Şimdi Ara

Vatan’da satılan 6250₺’lik sistem alınır mı? (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.125
Cevap
6
Favori
57.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sürüm 2202 bios yayınlanmış.
    https://www.asus.com/tr/Motherboards/PRIME-B450M-K/HelpDesk_BIOS/


    Sürüm 2202
    2020/07/17
    9.46 MBytes
    PRIME B450M-K BIOS 2202
    "Improve system performance
    Improve DRAM stability
    Improve system stability
    Improve system compatibility
    Fixed AI suite 3 issue
    Update AM4 AGESA to 1006
    Fixed HDMI and DP sound issue"


    Benden başka yaşayan var mı bilmiyorum ama bilgisayar durduk yerde çok takılmaya başlıyor ve yeniden başlatmadan da bu durumdan kurtulamıyor.

    Bu sıkıntıyı yaşadığım zamanlarda Windows Günlükleri/Sistem olaylarına nvlddmkm 14 (detayı aşağıda) kaydedildiğini görüyorum. Bu sıkıntıya çözüm araken yeni versiyon biosun yayınlandığını gördüm. Yüklü asus uygulamalarından herhangi biri bu güncelleme ile ilgili uyarı vermedi.

    nvlddmkm kaynağındaki 14 Olay Kimliği'nin açıklaması bulunamıyor. Bu olayı başlatan bileşen yerel bilgisayarınızda yüklü değil veya yükleme bozulmuş. Bileşeni yerel bilgisayara yükleyebilir veya yüklüyse onarabilirsiniz.

    Olay başka bir bilgisayardan başlatıldıysa, olayla birlikte görüntüleme bilgileri kaydedilmiş olmalıdır.

    Olayla birlikte aşağıdaki bilgiler eklendi:

    \Device\Video3
    0cec(3188) 00000000 00000000

    İleti kaynağı var ancak ileti, ileti tablosunda bulunamadı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oklawa -- 18 Temmuz 2020; 0:48:21 >




  • oklawa kullanıcısına yanıt
    Oyun oynarken mi yoksa durduk yere mi hocam. Stress testleri yaptınız mı. Ben birtek bazı oyunlarda alt tab yaparken yaşıyorum bunu 10 saniye sonra düzeliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yeni bios güncellemesinin ne gibi bi artısı olabilir diye düşünüyorum çünkü yaptığım tüm bios ayarlarım gidicek aynılarını baştan doğru bir şekilde yapabilir miyim diye düşünüyorum güncellemeden sonra.
  • Durduk yerde masaüstünde, uykudan uyanırken veya oyundan çıkınca.

    İşin garibi, ne fazla ısı, ne aşırı cpu/ağ/disk kullanımı oluyor.

    Görünürde her şey sakin sakin çalışıyor ancak ne fare düzgün hareket ediyor, ne de başka herhangi bir şeyi normalde olması gerektiği gibi yapabiliyorsunuz.

    CTRL+Shift+ESC ile görev yöneticisini bile açmak dakikalar alıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turtle Punch

    yeni bios güncellemesinin ne gibi bi artısı olabilir diye düşünüyorum çünkü yaptığım tüm bios ayarlarım gidicek aynılarını baştan doğru bir şekilde yapabilir miyim diye düşünüyorum güncellemeden sonra.
    Improve system performance, Improve DRAM stability, Improve system stability, Improve system compatibility....

    Benim sorunumu belki çözer. Yoksa zor görünüyor.
  • oklawa kullanıcısına yanıt
    Hocam acaba voltaj ayarlarından olabilirmi? Bildiğim kadarıyla siz o ayarları değiştirmiştiniz. Bende sürekli oyun oynuyorum ama yaşadığınız sorunları henüz yaşamadım. Soğutucu almadım stok olanı kullanıyorum. asusun kendi uygulamasına profil tanımı yaptım sadece pc yi her açtığımda uygulamadan o profili seçiyorum ve işlemcinin ısı problemini böylece çözmüş oldum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07_SeRHaT_07 -- 18 Temmuz 2020; 2:34:3 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayır, voltaj ayarlarıyla falan oynamadım. BIOS'ta RAM 3000 Mhz, CPB Disabled durumda, kalanı otomatik.

    CPB disabled yapmamın nedeni, gündüz oda sıcaklığı 34 dereceyi buluyor, 240mm sıvı soğutucu fanları sürekli devir değiştirip kafa şişiriyor.

    Bu haliyle işlemci %34-%40 yükteyken durum aşağıdaki gibi oluyor.

    Vatan’da satılan 6250₺’lik sistem alınır mı?

    Edit : CPB yerine SPB yazmışım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oklawa -- 18 Temmuz 2020; 3:14:21 >




  • oklawa kullanıcısına yanıt
    Sistem ssd ye mi yoksa hdd ye mi kurulu? Özellikle ssd yuvasına iyi oturmuş mu kontrol ettiniz mi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Onda da sorun yok maalesef. Yerine güzelce oturtulmuş durumda.

    Sorunun kaynağı sürücüler gibi görünüyor ama temiz kurulum yaptım.
    Bir şekilde çözeceğim bakalım.
  • benim tek sıkıntım önde kasanın altındaki Led yanmıyor. ledin kablosunu fan kutusuna taktığımda bi kere yandı sonra ışıklar kitlendi hareket etmedi kapattım söktüm düzeldi. Tekrar taktığımda hiç birinin ışığı yanmıyordu. öndeki Ledi taktığımda rgb ler çalışmıyor saçma bi şekilde. Birde boşta SW LED kablosu var pc nin üstünden gelen onuda nereye takıcağımı bulamadım. Onun dışında tek sorun çok sıcak havalar ve ekran kartım 80 hatta 82 leri görüyor derece olarak oyuna göre değişsede. İşlemci Undervolta rağmen aida testinde 90 gördü 3 ay önce 74 ü geçmiyordu hava bugün 40 dereceydi. Uygun fiyatlı bi işlemci soğutucusu bulmak şart gibi görünüyor bu durumda.. Ekran kartı içinde kasanın üst tarafına 2 adet fan alıcağım daha fazla hava dolsun diye içi yada içerideki sıcak havayı dışarı atması için.
  • Arkadaşlar rami satıp 2 slota geçiceğim isteyene mevcut rami satabilirim uygun bir fiyatta anlaşırsak. 32gb yapmak isteyen olursa.
  • sistemi satmayı düşünüyorum. bir heves aldım işlerimden dolayı pek ilgilenemedim 155 saat civarı oynadım.
    21.05.2020 tarihinde almışım. tüm kutuları, faturası duruyor.

    bu sistemi kaça satarım?
    https://www.vatanbilgisayar.com/amd-r5-3600-dual-rtx2060-evo6gb-prime-b450m-k-toshiba-500gb-m-2-ssd-crucial-16gb.html?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber




  • Sar1Lac1 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu kurla aldığınız fiyata satarsınız 😃 şaka bi yana her parçanın 0 fiyatına bakıp belirli bir oran belirleyip düşerek satabilirsiniz diye düşünüyorum :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AndOne kullanıcısına yanıt
    şakası yok bence .

    6300 falan rahat eder.

    yenisini almak istese

    vatanda 7600
  • Ben de bu kurla sıfırı 8000TL olmustur diyordum.7600 olmus.
  • Yeni bios güncellemesi yaptım güncellemeden sonra ramlerimi 3600mhz de kullanamıyorum. bu sebepten dolayı çift slot ramleri iade edip kenarda duran cricual ramin yanına bir tane daha 16gb alıcağım. elindeki rami satmayı düşünen olursa talip olabilirim.
  • Öncelikle herkese merbaha. 5.ayda bu sistemi aldım ve alır almaz mavi ekran sorunları, restart sorunları yaşamaya başlamıştım mavi ekran hataları için buraya da yazmıştım. 2 ay bu şekilde idare ettim. Daha sonra dayanamayıp Vatan Bilgisayar Söğütözü Şubesine yetkili servise verdim bilgisayarı. 2 aya yakın bekledikten sonra Anakart, Power, SSD değişti ancak ellerinde ( Asus ve Vatan Bilgisayar ) Ekran kartı olmadığı için değiştiremeyip para iadesi yapacaklarını söylediler fatura üzerinde Kdv dahil 2700 civarı yansıtılmış ama piyasa da ekran kartı 4 bin tl olduğundan kabul etmedim. Para iadesi istemiyorum misliyle veya üst versiyonuyla değiştirmek istedim kesinlikle kabul etmediler. Daha sonra Tüketici makem heyetine başvuracaktım ama 1 yıla yakın bunun sonuçlanmasını bekleyemeyeceğim için para iadesini alıp gidip aynı ekran kartını 4000 tlye aldım benim aldığımda pc 6500 civarıydı 1300 tl fark verip 7800 tl felan geldi pc bana. Neyse bu gülünç olaydan sonra artık herşeyin düzeleceğini düşünürken şuan restart problemi ve mavi ekran sorunlarım devam ediyor :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: omergokcetin

    Öncelikle herkese merbaha. 5.ayda bu sistemi aldım ve alır almaz mavi ekran sorunları, restart sorunları yaşamaya başlamıştım mavi ekran hataları için buraya da yazmıştım. 2 ay bu şekilde idare ettim. Daha sonra dayanamayıp Vatan Bilgisayar Söğütözü Şubesine yetkili servise verdim bilgisayarı. 2 aya yakın bekledikten sonra Anakart, Power, SSD değişti ancak ellerinde ( Asus ve Vatan Bilgisayar ) Ekran kartı olmadığı için değiştiremeyip para iadesi yapacaklarını söylediler fatura üzerinde Kdv dahil 2700 civarı yansıtılmış ama piyasa da ekran kartı 4 bin tl olduğundan kabul etmedim. Para iadesi istemiyorum misliyle veya üst versiyonuyla değiştirmek istedim kesinlikle kabul etmediler. Daha sonra Tüketici makem heyetine başvuracaktım ama 1 yıla yakın bunun sonuçlanmasını bekleyemeyeceğim için para iadesini alıp gidip aynı ekran kartını 4000 tlye aldım benim aldığımda pc 6500 civarıydı 1300 tl fark verip 7800 tl felan geldi pc bana. Neyse bu gülünç olaydan sonra artık herşeyin düzeleceğini düşünürken şuan restart problemi ve mavi ekran sorunlarım devam ediyor :)
    Hocam kaliteli urunle Sıfır hata olacagının garantisini kimse veremez ama en azından riski azaltırsın.
    En ucuz Anakart,PSU,Kasa ile risk tabii ki artacaktır.
    8GB Ekran kartı cıkıyor 6 GB koyuyorlar yani demode olmus kartı koyuyorlar, AMD icin 3600 CL 16 Ram daha iyi mesela gidip 3000 Ram koyuyorlar, Genelde en ucuz SSD koyuyorlar Adata 630 serisi gibi, Kasa PSU Anakart zaten ortada tamam belki ort. 1000TL ucuza geliyor ama bence ideal bir sistem olmuyor.




  • Bende bu PC var 5 ay önce almıştım hiç kullanamadım vaktim yok satmak istiyorum yanında aoc 24g2u monitör onu da aynı zaman aldım yine hiç kullanmadım klavye mouse gamepad ile beraber 9500 e bırakırım ilgilenen olursa mesaj atsın saygılar ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brktnrvrdi B kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/satilik-asus-rtx-2060-gaming-oc-r5-3600x-trident-z-neo-3600-mhz-aoc-24g2u-full-sistem--140165783#140165783

    Bu adam tam 7 aydır devamlı güncelliyor bu postu, satamazsın diyenlere aldırmıyor, seninkinden her parçası daha iyi sistemi daha ucuza satamadı. Ona boş yere zaman kaybetme yazdılar, dinlemedi, belki ders çıkarırsın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.