Şimdi Ara

Uygun Olmayan Başlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar ..

    Arkadaşlar yeni bir sistem toparladım bir kaç güne elimde , kafama takılan bir kaç şey oldu size danışmak istedim..

    Şuan elimde CM RC690 Kasa ve GX 650 Power var ileride değiştirmeyi düşünüyorum lakin şuan değil.

    Sistemim ise şu şekilde olacak ;

    MSI Z68A-GD 80 (G3)
    MSI GTX590
    INTEL İ72700K


    İşlemciye bir miktar voltajsız hız aşırtma yapabilirim. Ekran kartı için stok değerler onun harici pek güç çeken bir şey yok..

    İleride haf 932 ve HighPower 750W ( birlikte ) almayı düşünüyorum.. Şuan ki 650 Power sup. yeterli olur mu ilerisi için alacağım HP 750W için ne diyorsunuz ?

    http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/cooler-master-haf-932-advanced-seasonic-750w-80-guc-kaynakli-big-tower-kasa-usb-3-0-ve-siyah-ic-boyali.html

    Yazı dizimi okuyup ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum..

    İyi forumlar ..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Kasa konusunda bende cok gidip geldim ama toz olayı yüzünden vazgectim fiyatıda bana göre pahalı akasa venom toxicten yana tercih hakkımı kullandım sizde diğer big tower kasalara yönebilirsiniz aerocooln big towerini önermiş birkaç kişi diğer açtığım konuda hem fiyatı daha hesaplı hemde aynı işi yapıyor akase venomlada zaten 30 tl oynuyordu arada ben görünüş olarak akasa venomu tercih ettm.
    Psu konusuna gelince psunuzun ne kadar sürelik olduğu yani kaç senedir olduğu önemli ayrıca 12v cıkışı kaç amper buda önemli ben psunuzun değiştirmenizi önermem boşa para verirsiniz diye düşünüyorum ( tabiki dediğim gibi süre-kalitesi önemli unsurlar)
    Psu seçimndede tercihinizi corsair ve seasonic ürünlerden yana yapmanızı öneririm diğer konulardada yazdığım gibi psu ve kasalar bir defa alınır genelde ve sistemi değiştirsenizde onları değiştirmeyip ek masraf yapmamış olursunuz.. seasonic bazı ürünleri 5 yıl corsair gs serisi 3 yıl corsair tx serisi 5 yıl ve corsair hx serisi 7 yıl gibi bir garantiye sahip bu marka ve modellerden 600w üstü bir ürün çok rahat sizi senelerce idare edicektir.
    Umarım Yardımcı Olabilmişimdir.




  • O bahsettiğiniz kasa içindeki psu zaten şu an ki gx650w modeli ile aynı değerlere sahip, gereksiz bir harcama olur maalesef. En azından alttaki gibi bir seçim yaparsanız harcadığınız paraya değecektir.

    http://www.teknobiyotik.com/aerocool-xpredator-evil-black-high-power-direct12-serisi-1000w-guc-kaynakli-big-tower-kasa-cift-23cm-fan.html

    Bu arada RC-692 gayet güzel bir modeldir, kasa değiştirme zorunluluğunuz yoksa alttaki power supply'i de alabilirsiniz.

    http://www.teknobiyotik.com/aerocool-strike-x-1100w-80-plus-gold-90a-12v-single-rail-moduler-guc-kaynagi.html




  • Değerli yorum ve önerileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar.
    Öncelikle haf932 ile dediğin gibi venom arasında bende gidip geldim, haf 932 i seçmemin amacı anakart bölümünün biraz daha aşağıda olup üstte kalan boşluğa da H100 işlemci soğutucumu 4 fan ile takabilme olanağı sağlamasıydı. Aynı zamanda yan kapaktaki ve öndeki 23 cm lik içeriye serin hava üfleyen fanların ekran kartıma akasa modeline göre daha iyi hava üflemesi benim bu modele daha sıcak bakmamı sağladı diyebilirim :)

    PSU konusunda çok masrafa girmek istemiyorum , sistemden dolayı yeterince girdim zaten. Açıkcası venom fiyat konusunda da iyi ama haf performans açısından ve uzun süre kullanımlı parçalarda 50 60 tl nin lafını yapmanın mantıksız olduğunu düşündüğümden HAF 932 i seçtim diyebilirim

    Sonuç olarak bu kasa ve psu beni bir süre idare eder mi ?

    http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/cooler-master-rc-692-kka3-rc-690-ii-80plus-gx-650w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=55679



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bykaanx -- 26 Kasım 2011; 2:55:17 >




  • 590 için yetmez o psu. ya ekran kartını düşürün (zaten gerekli mi o ekran kartı ?) ya da psu yu arttırın.. 850 watt tarzı bir psu alın derim. o da corsair ya da seasonic olabilir.

    932 iyi bir seçim olacaktır. ama içindeki psudansa ayrı olarak alın psuyu. o içindeki güç kaynağı bile yük altında anca ekran kartına yeter.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.