Şimdi Ara

ÜRTİKERİ OLANLAR BURAYA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
212
Cevap
19
Favori
259.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OguzhanKeskinbalta

    orucun 10. günüdeyim kaç gündür iftardan önce yapıyorum
    sıkıntı olmadı
    ama iyi yağ yaktım
    gerçi antrenmanlarım eskisine göre neredeyse yarı yarıya daha düşük performans
    var mı düzelen?
  • İyilik adına buraya katılmaya karar verdim.7 yıl önce ağır bir psikolojik sorun yaşadım fakat pisikiyatriye gitmedim (konduramadım) ve bu hastalığa yakalandım.vücudun her yerinde çıkabilen ödemli ürtikerler.insanlara laf anlatmaktan bıktım 6 ay cildiye ve alerji kliniğinde aklınıza gelebilecek her türlü tedaviyi uyguladılar.Sonuç senin bizimle işin yok sen psikiyatriye dediler.
    yaklaşık 6 yıl lustral 50mg.kullandım.biraz rahatladım.tamamen bitmedi ama Aşırı üzüntü kaygı korku durumlarında nüksediyordu.Şimdi ÇÖZÜM:Sözcü gazetesinde bir kür tarifi okudum.herkes duymuştur limon ve sarmısak kürü hani rus doktorların bulduğu onu yaptım artı ısırgan otu tohumu hergün bir tane ve son olarak günde en az 2 lt.su içiyorum SONUÇ:Hastalıktan eser yok.İster inanın ister inanmayın ama ben bir üniversite hastanesinde çalışıyorum adını veremiyorum.çünkü bana emeği geçen doktorlara ayıp etmek istemiyorum.Ama bu hastalığın tıpta çaresi yok bende o yüzden böyle bir yola başvurdum.Herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim Tüm hasatadaşlarıma geçmiş olsun.Son isteğim iyileşen beni lütfen birkere ansın ve buraya yazsın insanlar kurtulsun.




  • hiiiiiiiiiç H kullanıcısına yanıt
    bahsettiğiniz kür bu sanırım. bende deneyeyim. inşallah iyi gelir. bir de sumak suyu varmış ürtikere iyi gelen onuda denemekte fayda var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Choqo

    bahsettiğiniz kür bu sanırım. bende deneyeyim. inşallah iyi gelir. bir de sumak suyu varmış ürtikere iyi gelen onuda denemekte fayda var.

    Herkese selam arkadaşlar bu işin kesin tedavisi hacamat ve sülük tür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atertete -- 2 Temmuz 2016; 19:37:18 >




  • Siz hem hacamat hemde sülük mü attırdınız ? Ben antihistaminik kullanıyordum artık fayda etmemeye başladı bir de bu yolu deneyeceğim. Siz ozellikle hangi vücut kısmına yaptırdınız ayrıntılı bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum çok sağolun şimdiden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhradeon -- 7 Haziran 2016; 12:41:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dhradeon

    Siz hem hacamat hemde sülük mü attırdınız ? Ben antihistaminik kullanıyordum artık fayda etmemeye başladı bir de bu yolu deneyeceğim. Siz ozellikle hangi vücut kısmına yaptırdınız ayrıntılı bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum çok sağolun şimdiden
    Selam hem hacamat hemde sülük yaptırdım.Faydasını gördüm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atertete -- 2 Temmuz 2016; 19:36:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atertete

    Selam hem hacamat hemde sülük yaptırdım.Faydasını gördüm

    Alıntıları Göster
    Hacamat ve sülüğü karaciğer barsak omuz başları ve ortası vede alerji noktasına ve kuyruk sokumuna yapıyorlar...Bulunduğunuz yerdeki uzman arkadaş zaten bilir...
  • Çok sagolun bilgilendirdiginiz için. su icmek diyet kefir sarımsak vs bunlar kolay ama ben bahsettiğiniz vitamin tabletlerini pek anlayamadım açıkçası. bunları size kim önerdi ve bu vitamin desteği tam olarak ne için gerekli ki hani eger vitamin degerlerimiz de normalse? baya bi tablet onermissiniz bunlara ulaşabilmek de zor bunları alamam muhtemelen @atertete
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dhradeon

    Çok sagolun bilgilendirdiginiz için. su icmek diyet kefir sarımsak vs bunlar kolay ama ben bahsettiğiniz vitamin tabletlerini pek anlayamadım açıkçası. bunları size kim önerdi ve bu vitamin desteği tam olarak ne için gerekli ki hani eger vitamin degerlerimiz de normalse? baya bi tablet onermissiniz bunlara ulaşabilmek de zor bunları alamam muhtemelen @atertete
    Slm.Burada amaç bağırsak florasını düzenlemek,faydalı bakteri sayısını çoğaltmaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atertete -- 2 Temmuz 2016; 19:35:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Frank Lapidus

    Şimdi sizlere Türkiye'de çoğu doktorun adını bile bilmediği şeylerden bahsedicem ve umarım birçoğunuza yardımım dokunur.

    Yazacaklarımın bazıları kendi düşüncelerim, bazıları ise bu forumdan değerli Erdem bey'den ve bazıları da yabancı kaynaklardan.




    İngilizcesi iyi olan arkadaşlar şu kaynakları okusun öncelikle;

    http://www.coralclubprague.ru/site/site-files/Knigy/Fereydoon_Batmanghelidj%20-%20Your_Bodys_Many_Cries_%20for_Water_eng.pdf

    http://www.e-reading.link/bookreader.php/149860/The_Miracle_of_Fasting.pdf


    İlk kitap "vüdudunuzun birçok çığlıkları" olarak tercüme edilebilir. Yani bu alerjinin ortaya çıkma nedenlerinden birisi de bizim az su içmemiz. Neden az su içeriz ki ? Her yemekte cola içtiğimizden , serinlemek için ice tea içtiğimizden , her fırsatta çay içtiğimizden. Bu içeceklerin içindeki yapay tatlandırıcı aspartam ve kafein etken maddeleri vücudunuzda zaten az olan suyu da attırmakta ve kimyasal vücut dengesini bozmakta. Beyniniz bir yeriniz ağrırken nasıl ağrı kesici tarafından kandırılıyor, ama ağrı aslında geçmiyorsa , vücudunuzdaki susuzlukta aspartam ve kafein yüzünden böyle maskelenmiş oluyor.Ama vücudunuzun geri kalanı derdini anlatamadığı beyne cevabını hastalık olarak veriyor. Yüksek tansiyon, kronik yorgunluk, çeşitli ağrılar, astım ve alerji gibi birçok belirtiyle ortaya çıkıyor. Zor bir şey değil sadece yeterince su içmeniz lazım. SADECE SU.
    Bu hastalıklardan birine sahipseniz çay, kahve , kola aklınıza gelebilecek tüm suya alternatif içecekleri unutun. Su ihtiyacınızı karşıladığınızı nasıl anlarsınız ? Ne kadar su içmeli ? Uykudan sonraki idrarınızda koyu sarı renk , hatta çamurlu su gibi görüntü varsa su içmeye devam. İki haftada düzeldi bende. Sonra berrak! Ne kadar su içmeye gelince , 70 kg bir insanın içmesi gereken 2.25 litre yaklaşık.Kendiniz için bakınız (oran-orantı) Bu miktar neredeyse terlemediğiniz ,spor yapmadığınız ve su dışında hiç bir içecek tüketmediğiniz durumda geçerli. Aksi halde daha fazla su içmek zorundasınız. İçtiğiniz her bardak çay 2 misli suyu vücudunuzdan attır.Su dışında içecek içmiyorum artık! Suyu içtiğiniz vakitlerde çok önemli sindirim sırasında vücut su bulamzsa bu iş için yandınız. Alerji mod :on.Histamin vücuttaki su dengesini sağlayan bir madde. Bu yüzden her yemekten yarım saat önce 2 bardak olarak günlük su ihtiyacınız karşılayabilirsiniz. Denemesi bedava Bitti mi hayır. Alerjiden kurtulmak o kadar kolay değil. 1 günde alerji olmadık.
    Yediğiniz yiyeceklerin taze , doğal ve işlem görmemiş olması gerekiyor. Sosis, salam , sucuk , peynir, beyaz ekmek (ben mısır ekmeği yiyorum) gibi fermente olmuş işlemden geçmiş gıdalar içerdikleri yüksek HISTAMIN nedeniyle alerjinizi hortlatabilir. Aldığınız alerji ilaçları ANTIHISTAMIN dir . Yani histamin almanıza hiç gerek yok. Kitapta potasyumun da alerjiyi arttırabileceği söyleniyor ben pek etkilenmedim ama siz portakal ve muz gibi meyveleri abartmadan yeyin. Yazdığım her şey ASTIM sorunu olanlar için de geçerli. Kurtulmaları hiç uzak değil. İlaca kesinlikle karşıyım. Uzun vadede böbrek karaciğer vs organları tahrip edeceğinize doğal yoldan %99 bu hastalıklardan kurtulun.


    İkinci kitaba gelirsek "Oruç tutmanın Mucizesi " olarak çevirebiliriz . Bu adamın anlattığı oruç bizim ramazandakinden farklı. Yemek yemek yasak oruç sırasında ama su içme serbest. Ne kadar oruç tutmalıyız ? Ben 24 saat oruç tutuyorum. Yani bu sabah kahvaltı yaptım ta ki yarın sabaha kadar. Sadece su içiyorum. Bu sayede vücuttaki toksik ,alerjik boktan bilimum zehir atılıyor. Peki neden ama neden biz normal günlük hayatta yemek yerken bu temizliği yapamıyor bu doğa harikası vücut? Doktorlar bir insanın kalp yetmezliği olduğunu yemekleri kolay sindirmemesinden kolaylıkla anlar. Çünkü yemek sindirmek çok enerji gerektiren meşakkatli bir iştir vücut için. Biz 3 öğün yemek yediğimizde mide , bağırsak , pankreas, karaciğer vs hepsi sindirim sırasında ve sonrasında olan olayları düzenlemek için enerjilerini harcar. Vücudu temizlemeye pek halleri kalmıyor artık kirli dünyamızda. Biz oruç tutarak organlara sadece vücudu temizleme fırsatı veriyoruz ve karşılığını hemen alıyoruz. Erdem Bey bu orucu tuttuğu ilk günün akşamında burnu büyük oranda açılmış. Kendisi haftada 2 gün yapma taraftarı . 24 saatlik su orucunuzu taze meyve özellikle de sebze ile bozun. Ağır yemekleri bir sonraki öğünde yemeniz çok daha iyi bağırsaklar için.

    Normal kahvaltımızı yapıyoruz sabah, sonra diğer sabah kahvaltısına kadar birşey yemiyoruz, sadece su içiyoruz.





    Şimdi size perdenin 2. yarısını aktarıcam.

    Bütün bunlara rağmen geçmeyen halsizlik, ürtiker, depresyon devam ediyorsa başka bir nedeni var altında. "Kandida Mantarı"


    Bu mantar zararlı bir bakteridir ve her insanın bağırsaklarında vardır ve olması da gerekir. Ancak sağlıksız beslenme, "ANTİBİYOTİK" kullanımı, fazla şeker tüketimi gibi etkenlerden dolayı bu bakteri çoğalır. Öyle kolay kolay saptanamaz. Belirli bir testi de yoktur. Kendini yorgunluk, depresyon, isteksizlik, geniz akıntısı, alerjik rinit, ürtiker olarak gösterir. Bağırsak insanın en önemli organıdır çünkü çok büyüktür ve hayati önem taşır. Bağışıklığımızı doğrudan etkiler.

    Bağırsaklarımızdaki faydalı bakteriler azalıp, yerine yine sağlıklı insanlarda da olan zararlı bakteriler çoğalıyor! Bu zararlı bakteriler yediğimiz besinlerin tam sindirilmesine izin vermiyor hem de bu toksik maddeler üretiyorlar.
    Tam sindirilmemiş besinler kana ve toksik maddeler kana karışıyor. Vücut sürekli bu maddeleri atmaya çalışıyor hassaslaşıp zararsız polen, toz , kedi vs bile ürtiker olarak tepki gösteriyor.

    Farkındaysanız ürtikerim var diye doktora gittiğimizde genelde neyden sonra başladı, antibiyotik mi diye sorarlar hemen.

    Şimdi size candida mantarının olup olmadığını anlamanız için bir video göstericem. Ben denedim bende varmış. Sabah kalktığımızda aç karnına birşey yiyip içmeden, bir bardak suya tükürüyoruz ve 5 dakika bekliyoruz. Tükürüğümüz köpüklü normal şekilde suyun üzerinde kalıyorsa normal.
    Ancak videodaki gibi asılı kalıyorsa candida sorununuz var. Hiç üzülmeyin en azından artık sıkıntılarınızın, düşük hayat standartlarınızın nedenini biliyorsunuz.





    Peki nasıl kurtuluruz?

    Çok basit. Sağlıklı ve doğal beslenerek bağırsağımızdaki faydalı bakteri sayısını çoğaltıcaz. Tabi bu öyle 1-2 hafta olan bir süreç değil. Hayat tarzınızı değiştrmeniz gerekicek. Şekerden, hamurişinden, koladan vs kesinlikle uzak durucaz. Bakkallarda süpermarketlerde bulunan paketlenmiş hiçbir gıdayı tüketmeyeceğiz. Zaten alerji doktoruna gititğimizde onlarda candida dan habersiz olarak bize bunları tüketmeyin derler :) 10'larca doktor gezdim, daha bir tanesi bana candida olabilirsin demedi. Yazık..

    Neyse konuyu uzatmıyorum, hayatınıza kefir sokmanızı öneririm, doğal kefir kendiniz günlük süt ile mayalayın akşamları için. Yabancı forumlarda yaptığım bir araştırmada da hergün kemik suyu içmeye başlayan birinin nasıl yeniden doğmuş gibi olduğunu anlatılıyordu. Sonradan bunu da araştırdım, bağırsağımızı kaplayarak sindirime çok iyi geliyormuş. Zaten karatay vs televizyonlarda hayvansal yağ'dan korkmayın, tam tersi bize çok faydalı diye bas bas bağırıyorlar. Ben bu bilgilerden sonra gündüzleri 1 bardak kemik suyu, akşamları de kefir içmeye başladım. Kefirin içine 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyup içiyorum. Bilgisayar masamda da çörekotu var, günde 1 çorba kaşığı ondan tüketiyorum.

    Daha profesyonel bilgi için GAPS Diyetini araştırın ve uygulayın. Disiplin gerektirir ancak etkili olduğuna inanıyorum.

    Faydalı yazılar paylaşarak devam etmek istiyorum . Yazılar Prof dr Ahmet Aydın' a aittir. Kendisi Taş Devri Diyeti kitabının yazarı ve Cerrahpaşa TF de öğretim görevlisidir. Lütfen aşağıdaki makaleleri üşenmeden okuyun.

    http://beslenmebulteni.com/beslenme/?p=870

    http://beslenmebulteni.com/beslenme/?p=882





    Final

    Son olarak da alerji, depresyon, kanser gibi belirli nedeni tam olarak açıklanamayan hastalıkların vücudumuza giren yetersiz oksijenden kaynaklandığını düşünen birçok uzman mevcut.

    Bunun için sizlere son tavsiyem nefes egzersizidir.

    Bunun içinde 2 adet egzersiz önericem. Biri kanseri bu şekilde yendiğini söyleyen hastanınki gibi. Diafram nefesi.







    Diğeri ise horlama, uyku apnesi gibi hastalıklarda bile etki elde edilen buteyko yöntemi;





    internet olmasa, bu değerli bilgileri 2015 yılında hala bende dahil birçoğumuz bilmiyor olucaktık, o da ayrı bir ayıbımızdır.. tabi bu ayıp bizim mi tartışılır.

    herkese sağlıklı günler diliyorum.


    bu harika mesaj için teşekkürler.

    okuduktan sonra, editleyeceğim




  • Merhabalar
    İnternetde gezinirken tesadüfen paylaşımlarınızı okudum ve ürtigerin ne denli illet bir rahatsızlık olduğunu eşimden bildiğim için dayanamadım üye olup sizlere bir nebze yardımcı olabilmek istedim eşim önce hamilelik evresinde üriger oluyor ve doğum sonrası hiç bir emare kalmıyordu ancak son 16 yıldan beri kalıcı oldu ve gitmediğimiz doktor yaptırmadığımız tetkik ve test kalmadı ancak bir netice alamadık en sononda psikolojik dediler ve psikiyatriye sevk ettiler oradanda bir netice alamadık ve bu hastalıkla yaşamak zorunda olduğumuz söylendi ve bir ilaç verildi ismini yazmak istemiyorum o da sürekli bir uyku haili yapıyordu sonra atak olduğunda kullanmaya başladık fazla uzatmal istemiyorum geçen yıl bir dostumuzu ziyarete gittiğimizde kaşıntı ve ekzamaya iyi geldiğini söylediği bir sprey tamamen bitkisel ve Alman menşeili bir ürün atak oluştuğunda bu ürünü kullandık inanamadık 30 saniye içerisinde kaşıntılar geçtiği gibi kızarıklıklar kayboldu ve kaşıntı vücuda yaymadan durdu biz ilaç kullanımını kestik ve spreyle atakları bastırdık ve zamanla atak aralıkları uzamaya başladı ve şu an 5-6 aydır şeytanın kulağına kurşun çok iyiyiz ve tıbben tedadavisi şu an olmayan bir sıkıntıyı atlattiğimızı düşünüyoruz ürün ismini sanırım yazamıyoruz ilgilenen arkadaşlara yardımcı olabiliri herkese acil şifalar diliyorum
    Sevgilerimle




  • Bende 5 hafta önce ürtiker olarak araniza katildim. 19 yasindayim bu yasima kadar urtiker denilen illeti hic gecirmedim. Alerjik ve hassas bir vucudum var belieteyim. Ilk once ufak kabartilar halinde cikti. Alerjidir dedim cok fazla takmadim. Keske o zaman doktora gitseydim belki onunu alabilirdim. Ilk cildiyecim urtiker teshisi koyamadi. Alerjik rinit dedi ilac yazip gonderdi. 2. Hafta gecmeyince baska bir cildiyeciye gittim urtiker teshisi koydu. Ilk 3 hafta cok zor gecti her yerimde cikti. Yuzumdede cikti ama ödem yapacak duzeyde cikmadi. Envayi cesit ilac mi dersiniz,kortizonlu dekortlar mi dersiniz hepsini kullandim. Son 2 haftadir %50 oraninda azalma oldu. Ama yine cikiyor. Bazen belli olmuyor nobet geciriyorum geceleri cok cikiyor. Son 1 hafta kaldi gecmezse kronik teshisi koyulacak. Eli kolu tutmayanlar var,felc olanlar var diyorum kendimi teselli ediyorum ama hic cekilecek bir hastalik degil. Sagligin kadrini,kiymetini bilmek lazim.
    Hastalığı 5 haftadır geçiriyorum. Bu süreçte bana yap,yapma dediğiniz bir şey var mı ? Ne yapsam ne etsem elim kolum bağlandı.
    3 haftadır süpürge otu ve melisa çayı yapıyorum. Bilemiyorum acaba o mu azalttı ürtikerimi çünkü ilk başlara göre baya azalma oldu ama hala çıkıyor. Nöbetler oluyor.
    Cümleten geçmiş olsun herkese. Tez vakitte iyileşiriz inşallah



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legen_dary -- 27 Kasım 2018; 20:30:59 >




  • 2 sene önce olmuştum çok zor bi hastalık birden kaşınıyosunuz sınıfın içinde ve kızarıyo vücudunuzun her tarafı alerjik hap ve kremlerle düzelmiştim Allah acil şifa versin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fesbi

    2 sene önce olmuştum çok zor bi hastalık birden kaşınıyosunuz sınıfın içinde ve kızarıyo vücudunuzun her tarafı alerjik hap ve kremlerle düzelmiştim Allah acil şifa versin
    Geçen sene Eylül ayında ameliyat olmadan 1 hafta önce olmuştum, lanet olası hastalık yüzünden ameliyatımı 1 yıl ertelediğime mi ağlayayım yoksa yediğim 25 iğneye mi bilmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Antocio

    Geçen sene Eylül ayında ameliyat olmadan 1 hafta önce olmuştum, lanet olası hastalık yüzünden ameliyatımı 1 yıl ertelediğime mi ağlayayım yoksa yediğim 25 iğneye mi bilmiyorum.

    Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bir sorum olacak. Ürtikeri olanlar başı ağrıdığında ağrı kesici olarak neyi kullanıyor? Çünkü bir çok ağrı kesici tetikliyor ve çok sıkıntılı bir durum. Aranızda ürtikeri olupta kabarmadan kullanabildiği bi ağrı kesici varmı?




  • Ranthar R kullanıcısına yanıt
    Apranax,aprol falan sakın kullanma. Bende tetiklemişti.
    Doktor bana minoset kullan demişti. Onda da plus'ını kullanma. Sadece minoset kullan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Legen_dary

    Apranax,aprol falan sakın kullanma. Bende tetiklemişti.
    Doktor bana minoset kullan demişti. Onda da plus'ını kullanma. Sadece minoset kullan
    arkadaşalar bu hastalık bende 2 yıldır var artık kronik hale geldi hap kullanmadan günüm geçmiyor daha 32 yaşındayım hiç kimse iyileştiremedi lütfen bana bir çıkar yolu gösterin yoksa kendime zarar verecek duruma geldim allahını seven bir çözüm yolu göstersin.
  • Bende bugün tanıştım bu hastalıkla.
    Acile gittim ve kortizon iğnesi vurundum. Hap ve krem verdi.

    Hemen gelir gelmez internetten araştırma yaptım ve süpürge Otu tohumu alınıp, havanda ezilip öğleden önce sonra(akşam yemeğinden önce) 1 tatlı kaşığı kadar ezilip 2 yudum su işe yutulacakmış. İbrahim Saraçoğlu hoca öyle diyor. Yarın ilk işim alıp başlamak.

    Çok kuvvetli muhtemel ihtimal ile stresten kaynaklandı.

    Süpürge otu tohumunun yanına takviye olarak ;
    Kaşıntıyı önlemek için çekirdekli kuru üzüm ve stres için(rahatlama) limonlu Melisa çayı yapın. Ben yarın başlıyorum.
    Allah hepimize acil şifalar versin.
  • Yeehee. kullanıcısına yanıt
    hocam sonuç alırsanız buraya güncellemeyi unutmayın lütfen, annem de süpürge otu tohumu ye diyo ama inanmıyorum pek sizde işe yararsa bende kullanırım
  • HORT

    arkadaşlar bu hastalık bendede 6 yıl önce olmuştu yine başladı 3-4 haftadır devam ediyor 6 yıl önce iğne vurulunca geçmişti bu sefer doktor 6 iğne verdi 2 şer 2 şer olacaksın diye ama cidden geçiriyor iğnelerin isimleri biri kortizon iğnesi biri avil diye bir iğne bunların ikisini aynı anda vurdurmanız lazım vurdurdunuzmu bir süre yürüyemeyecek gibi hissediyorsunuz ama 2-3 saat uyuduktan sonra vücuttaki kızarıklıkların yüzde 90 ı geçiyor ben o acıyı birdaha çekmek istemiyorum ama vurulacam galiba mecburen benim merak ettiğim şu günde 2 litre su içerek geçermi ben o ice tea illetini çok içerdim oda vücuttaki suyu azaltıyormuş ondan oluyor galiba vvücutta su azlığındanmı kaynaklı anlayacam



    @Frank Lapidus sizde işe yaradımı hocam 2 litre su içerek günde ürtiker geçtimi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.