Şimdi Ara

VECTRA B HAKKINDA TÜM BİLDİKLERİMİZ (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
9
Favori
201.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Carisma70

    quote:

    Orijinalden alıntı: Erdembas

    96 vectra b CD 310 binde. İlk sahibiyim. Arabanın en ufak bir farklı ses çıkarttığını duysam ya kendim uğraşıyorum bulana kadar ya da doktoruna götürüyorum. Hiç bir kronik sıkıntısı yok. Sadece bakimsizlik ve ilgisizlikten sizi sıkıntıya sokabilir. Araç yağ yakıyor doğrudur motoru kuru bırakmamak için. eco motor mantığı uygulaması bu. 1500km yaparsan yarım lt. Yağ eklersin. Bu da motor ömrünü uzatır. 260 binde LPG taktım çok şükür sıkıntısı halen yok. 10 binde bir bakımını yaptirirsan 50 binde kayis değiştirirsen sen ona bakarsan o da sana bakar yolda bırakmaz.

    15bin mi , binbeşyüz km. mi? binbeşyüz km. ise 10bin bakıma kadar 3.5 litreden fazla yağ konmuş olacak az benzin yakarken çok yağ yakmış olacak

    Verdiğim rakam bulunduğun rakıma göre Yaklaşık olaraktır. Kitapta yazılanlara uygun hareket edilirse opel kullanıcısını üzmez. 15000 km değil 1500 km dir. Eco motor kullanan bilir. Yarım lt yağ dediğin büyük rakam değil. Lpg li kullanımda çok faydası var bu sistemin.10 bin km de araç şehiçi 1100 litre benzin veya 1300 lt lpg tüketir. Yani yaktığı yağ devede kulak gibi duruyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba 2001 model 2000 dti aracım var. Aracım evimin önünde çalışmadı tamirci spreyle çalıştırdı hemen çalıştırdı hafta sonu olduğu için hafta içi getirirsin dedi. Araç bir daha çalışmadı spreylede uğraştı bir türlü olmadı en son çekiciyle tamirhaneye götürdük ordada 3-4 saat uğraştıktan sonra yakıt pompası arızalı dediler, çıkma bir pompa buldum onu değiştirdiler zorla çalıştı bu seferde duman çıkmaya başladı feci şekilde şimdide aracın motorunu açmamız lazım 2 ve 4 nolu piston kompanzasyon yapmıyor diyorlar bu doğrumudur başka bir sebebi yokmudur. Motor açılacak olursa bana tahminim çok pahalıya malolacak konuyla ilgili bilgisi olanlardan acil yardım bekliyorum lütfen
  • malum siteden alıntıdır . ama vectra b için yazılmış güzel bir açıklama .....

    Öncelikle selam aracım çok temiz olup tüm ağır bakımları yapılmıştır aracımda boya darbe değişen kesinlikle yoktur.Hasar kaydı ise sadece tamponlardan vurulmalardan ibarettir.İstediğiniz ekspertize gösterilir.20.05.2016 şanzımanı yapılmıştır 2000 tlye 1yıl garantili olarak şuan araç saat gibi otomatiğin zevkine doyuracaktır alan kişiyi 3 kademe vardır bunda sport modu,kar modu ve patinaj modu hepsi tıkır tıkır alan biner gider ve banada dua eder. Çok yakan bir araç değil 35 litre gaz ile 350 km yol yapıyor oda hızım 120den aşaya düşmedigi halde 4 lastik sıfır takıldı 1 ay oldu.Akü sıfır takıldı 2 ay oldu.Gerekli bütün bilgi telefonda verilir.Pazarlık payı azda olsa var.Şimdiden hayırlı olsun alana..
    Opel Vectra B 2.0 Cd Nasıl Bir Araba ?
    Bir zamanların makam aracı olan Opel Vectra B kasa otomobiller model olarak eskimiş olsalar da halen daha çoğu araçtan tok ve yakışıklı durmaktalar. Donanım seviyesi artık günümüze göre biraz yetersiz kalıyor ama bu açığını uygun fiyatı ve sunduğu konfor ile kapatmayı biliyor. Her renk yakışıyor, görenleri halen daha tekrar dönüp baktırıyor. Hatta bilmeyenlerin , yeni model sanmasına sebep oluyor.
    Peki, madem herkes beğeniyor neden alırken çok çelişki de kalıyor insanlar. Sebepleri de çok aslında; Mesela üzerinde bulundurduğu 2.0 cc motor, almaya niyetlenen kişilerin yakıt yönünden ürkmesine neden oluyor. 1.6 cc lik modelini tercih etmek isteyenler ise kasanın ağırlığından tedirgin olup, hantal bir araç ile karşılaşabileceklerinden korkuyorlar. Öte yandan parçalarının pahalı olması ve halk arasında söylentileri dolaşan elektronik problemlerde cabası. Ne kadar doğru peki bu yaklaşım. Ben Opel servisinde staj yapmış biri olarak, sizlere tek söyleyebileceğim, herşey arabanın geçmişinden geçiyor. Araç sahibi arabayı temiz kullanmış, bakımlarını düzenli olarak yaptırmışsa kullanıcı memnun kalıyor.Nasıl bir arabadır? Opel Vectra B 2.0 Cd... Konfor ve yol tutuş yönünden şahane. Yola yapışıyor adeta. Sürücü koltuğuna oturduğunuzda daha önce büyük araç kullanmamışlar için, devasa bir araç hissi veriyor. Alıştıktan sonra ise araca sizin hakim olduğunuzu hissettiriyor. Bütünleşiyorsunuz araç ile.
    - En güzel maharetlerinden birisi ise o motor sesi yok mu. İnsanın içine işliyor resmen. Kükreyen bir aslan misali, homurdanması çok keyifli. Ama gaza dokunmazsanız bir o kadar da sessiz, canavarımız. Hızlanması ise yavaş oluyor, ağırdan satıyor kendini. Ama hızını aldıktan sonra tamamdır :)
    - Aracımız güven veriyor, böyle plastik bir kapta gidiyormuşsunuz hissi vermiyor.Sanki tanka binmişsiniz gibi geliyor. Sert süspansiyonun bunda hatırı sayılır, bir etkisi var sanırım.
    - Yakıt konusuna gelince, kullanıcılar o kadar şikayetçi değil hatta normal geliyor. Yakıtından şikayet edenler, ya binmeyenler ya da 1.3 araçlarla mukayese edenler oluyor genelde.
    - Fiyat olarak o donanımda, D segmenti bir araç için cazip miktarlara alınabiliyor. Öyle ki rakibi aynı model Passat'ın fiyatları el yakıyorken.
    - En güzel yanı ise Opel Vectra 2.0 araç kullanıcıları araçlarına aşık resmen. Sahip olanlar diğer araçları beğenemiyor. Oyuncak araba gibi geliyor. Haklılık payları da yok değil tabi.
    - İkinci eli var olan bir araba. Hastası çok hala.
    - Yedek parçası ne çok pahalı ne çok ucuz olan cinsten.
    Uzun lafın kısası arkadaşlar, Opel Vectra 2.0 Cd güzeldir. Konforu, yol tutuşu, verdiği güven, güncel kasa görüntüsü ve fiyatıyla D segmenti araç düşünenler için biçilmiş kaftan. Ama yine de hangi model, hangi marka olursa olsun alacağınız aracın temizliği, geçmişi en önemli şeydir. Temizini bulduktan sonra her araç sizi memnun eder. Değerli vaktinizi aldım, umarım beğenmişsinizdir.




  • Valla kardesim bendede dti var bi hararet yaptridim 4000 gitti komple motor yapildi segman falan filan pompa enjektor falan yok bunun icinde....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vectra b hala beni şaşırtmaya devam eder , geçen ay otomatik klimanın göstergelerini FAHRENHEİT a çevirdim , ingilizler gibi kullandım otomatik klimayı , sonra sıkıldım tekrar CELCIUS a döndüm . geçenlerde de uzun yola gidicem soğutmada problem olmasın diye motor suyunu max. derecenin üstünde doldurdum malum sıcak havalar diye . aradada max. seviyeye inince tekrar full doldurdum , sonra baktım 10 gün boyunca sağ taraf ön paspasın full altı su olmuş sanki havuz iyiki
    paspasta delik varda su yukarı çıktı yoksa suyuda farkedemeyeceğim . :) ön camın kenarlarına baktım acaba su giriyor diye ön canım altına silikon çektim , kaputun altındaki çift taraflı su tahliye kanallarını temizledim düzelmedi , tamam dedim , kalorifer peteği yada bağlantıları patladı su kaçırıyor , geçenlerde aklıma geldi fazladan koyduğum motor suyu ile bağlantılı olabilirmi diye bu sefer normal seviyeye inen motor suyunu fulllemedim meğerse fazla gelen suyu atıyormuş, gerçi biraz değişik yerden atıyor ama şimdi motor suyu min. ve max arasında sabit ve paspasın altı kuru . diyorum ya çok ilginç bir araçtır .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyazakbil -- 7 Temmuz 2016; 9:28:29 >




  • Herkese hayırlı akşamlar bende 1 hafta önce 97 model 2.0 cd otomatik aldım.aracın yürüyeninde hiç sıkıntı yok kaporta da değişen yok aracın kazası da yok aracın gidişi ve yolda kendini belli edişi paha biçilemez. Aracımı bayramdan sonra tavan hariç komple fırın boya yaptıracağım yaşından dolayı buna ihtiyacı var sonra da ön konsolda klima ve diğer göstergelerin ufak tefek sorunlarını halledicem. Bu arada sanırım klima ile ilgili çalışmayan yada problemli parçalar var klima açıkken hararet 100 dereceye yaklaşıyor.Fakat bu güne kadar güçlü otomobil neymiş bilmiyormuşuz.Gerçekten hem şehir trafiğinde hemde açık çevre yolunda giderken daha yokmu der gibi yolu adeta yutması tarifsiz bir keyif..:) Arkadaşlar vectra için İstanbul da önereceğiniz komple yani elektrik motor klima gibi konularda dürüst ve işinin erbabı usta ya da servis önerebilirmisiniz. Çünkü bu araçları herkese elletmemek gerektiğini düşünüyorum,yani özetle bu aracın bazı sorunları olacak, bu çok normal bir durum, yaşattığı keyif için bunlara değer... :) Bu arada çıkma bazı parçalar gerekebilir bunları temin edebileceğim yerler hakkkında da bildiklerinizi paylaşmanızı rica ediyorum. Saygılarımla




  • Istanbul bostanci oto sanayide BOSTANCI OPEL ÖZEL SERVIS var. Veli usta ben vectrayı ona emanet ediyorum hemen karşıda opel parçaci var.sana liste verir alir gelirsin ister orijinal ister kaliteli yan sanayi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün itibari ile 2000 Opel Vectra CDX 2.0 16V araç sahibi oldum ve ilk izlenimlerim şahane. Ancak kullanım klavuzu mevcut değil. Dün akşamdan beri aramadığım forum, site kalmadı.
    Vauxhall Bakım ve Onarım klavuzu kolaylıkla ulaşılabilir ancak orjinal el kitabı çok zor. Bu konuda yardımcı olabilecek biri var mı ?
  • Vectra B 1998 model 2000cc / far açma kapama düğmesini kendinize çektiğinizde tavandaki okuma lambası yanar .
  • Merhabalar uzun zamandır hastası olduğum 1999-2000 Opel Vectra Gt almaya karar verdim fakat çevremde az çok bilen insanlar sıkıntılı bir araç alınmaz vs diyor araştırmama göre krank devir sensörü gibi iki sensörün arızası kronik deniliyor bu araca sahip olan arkadaşlar bana buradan yada dm yoluyla aydınlatıcı bilgi verebilirlermi acaba?
    Verilen bilgiler doğrultusunda almayı düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KinZhull

    Merhabalar uzun zamandır hastası olduğum 1999-2000 Opel Vectra Gt almaya karar verdim fakat çevremde az çok bilen insanlar sıkıntılı bir araç alınmaz vs diyor araştırmama göre krank devir sensörü gibi iki sensörün arızası kronik deniliyor bu araca sahip olan arkadaşlar bana buradan yada dm yoluyla aydınlatıcı bilgi verebilirlermi acaba?
    Verilen bilgiler doğrultusunda almayı düşünüyorum

    bazı kronik sorunları var, ben 2011 de almıştım .bence bunu sürekli yapmıyor yani, biz fazla kullanmıyoruz, aldığımdan bu yana hatırladığım, değişen parçalar krank sensörü, benzin pompası, arka teker porya, yedek su deposu, radyatör delinmiş ilaç döktük şimdilik, bugün arıza lambası yandı onu da öğrenince yazarım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ebabil__

    quote:

    Orijinalden alıntı: KinZhull

    Merhabalar uzun zamandır hastası olduğum 1999-2000 Opel Vectra Gt almaya karar verdim fakat çevremde az çok bilen insanlar sıkıntılı bir araç alınmaz vs diyor araştırmama göre krank devir sensörü gibi iki sensörün arızası kronik deniliyor bu araca sahip olan arkadaşlar bana buradan yada dm yoluyla aydınlatıcı bilgi verebilirlermi acaba?
    Verilen bilgiler doğrultusunda almayı düşünüyorum

    bazı kronik sorunları var, ben 2011 de almıştım .bence bunu sürekli yapmıyor yani, biz fazla kullanmıyoruz, aldığımdan bu yana hatırladığım, değişen parçalar krank sensörü, benzin pompası, arka teker porya, yedek su deposu, radyatör delinmiş ilaç döktük şimdilik, bugün arıza lambası yandı onu da öğrenince yazarım

    Yorum icin teşekkürler yaptıgım bir çok araştırma sonunda alfa Romeo 156 tspark almaya karar verdim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: taylor1956

    Vectra b efsanedir....
    1997 aralik ayında 5050 TL te 2.0 CD aldim..hala biniyorum...221000 km de...
    Çok sağlam ve güvenli bir araç..üzerine bir suru araç akdin ama Vectra' m dan vazgecemiyorum...
    O kadar isteyen varki inanamazsiniz…..
    Tüm ön takım baskı balata ve araç kaportası orijinal...sadece birkaç parçada boya var..
    LPG (brc) 2005 yolunda taktirdim..sorunsuz ş.içinde 28 kuruş yakiyor...
    Gecen hafta direksiyon derisini orijinal gibi dikişli hakiki deri ile değiştirdik..çok güzel oldu..
    İstanbul içi sikisik trafikte hararet yükseliyordu o da termostat danmis. 55 TL orijinal akdin değiştirdik düzeldi....omega saat gibi calisiyor hala...bazen benzine galip yol fareleri ne haddini bildirdiğinde oluyor...tam bagimsiz arka süspansiyon sayesinde viraj performansı mükemmel..
    Esp olmamasına rağmen güvenle viraja girer ve cikar...
    Aracimin ilk ve son sahibi olmaya düşünüyorum..satmaya asla niyetin yok...
    2013 TDI dağ octaviam var...güzel araba ,güncel,modern......ama vectranin sürüş zevki asla yok.....
    Vectra b. = o bir efsane........

    şu yorumu okuyunca tr deki ekonomi için üzüldüm aldığı yıldaki para bak şuanki paraya bak 98 99 gls vectra lara 18 19bintl para pul olmuş değer kalmamış




  • Opel vectira otomatik 98 cd şimdi alınacak arabamı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MarjinaL_Kedi


    quote:

    Orijinalden alıntı: taylor1956

    Vectra b efsanedir....
    1997 aralik ayında 5050 TL te 2.0 CD aldim..hala biniyorum...221000 km de...
    Çok sağlam ve güvenli bir araç..üzerine bir suru araç akdin ama Vectra' m dan vazgecemiyorum...
    O kadar isteyen varki inanamazsiniz…..
    Tüm ön takım baskı balata ve araç kaportası orijinal...sadece birkaç parçada boya var..
    LPG (brc) 2005 yolunda taktirdim..sorunsuz ş.içinde 28 kuruş yakiyor...
    Gecen hafta direksiyon derisini orijinal gibi dikişli hakiki deri ile değiştirdik..çok güzel oldu..
    İstanbul içi sikisik trafikte hararet yükseliyordu o da termostat danmis. 55 TL orijinal akdin değiştirdik düzeldi....omega saat gibi calisiyor hala...bazen benzine galip yol fareleri ne haddini bildirdiğinde oluyor...tam bagimsiz arka süspansiyon sayesinde viraj performansı mükemmel..
    Esp olmamasına rağmen güvenle viraja girer ve cikar...
    Aracimin ilk ve son sahibi olmaya düşünüyorum..satmaya asla niyetin yok...
    2013 TDI dağ octaviam var...güzel araba ,güncel,modern......ama vectranin sürüş zevki asla yok.....
    Vectra b. = o bir efsane........

    şu yorumu okuyunca tr deki ekonomi için üzüldüm aldığı yıldaki para bak şuanki paraya bak 98 99 gls vectra lara 18 19bintl para pul olmuş değer kalmamış

    Kesinlikle katılıyorum dediğinize.




  • MarjinaL_Kedi kullanıcısına yanıt
    O aracin viraj perf.mukemmel degil biraz hizli girince arkasi havalanmaya basliyor, arac otoyolda iyi bir oto.Tutumlu guclu bir motoru var.Ancak su anki turbo araclarla karsilastirilamaz.Elektronik sorunlarida cok.

    Gule gule kullanin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi froster2006 -- 13 Temmuz 2017; 10:55:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhaba,

    bende de 2001 model 1,8 cd model var. aracın orjinal anteni galiba biraz eskidi. Radyo iyi çekmiyor. Temin edebileceğimiz bir site yada şunu al diyebileceğiniz bir ürün var mıdır? Hepsiburada ve n11 de köpekbalığı antenler satılıyor ama biraz dandik geldi bana. Konu hakkında yardım bekliyorum.
  • Arkadaşlar selam acıbadem'den 97 cd 2.0 vectra ile size katıldım
  • 98 opel vectira cd otomatik vites arabada anlayamadigim bir sorin ver vitesi r veya d atinca sarsıntılı çalışıyor n ve p de normal yolda giderken normal şanzıman ve motor yağ yeni aracta sıralı sistem atiker var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.6 Comfort makyajlı Vectra B lere hız sabitleyici takılabilir mi arkadaşlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.