Şimdi Ara

Ürik Asit Artışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Arkadaşlar Ben 1 yıldır Body building ile ilgileniyorum. Bu spor için bildiğiniz üzere protein ağırlıklı besleniyordum. Haftada 3 gün spor yapıyordum ve spor yaptığım günlerde yulaf, yumurta ve tavuk etiyle besleniyordum. Ayrıca sadece spor yaptığım günlerde spor sonrası 1 ölçek protein tozu alıyordum ( 6 ay kullandım, 1,5-2 ay kullanıp 1 ay 3 hafta ara veriyordum.). Yani Spor yaptığım günler 130 gr kadar protein alıyordum (kilom 77- boyum 1,80). Spor yapmadığım günler 70-80 gr civarında protein tüketiyordum. 3 ay önce kan değerlerime baktırdım kreatin 1,3 ve ürik asit 8,7 çıktı, trigliserid 270, kolestrol 210. Günlük yaklaşık 3-4 litre kadar su içerim. Bu kan değerlerini görünce sporu bıraktım çünkü spor yaptıkça kasın parçalanacağını ve daha fazla ürik asit oluşacağı söylendi. Bir de proteinli besinlerden uzak durulması gerektiğini. Aksi halde böbreklerde sorun oluşacağını ve gut olabileceğim söylendi. Bir de ilaç verdi doktorum. Ürik asit 6,2 indi. Karbonhidrat ağırlıklı beslendim ve ilaç kullanmadım ürik asit tekrar 7,0 çıkmış. Bu noktada ne yapmam lazım?
    Bu noktada su miktarını daha fazla arttırıp, proteini çok azaltarak ve spor yapmayarak mı bu ürik asit değerini düşürebilir miyim? Ya da doğal olarak bu değeri düşüren var mı? İlaç yan etkisi fazla olunca kullanmak da istemiyorum ve spora başlamak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.







  • Gut hastaligi nedir. Protein tuketiminde sebzeyi ihmal ettinizmi.



    Aslinda cok bir proteinde tuketmemissiniz ustelik ara ara kullanmissiniz ben bir yildir ara vermeden kullandim kan degerlerime baktirsam benimde yuksek cikarmi acaba. Bu asitlik degerlerde insallah basima dert olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin kolesterol ve trigliserid değerlerin de yüksek ve protein alımın fazla değil ve bu tekrar yükselmeden de anlayacağın üzere sporla veya diyetinle alakası olduğunu zannetmiyorum , gut pürin nükleozid fosfat enzimi eksikliği nedeniyle olur , karaciğer fonsiyon düşüklüğüne bağlı olabilir ayrıca karbonhidrat yoğunluklu beslenme de gutu tetikleyebilir , sende genetik bir bozukluk olabilir veya şeker hastalığı da kolesterol ve trigliserid değerleri sporla birlikte normale döner genelde ama senin kesinlikle karb-protein ağırlıklı beslenmemen lazım eğer böyle bir defekt varsa.Keza kreatin değerin de tavukla artmaz , artamaz yani tavukta çok az kreatin var daha çok dana etinde kreatin bulunur , şeker hastalığı olabilir yaşın kaç bilmiyorum ama geçmiş olsun şimdiden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CooperTime -- 30 Haziran 2017; 4:0:8 >
  • CooperTime C kullanıcısına yanıt
    Yaşım 34. Kreatin değerim 1,1-1,3 arasında değişiyor daha öncelerden takip ediyordum onu. Onun için nefroloji doktoruna da gidiyordum bir sorun var mı diye. Doktor kas kütlesine göre kreatin değeri değişir demişti. Kas kütlen fazla bu normal dedi. Ancak Şimdi ürik asit farklı bir durum. Onu 5,5 altında olmalı deniyor. Ürik Asit 8,6 çıktığında kollestrolde yüksek çıkınca sıkı bir diyet yaptım, doktor da ürik asit indiren bir hap verdi 1 ayda 6 ya indi ürik asitim. Trigliserid de 125 e düştü. Ancak 4 kilo kadar kilo verdim bu da beni halsiz yaptı. Bir kaç kilo alayım derken pasta falan çok yedim 1 ay içinde bu sefer de ürik asit 7 oldu, trigliserid 270 oldu.Ama bu süreçte protein almadım, proteinli yiyecekler yemedim ve spor yapmadım. Şunu da eksik yazdım protein tozu aldığım günler 1 ölçek de BCAA alıyordum, 130 gram protein hesabında BCAA yok.Şekerime baktırmıştım o zaman 85 çıkmıştı. Karaciğer enzimleri ALT ve AST ise ikisi de 24 çıkmıştı. Farklı bir karaciğer değeri varsa bilmiyorum. Nükleozid fosfat enzimi rutinlerde bakılan bir değer değil heralde. Doktora bu enzime bakın desem bu enzim değerine bakılabilir mi? Pazartesi tekrar doktora gidecem. Ekstradan söylemiş olduğunuz enzim bir baktırayım. Tahlillerde bu enzim kısa adı ne olarak geçiyor belki daha önce baktırmış olabilirim. Pazartesi yaptıracağım tahlillerde nelere bakılsın rutinler dışında bilgi verebilir misiniz? Ürik asit yüksekliğinde normal diyetle ve su içmeyle ne kadar sürede 5,5-6 civarlarına düşmesi beklenmeliydi?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.