Şimdi Ara

Ünlü ekonomistten Türkiye için çok kötü haber:Türkiye'nin iflası başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
6
Favori
36.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
321 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Makro ekonomist ve finans tarihçisi Russell Napier, İsviçre’nin en saygın gazetesi Neue Zürcher Zeitung’la mülakatında Türkiye'yle ilgili önemli tespitlerde bulundu.

    Yaptığı analizde, küresel piyasalarda 1980'lerin yeniden yaşanacağını ve Türkiye'yi büyük bir krizin beklediğini iddia eden Napier “Türkiye’nin iflası başladı” dedi. En geç seçimlerden sonra, Türk Lirasının muazzam değer kaybedeceğini söyleyen ekonomist, Türkiye'nin 400 milyar doları bulan borcunu ödeyemeyecek duruma geldiğini ifade etti. Bunun yaratacağı krizin en çok Fransız ve İtalyan bankalarını vuracağını öngören iktisatçı, AB’nin bu bankaları kurtaracağını da ifadelerine ekliyor.

    Özellikle döviz üzerinden borcu olan firmaların borçlarını ödemekte zorlandığını söyleyen ekonomist, Türkiye'den OTAŞ (Türk Telekom) ve Doğuş holding örneklerini vererek bu şirketlerin şimdiden borç yapılandırmasına gittiğinin de altını çiziyor.

    Global krizin Türkiye’nin iflasıyla tetikleneceğini söyleyen Napier, daha önce de Türk hükümetinin dövize çıkış kontrolü getirmesinin de kaçınılmaz olduğunu iddia etmişti. 1567 sayılı Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında Kanun'da geçtiğimiz hafta değişikliğe gidilmiş, yasaya aşağıdaki kısım eklenmişti:

    ''Kıymetli madenler ve kıymetli taşlarla bunlardan mamul veya bunları muhtevi her nevi eşya ve kıymetlerin kambiyo, nukut, esham, tahvilat ve ticari senetlerle tediyeyi temine yarayan her türlü vasıta ve vesikaların alım satımı ile memleketten ihracı veya memlekete ithalinin tanzim ve tahdidine ve Türk parasının kıymetinin korunması zımnında kararlar almaya Bakanlar Kurulu yetkilidir''

    http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/979530/Unlu_ekonomistten_Turkiye_icin_cok_kotu_haber.html







  • Başka bir konuda atmıştım ancak konuyu kapatmışlar. Ekonomi çoh eyi diyen arkadaşlar iki dakika okusun. Eğer vatanını seviyorsa...

    Sene 2005 Türkiye ile bir alâkası olmayan John Perkins kitabında anlatıyor; 
    "Kendi otomobilini üretemeyen ülkeye borç verip otobanlar yaptırırız. Sonra onlara arabalarımızı satarız. Sonra bankalarını satın alırız. O bankalardan halka ucuz krediler verip daha çok araba almalarını sağlarız. Böylece verdiğimiz o krediyi arabamızı satarak geri alırız, hem de faiziyle. O ülkeye dünya bankası ya da kardeş kurumlardan kredi ayarlarız. Ayarlanan kredi "ASLA" o ülkenin hazinesine gitmez. O ülkede ‘proje‘ yapan bizim şirketlerimizin kasasına girer. 
    Enerji santralleri, sanayi alanları, limanlar, dev havaalanları yapılır. 
    Bizim şirketlerimiz kazanır o ülkedeki birileri de nemalandırılır. Toplum bu düzenekten hiçbirşey kazanmaz. Ama ülke büyük bir borcun altına sokulmuş olur. 
    Bu o kadar büyük bir borçtur ki ödenmesi imkansızdır. Plan böyle işler. Sonunda ekonomik danışmanlar/tetikçiler olarak gider onlara deriz ki; "Bize büyük borcunuz var ödeyemiyorsunuz. O zaman petrolünüzü satın, doğal gazınızı bize verin, askeri üslerimize yer gösterin, askerlerinizi birliklerimize destek olmaları için savaştığımız bölgelere gönderin, Birleşmiş Millletler de bizim için oy verin! Elektrik su kanalizasyon sistemlerinizi özelleştirin! Onları Amerikan şirketlerine ya da diğer çok uluslu şirketlere satın...
    " Sosyal hizmetleri, teknik sistemleri, eğitim kurumlarını, sağlık kurumlarını hatta adli sistemleri ele geçiririz. Bu, ikili, üçlü, dörtlü bir darbeler serisidir."

    Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları - John Perkins
    Biz okumayız onları. Biz uzun saçlı küpe takan erkekleri döveriz. Başı açık kızları yollu görür laf ayarız. Sanatla edebiyatla işimiz olmaz. Sanatta sadece böyük resmi görürüz. O resmi kurtuluş savaşında yırtıp attığımızı bilemeyiz. Öğlen yemeğini yiyip oruç tutmayanları dövmeye gideriz.

    Ee bu kadar delikanlı yetiştirilen bir millet "eyyy" diye kükreyen adama oy vermesin de ne yapsın?
    Biraz mı? Hasta mısınız siz ya? Biraz sıkıntı felan yok. Çok ciddi daralma var ülke ekonomisinde. Öldük bittik diyen de yok. Ama perşembenin gelişi çarşambadan bellidir misali kasada para kalmadı. Kamu kurumları müteahhitlere ödeme yapamıyor şu sıralar. Onbinlerce insan işini kaybetme tehlikesi içerisinde.

    Aynı gemideyiz ve beraberce batıyoruz. Sıkıntı çok büyük.
  • Akp'li mode on: Kendi ülkelerine baksınlar onlar. Bizim kimseden ders almaya ihtiyacımız yok. Olsa olsa dış güçlerin oyunudur.
    Akp'li mode off.
  • akpliler simdi eseriyle gurur duyuyordur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    akpliler simdi eseriyle gurur duyuyordur.
    Şu an fiyatlar artmıyor diyorlar.
  • ehonomi çoh eyi. ekmeği dolarlamı alıyoh. yol yabıdı!!!1!
  • 2002'de başladı o iflas. Fabrikaları sata sata günü kurtardılar sadece.
  • silindi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 11 Eylül 2020; 0:22:5 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rahat olun beyler

    Adam yunanistanla karıştıryor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya tup sirasi vardi tup.Hastanelerde sira vardi.Hem neden 1923de hizli tren yabilmadi.Allahin izniyle insallah buyuk turkiye geliyor dolarla isimiz yok hulooggg

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah sonumuzu hayır etsin ufukta hiç iyi günler yok
  • Arjantin'e razıyız Venezuela olmasak bari

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay hain ekonomist vay.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jasua85

    Arjantin'e razıyız Venezuela olmasak bari
    Hocam Venezuela'da halk nasıl geçiniyor ? Neler yapıyor ?
    Bilginiz var mı ?
  • Kalsın bir dönem daha eserini görsün diyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakında ülke yararına diyip tüm mal varlıklar haczedilecek
  • Ya bi durun nişan ve düğün yapacam seneye.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mgora kullanıcısına yanıt
    Hocam ben sana anlatayım . Yazımın sonuna da gezen bir türk var onun videosunu iliştircem ki durumu iyice gör . Ülke temel olarak bizim paramızın 20-30 kat daha düşmesinin sonucu yaşanacak simülasyon gibi . Her ülkenin sonu olabilecek bir simülasyon . Bunlar aynı bizim şeklimizde başkanlık sistemine geçiyorlar . Madura denilen adam çekip çeviriyor . Ülke git gide leş hale geliyor . Tabi ABD nin yaptırımları anlaşmazlıklar ambargolar vs yüzünden bu hale geliyor ama bu başkanlığa geçerken çok örnek verilmişti ülke . Atıyorum sen şimdi 20 lira verip yemek yiyebiliyorsun . Bir kağıt para veriyosun . Bizim en yüksek banknotumuz 200 lük . Sen bu 200 lüklerden 5 tanesiyle yemek yediğini düşün ya da 10 tanesiyle . Al sana venezuela . Ülke ekonomisi battığı için her şey karaborsadan dönüyor kaçakçılıkla vs dönüyor . Hırsızlık gasp tabiki had safhada .

    https://youtu.be/-resVeer6TY bu arkadaşın venezuela ile alakalı 1-2 videosu var yanılmıyorsam . Onları da izlemelisin .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Muhalefetin aklı varsa bu seçimden çekilirler.

    Meydanı tayip'e bıraksınlar da bu millet görsün gününü!
  • Satacak bir şey kalmadı. Son kurum ASELSAN kaldı. Ellerinde sıcak para kalmadı.
    Faiz olmuş %17, seneye dış borç ödeyemeyeceğiz kesinlikle.
  • Ulke icin iyi seyler soylemiyen yabancilar fetonun adamidir cabuk bu adami turkiyeye getirip yargilayin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.