Şimdi Ara

USD 8.50 iken Fiyat Arttıran Çakal Esnaf 7.10 'da Neden İndirmiyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
1
Favori
24.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
426 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu sorunun cevabı basit.


    1) Satış hala var.

    2) Satıcılar ürünü dolar 8.50 iken almış. Zarar mı etsin?

    3) Satıcılar doların düşüşünün suni olduğunu biliyor.



    Fiyat indirimi 1 ay içinde olacak bir şey değil. 1 yıl dolar 6.50 - 7.00 bandında gezerse işte o zaman düşüş görürsün. Bir anda indirim beklemek yanlış.


    Popülist bir söylem.

  • ldr1907 kullanıcısına yanıt

    Haklısın hocam yabancılar'da belediyeyi dinleyecekti çünkü belediyeler ülkeyi yönetiyor biz boşuna Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıyoruz o zaman belediye başkanlığı seçimi yapsak yetermiş size göre  Birisinin birşeyleri görmesi için interneti açıp bakması bile yeter bir tek sizler göremiyorsunuz ülkenin halini geri kalan herkes görüyor ama nedense hala göremediğiniz şeyi savunuyorsunuz kısaca seven yaranırmış diye bir ata sözümüz vardır işte o ata sözü sizler için söylenmiş teşekkürler

  • The Red Fox kullanıcısına yanıt
    ne yazıkki doğru ama normalleşme için atılması gereken ilk adım da buydu. Bundan sonra artık yavaş yavaş kendi paramıza güvenmeye başlamamız gerekmez mi? Tabiki bir yandan doğru adımlar atılmalı. Yoksa yine dediğiniz yere çıkarız.

    Edit: ayrıca 7.30dan tekrar 9a çıksa fiyatları sabit tutmayıp tekrar aynı oranda artıracaklar herşeyin fiyatını. Bu konunun artık forumlarda değil yargının huzurunda tartışılması gerekir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alaboraface -- 30 Aralık 2020; 20:3:9 >
  • LGatakan kullanıcısına yanıt
    Ama dolar artınca fiyatları bir anda artırıyorlar, kimse demiyorki “ya ben bu ürünü 6.80den aldım o fiyata satayım.”...
  • alaboraface A kullanıcısına yanıt
    Fiyatı piyasa belirler. Alıcı varsa isterse daha fazlaya satar. Regülatör yok
  • İktisat literatüründe bunun cevabı yapışkan fiyatlar ile açıklanır.

  • Zaten fiyat artışları vergi kaynaklı, 1 liralık üründe 18 kuruş iken 2 liralık üründe 36 kuruş vergi oluyor.
    ÖTV, KKDF falan filana girmiyorum.

    Birileri fiyatları arttırıyor ama fiyatı uçuran aslında yüzdelerle hesaplanan vergiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fırsatçılıktan başka bir şey değil. Dolar arttığı anda fiyatları uçuruyorlar, azaldığında en az 2-3 ay geçse de düşürmüyorlar. Buna stok sıkıntısı (özellikle teknolojik aletlerde, bilgisayar parçalarında) eklenince fiyatlar uçuyor.
    Kimse suni kur vs. diye boş yapmasın. Şu anda doları 7,37₺'den alabiliyorsam daha ne? Ayrıca dolar artarken fiyatları arttırdıkları anda sattıkları ürün de ucuz kurdan alınmış oluyor.
    Herhalde bunu savunan arkadaşlar satıcı, başka bir açıklaması yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşmüyor, düşmüyor, düşmüyor. Doları 8.50'den fiyatlayanlar, 7.30'u kaale almıyor. Benim ilgi alanım teknoloji. Zaten o yüzden Donanım Haber'i takip ediyoruz. Takip ettiğim hiçbir teknoloji ürününün fiyatı düşmedi, hatta kuru 9'dan alanlar bile var. Düşüş suni diyen de var eyvallah ama nereye kadar böyle gidecek. Hadi diyelim bu fiyatlardan aldık alacaklarımızı, yarın öbür gün kur güncellemesi bir indirim gelince kendimizi enayi hissedeceğiz. İki ucu b.klu değnek.

  • Dolardaki düşüş yıl sonlarında yaşanan klasik durum+faizle yaratılan sanal tedavi+keriz silkeleyerek piyasadaki dolarların merkez bankasınca toplanması işlevi. Bir kaç aya yine şahlanarak 8 lirayı geçecektir. Önü alınamazsa yeni rekorlar da kıracaktır. Aile marketi gibi yönetilen bir ortadoğu ülkesinde aksini düşündürecek hiç bir veri elimizde yok. Alım fırsatıdır. Adettendir YTD diyelim.

  • Her iki tarafta olaya yanlış yerden bakıyor kur 7,30 TL tekrar yazayım 7,30 TL yani yandaş kafaların yazdığı gibi 1 TL değil, düştü denilende 1,5 TL ayrıca bu düşüş yaşanırken faiz arttı petrol arttı hem de petrol %20 arttı yani toplam maliyette değişiklik olmadı. Üretimi canlandırmadan özellikle hammadde ve tarım üretimi canlandırılmaz ise ne dolar ne faiz baskısı bitmez fiyatlarda son sürat artmaya devam eder.

  • Dinocan Gökçek kullanıcısına yanıt

    Aslında herkes herşeyi farkında sadece insanların empati, hoşgörü ve sabır olayı kalmadı. Esnafı dinliyorsun. Haklı olduğu yanlar var, eee vatandaş hep haklı, işçi ve çalışan az para fazla saate çalışıyor. Yani ekonomi ve alımgücü kötü olunca insan ve insanlar zararını yani açığını kapatma peşinde olduğu için bunlar yaşanıyor. Mesela esnaf sattığı ürüne yerine yenisini koymaya kalksa sattığından 2 katı harcamak zorunda yani sorunları kaynağı bütçe açığı....

  • Serbest piyasa hocam satılıyorsa niye fiyat indirsin.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.