Şimdi Ara

V9 portalı ve benzeri reklam sitelerinden kurtulma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba, v9-tr vb amacı internette surf olanaklarını "iyileştirme" amacı ile anasayfanızı işgal eden reklam sitelerinden çoğu kişi muzdarip. Bunlardan biriside bendim. yakamı yaklaşık 3 boyunca bırakmadı diyebilirim. Rehber olarak değilde tecrube ettiğim şeyleri anlatacağım.

    Öncelikle Chrome kullanıyorsanız Hesap Özetine girip "Chrome Senkronizasyonu" sekmesinden "Chrome Senkronizasyonu'nu yönet" butonuna tıklayınız. Daha sonra "Durdur Ve Temizle" tıklayarak Senkronizasyon verilerini kaldırın. Bütün Google servislerinden çıkış yapın ve Chrome u kaldırın. Ardından CCleaner veya benzeri programlar ile bütün artık dosyaları Temizleyin.

    Not. Kaydettiğiniz Sık Kullanılarlar'ı, Otomatik Form tamamlama, Kayıtlı şifreler gibi şeyler Chrome' u yeniden kurduğunuzda gelmeyecektir. Mümkünse başka bir yazılım ile sadece Sık kullanılanları yedekleyin.

    (buradan sonrasını mümkünse güvenli modda internet bağlantısı olmadan yapın)

    İE'nun kısayol ayarlarını temizleyip, Exe dosyasının bulunduğu dizinde iexplorer.old gibi bir exe olup olmadığına bakın. zira var ise orjinal exe dosyası odur. normal isminde olanı silip ".old" uzantısını kaldırın.
    Daha Sonra Malware-Bytes gibi programlar ile Genel bi tarama yapıp Registry kayıtlarında V9 veya herhangi bir zararlı site adresine yönlendiricek girdi kalmadığından emin olun. Mümkünse İE yi tam anlamı ile fabrika ayarlarına çeviren yazılımlar var, edinip kullanın.

    Mozilla ve Opera kullanmadığımdan onlar hakkında pek birşey söyleyemem ama sorun genellikle senkronizasyondan kaynaklanıyor. v9 vb. siteler tarayıcınızda var iken herhangi bir şekilde senkronizasyon edildi ise artık o veriyi kullanmayın, temizleyin direk. Siteye sadece yönlendirilmek bile sisteminize yeniden yapışmasını sağlar.

    Önemli noktalardan birisi ise YAC denilen programı kullanmayın. Daha Adresleri bile resmi değil. Önceki sürümlerinde v9 kaldırabilirken şimdi programı kaldırdığınızda v9 geri dönüyor, klasik "Arz-Talep" ilişkisinden fazlası değiller yani. Eğer interneti güvenli kullanmayı biliyorsanız Windows Defender bile sizin için yeterli korumayı sağlar. Çocuklarınız var ise yada başkalarıda kullanıyor ise bilgisayarınızı mutlaka total security başlığında sununlan yazılımlardan birtane edinin.

    Yazılım kurarken dikkat edin, Toolbar ve benzeri yazılımlar kurulduğunda artık çorap söküğü gibi gerisini getiriyor. Eğer virüs taramasını görmediğiniz bi dosya siz istemeden indiyse bilgisayarınıza hemen siliniz.

    Bu tarz aldatmaca siteleri İllegal her ortamdan bulaşabilir aman dikkatli olun. zira başıma geldi ve 3 ay boyunca başımı ağrıttı. en sonunda bana sırf verilerimi yedekleyip format atabilmek için ikinci bi harici Hdd aldırdı. şu virüsü temizlemek haftalarımı ve en azından 200 tl ye mal oldu (bu vesilede Yeni HDD almış oldum ve format attım ama gereksizdi yinede) aman dikkat edin.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.