Şimdi Ara

USD 8.50 iken Fiyat Arttıran Çakal Esnaf 7.10 'da Neden İndirmiyor (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
1
Favori
24.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
426 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • _magnetar_ kullanıcısına yanıt

    Aslında olması gereken aynen sizin dediğiniz gibi ama bu hem yükselmesi hem düşmesi için olması gereken şey, maalesef çoğu firma hatta hemen hemen hepsi doların yükselişinde fiyatları hemen arttırıyor ama düşüşe geldi mi doların stabil olmasını bekliyor.

  • hetşat kullanıcısına yanıt

    Faizi piyasa gerçeklerinden uzak şekilde yapay olarak düşürürseniz dediğiniz şey olur. Yani faizler düşük olduğu halde yine enflasyonu hortlatırsınız.

  • Yüksek kurdan aldığı ürünü düşük kurdan satmazlar. Üstelik birkaç ay sonra dövizin ne olacağı meçhul

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgurr34

    Aslında olması gereken aynen sizin dediğiniz gibi ama bu hem yükselmesi hem düşmesi için olması gereken şey, maalesef çoğu firma hatta hemen hemen hepsi doların yükselişinde fiyatları hemen arttırıyor ama düşüşe geldi mi doların stabil olmasını bekliyor.

    Ekonomi bakanının "Dolarla bir işiniz var mı?", merkez bankası başkanının "Döviz kurunun seviyesi ile ilgili bir hedefimiz yok." dediği bir ortam olduğunu unutmamak gerek. Döviz artışının daha hızlı şekilde piyasaya yansıması normal. Ki artışlar da bir miktar gecikme oluyordu, sistem doğrudan döviz kuruna bağlı değildi. Ayrıca az talep gören spesifik ürünlerde döviz artmasına rağmen zam yapılmayan ürünler de oluyordu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu dusus kalici olursa iner. yuksek fiyat yuksek kar demek degildir. Ancak duser dusmaz cat diye fiyatlarin dusmeisni de beklemeyin.

    1- Adam bir kere yuksek fiyatla alim yapti yani maliyete sizdi

    2- Onunu goremedigi icin de maliyetleri artiyor, yani tek mesele dolarin rakamai degil dolarin armasina sebep olan seyler


    Bunu firsatciliktan yapiyorlar sanan yanilir. Cunku tekrarliyorum yuksek fiyat yuksek kar demek deildir. bknz 2000 yillarda batiyoruz diye ucuza satarken 5 subesini acan dukkan. Orada dogru fiyati tesdadufen kesfetmisti

  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Red Fox

    çünkü dolardaki düşüşün sanal olduğunu, faiz hamlesi ile geçici pansuman yapıldığını, yeni normalin, yani 9'un yakında geleceğini bildikleri için zahmet edip etiketleri değiştirmiyorlar.

    Tamemen fırsatçıcık ekonomi böyle ifade edilmez. zahmet edip etiketleri değiştirmiyorlar çok saçma bir yorum. Faiz hamlesi ile dahi olsa indiğinde bu yansıtılır. Mesela Apple ın cihazları; özellikle telefonlarına talep hep var fiyat artsa dahi var. Dolayısıyla fırsatçılarda bunu değerlendiriyor. Şunu dersin anlarım. Adam teknosa , media market gibi değildir. Stokta yapamıyordur dengeler. Yaz Özelikle media market gibi mağazalar zaten her ülkeye aynı fiyat uygulamıyor. Bu mağazanın stok derdide yok. Ayrıca bazı zamanlar nasıl bu kadar ucuza satıyorlar bazı ürünleri bir düşünmek lazım.





  • Herzaman bir bahaneleri var. Tabiki amaç fazlasıyla milleti yolmak. Alışkanlık oldu çünkü.
  • Açgözlülük. Daha birkaç gün önce aracımı tamir için sanayiye götürmüştüm. O sırada kafamda yine bu mesele vardı, kime gitsem parçalar ithal fiyatlar kura göre oynuyor diyordu. Dolar indi fiyatlar neden düşmüyor diye soruyordum kendi kendime. Ardından gittiğim farklı yerlerde hep aynı muhabbetin döndüğüne şahitlik ettim. Ustalar bile kendi aralarında yine "diğer ustaları" eleştiriyorlardı. Fiyatı artırmayı biliyorsun da inince neden indirmiyorsun diye söyleniyorlardı. Yani demek istediğim yok yine artacağını biliyorlarmış, yok gazda şunda fiyatlar inmiş miymiş bunlar kendimizi kandırdığımız cevaplar. Ülkemizde malesef acı bir gerçek var o da fırsatçı ve açgözlü bir toplum haline geldiğimiz. ŞOK'ta BİM'de vs indirimli fırsat ürünlerini stoklayıp 1dk sonra üst perdeden Letgo vs yerlerde satışa koyan insanlardan bahsediyoruz. Hepinizin çevresinde vardır eminim.

    Açız açız edebiyatından başka bir meseleyle karşı karşıyayız. İş ahlakı yerlerde malesef.

    Görüşüm budur. Teşekkürler bu güzel konuyu açtığınız için.





  • Bu memlkette birşeylerin fiyatı yükselir ancak düşmesi beklemek sadece hayal olur.Herşeye zam geldi yine. bakın haberlerde otoyollar köprüler elektrik doğalgaz daha bir çok şeye zamlar geldi. tmm devlet belli oranda alsın sözümüz yok ama asgari ücrete zam oranını aşmayacak şekilde alsın.500 tl civarı zam yapıldı tmm bütçe ekonomi buna müsade ediyor ama bari milletin kullandığı yola gıdaya zam yapma ki biz de o 500 ün bir faydasını görelim.Ne oldu şimdi zammı almış olduk biz.Daha almadan vergi artışlarıyla devlet o zammı bizden fazlasıyla kesti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu durumda herkes haklı. Doların düşmesiyle fiyatların düşmesini bekleyen alıcı da haklı. Yüksek kurdan aldığı ürünü aldığı kura göre satmaya çalışan DÜRÜST satıcı da haklı. Nasıl doların birden yükselmesi iyi bir şey değilse böyle birden düşmesi de iyi bir şey değil. Özellikle güncel kur üzerinden çalışan firmalar için. Tabi bunun diğer boyutu da var. Düşük kurdan aldığı ürünü bianda yüksek kurdan satması durumu İki ucu boklu değnek. Ayrıca doların bu düşüşünün geçici olduğunu bilmek için de ekonomi uzmanı olmaya gerek yok sanırım. Yine eski yerine gelecek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luc4sHood -- 1 Ocak 2021; 18:8:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8.5dan ithalat yaptın diyelim dolar şu an 7.5 olsa bile satış fiyatını düşürür müsün? Hadi düşürdün sen tekrar mal alana kadar doların 9 lira olmama garantisi var mı? o yüzden yüksek kurdan ziyade kurda oynaklık daha tehlikeli

  • Bu konu yeri değil ama Teknobiyotik tarafından dolandırıldım, firma PC ürünleri sattığı için yorumu gören ileride alışveriş yapacak olanlar dikkat etsin.


    Olayın tamamı: https://www.sikayetvar.com/teknobiyotik/teknobiyotik-mahkeme-kararini-hice-sayip-para-ve-urune-el-koyuyor

  • Bu ulkede çıkan büyüyen ya da kalkan birşey kolay kolay inmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • satmaya çalışsa az kar, karsız veya az da olsa zarar edeceğini bilen zihniyetin, elindeki malı çürümeye terk ettiğini bu zamanda görmüş olduktan sonra, anında fiyat indirimini beklemek hayalperest biri olmak gerekiyor. bu indirimi özellikle ve öncelikli olarak gıda sektöründe görmemiz gerekiyor. gerçi milletin görebileceği sadece zam.   asgari ücret belirlendi, köprülere zam geldi. şimdi desek ki asgari ücret belirlenirken köprülere yapılacak zam kaale alındı mı? kimse de kalkıp bu zammın asgari ücrete nasıl bir etkisi olabilir demesin..

  • Maalesef indirmiyorlar. Turkiye gerçeği.
  • vergi vermemek için yeni araç bile almıyorum, indirimi ilk devlet yapacak ki sonra halk yapsın.

  • iyi niyetli Türk insanı. o sebepten dolayı inmiyor. Millete çakmak varken niye indirsinlerki. Kaldırmış bekliyor pek değerli esnafımız

  • tnrylmz15 T kullanıcısına yanıt
    Bu mantıkla dolar 7.5 lirayken aldıkları malı dolar 8.5 olunca eski fiyatına satmaları gerekirdi ama yapmadılar.Ucuz aldıkları malların fiyatını dolar artarken hergün güncellediler.Malesef durum bu.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.