Şimdi Ara

VECTRA B HAKKINDA TÜM BİLDİKLERİMİZ (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
257
Cevap
9
Favori
200.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Birde bu cdx otomatiklerin baskı balatası ne zaman da değişir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1997 model otamatik Şanzuman opel vectra aracım var aracımdaki problem adana konya otobanında başıma geldi aracım 180 i geçmiyordu bende biraz zorladım sanırım hararet göstergesi filan normaldi petrolde durduğumda araba ağır ağır kalkmaya başladı sanki 3 viteste kalkıyor gibiydi stop edip kabutu açtım motor çok sıcaktı sonra aracı çalıştırıyım dedim gösterge ışıkları yanmadı araba çalışıncada r de akü ışığı p de ışıklar gelip gidiyor ve aracım p de çalışmıyor vites geçişleride sarsıntılı servise götürdüm bilgisayara bağlamaya çalıştı bağlayamadı sizce sıkıntı neden olabilir yardımcı olursanız sevinirim
  • Merhaba arkadaslar vectra aracim düsük devirde giderken özellikle 2. Viteste yapiyor cok kötü sekilde tekliyor ve tc yazisi sabit kaliyor ariza lambasida yaniyor stop edip tekrar calistiriyorum tc yazisi gidiyor ama arac devirini alinca hic bir sikintisi yok teklerken sanki elektik gidip geliyor gaz yemiyor bayramdan once opel servisine gittim bobini degistirdiler ama sikinti giderilmedi gecmiste bu sekil arizasi olan arkadaslarin cevaplarini bekliyorum
  • koonya K kullanıcısına yanıt
    Tekerlerdeki devir sensörleri ile kablolarını kontrol etti bence

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetdemirci

    arkadaşlar debimetre ve hava filtresi arasında bir sensor daha var. Onun adını ve ne işe yaradığını söyleyebilir misiniz ?

    Hava sıcaklık sensörü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bamsı Beyrek

    Araç 1500 devri geçinceye kadar arıza lambası yanıyor. 1500 devri geçtimi sönüyor. Devir düştükten 5-6 sn sonra tekrardan yanıyor. Motorda tekleme herhangi bir ses yada performans düşüklüğüde hissetmiyorum.
    Sizce ne yapabilirim acaba ? Ben Bayburt' tayım. Özel yada yetkili servis en yakın Erzurum-Trabzon.
    yardımcı olursanız sevinirim.

    Çok büyük ihtimalle şarj sorunu var. Bozuldu bozulacak durumda. Devir yükselince şarj normalleştiği için arıza lambası sönüyor. Bu araçlarda şarj problemi genellikle alternatör üzerindeki diyotların bozulması yüzünden oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetdemirci

    benimde ustalara bir sorum olacak. bu egr motor çalışır çaışmazmı devreye giriyor yoksa belli bir süre sonra yada motor sıcaklığı belli bir dereceye ulaştığında mı devreye giriyor ?

    Normal çalışma esnasında EGR neredeyse her durumda az yada çok devrededir. Bunun sayesinde araç daha az yakıt yakar.
    Sadece gaza tam basıldığı WOT "Wide Open Throttle" denilen maksimum performans durumunda çalışmaz. Birde motor soğukken çalışma sıcaklığına kadar ulaşana kadar motora çok yakıt gönderildiği durumda da büyük ihtimalle çalışmıyordur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buzz Lightyear -- 2 Ağustos 2015; 1:27:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blueinled

    Arkadaşlar kolay gelsin uzun araştırmalar sonucu opel vectra 2.5 v6 Otomatik sahibi oldum bende Ankarada ikamet eden arkadaşlara sorum olacak bu 6 silindir otomatik vitesten anlayan tanıdık yada aynı araçtan kullanan arkadaşlar varsa bakım onarım nerelerde yaptırdıklarını paylaşabilirseniz cok sevinirim.

    Ankara Sokullu Caddesinde "Opel Göral" özel servisini tavsiye ederim.

    Bende benim 97 Model otomatik vitesli 2.0 Vectra B aracı 2003 senesinden beri hala oraya götürüyorum. Gayet memnunum.

    Sahibi Murat Öztaş, Mekanik ustası İlhan Usta, Elektrikçi Ömer Usta... Kaporta Boyada da Hüseyin ve Kamil usta var. Opeli her türlü çok iyi biliyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakkopowa

    Dökülmüş almamak için hala arıyorum işte :) Alacağım araç hurda olana kadar kalsın istiyorum satmam bir daha muhtemelen en kötü ihtimalle hediye falan ederim o aracı... piyasada çok sayıda oynanmış araç var ne yazık ki kimse temiz tutayım orjinal kalsın demiyor. Modifiye ederek araca yazık eden çok. Hatta rengini değiştiren bile çok :) Ben aracın orjinalinde değişiklik yapsam satmam o aracı bir daha çünkü kendi zevkime göre değiştiriyorumdur. İnsanlar her yeriyle oynuyorlar sıkışıyorlar bir yatırım aracına dönüyor bu araç satıyorlar. Ben mümkünse minimum seviyede oynanmış değişmiş türden bir araç bakıyorum. 20.000 tl üzerindeki cihazların da gereksiz pahalı olduğu kanısındayım. O bütçelere çıkan kişi pekala modeli yüksek sıfır araç alır. Meraklısını bulup satma peşinde pek çok kişi :) Hayırlısı bakalım hala bakınıyorum mümkün oldukça eşe dosta haber vererek.

    Benim araç tam sana göreymiş ama SATMAM :) ve ilerde de satmayı düşünmüyorum. Hiç daha gitmez olursa koyacam bi garaja saklayacam turşusunu kuracam :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sercan ünal

    merhaba arkadaşlar açılış tarihi baya eski olsada yeni yorumlar görünce bende yazmak istedim.

    vectra b nin bende yeri çok ayrı şimdiye kadar kendime ait 3 adet vectram oldu 1 adeti ticari amaçlı olsada severek bindiğim ve kendimi iyi hissettiğim araçların başında gelir

    ilk aracımı 2008 de aldık 123 binde bir vectra b1 2.0 cdx makyajlı kasa idi bordo gerçekten çok temiz pırıl pırıl bir araçtı kendime göre biraz modifiye ettiğim aracımı 2010 da ev almak üzere mecburen sattım. (15 bine almıştım 17 bine sattım)

    ikinci aracı tabiri caizse yorgun aldım bindiğim en dökük vectraydı oda 154 binde gls model gri renkli bir araçtı onuda 3 ay içinde 12 bine sattım tabi ortalam 1000 tl gibi bir masrafım oldu.

    ve geçen hafta sakaryadan bir vectra gls aldım ilk defa gazlı olarak kullanıyorum bu aracımda biraz yorgun ama kazalı belalı değil gerçekten orjınal ve genel olarak düzgün bir araç tabi sıkıntıları yok değil lpg sistemi gelişi güzel baglanmış arka amortisörün teki patlak sinyaller çalışmıyor geri vites zor geçiyor gibi sıkıntıları var tabi alırken bunları biliyordum ve zaten istediğimde buydu opel yada alman grubu araçlar yapılan en ufak masrafın karşılığını kullanıcısına veren araçlardır ayrıca çıkma yada ikinci el yedek parçaları birçok sanayide bulunmaktadır iyi birde ustanız varsa bu tarz işler ufak maliyetlerle halledilebiliyor.

    benim gözümde vectra b

    * bence kaputunun altında döneminin ve günümüzun en verimli atmosferik 2.0 motorlarından biri var.
    * donanım konfor görünüş olarak kıyaslama yaptığınızda rakiplerinden farklı olduğunu düşünüyorum..
    * kimilerine göre hantal olan bu aracın ışıklarda kalkacak kadar seri bir araç değildir GT ve 2.5 CDX / SPORT hariç ama şehirler arası yolda 3 şerit atlamada ve ara hızlanmalarda çok başarılıdır özellikle 5. vites 120-130 km aralığında seyir ederken vitesi 3 e çekip gazı köklerseniz arası gitgide açılan 2 adet far görürsünüz.
    * makyajlı kasa dolu cdx leri günümüzün 0 km araçlarıyla kıyaslarsanız bence 60-100 bin tl lik araçlara biniyorsunuz :)
    * km kadranı yol bilgisayarı ve torpidosu gerçekten bir mühendislik harikasıdır.
    * mühendislik harikası demişken kaput ile birleşen yan aynalar beni DELİRTİYOR tek kelimeyle süperrrrrr

    iyi forumlar
     VECTRA B  HAKKINDA TÜM BİLDİKLERİMİZ VECTRA B  HAKKINDA TÜM BİLDİKLERİMİZ VECTRA B  HAKKINDA TÜM BİLDİKLERİMİZ

    Tamamen katılıyorum.

    Yıl olmuş 2015 hala yeni çıkan arabaların birçoğunun araç bilgisayarlarında soğutma suyu eksildiği zaman, yağ seviyesi eksildiği zaman veya herhangi bir far ampulü patladığı zaman uyarı verme işini yapamamışlar.

    Kesinlikle dönemine göre çok müthiş özelliklere sahip bir araç.

    Bir bahsedilmesi gereken husus ise bu araçların şanzumanlarıdır. İster manuel ister otomatik olsun meşhur Japon Aisin marka şanzuman vardır bu araçlarda ve taş gibi sağlamdır bunlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bloodstar

    Arada bir de soru sıkıştırayım. Şarj dinamosu bozulup tamir ettirdiğimden beri, kadran ve devir saati bazen çalışmıyor ama ibreler titriyor. Yani tamamen bozulma yok ama bir temassızlık mı desem başka bir şey mi desem anlamadığım bi problem var. Bi ustaya sordum, söker tamir ederiz, kadran titriyorsa bozuk değildir. 2-3 saatte hallederiz dedi, ne kadar doğru tabi bilemedim ama tabi iş güç vakit yok bir türlü götürüp yaptıramadık. Daha önce yaşayan oldu mu merak ettim.



    Aynısı daha önce bana da oldu, usta tamir etmişti benimkini. İlk başlarda göstergeler titreme yapmaya başlamıştı, daha sonrasındaysa artık hiç çalışmaz olmuşlardı benim durumumda da.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osmantkulu

    Birde bu cdx otomatiklerin baskı balatası ne zaman da değişir.

    Kullanıma bağlı... 2 senede de bitebilir 10 sene de dayanabilir... Aşınmamışsa, bitmemişse değiştirmeye gerek yok aynen devam.
  • Kurbandan sonra inşallah sıfor motor yapılmış ve içi bej deri yapılmış tüplü ve muayenesi yeni bir vectra var alacağım inşallah 2.0cdx ıtomatik. Tek tereddütüm otomatik vitesin ilerde arıza açması. Olmazsa sıfır şanzuman alıp gitti yere kadar kullanayım diyorum. 1.8t higline2 passatlar bile 50.000 olduğu bir ülkede vallahi vectra daha mantıklı.yağını suyunu kontrol etmek bile zevk veriyor. 1.8 elegance vardı parça sıkıntısı olduğu için sattım ondan sonra auris aldım yemin ederim rahatlığı konforu çok aradım. Vectralar çok özel bir araba istesen c kasada alabilirim ama bir arabaya o kadar para bağlamak gereksiz millet hala şahine biniyor.
    Bir sorum var vectra da 15" jant var buna 17" jant uygulamadı yapsam nasıl olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • osmantkulu O kullanıcısına yanıt
    O tip şanzımanlarda baskı balata olmaz tork konvertörlü evladiyelik yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • osmantkulu O kullanıcısına yanıt
    Alırken baktır sonradan çok bir sürprizi olmaz şimdiki çift kavramalılar gibi değil..
    Gt jantı bulabilirsen çok güzel durur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Yeni bir araba aldım vectra 2.0 cdx. 2000 model. Aklıma takılan bir kaç yer var. deri koltuklu ama araçta hız sabitleyici yok, sadece kısa farlar xenon. Bunlar normal mi acaba. hangi cdx'e baksam mevcut donanımlar.
  • Merhabalar.Kismetse 2000 model temiz bir 100. Yil ariyorum.Alirken ekspertiz yaptiricam ama özellikle dikkat etmem gereken birsey varmidir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Buzz Lightyear

    quote:

    Orijinalden alıntı: osmantkulu

    Birde bu cdx otomatiklerin baskı balatası ne zaman da değişir.

    Kullanıma bağlı... 2 senede de bitebilir 10 sene de dayanabilir... Aşınmamışsa, bitmemişse değiştirmeye gerek yok aynen devam.

    tam otomatiklerin baskı balatası olmaz, yağ ile çalışan tork konvertoru vardır ve yağın belli km lerde yağın değişmesi gerekir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetdemirci


    quote:

    Orijinalden alıntı: Buzz Lightyear

    quote:

    Orijinalden alıntı: osmantkulu

    Birde bu cdx otomatiklerin baskı balatası ne zaman da değişir.

    Kullanıma bağlı... 2 senede de bitebilir 10 sene de dayanabilir... Aşınmamışsa, bitmemişse değiştirmeye gerek yok aynen devam.

    tam otomatiklerin baskı balatası olmaz, yağ ile çalışan tork konvertoru vardır ve yağın belli km lerde yağın değişmesi gerekir.

    Evet doğru, ben normal vites sanmışım.

    Bu arada benim Vectra'da otomatik vitesli. En son 2008'de 1 Lt ATF otomatik vites yağı ilave etmiştim, yağ tam manasıyla kararmadığı için daha hala değiştirmedim.




  • ben de yılbaşında 2000 model X16XEL motorlu vectra alarak aranıza katılmış bulunmaktayım.
    iyi tarafı yakıtı yaşına göre harika ve kesinlikle kasayı kaldırıyor kasa zaten 1200 kg. göründüğü kadar ağır değil. kötü tarafı direksiyon ortasına basınca korna çalışmıyor (arıza yoksa) araştırdığıma göre de opellerin yağ eksiltmesi meşhurmuş. birde sanırım bende de egr problemi var. bobinler değişti sorun çözülmedi.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.