Şimdi Ara

Ünlü ekonomistten Türkiye için çok kötü haber:Türkiye'nin iflası başladı (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
6
Favori
36.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
321 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Venezuela bizi kıskanıcak
  • Zeigist mi neydi o belgeseli izleyin anlarsınız olayı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan ekmeği dolarla almıyoruz diyen heriflerin yedikleri bokların bedelini bizim gibi yurt dışında okuyan gençler ve aileleri ödüyor. Benim babam emekli memur maaşıyla 250 euro'luk 2 göz odalı eve 1400 lira para ödemek zorunda mı ? Uyanın artık uyanın, açın şu gözlerinizi.
  • Bunlar uyanmaz kardeşim, avantadan 100 tl ver seçim zamanından önce, ömür boyu oy garanti.
    İnsanların aldıkları yıldan yıla olan maaş zamları bir anda eridi gitti. Kimse ekonomi haberi dinlemiyor.Televizyonlarda ambargo var forumlarda bile ambargo var. Ekonomi forumunda hükümetin mali politikalarını eleştiren 3 satır yazı yazdım onu bile yayınlamadılar.

    Dün ekonomi bakanı çıktı spekülatif da spekülatif. Yaw he tamam.Ellerinde çok kuvvetli yaptırım gücü varmış, çok etkili enstrümanlar varmış! O zaman neden bekliyorsunuz dolar 3 tl olduğundan bu yana devlet dolarlarını biriktirdi kutudakiler dahada değerlendi.Dolar 5 olduktan sonra, müdahele ettik 4.50 oldu diyecekler. Biz doların 4.5 olmasına ne zaman alıştık ? soruyorum size arkadaşlar.Laf salatası niteliğinde açıklamalar ile geçiştirecekler her zaman olduğu gibi.
    Terör olaylarını artırıp seçimlerden önce, biz olmazsak terör bitmez mesajı vermediler mi ?
    Sabahları suratınıza çarptığınız su misali bir tane de tokat çakıp uyanınız ey ak troller.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chagotta -- 24 Mayıs 2018; 8:33:54 >




  • simerazzı kullanıcısına yanıt
    Her satırınıza imzamı atıyorum.O zamanlar akp ile çok yakın olan refah partisi için de neler söylendi.
    Refah partisi gelirse türkiyeye şeriat gelir .... bir ton laf söylediler.
    Şimdi youtube.com sitesine girin profesör rahmetli erbakanın türkiye üzerine oynanan oyunları pkk nın nasıl
    peydah edildiğini vs bir sürü konular var. Ne oldu önce erbakanın imajı zedelendi, sonrada insanların ona olan güveni yok oldu. Dediğiniz gibi ortaya atılan yeni bir parti ve hop tüm oylar ona. Ben seçimlere oldum olası inanmıyorum inanmayacağımda. Ülkesini kalkındıracak bir siyasi lider başa geldimi adamlar müdahale ediyor yada hiç getirtmiyor.

    Bakınız gaffar okkan, bakınız uğur mumcu, bakınız sakıp sabancı. Vatanını seven milli ruhu taşıyan her kim varsa
    o kişiyi yok ettiler. Milli ruhu öldürüp direnci kırdılar. TÜRKLÜK KAVRAMI VE TÜRK KELİMESİNİ HER YERDEN SİLMEYE KALKTILAR.Diyorlar ya durmak yok yola devam diye. İşte aynen öyle memleketi yok etmeye devam.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    2008'e kadar mortgage ondan sonra parasal genişleme!! şimdi 7 yılda su ısındıkça ısındı!

    o refah dönemlerini sanıyorlar ki tamamen kendileri getirdiler!!

    Bastılar betona bastılar betona şimdi ne olacak bakalım!! Lera elden gedeyeahh bah burda develüyasyon yapeyyük!
    İç işler - Inside Job (Türkçe dublaj ve alt yazılı versiyonu mevcut)

    https://m.sinemalar.com/mobileweb/movieInfo/94180

    Bu belgeseli izleyin ve Türkiye gelişiyor, ekonomi çok iyi diyen herkese izlettirin.

    Türkiye bu krizin aynısı veya benzerini yaşayacak. İnsanlar ellerindeki maldan olacak ve çok büyük acılar çekecek.



    ABD bu krizden kurtulmak için deli gibi karşılıksız dolar bastı ve uluslararası borçlarını ödedi. Dünya da bir anda dolar bolluğu oldu ve doların değeri düştü.

    Günün birinde ABD'nin faiz artışı yapıp bu fazla dolarını merkez bankasına geri toplayacağını azıcık aklı olan ülkeler tahmin etti ve dolar bolluğu varken yatırımını eğitim, ar-ge ve üretime yaptılar, şimdi meyvelerini yiyorlar, kriz yaşamıyorlar ve refah seviyeleri ciddi oranda arttı.

    Türkiye'yi yönetenler bu dolar bolluğunu ne yapmıştı, maalesef betona, asfalta ve imam hatiplere gömmüştü. İlkokul çocuğunun bile yapmayacağı hataları arka arkaya yaptılar.

    Şimdi, ABD faizleri artırdı zamanında karşılıksız bastığı fazla parasını merkez bankasında toplamaya çalışıyor. Doğal olarak yapması gerekende bu zaten.

    Bunun böyle olacağını 2008 de tahmin etmeyen aptal ülkeler ise şimdi bedelini ödüyor ve böyle giderse çok ağır bir şekilde ödeyecekler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kruath

    hay ağzına sağlık.

    Ama, soruyorum şimdi. Şimdi bu şartlar altında "ama avm'lerde park yeri yok çok araba var hani nerede kriz?" diye düşünen halk bunu hakediyor mu haketmiyor mu?

    Alıntıları Göster
    Oha / adam resmen ozet gecmis
  • herkesden biraz farklı olayları değerlendirip kimlik leri sorgulayan yapım var.. kendimi septik diye yorumlarım

    örnek green peace... evet çok büyük aktivist grub değil mi ? peki gerçekten aktivist ler mi ? bence değil. ellerinde sürekli bir yerler ama neresi belli olmayan yerler.. sürekli bir eylem ve çalışmalar.. yani bütçleri de oldukça yüksek bir rakam. yaptıkları eylem ve hareketlerin.. ellerindeki belgelerin daha çok rakip firmaların al altından verilmesi ve parasal desteklenmesi olarak bakıyorum. çünkü kapitalist düşünce bunu getirir.

    afrika daki sağlık kuruluşları..
    buna fetö de dahil. yıllarca afrika ülkelerine sağlık hizmetleri olarak gittiler. paylaştıkları tanıtım video larını çok seyrettim.
    sonra o ülke ve siyasilerini ele geçirdiler. ülkemizde de bunu daha çok okul-kolej-kurslar ile yaptılar ki her siyesi dönemde her lider buna inandı.. akp de inandı tabiki. bir sürü kolaylık sağladı. arsalar verdi okullar açmaları için
    afrika da ençok belçika fransa gibi ülkelerden gelenler var.
    Beyaz Adam... afirkaya bugüne kadar ne sağlamış... ne götürmüş

    dünya nın en büyük veya ilk ilaç firmaları bu ülkelerde.. ve biliyorsunuz ilaçları insan üzerinde denemek heleki avrupa ülkelerinde çok zor. ayrıca maddi olarak da yüksek bütçe istiyor.
    en uygun yer ? tabiki hiçbirşeyi olmayan ülkeler.
    önce bir virüs verirsin. bunu yiyecek veya su ile.. sonra da aaaa bizde deneme amaçlı ilaç var uygulayalım mı ??????* ne tesadüffffff
    geçenlerde maymundan geçtiği denilen virüs gibi.. dünya daki kuş gribi gibi.. çok büyük tesadüfler aslında, dimi....

    ülkemiz açısından da evet bahsedilen rakamlar ve açıklamalar kısmen doğru olabilir.. ama bunların ardışık olarak dünya lansmanı yapılması ?
    heleki rus hattı çekilir ve avrupaya ve diğer ülkelere sınırlarımızdan sevkiyat yapılacağı dönemde israil in kendi hattını çok hızlı çekmeye başlaması... çooook büyük tesadüfler...
    ülkemiz bir çok konuda.. ki başta silah sanayi... enerji olsun, petrol olsun atılım çalışma içinde.. bunu gören fabrika sahipleri müşterisini kaybetmemek hatta tüm dünyadakilere göz dağı vermek için neler yapmaz ?

    basit bir şirket...
    rte nin baş düşmanı doğan holding.. düne kadar tüm medya elinde iken birden bire satış kararı aldı.. ki yediği cezalar sebebi ile tüm tv ve gazetelerinde resmen hakaret yazıları basıldı aylarca
    ve şimdi herşeyi satıp kaçar gibi bir durumda veya kimlik değiştirme sektör değiştirme duruşunda. bilen varsa detaylı yazabilir

    ülkemiz bir ekonomik değil siyasi abluka altında olduğu daha büyük gerçek

    maalesef muhalefet altındaki patırtılarda bunların kuklaları

    patronları pavlov düdüğü çaldı hepsi anında...




  • silindi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starrk35 -- 24 Mayıs 2018; 11:12:3 >
  • hayırmıdır sen kimi neyle yargılıyon...hayatımda senın gibi çokk ezik gördüm çok tehdit aldım lakin biriniz bile bi halt edemedi.eğer yiyorsa bi yerlerin yüz yüze görüşelim.varmı cesaretin buna.
  • Ağzına sağlık dostum. Siyaset denen kisve, tüm pis işlerin yasal olarak yaptırılış merkezi.
  • Ekonomiden sorumlu Başbakan yardımcısı aynı zamanda eski maliye bakanı.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ray Kurzweil -- 24 Mayıs 2018; 12:44:34 >
  • ahahahahahahahahahahahahha :D
  • Turkce meali “Bakanlar kurulu donunuza kadar el koyabilir” demek



    quote:

    ''Kıymetli madenler ve kıymetli taşlarla bunlardan mamul veya bunları muhtevi her nevi eşya ve kıymetlerin kambiyo, nukut, esham, tahvilat ve ticari senetlerle tediyeyi temine yarayan her türlü vasıta ve vesikaların alım satımı ile memleketten ihracı veya memlekete ithalinin tanzim ve tahdidine ve Türk parasının kıymetinin korunması zımnında kararlar almaya Bakanlar Kurulu yetkilidir'

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm olup biteni ve ekonominin kötüye gittiğini anlamak için ekonomist olmaya gerek yok, biraz beyninizi kullanmanız yeterli.

    Yurt içi yurt dışı tüm uzman görüşleri bu konuda hemfikir ama gel gör ki parti sempatizanı arkadaslara bunu anlatmak mümkün olmuyor.

    Tüm dünya tek bir adama ve tek bir partiye karşı birleşmiş bunları devirmek istiyor, yani buna inanan insanların sayısı az değil, 24 Haziran'da göreceksiniz.

    Ama asıl sıkıntı 24 Haziran'dan sonra başlayacak, onuda hem bu arkadaşlar hem de olacakları önceden öngören bizler göreceğiz.
  • Hocam o kadar haklısınız ki. Gel görün kurunun yanında yaş da yanıyor.
    Benim düşüncem 24 haziran sonrası 2 türlü de battık. Bunlar giderse de battık gitmezse de.
    Bir kuşağa yazık oldu umarım çoluğumuz çocuğumuz güzel günler görür.
  • Yok cidden bunların beyninde sorun var. Var olan olumsuz durumları geçmişle karşılaştırarak çözüyorlar. Herkes "günümüz" hükumet hatalarını fabrika satışları ve ekonomik yanlışlardan bahsederken hala 2001 öncesinde yaşıyorlar. Kardeş sizi şimdiki zamana davet ediyoruz, aramıza dönermisiniz lütfen. Ha siz fetöcüsünüz diyip gelmek istemezsen eyvallah, sorun yok kal sen orda.
  • Mertçe söyle: Dolar çıktıkça seviniyor musun...
    Gerçi benimki de soru mu? Profil isminden belli zaten....
    (Alıntı bölümü çıkmamış olabilir.Ryan Goslinge ithafen bu mesajı yazdım)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirius44 -- 24 Mayıs 2018; 15:28:30 >
  • Batsın bu dünya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar konuyu şöyle düzeltelim lütfen 🙏 ; biz diğer ülkelere kıyasla (aynı şartlarda) ülkemizde asgari ücret ile nasıl geçiriyoruz. Bu konu doğrultusunda fikirlerinizi rica edebilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.