Şimdi Ara

Uydu cihazını 5+1 Ses Sistemine Bağlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar meraba. Elimde Gigablue X1 ve Hometech mini uydu alıcı cihaz var. İkisi de aynı LCD TV'ye bağlı. 5+1 Logitech Z5500 ses sistemim de var.
    Bu digital ses sistemini spdif'ten Gigablu'ya bağlarsam digital ses alabiliyorum. Ancak diğer uydu alıcısına geçtiğimde ses sistemine bağlı olmadığından ondan ses alabilmek için her seferinde TV'den ses ayarını "TV hoparlörü" yapıyorum, gigablue'ya geçtiğimde de "Harici Hoparlör yapıyorum.
    Bu zahmetten kurutlmak için ben de ses sistemini TV'nin spdif girişine bağladım. Bu şekilde TV ses ayarını değiştirmeden her iki uydu cihazımdan da ses alabiliyorum. Fakat bu sefer de Gigablue'dan digital ses alamıyorum, Stereo olarak ses alabiliyorum. Hometech mini uydu alıcımdan (digital çıkış olmadığı için sanırım) zaten hiçbir şekilde digital ses alamıyorum. Fakat mini uydu alıcımın AV ayarlarında SPDIF diye bi ayar var. Digital giriş yok ama ayar var. Bu ne anlama geliyor? İki uydu alıcının da bütün ses ayarlarını tek tek değiştirerek denedim, olmuyor.
    Ben bu sorunu nasıl çözebilirim? Uydu alıcımdan gelen sesi TV'nin spdif çıkışından ses sistemine digital olarak nasıl iletebilirim?







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.