Şimdi Ara

Vatan Hainliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Neden geleneksel değerlere göre hareket etmeyen herkese vatan haini deniyor? Çalıştığım fabrikada namım vatan hainine çıkmış. Daha önce mola sırasında sohbette zorunlu askerliğin insan haklarına aykırı olduğunu, bireysel özgürlüğe gasp olduğundan bahsetmiştim. Zamanla yayılmış millete. Laf atanlar oluyor vatan haini, diye. Askere gitmek istememek, askerlik yapmaktan kaçınmak vatan hainliği mi. Şimdi burada Cumhurbaşkanının oğullarından ve damadından bahsedenler olacak ama siyaset bulaştırmadan sormak istiyorum. Devleti yıkmak isteyen veya yıkmak isteyenlere destek verenlere vatan hainliği denmesi gerekmez mi? Sırf ben askerlik yapmak istemiyorum diye vatan haini miyim yani? Saçmalık değil mi bu?



  • Hoş geldin kardeşim. Bir şeyi elde etmek için bedel ödemelisin. Sen özgür gezesin diye bunun bedeli en ağır şekilde kan ile ödendi.

    Sanırım bir yerde çalışıyorsun para kazanmak için alun teri , bedel ödüyorsun. Senin.özgürlüğüne kölge düşürüyor. Yaşamak için çalılman gerekiyor. Ama önce senin yaşamana bir yerde çalışmana izin verilmeli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tensegrity T kullanıcısına yanıt
    Çalışmak için yüksek efor sarf ediyorum. Fakat burada insan haklarına aykırı bir durum yok, bireysel özgürlük açısından bir gasp mevcut değil; gönüllü olarak çalıştığım bir işyeridir, gönüllü olarak imzaladığım bir sözleşmem mevcuttur, ve eğer çalışmak istemezsem, 15 gün içerisinde bildirim yaparak işi bırakabilirim. İşe gönüllü başvurdum, gönüllü çalışıyorum. Bireysel özgürlükler açısından uygun bir durum.

    Ben hiç kimseden benim adıma ölmesini veya kan dökmesini istemedim. Kişilerin veya kurumların yaptıkları beni sorumlu kılmaz; sorumlu olmam için karşılıklı olmak zorunda. 1 asır önce yaşamış olsaydım savaşa katılırdım memleketimi savunmak amacıyla. Fakat bu durum sonraki nesilleri zorunlu askerliğe zorunlu kılamaz. Hatta savaş sırasında yaşayanları dahi zorunlu kılamaz; herhangi bir komşum benimle beraber savaşa gelmek istemiyorsa onun kararıdır, onun özgürlüğüne müdahale ederek zorla savaşa götürmem.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.