Şimdi Ara

Uydu anten kablosu satın almak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Bugün kış gelmeden çanak anten bakımı yaptırayım diye antenci çağırdım, birlikte çatıya çıktık ki, çanak küflenmiş, kablolar güneşten dokunsan dökülüyor ve bir kısmı soyulmuş, çok az bir bakımdan sonra, antencinin önerisi;

    LNB dahil çanak ve kablo değişmeli, 90 cm çanak Eskişehir için çok büyük çünkü hafif rüzgarda sallanıyor hiç olmaz sa 70 cm olmalı dedi ve ücretini alıp gitti.

    Bu düzeni yeniden kurmak benim gibi emekli birisi için zor olsa da buna mecburum, internetten taksitle de olsa alacağım, çanak kargoda deforma olur düşüncesi ile internetten almak istemiyor şimdilik uydu anteninden başlamayı düşünüyorum,

    İnternetten, Tv Uydu Anten Kablosu, Rg6 U6 (Bakır) Full Hd 4K UHD Yeşil 60 Metre araştırması yaptım, ancak (Toprak) yani örgü teli ve bağlantı teli her ikisi de bakır olması benim için çok önemli, birde konektör konusu var, alıyorum kabloya girmeyecek kadar dar.

    Bana destek olurmusunuz.? hangisini alayım.

    Teşekkürler.








  • Mevcut antenin mount( yani bağlantı ) elemanları sağlam ve kaliteli ise, çanak anten değiştirmenize gerek yok. Mount sağlam olmasa bile, anteni uyduya hassas ayarladıktan sonra, antenin arkasından iki kenarından ilave dayama demirleri ile sabitlerseniz, rüzgar filan etki etmez. Yıllarca oynamadan yerinde sabit durur.


    Bu demiri, anteni ayarlayıp sabitledikten sonra, ölçü alıp, sanayi gibi bir yerde, 20 x 20 mm'lik profil demirden yaptırsanız yeterli gelir.


    Tabi antenin bu demir ile sabitleme işini, çatıda antenin asansör barbakanı üzerinde olduğunu varsayarak belirtiyorum. Anten kiremit çatı yüzeyine bağlanmış ise, dayama demiri ile takviye etme işlemi zor olur.


    Anteni takmadan önce güzelce boyarsanız, pas sorunu da ortadan kalkar.


    Ayrıca 90 cm antenin sinyal toplama yeteneği, 70 cm antene göre daha iyi olduğu için, yağmurlu karlı havalarda yayın kolayca kaybolmaz.


    ************

    ************


    Kabloya gelince; rg6/u6 cu-cu serisi kablo alırsanız, ortası ve dıştaki sarımı bakır olanını alırsınız. Reçber, Ören ve Klass markalarda TSEK kalite belgesi var.


    Daha da önemlisi kablonun dış ortamda kalan kısımlarını güneş, kar, yağmur gibi dış etkenlerden korumak önemlidir. Koruma sağlamak için, spiral plastik hortumla korumak önemlidir.


    Şöyle bir şey ;

    https://www.mutlusan.com.tr/tr/Urunler/5/tesisat-/4


    Çapı en küçük olan spiral boru alıp, lnb çıkışından başlayıp, kabloyu pencere girişine kadar spiral hortum içinde indirirseniz, kablonuzu da uzun yıllar kullanırsınız.


    ***********

    ***********


    Konnektör konusuna gelince; kablonuz rg6 olacağı için, rg6 konnektör almanız gerekiyor. Uzun paso kaliteli konnektörler var. Mesela;


    https://www.antenci.net/urun/novacom-rg6-sikmali-f-konnektor


    https://www.antenci.net/urun/novacom-sikmali-f-konnektor-rg6


    https://www.antenci.net/NEXT-RG6-Sikmali-F-Konnektor-Yayli-Kirmizi-Cizgili,PR-5686.html


    https://www.antenci.net/electroon-RG6-Sikmali-F-Konnektor-Mavi-Cizgili-1Adet,PR-2567.html


    https://www.antenci.net/Swat-Kolay-F-Konnektor-RG6,PR-1791.html



    ***********

    ***********


    LNB seçimi Türksat için pek fark etmez. Dış plastiği, içine su almayacak kalitede imal edilmiş bir LNB alırsanız yeterli gelir. LNB'ye konnektörü irtibatladıktan sonra, eriyen bant ile sararsanız, bağlantıdan su sızmaz.





  • Bu kadar detaylı anlatımınız için çok teşekkür ediyorum, Ben getirdiğim uyducunun da yeterli bilgiye sahip olmadığını anladım, yok halimle hiçbir şey yapmayan insana 200 TL ödeyerek gönderdim, Lnb de sorun olduğunu sanmıyorum, ama başlamışken sizin de önerdiğiniz gibi 90 lık çanak satın alayım, yaşadığım şehirden (Eskişehir) her odaya en az 30 mt kablo gerekiyor, misafir ağırladığımız odadaki kablo şimdilik kalsın diye düşünüyorum, 2 oda için 60 mt kablo ihtiyacım var, 15 yıldır oturduğum ev de kiralık, bu nedenle çanağı çatıdaki bacaya monte ettirmiştim, yine ayni yeri kullanmam lazım.

    Spral boru için 60 mt şimdilik gücüm yetmez

    Bana verdiğiniz link genellikle antenci, kabloyu oradan satın alırsam konektörü de oradan alırım diye düşündüm, ama mademki bu kadar emek vererek bana yardımcı oldunuz, emekli maaşı ile geçinen biri için, bir jest daha yapıp hem örgü ve hem de bağlantı teli bakır olan TSEK kaliteli, ve en uygun fiyata satan bir mağazanın linkini de bana verirseniz hemen bu gün siparişini veririm. inanın bu yaşlı adamı çok mutlu edersiniz,

    Tekrar teşekkürler.





  • Anten bacaya monteli ise, aşırı rüzgar durumunda, ayarının kaçmaması için, antenin iki kenarından baca duvarına, belirttiğim gibi demir ile bağlarsanız, ayarı kaçmaz.


    Önceki LNB sağlam ise, değiştirmenize gerek yok öyleyse... LNB'nin plastik aksamı çürüyüp de içine su alma durumu varsa değiştirin. Yoksa aynı LNB'yi kullanın.


    Ben yurtdışında yaşadığım için, Türkiye'de kablo nerede en ucuz satılıyor, bilmiyorum. Konnektörün link'ini de resmini görmeniz için vermiştim.


    Malum bakır fiyatları arttığı için, dünyanın her yerinde kablo fiyatları çok arttı. Benim yaşadığım yerde de anten kablosu pahalı.


    Kablo konusunda bir ilave bilgi daha vereyim. kabloyu spiral plastik hortum içinden geçirmek zarurettir.


    Anten kablosu, ya dış ortama dayanıklı olanını alacaksınız, ya da spiral plastik boru içinden geçireceksiniz.


    Kablonun dışındaki plastik korumanın, dış ortama dayanıklı olanları da var. Ancak dış ortam korumalı anten kabloları Türkiye'de var mı bilmiyorum. Olsa bile bu tip kabloların fiyatı daha da pahalıdır.


    Dış kaplaması normal kablo + Spiral plastik hortum şeklinde alırsanız, dış ortama dayanıklı kablolardan daha ucuza gelir.


    Bir de dış ortama dayanıklı kablo, normal anten kablosu gibi yumuşak değildir. Çekmesi, odanın içinde kıvrım vermesi biraz daha sıkıntılı olacaktır.


    Dış ortama dayanıklı kablo alırsanız, kablo çapı bir miktar daha kalın olacağı için, rg6 konnektör küçük gelebilir. kabloyu aldığınız yerden konnektörünü de beraberinde almakta yarar var.


    Ama belirttiğim gibi, tavsiyem; normal kablo + spiral plastik hortum şeklinde kullanmanızdır.


    ***********


    Kablo konusunda bir diğer seçenek ise, baca kullanılmayan bir baca ise, kabloyu baca içinden de dairenize indirebilirsiniz. Böylece kablo dış ortama maruz kalmayacağı için, ömrü uzun olacaktır.





  • Merhaba yakın zamanda ben de çanak anten, lnb ve kablo her şeyi sıfırdan aldım.



    www.eksenuydu.com
    Next&Nextstar Çanak Anten - Next & NextStar - Next 90 Cm Delikli Gri Renk Ofset Çanak Anten Ücretsiz Kargo - Rüzgar Geçirgen Kar Tutmaz Çanak Anten
    https://www.eksenuydu.com/next-90-cm-delikli-gri-renk-ofset-canak-anten-ucretsiz-kargo-ruzgar-gecirgen-kar-tutmaz-canak-anten

    Üzerinde Eksen uydu yazmıyor sadece görsele öyle koymuşlar.


    Bu çanak sayesinde rüzgardan dolayı bozulmaların önüne geçilebiliyor.



    www.eksenuydu.com
    Next&Nextstar - Next & NextStar - Next YE-808 Sekiz Çıkışlı Sekizli Octo Lnb - 4K ve HD Uyumlu
    https://www.eksenuydu.com/next-ye-808-sekiz-cikisli-sekizli-octo-lnb-4k-ve-hd-uyumlu


    LNB tercihim tartışılabilir ama ben oldukça memnun kaldım bu üründen.


    https://www.hepsiburada.com/baff-rg9-bakir-anten-kablosu-100-metre-pm-HB0000022PSE


    Kablonun da iyi olduğunu iddia edemem ama çok güzel bir sistem oldu benim adıma.


    Uydunun montajını yapan abimiz kablonun 128lik olması durumunda daha iyi olduğunu söyledi ama 128 olanlar aşırı pahalı olduğu için bu ürünü tercih ettim.


    Tüm ürünleri de üstte gönderdiğim Eksen Uydu dan aldım ama Baff ı sitesinde bulamadığım için başka siteden link ekledim.


    Kargoda da bir şey olacağını sanmıyorum güzelce paketliyorlar zaten.


    Not: Biz gidip dükkanlarından aldık bu yüzden belirli bir oranda indirimleri oldu. Ancak kargoyla alsak da çok güzel paketlediklerini beyan ettiler.


    Forumumuzda bu alanda uzman çok arkadaşımız var ve belki de seçimlerim eleştirilebilir ama bu kadar ekmeğe bu kadar köfte durumu oldu. Elbette belki başka markalarda daha ucuza bulabilirdim ama tercihimi Next ten yana kullandım. Kabloyu da Next alacaktım ama Baff da karar kıldım.


    Reklam değildir, sadece yakın zamanda ben de yenileme yaptığım için sizlere fikir vermek istedim.





  • Erse marka RG6-U6 kablo tavsiye ederim, metresi 9 liradan gayet uygun... Ören ve Reçber'den farkı yok (Bu 3 marka kabloyu da kullanıyorum)


    https://www.n11.com/urun/erse-rg6u6-bakir-anten-kablosu-bakir-50-metre-3253850?magaza=kablopiyasa


    Sıkmalı konnektörlerin de tanesi 8 lira. Bu tip konnektörler, hem kabloyu daha iyi tutuyor hem cihaza takıp sökmesi daha kolay. "Sıkmalı" dense de sıkma pensesi şart değil. Klasik F konnektörlerden kullanmayın.

    https://www.n11.com/urun/f-konnektor-erkek-sikmali-digiturk-tip-mavi-10-adet-rg6-3744451?magaza=bisifir


    Kabloları, dış ortamda düz ve spiral borular içerisine almalısınız.


    Ev içinde ise 3 seçenek var:


    1-Eğer duvar içi tesisat boruları ve duvarlarda uygun prizler varsa, kablolar tesisata yerleştirilmeli.


    2- Tesisat yoksa, kabloları parke süpürgeliklerinin arkasından gizleye gizleye TV'ye götürebilirsiniz. İçinde kablo kanalları olan süpürgelikler de var.


    3- Bu da mümkün değilse, kabloları düz veya balık sırtı tipte kablo kanalları içerisine almalısınız.



    Evin içinde açıkta kablo olması, görüntü kirliliği yaratır. Kablo kanalları çok olursa da öyle.


    Kısacası, kablolarınızı her türlü dış etkene karşı koruyun. Güneş, yağmur, kar ve de ayak altında olmasın.





  • Değerli dostum, iyi ki sana rastladım, senin tavsiyene uyarak şimdi Eylül uydudan " Reçber Rg6 U6 Bakır Yeşil-Siyah Cu-Cu Uydu Anten Kablosu 60 mt, ve yanında da "Cabelcon Kendinden Sıkmalı F Konnektör 4 adet " satın aldım, inşallah kısa zamanda çatıya kar dolmadansiparişim gelir, çanak işini de satın aldıktan sonra, tam bağlantı ayaklarının yerine, senin önerdiğin gibi sağlam demirden yenisini yaptırıp, o şekilde monte ettireceğim, baca konusunda en doğrusunu düşünüyorsun ama o çok zor, çünkü çatıda kullandığım baca nereye iniyor onu bulmak zor, üstelik bu bacalar havalandırma bacaları, ve hepsi banyoya açılıyor, oradan odalara dolaştırmak da zor, güleceksin ama zaten o kablo eskiyene kadar ömrüm yetecek mi onu da Allah bilir.

    Sonuç olarak sen bana çok yardımcı oldun, sana ne kadar teşekkür etsem azdır.

  • refikilhan kullanıcısına yanıt

    Allah gecinden versin, hepimize hayırlı ömürler olsun inşallah. Olumsuz düşünmeyin lütfen hocam.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 30 Aralık 2022; 18:2:40 >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ediyorum.

  • Taner Aydınyoutube
    F konnektör bağlamada önemli olan püf noktalarını videoda göstermeye çalıştım. Özellikle kablo kalitesinin önemini vurguladım. Vidalı tip konnektörlerin risklerinden ve en çok beğendiğim mükemmel bir f konnektör olan cabelcon markasını tanıtıp montajının nasıl yapılacağını gösterdim. Umarım faydalı bulur ve videoyu beğenirsiniz. Kaliteli bir f konnektör satınalmak isterseniz hepsiburada üzerinden alabilirsiniz. Satınalma linki: https://app.hb.biz/UCTgKWkSx5WU Bu konudaki diğer videolarımın linkleri de aşağıdadır. https://youtu.be/j2pFjT504MA Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın: https://www.youtube.com/channel/UCRMqMsYlPQg2ufpyNDMk5uw/join
    https://www.youtube.com/watch?v=83iqqn68Ww4&feature=youtu.be
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.