Şimdi Ara

Üst kat komşumla tartıştım (Yatak odası, banyo sesi) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
3
Favori
13.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mekatroniks

    Komşunuzun en ufak bir suçu yok , suç tamamen orayı yapan müteahhitte , projeye onay veren belediyede mühendiste . hiç suçu olmayanda siz ve komşunuz , o yüzden birbirinize düşman olmak yerine komşunuzla birlikte , türkiyede tüm bu yalıtım , yanlış mimariden ve denetimsizlikten dolayı sorunu olanlara örnek olacak bir dava açın hakkınızı mahkemede arayın komşunuzu boşuna üzmeyin .
    Tamam anladık yalıtım önemli ama komşunun en ufak suçu yok demek ayıptır be, kadının yaptığı tam bir o....luk örneği. Hadi tamam katıksız bir sığırsın be kadın hadi ses yapmamaya dikkat etme ama özellikle çaba gösterip daha fazla ses yapmak en ağır küfürü hak ediyor. İnsanımız kötü diyorum dinletemiyorum, kötü insanlar kötü, Safiye’nin dediği gibi kalpleri pislik içinde. Bu insanlar evleniyor, çocuk yapıyor, anne baba oluyor. Aile kavramına saygı diye ağlayanlar var bir de. Alın işte aile kavramı.




  • Cosmic Love kullanıcısına yanıt
    Komşunun gece 2 de kapıları çarpması gece yarısı çocuğun koşturması tabiki doğru değil, dediğiniz gibi insanımız kötü bunada katılıyorum kesinlikle ama şuda var insanlar kısıtlandıkça ters tepmeye başlar , ilk okul yıllarımızı hatırlayalım yasak olan ne varsa daha çok ilgimizi çekerdi , bazı insanların beyni malesef ilk okul çocuğu kadar herkesin düşünceli olmasını bekleyemeyiz...
    Benim bahsetmek istediğim şey ayda 1-2 haberlerde gördüğümüz ya da görmediğimiz komşu kavgalarının sebebi bu yalıtım eksikliğidir aynı zamanda denetim eksikliğidir , aynı zamanda yanlış mimari ve planlamadır. Eski evlerin mimarilerine lütfen bakın . Komşu banyolar ya birbiriyle ortak duvarı paylaşır , ya dış cepheye bakar ya da apartman merdivenlerine , bu düşünceli mimari insanlar gece duş aldıklarında komşularını rahatsız etmesin diye yapılırdı , 1 tane bile eski binada üst komşunun banyosunun alt katın yatak odasının üstünde olduğunu göremezsiniz . Buda o zamanki mühendis , mimar ya da müteahhitlerin düşünceli olmasından dolayıydı , ayrıca eski binaların ses yalıtımı konusunda da çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim , hem işçilik hem doğru yalıtım hemde doğru mimariden dolayı . Yine eski evlerde hiç bir zaman salonun altındaki oda yatak odası olmazdı , ya da mutfağın altındaki oda yatak odası olmazdı bunlar hep eski insanların ne kadar düşünceli olduğunu gösterirdi . Şimdiki evlere bakıyorum ortaokul mezunu bir müteahhit , okuma yazma bilmeyen amelelere iş yaptırıyor , ne bunları düşünecek kapasitesi var ne de düşünmek istiyor çünkü ne yapsanız satılıyor taşı toprağı altın bir şehirdeyiz ve insanlarımız aşırı cahil .
    Bizzat istanbulda lüks sayılabilecek bir rezidans dairesinde , yatak odasının tam üstü , üst dairenin banyosuna denk geliyordu ve üst kat banyo kirli su gider borularının alt kat yatak odasının üstündeki alçıpan kapatmanın içinden geçtiği ev gördüm bu kadar yanlış mimari tasarım olamaz .




  • Eskiden bir haber okumuştum. Ev satın alındıktan sonra 1 yıl boyunca cayma hakkı gibi bir şey vardı.

  • üst kat haklı demişsiniz ama hiç de haklı değil. ne güzel diyor apartmanda oturuyoruz diye. gece 12 den sonra duş alma ne olacak? insan biraz anlayışlı olur. git evini kiraya ver özellikle sıkıntılı birisine ver ama o zaman görsün olayı.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.