaklarına ortadan kaybolduklarına şahit olduk.

    Kızılay ilk defada yardım toplamıyor.Her felaket ten sonra bu tür yardım talepleri olmuştur. Olacaktırda

    Diyorsunuzki kızılay devletin değil tamam oyle olsun devletin değil o zaman devletin olmayan bir kurumdan devletin aldığı vergilerin hesabını sormak ne derecede doğru.

    bak diyorsunki 99 da soruşturma geçirdi.Zaten o zamanda deprem vergileri depremzedelere değil devlet memurlarının maaş ödemelerine gitti.Bu 21 yılda türkiyenin başına hiç felaket gelmedi bu paralar birikti dimi

    Zaten dediğimde bu güvenmiyorsan yardım yapma bu konu gayet açık en kolayıda değil duz mantık bu adam sana açıklıyor.Şu felakette su kadar şuralara harcadım.Şuradaki felakette sunu suraya harcadım diyor.Ama zihniyet hesap sormak değil

    Ben seni sevmiyorum. Ben sen ne yapsan boş seni sevmiyorum.Sen ne açıklasanda boş mantık bu

    Ama gene diyorum. Hesap sormayın adam açıklıyor.Gene inanmıyorsunuz.Yardım yapmayın olsun bitsin.




  • ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    Muhalefet lideri diyorki Birtek kızılay çadırı orada görmedim.Ardından Haberlerde malatya depreminde ki kızılay çadırına girişini izliyoruz.Muhalefetin mantığı zihniyeti başka çamur at izi kalsın
  • nctemiz kullanıcısına yanıt
    Sen sadece mevcut duruma bahane uyduruyorsun.

    21 yılda van, elazığ depremleri hariç hangi depremler oldu? İşin içine eski zamanda olan dinar depremini karıştırdın. Deprem parası topluyorsan depreme harcarsın. Oraya harcadım buraya harcadım diyerek olmaz. Ne için para toplandıysa oraya harcanır. Parayı harcadıkları yerleri ise kalem kalem açıklamadılar. Türkiyede hangi kurum bütçeyi buraya harcadım şuraya harcadım diye açıklamış? Görülmemiş birşey.

    99 yılında toplanan para memura falan verilmedi. 99 yılında mali kriz yoktu. Kriz 2001'de çıktı ve 2000'de de bir kriz vardı. Ayrıca tl cinsinden bir krizle memura falan para ödeme sıkıntısı olmaz o hükümet yüksek faizle kısa vadeli borçlanarak bu işi çözmüştü. 99 yılında mtv iki kere alındı. Bunu 1-2 sene önce bu hükümette yaptı. Geçici olarak çıkan deprem vergisini kalıcı yapıp harcadık deme hakkınız da yok. Parayı alırken iyi olması gereken yere harca derken kötü. Her vatandaşın verdiği paranın hesabını sorma hakkı var kimse devletin kulu değil, devlette vergiyi haraç alır gibi toplayan mafya babası değil.

    Sonra biz kızılaydan yardım falan beklemiyoruz devlet yapsın diyoruz. Devletin bu işleri yapacak bir kurumu yok mu? İçişleri bakanlığı ne işe yarıyor? Devletten istenen yardım kızılay adındaki dernekle aynı değil. Kızılay sadece bir dernekse bu yardım işlerinde tekelde olmasın. Niye ben yardımı kızılay yoluyla yapayım? Belki güvenmiyorum o kuruma? Beni neden zorluyorlar. Eski zamanda kızılay baskın yerken başkanı yargılanırken bugün ortaya atılan iddialar görmezden gelinip sümen altı ediliyorsa kendini aklamak zorunda olan kızılaydır ve bu durumda suçluları ortaya çıkarıp yargıya teslim edecek olan ise hükümettir. İtibarı zedelenen bu derneği temizlemeyip vermezsen verme demekle birşeyi çözemezsin.
    Ayrıca söylediğimiz çok basit 21 yıldır bu para alınıyor ve yeterince topladı devlet kimseden birşey istemeye hakkı yok. Topladığı vergilerle depremzedelere yardım etsin dedik bu kadar anlaşılır birşey söyledik. Öyle deprem oldu da istanbulunu yarısı yıkıldı gibi bir durum yok olsaydı gel yardım iste.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nctemiz

    Muhalefet lideri diyorki Birtek kızılay çadırı orada görmedim.Ardından Haberlerde malatya depreminde ki kızılay çadırına girişini izliyoruz.Muhalefetin mantığı zihniyeti başka çamur at izi kalsın
    Oysa gurur duymalı bu organizasyonla değil mi?





  • Artık insanların surat ifadesinden zeka geriliği olduğunu anlayabiliyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    Ne dememi bekliyorsunuz anlamadım.Kendiniz olayı açıkladınız beni haklı çıkardınız Ama keske olmasaydı.Ama konteyner kent kurulacağı nı okumustum.
  • Yolsuzluk ve rüşvetin en az olduğu ülkelere bakın genelde Avrupa ve belki Amerika çıkar. Buralarda halk vergisinin karşılığını sorar, cevabını da alır. Devlet halk içindir, halk devlet için değil. Bizdeki şu köhne anlayış bir değişmedi. Bağış mı veriyoruz sokağa para mı saçıyoruz vergi verirken ? Tabiki de nerede diye sormak halkın en büyük ve en doğal hakkıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nctemiz

    Ne dememi bekliyorsunuz anlamadım.Kendiniz olayı açıkladınız beni haklı çıkardınız Ama keske olmasaydı.Ama konteyner kent kurulacağı nı okumustum.
    Ben muhalefet liderinin deprem vergilerinin nereye gittiğini sorgulamasının yerinde olduğunu yazdığım mesaja siz konuyu saptırarak "Kılıçdaroğlu Kızılay çadırı yok dedi" dediniz. Kılıçdaroğlu böyle bir şey dedi mi bilmiyorum ama konunun başlığı deprem vergisi, benim mesajım da deprem vergisi ile ilgili, önce konuyu saptırıyor sonra su gölü içindeki yazlık çadırları bak işte varmış diyerek aynı CNN Turk muhabrinin mutlu musunuz demesi gibi iktidarın başarısıymış gibi lanse etmeye çalışıyorsunuz.

    2000'lerin başından beri toplanan deprem vergileri ile o vatandaşlar çadıra değil direk prefabrik evlere alınabilirdi. İlla sizin başınıza mı gelmesi gerekiyor iktidarı eleştirmeniz için?

    Deprem vergisi eğer bakan Mehmet Şimşek'in dediği gibi duble yollar için kullanıldı ise bunun hesabının verilmesi gerektiğini düşünmüyor musunuz? Adı üstünde ÖTV ve amacı depremden oluşacak mağduriyet eğer Elazığ gibi küçük boyutlu depremde bile halkı rahat ettirecek kaynak yok ise İstanbul depreminde ne olacak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 5 Şubat 2020; 15:45:11 >




  • nctemiz kullanıcısına yanıt
    zaten anlayamadığınız ıcın 10 yasındakı cocuga anlatır gıbı anlatıyoruz ama beceremedık bır turlu..kızılay da donen dolapları 10 yasındakı cocuk bıle anladı;hatta mhp saflarından bıle ıstıfa seslerı gelıyor ufaktan ama hala cadır madır dıyorsunuz..o kadar para dogru kullanılıp depreme onlem alınsaydı bugun o kadar ev cokmez,mılyonlarca kısı deprem korkusuyla yasamak zorunda kalmazdı..daha bunun İstanbul'u var..o zaman anlayacaksınız onlem almamak nasıl oluyormus(Allah gostermesın)..deprem ıcın alınan vergı sadece deprem sonrası yardım ıcın kullanılmaz,onlem de alacaksın..!! Rabbim afet vermıs ama akıl da vermıs,kendını koruyup onlemını alasın dıye..21 yıl gectı ama bır arpa boyu yol alınmadı !! para tatlı tabı..yol yapmak varken nıye harcasınlar kı onlem ıcın..!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sub182 -- 5 Şubat 2020; 17:32:53 >
  • Fatih Mehmet Maçoğlu adamdır. Herşeyi şeffaf adamın belediyenin önüne asıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    bakın vergiyi devlet topluyor.Devlet harcıyor. Hükümet neler yaptığını açıklıyor.
    Van 2011 depreminde dinarda yada başka bir felakette bu hesaptan paralar harcandı.Bunları yazma sebebim sadece Elazığ da olmadı.Felaket her yerde oldu.


    Siz yada ben vergilerimizi veriyoruz.Sonucunda devlette bunları gerekli yerlerde kullanıyor.
    Ben tatmin oluyorum.Siz tatmin olmazsanız saygı duyarım.Sizi bağlar

    Kızılay yardım kurulusu ben devletin biliyordum.Devletin değilmiş olabilir.Öğrenmiş oldum.Yardım kuruluşları her türlü felaketlerde yardım talebini yapar.Siz yada ben vergimizi verdik yardım etmem deriz diğeri ben genede yardım ederim der.Kuruma güvenmezseniz sizin düşünceniz saygı duyarım.Yardım kurulusu zaten devletin değilse bu vergiler ile yardım toplayan kurumu bağdaştırmak zaten mantıksız

    Ama şu var sorgulamak hesap sormak hepimizin hakkı mutlaka yapmalıyız.Ama karşı taraf neler yapıldığını açıklamıyor yada bilgi vermiyorsa tamam tepkinizi daha sert olarak koyun ama açıklanmış yapılanlar belirtilmiş ama hala tatmin olmuyorsanız birşey diyemem.

    Her yazdığınıza fikir belirtmek isterdim.Ama Vaktım yok affınıza sıgınıyorum.




  • İngiliz halkı 1215 te Magna Carta da vergilerimiz nerede diye sorabiliyorken, 800 yıl sonra günümüz Türkiyesinde bu soru sorulamıyor....

    Bakınız 800 yıl !
  • ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    Ben bu videodaki o cadirlari başarı olarak paylasmadim.Siz muhalefeti ovdunuz bende o konuşmayı paylaştım ben muhalefetin yapıcı olmadığını boşa konuştuğunu belirttim.Bu çadırlar olayını var ama ne işe yaradı diyosunuz konu carpitan sizsiniz ben değil

    Devletimiz den hesap soralım gerekirse ayakla alın bunda sorun yok çoğu şeyini eleştiriyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sub182 S kullanıcısına yanıt
    Bakın devlet kimseye bedava ev yapmıyor .Kartal'da başıma geldi.Sana sadece kentsel dönüşüme girerseniz kiraya yardımı yapar yada taşınma parasını öder ben asıl anlatamıyorum asıl demek istediğim.Yardimi toplayan Kızılay koşması gereken devlet siz tepkinizi koydunuz devlet açıkladı.Ama boş Kızılay'a güvenme tamam saygı duyarım ama bu kurum mu sizden vergi alıyor.Yok yardım gelirse destek olur gelmezse bişey yapmaz sen devletin topladığı vergiden Kızılay'ı sorumlu tutmanız garip devletin hatası zamanında çalışanlarını denetlemesi ve kaçak katlar çürük teknolojili binaların yapilmasina göz yummalaridir.Ama TOKİ olarak düşük karlı binaları adımıza yapıp bizden taksitle alıyor.Neyse yaz yaz bitmez anlayan olmayinca

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nctemiz

    Ben bu videodaki o cadirlari başarı olarak paylasmadim.Siz muhalefeti ovdunuz bende o konuşmayı paylaştım ben muhalefetin yapıcı olmadığını boşa konuştuğunu belirttim.Bu çadırlar olayını var ama ne işe yaradı diyosunuz konu carpitan sizsiniz ben değil

    Devletimiz den hesap soralım gerekirse ayakla alın bunda sorun yok çoğu şeyini eleştiriyorum.
    Muhalefet yapıcı değil mi? Arkadaş sen cevap verdikçe gırtladığına kadar trollüğünü gösteriyor ve insanı çileden çıkaracak kadar amigoluk yapıyorsunuz.

    Muhalefet ne yapmalıydı size göre söyler misiniz?

    Muhalefet yapan değil yapılanın eksiğini yanlışını görüp eleştiren taraftır.

    Muhalefet mecliste tartışılsın vergiler nereye gitti diyor, iktidar oylarıyla reddediliyor.

    Muhalefet Elazığ afet bölgesi ilan edilsin diyor iktidar oylarıyla reddediliyor.

    Elazığ'da hasarlı evindeki internet bağlantısını kapamak isteyenlere sözleşmeniz var şu kadar zaman o para ödenecek deniyor. Sanırsın durum güllük gülistanlık sen çıkmış gerekirse eleştirelim gerekirse hesap soralım diyorsun, sen çuvaldız sana batmadığı müddetçe asla eleştirmeyeceksin bu çok belli.

    Devletimizden hesap soralım gerekirse demişsin de ne zaman gerekecek bugün o gün değilse? Gerekirse ayaklanın mı demek istedin o cümlede? Ne ayaklanması yahu "ödediğiniz verginin hesabını vermek zorunda mıyım?" diyen bir iktidar var, senin gibilere laf anlatmaya çalışıyoruz ne ayaklanması.




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.