Şimdi Ara

Vantilatörlerden biri bir çalışıyor, bir çalışmıyor; diğeri ise çok yavaş dönüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, evde iki tane vantilatör var. Biri daiku'nun elektronik devreli, fonksiyonlu vantilatörü. Açma düğmesine basınca led ışıkları anlık güçlü yanıyor, sonra zayıf halde yanmaya devam ediyor. Herhangi bir düğmesine basınca vantilatör kapanıyor. Sonra açma düğmesine basınca açılıp kapanıyor. Açma düğmesine basılı tuttuğum zaman sürekli açılıp kapanıyor. Fişten çekip biraz bekleyip geri takınca tekrar açma düğmesi vantilatörü çalıştırıyor ama sorun yine aynı.

    Diğer vantilatör de klasik düğmeli 3 hızlı ve zaman ayarlı bi vantilatör. O da birdenbire yavaş çalışmaya başladı. Normalden çok yavaş dönüyor, hızı arttırma düğmesine basınca hızı artıyor ama yine de normalden çok yavaş. Herhangi bir ses çıkarmıyor.

    Sizce bu iki vantilatörün sorunu nedir? İkisi de kondansatörden kaynaklı olabilir mi? Daiku'nun elektronik devresine baktığımda hiçbir şey yok. Tertemiz. Motorun kondansatöründe problem olabilir mi? Teşekkürler şimdiden.







  • DAİKU marka olanın kondansatörden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Diğer vantilatörde saç vs gibi şeyler dönmesini engelliyor olablir baktınız mı temiz miydi?
  • RANCHU R kullanıcısına yanıt
    Bakamadım henüz ama ona dikkat edeceğim. Bugün Daiku'da şöyle bir şey oldu; artık fişi takıp çıkarınca çalışmıyor. Açma düğmesine basınca çok kısa bir süre çalışıyor, ışıkları da son parlaklıktayken ışıkları kademeli bir şekilde sönerek kapanıyor. 1 saniye falan sürüyor bu olay.

    Kondansatör ise eğer; motorun kondansatörü müdür yoksa devredeki kondansatörlerden midir? Bir tane 16V bir tane de 25 V'luk iki tane 470uF kondansatör var büyüklerden. Diğerleri 0,1uF seviyelerinde mercimek kondansatörler. Motorun kondansatörüne henüz bakmadım, ölçü aletim de 200 uF üstünü ölçemiyor.
  • Rasengan497 R kullanıcısına yanıt
    Selamlar hocam



    Kondansatör ölçümü:https://youtu.be/U9OSG-IgOMo



    Değer kaybetmiş olabilir kondansatörler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.