Şimdi Ara

Vaio'larda %80'e kadar dolan piller sorunlu değil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son zamanlarda Vaio kullanıcılarının dikkatini çeken ve sorun zannedilen bir durumu açıklığa kavuşturmak istiyorum. Bazı yeni model Sony Vaio'lar da (Z Serisinin tümü, SR serisi ... ) cihaz adaptöre bağlı iken pil yüzde 80 dolduğunda şarj işlemi duruyor. Direk fabrika çıkışı cihazlar bu şekilde geliyor. Bazı Vaio kullanıcıları bunun bir sorun olduğunu düşünebilir ancak Sony'nin açıklamasına göre bu durum pil ömrü/performansı için faydalı ve düşündüğünüz gibi cihazlarınızın yanında gelen bataryalar sorunlu değil.

    Bu durum bilgisayar modelinize göre pilde kullanımda 45dk - 1sa30dk süre kaybına neden olmakta. Benim gibi pilin senelerce gitmesini önemsemeyip dışarıda kullanırken pil süresinden kayıp yaşamak istemeyenler için bu kalan yüzde 20'lik kısmı kullanılır hale getirmek yani pili %100 doldurmak mümkün. Bunun için aşağıdaki adımları uyguluyoruz.

    Başlat'a tıklayın Start Search Kısmına "Vaio Control Center" yazıp enter'a basın.
    Power Management'a tıklayın ve Battery Charge Functions'a tıklayın.
    Burada Enable Battery Care Function'un önündeki işareti kaldırarak ok dedikten sonra işlemi tamamlayabiliriz yada battery care function'u kapatmadan "Advanced" e tıklayarak açılan pencerede Custom setting'i seçip %100'ü seçip OK diyerekte işlemi tamamlayabiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ngnzlr -- 19 Ocak 2009; 23:32:23 >







  • FW serisinde %100 ayarlı geldi biz %80 e ayar yaptık aylardır kullanıyoruz

    çok tartışıldı bu konu pil takılı kalsa bişey olurmu olmazmı gibisinden bunu hata zannedeni ilkkez gördüm...
  • Şahsen aldığımda %80e kadar dolsa ve battery care olayını bilmesem ben de sorun sanırdım

    Ben masa başında kullandığım için hiç bi sorun olmuyor benim için,pilde kullandığm tek durum elektriklerin gitmesi yada biyerden biyere götürürken

    Bizimkiler %100 olarak ayarlı geldiğinden kimse öyle sanmıyor,ama z harfi içeren mobilite serisinde pil ömrü zaten uzun olduğundan %80le gönderiyorlar belliki,sonuçta 4-5 saat kadar ömrüleri oluyor

    Edit;Bilgi için sağol



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ectilase -- 19 Ocak 2009; 23:51:28 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: coskun72

    FW serisinde %100 ayarlı geldi biz %80 e ayar yaptık aylardır kullanıyoruz

    çok tartışıldı bu konu pil takılı kalsa bişey olurmu olmazmı gibisinden bunu hata zannedeni ilkkez gördüm...



    Bu konu hakkında bilgin olması şaşılacak bir durum değil ancak bunu hata zannedeni ilk kez görmen şaşılacak bir durum :) notebookreview sitesinde bile yüzlerce kişi bunu sorun zannedip tartışmış, hatta bazı ülkelerde vaio support'un verdiği cevaplar bile komik kendilerine gelen mailleri paylaşmışlar. Son zamanlarda çıkan çoğu model öyle geldiği için bilgilendirmek istedim.

    quote:

    Orjinalden alıntı: serhat_katliam

    Şahsen aldığımda %80e kadar dolsa ve battery care olayını bilmesem ben de sorun sanırdım

    Ben masa başında kullandığım için hiç bi sorun olmuyor benim için,pilde kullandığm tek durum elektriklerin gitmesi yada biyerden biyere götürürken

    Bizimkiler %100 olarak ayarlı geldiğinden kimse öyle sanmıyor,ama z harfi içeren mobilite serisinde pil ömrü zaten uzun olduğundan %80le gönderiyorlar belliki,sonuçta 4-5 saat kadar ömrüleri oluyor

    Edit;Bilgi için sağol


    Evet Z serisi yüzde 80 dolacak şekilde ayarlı geliyor. Rica ederim, yorumlar için teşekkürler




  • çok haklısın başlaığı açman iyi olmuş en azında ayarsız kullananlara da klavuz olur ben elime aldığım bilgisayarda ilk kullanıcı ayarlarını yaparım mouse ve ekran parlaklığını ayarlarım ekran koruyucuyu kapatırım güç seçeneklerini değiştiririm o yüzden %80 gelseydi kurcalar bulurdum diye düşünmüştüm keşke FW dede ayarlı gelse insanlar duacı olur 2 senedir kullanıyorum hala pili sağlam gibi sonuçda binlerce kullanıcının onlarcası bu forumda bilen var bilemeyen var
  • Benim gibi bu sorunla karşılaşıpta bu nedir diye sormayın diye konuyu üstlere taşıyalım biraz
  • üst
  • bende sony vaio vgn-sz61mn modeli bir bilgisayar var. sağalttaki batarya uyarısı sürekli %12de. ne artıyor ne azalıyor. formattan sonra bu hale geldi. formattan önce böyle bir durum yoktu. taramadığım forum kalmadı diyebilirim. bu konuda fikri olan varsa çok minnettar kalırım. teşekkürler.
  • Ben VPCF1 yani Sony Vaio F serisi kullanıyorum. Bilgisayarı alalı 1.5 yıl falan oldu ve pc hep evde ve hep adaptöre takılı olarak kullanıyorum. Pili ayda yılda bir ihtiyacım oluyor ki onla da ilgili bir sıkıntım var.
    Tekno markete sordum ve pilinin en az 2-3 saat gitmesi gerektiği söylendi bana. Fakat benim pilim bana maksimum 1.5 saat gidiyor. Tekno markette ki eleman donanımın çok yüksek olduğunu ve bu nedenle hızlı pil tükketiğini söyledi.
    Sizde doğru mu bu söylenen?

    8GB Ram
    İntel Core i7 Q740 1.73GHz
    Ekran kartı ise Nvidia GeForce GT 425M 1GB dahili 3GB paylaşımlı toplam 4GB

    Battery Care benim bu durumda bir işime yarar mı?
  • aynı sistem leptop arkadaşımda vardı sıfır aldığında bile 2 saat gitmiyordu kaldıki sende 1.5 sene olmuş biraz yıpranma ve birazda bataryanın fazla gitmeme durumu var normal,hatta sistemini biraz zorladığımda mesela internetten film seyretmek gibi 1.5 saat altına iniyordu bu süre bataryaları güçlü değil.kısaca sizdeki 1.5 saatlik oran normal en azından bu seride.battery care sadece yıpranmayı görüntüler bazılar bilin ömrünü artırır süresini artırır der kulak asmayın hikaye kapasite neyse odur bir katkısı yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vercenik53

    aynı sistem leptop arkadaşımda vardı sıfır aldığında bile 2 saat gitmiyordu kaldıki sende 1.5 sene olmuş biraz yıpranma ve birazda bataryanın fazla gitmeme durumu var normal,hatta sistemini biraz zorladığımda mesela internetten film seyretmek gibi 1.5 saat altına iniyordu bu süre bataryaları güçlü değil.kısaca sizdeki 1.5 saatlik oran normal en azından bu seride.battery care sadece yıpranmayı görüntüler bazılar bilin ömrünü artırır süresini artırır der kulak asmayın hikaye kapasite neyse odur bir katkısı yok.

    Yorumunuz ve yardımınız için çok teşekkür ederim.

    1.5 yıl oldu ama toplasanız pili 10 defa kullandım belki 20. Genelde fişe takılı kullanıyorum çünkü pil hiç dayanmıyor. Bilgisayarı açtığımda en bir film izlerim, arka planda ise explorer fln çalışır. Bugün ise ekran ışığını maximum seviyede denedim ve pil anca 1 saat gitti.

    Bende kendi sistemimde ve pilimden şüphe etmeye başlamıştım.

    Tekrar teşekkürler ;)




  • pilin harcanmaması yıpranmayacağı anlamına gelmez siz fişte kullanmakla hata ettininiz batarya takılı fişte kullanın,sorun olmaz haftada 2-3 kez doldurboşalt yaparsınız bazı yanlış kanılara uydunuz galiba üzerinde durura zarar görür gibi pil üzerindeyken doldumu otomatik güç keser bu durumda pilin takılı olup olmaması aynı durumdur çok yanlış kullanmışsınız.lion bataryalar fabrikada üretildikten itibaren kendini yerler kullanın veya kullanmayın kullanmazsanız dahada zararlı arada bir doldur boşalt yapmamanız dahada kötü yapmış.battery care programıyla yıpranmayı ölçebilirsiniz muhtemelen fazladır dediğim gibi sıfır halindeyken bile film seyretmeyle 1.5 saatin altında gidiyordu sizde 1.5 sene olmuş 1 saat gitmesi film gibi durumlarda gayet normal pilinizde aşırı yıpranma vardır ondan dolayıda pilin boşalma durumu daha hızlı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 29 Mart 2012; 19:17:39 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.