Şimdi Ara

UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA (152. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
3.245
Cevap
131
Favori
443.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 150151152153154
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nilgünce___ N kullanıcısına yanıt

    Öncelikle geçmiş olsun. Bu hastalıkta ne yazık ki mücadele edilmesi gereken birden fazla husus bulunuyor, ağız kuruluğu, burun tıkanıklığı, maskeye uyum vs... Bunları hasta olarak bizler zamanla tecrübe ederek öğreniyor ve üstesinden gelmeye gayret ediyoruz. Rahatsızlıklarınızı doktorunuzla da görüşmenizi şiddetle öneririm, bununla birlikte ağız kuruluğu için burnunuzda bir tıkanıklık vs. varsa bu nefes almanızı da etkileyebilir yani bir KBB doktoruna görünmediyseniz onu da ihmal etmeyin derim, neticede uyku apnesinde CPAP kullanımının faydalı olması için burnunuzdan rahatça nefes alabiliyor olmanız en önemli husus.

  • Teşekkür ederim.

    Teşhis koyulduktan sonra c pap raporu yazılmadan doktorum kulak , burun, boğaz muayenesi istemişti tıkanıklık olmadığı cihaz kullanımı için uygun olduğu belirtildi.

    Ben nedense cihazımdan memnun olamadığımı düşünüyorum basınç düşmediği için uykum bölünüyor , maske kaçağı konusunda sabah kontrol ettiğimde kaçak yüksek çıkmıyor, ahi değeri 1.8 civarında çıkıyor ama hâlâ gündüz çok uykum geliyor.cihazım Tarih ayarı hatasından dolayı 6 ay kayıt yapmadı.4 haftadır yapıyor , sonuçları alıp doktoruma göstereceğim.

    Gerçekten tam uyum sağlandığında faydası çok olacak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • idemo kullanıcısına yanıt

    Merhaba

    Kaçak kontrolünü sabah yaptığımda maske kaçağı fazla çıkmıyor.

    Ahi değerimde şimdiye kadar 2 yi bile bulmadı ama bir uyum sorunu var belli ne olduğunu anlamıyorum tarih hatasından dolayı cihaz kayıtlarımı alamamıştım şimdi 4 haftalık kayıt oluştu onları alacağım yarın bakalım durum ne göreceğiz.Fakat çok iyi hissetmiyorum hâlâ evde olduğum zaman gündüz uykum var.

    Çok sık apneye mi giriyorum basınç hep yüksek diye düşündüm ama uyanıkken bile maksimum basınçta olması kafamda soru işareti.Basınç sürekli fazla olduğu için de ağız kuruması yapıyor olabilir mi diye düşünüyorum.

    Normal nazal maske denedim kullanamıyorum n30i maske hareket edebilmek konusunda çok konforlu.

    Basınç konusunda dün bir birim yükselttim bu sefer de o basınçta çalışmaya başladı.


    Respitek cihaz konusunda çok yanılttı beni resmed düşünüyordum aslında bir daha onlardan hizmet almayacağım.cihaz sonuçlarına göre tedavide aksama oluştu ise bu cihazı nasıl elden çıkarabiliriz SGK üzerinden aldım bana zinmetli şu an


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar p30 i maske ucu temin edebileceğimiz yer var mı?

    Birde ölçümüzü nasıl anlayacağız


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nilgünce___ N kullanıcısına yanıt

    1. Aşağıdaki linkte Resmed'in sitesinde istediğiniz maske ucuna ait Sizing Guide a tıklarsanız bir PDF indireceksiniz, onu çıktı alarak ölçü alabilirsiniz.


    https://www.resmed.co.uk/patient/get-support/resources/user-guides//?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber



    2. n11 de Resmed p30i aratırsanız sadece maske ucunu satan bir kaç satıcı olabiliyor. Ne yazık ki fiyatlar yüksek tabii.

  • eozen81 kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim,ölçü şekli n30i ile aynı görünüyor onda m kullanıyorum, diğeri de aynı muhtemelen

    Cihazımı götürdüm gene kayıt yapmıyor,burnumdan getirdiler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, uzun bir aradan sonra tekrar yazıyorum. devletin verdiği 2.el cihazı yaklaşık 3 yıl kullandım.

    Respirox G2S AutoCpap cihazı almaya karar verdim, fiyat/performans ürünü gibi duruyor.

    ürünün kullanan, tecrübesi olan arkadaş var mı acaba? Artı ve eksi yönleri hakkında bilgi almak isterim.

    Fiyat uygun gibi görünüyor üst model auto capap cihazlarına göre, kurdaki hareketlilikle fiyatın ani yükselmesinden de endişe ediyorum.

    O yüzden geçmiş sayfalarda aramak yerine hızlı bir cevap alırım ümidiyle buraya yazdım.

    kalın sağlıcakla.

  • Alternatifi; ResMed AirSense 10 Elite Cpap Cihazı (sabit basınçlı olanı)


    * respirox G2S auto cpap cihazı sadece tıkayıcı apneye karşı aksiyon alabiliyorken, resmed uyku esnasında yaşanabilen hem tıkayıcı hem santral apnelere karşı tepki verebiliyor.

    * her iki cihaz da nemlendiricili,

    * respirox belirlenen basınç aralığında uyku esnasında otomatik olarak ihtiyaç duyulan basıncı üretiyor,

    * resmed sabit basınçlı cihazda rampa süresi, uykuya dalana kadar otomatik olarak sürdürülüyor, cihaz uykuya daldığımızı tespit ediyor daha sonra sabit ayarladığımız basıncı uyguluyor.


    * Respirox G2S auto cpap+nemlendirici+hortum+respirox maske güncel fiyatı 9.500 - 9.750 TL civarı (gelen maske yerine her halükarda ilave mirage fx maske alacağım için maliyet bu civarda oluyor)

    * ResMed AirSense 10 Elite Cpap+Humidair nemlendirici+hortum+Mirage FX maske 13.299.- TL civarında


    görüş ve katkılarınızı beklerim,

    sağlıcakla kalın.


    edit: imla ve ekleme.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homihominilupusx -- 20 Temmuz 2023; 10:13:11 >




  • Benim AHI değerim hastanede yapılan testlerde 69 seviyesindeydi ve santral apnem 40,7 civarıydı, tıkayıcı apnem ise 11.8. Respirox g2s'i 1,5 aydır kullanıyorum. değerlerim genelde hep 5 seviyesi çıkıyor. Test ortalamam apne + hipoapne AHI 5,4 değeri. APNE toplam 4,7 iken bunun 4,1 i hep santral apne. Hastanede löwenstein ile test yapıldı ve son gece testim toplam apnem 0,7 çıktı bence muhteşem bir sonuç. Buradan çıkarılacak sonuç REspirox G2S makİne santral apneye karşılık vermiyor değil veriyor 40,7 den 4 değerine düşürmüş bu güzel bir oran bence, tıkayıcı apneye ise çok güzel cevap veriyor. resmed veya löwenstein ise santral apneye de gayet iiy cevap veriyor burada yapılan arge çalışmalarının sonucunu görebiliriz. SAtın aldığım medikalci ile görüştüğümde de söylediği resmed 2-3 saniye kadar önce apneyı anlıyor ve ona göre önlem alıyor, respirox ise olduktan sonra hızlı cevap verebiliyor demişti. Santral apneniz benim gibi çok üst seviyedeyse resmed, löwenstein mantıklı olabilir ancak tıkayıcı apnede respirox da gayet yeterli olacaktır. Bu sonuçların ertesi gün enerji durumuma etkisini söylemek gerekirse, sonuçlarım hep aynı çıkıyor 5 seviyelerinde ancak derin uyku ana belirleyici oluyor bende. Sabah kalktığımda derin uykumu tahmin edebiliyorum artık , mesela 2 + saat derin uykum varsa o gün gayet dinç uyanıyorum hele 3 saati bulursam işe koşarak gidebilecek enerjm oluyor. ancak 1 saat ve altı derin uykum varsa o gün bitmek bilmiyor, kafam çalışmıyor, yerlerde sürünecek durumda oluyorum. Respirox un bir güzel tarafı da horlamamı kesti, sıfır horlama (SNORELAB uygulaması kullanıyorum) maskeyi takmadığımda artık sabahları boğazım yanıyor ve ağrıyor, senelerce farkında değildim bunun.


    Maske olarak yoğunlukta resmed n30 i kullanıyorum, arada sırada da respirox un pek kaliteli olmayan yuksek sesli fullface maskesini kullanıyorum, sesi olmasa o da iyi maske aslında, hatta o kadar iyi ki apne değerlerim onu taktığımda 2/3 seviyesinde çıkıyor (hastene testinde 0,7 değerini alırken de fullface kullanmıştım). REsmed n30i nin güzel tarafı burnun mu kaşındı kaşı, maske mi çıkacak çıkar tak, yüzünde yok gibi bir maske ve burna güzel oturtursanız çok iyi sonuç veriyor ancak yan yatarsanız hava kaçağı yapma ihitmali var iyi oturtun yüzünüze.



     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA


    respirox yaklaşık 45 günlük değerlerim

     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wert1903 -- 21 Temmuz 2023; 10:20:12 >




  • sayın wert1903 öncelikle geçmiş olsun,


    Bana obstrüktif apne teşhisi konmuştu 3,5 yıl önce. AHI değerim 22 idi.

    Devletin verdiği cihazı kullandım, respirox'un ilk modellerinden g1 olanından.

    10 mb sabit basınçla kullandım. Cihaz zaten 2.eldi, bakımı yapılmış olarak verildi, 3 yıldan fazladır da ben kullanıyorum.

    Maske temizliğini düzenli yapsam da, (araya 2 yıl pandemi de girince) cihaz ile ilgili bir temizlik bakım vb. yapılmadı.

    Eskisinin temizliği bakımı ile uğraşmaktansa yeni bir cihaz ile devam edeyim dedim.

    Respirox G2S fiyat/performans ürünü gibi duruyor.

    Hem otomatik cihaz oluşu, hem de benim santral apne sıkıntımın olmayışı sanki bu cihazı daha cazip kılıyor benim açımdan.


    tecrübenizi paylaştığınız için teşekkürler.

  • obstrüktif apne teşhisiniz varsa benim obstrüktif apne değerimi 0,7 ye hatta daha da aşağılara düşürüyor makine. Sessizlik konusunda ise gayet sakin çalışıyor. Cihaz kendinizin olacaksa istediğiniz aleti seçmede serbetsiniz ancak ben makine yerine maske almaya dikkat ettim ki arada baya da fark var. biri 500 lira biri 3000 lira maskelerin ama o respirox maskesi baya sesli çalışırken resmed maske baya baya sessiz çalışıyor. Deneme şansınız varsa medikallerde maskeleri deneyerek alabilirsiniz. Yıllık 1 maske hakkınız var ancak bazı medikaller ile online arasındaki fark devletten alacağınız 500 liranın üzerinde olunca hiç uğraşmak istemiyorsunuz. Ben şimdi resmed f20 almayı planlıyorum ne kadar çok kullanışlı ve rahat olmasalar da full face maske ile daha iyi sonuçlar alıyorum.


    İ serileri tepeden hortumlu , i olmayanlar normal ağızdan hortumlu. Tepeden hortumlu n30 i de yattığı yatak başına çok yaklaştıramıyorum çünkü hortum arkaya değiyor ve rahatsızlık veriyor ancak iyi tarafı dönerken dolanma ihtimali yok gibi. Ayrıca tepeden hortumlularda havayı tepeden verdiği için o kayıp hava üfleme ses gelmiyor ve eğer eşinizle falan yatıyorsanız yüzüne yüzüne üflemez havayı.


    klasik ağızdan hortumlularda ise yan da dönseniz ağzınızdan çıkmıyor maske çünkü hava direk hortumdan geliyor. Boynuma dolanma sorunu da yaşamıyorum ben.





  • tekrar merhabalar sayın wert1903

    İlk maske deneyimim, cihazla verilen bmc ivolve n2 nasal maske ileydi.

    cihazı ilk kullanışımın da etkisiyle maskeye alışamamıştım. ya yüzümde yaralar oluşuyor ya da yara oluşmasın diye gevşetince hava kaçağı gözüme gözüme üflüyordu.

    Bir türlü uykuya dalamıyordum. Sonra Resmed n30 burun yastıklı olanından kullandım. Çok rahat geldi.

    Maske 1 yılını doldurunca kafa bantları gevşemeye başladı, kullanımdan kaynaklı deforme olma durumu da olunca yenisinden aldım.

    Ancak bu maskedeki sıkıntı da basınçlı havayı direk buruna verince gece bazen uyanmama sebep oluyor.

    Ben, cihaz kullanımına da alışınca artık, tekrar burun maskesine dönmeye karar verdim.

    respirox g2s cihaz ile Resmed mirage fx maske düşünüyorum.

    Kullanıma başlayınca ben de tecrübelerimi aktarırım.

    Selametle.

  •  UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA
    Merhaba arkadaşlar benim Resplus C-20C cihazımın nemlendirici tankının ortasındaki ısıtıcı üç gün önce bu şekilde simsiyah oldu ne sirke ne limon tuzu geçirmiyor. Bunun neden olduğuyla ilgili bilgisi olan veya başına gelen var mı acaba? Not: Asla susuz birakmadım tankı her zaman orta seviyede suyu doldurdum minimum altına düşmedi. Sadece 2 hafta temizledim seyehata çıktığımız için.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Arkadaslar ben de nemlendiricili deneme cihazi ile deneme yaptim. Arkasindan ucunu biraktim. Cunku nemlenmeyi maksimum seviyeye cikarsam bile gelen hava cok soguk ve dislerimi usuttu. Bu cihazlarin nemlendirme yaninda havayi isitma fonksiyonu olan da var midir?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • NewsTR kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim hocam. SGK’dan kurum stoklarinda yoktur yazisini almak icin tam olarak nereye gitmek gerekiyor? Yani SGK ilce mudurlugune gitmek yeterli olur mu?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • rolanddes kullanıcısına yanıt

    hortumu ısıtmalı modeller var. ekstradan alınıyor.

  • onrozc kullanıcısına yanıt

    Marka model biliyor musun hocam?

  • rolanddes kullanıcısına yanıt

    BEN RESMED KULLANIYORUM..RESMEDDE VAR AMA DİĞER MARKALARDA VARMI BILMIYORUM

  • Arkadaşlar cpap cihazını 7 yıl önce rapor ile yazmıştım. Yenisini almak için (devlet tarafından) kaç sene hakkımız var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • burakgibiyim B kullanıcısına yanıt

    10 YIL DIYE BILIYORUM

  • 
Sayfa: önceki 150151152153154
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.