Şimdi Ara

Üniversiteye yeni geçenlere altın tavsiyeler!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
14
Favori
7.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
61 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
    1. Kendi sınıfınızdan sevgili yapmayın.
    2. İlk günlerde herkes kanka olur, merak etmeyin maks 3 ay hepsi bozulur. İkinci ya da üçüncü kankalık dalgaları daha tutarlı olur.
    3. Bazı akademisyenlere gerçekten sövmek isteyeceksiniz, yapmayın. Her önünüze gelenle hoca hakkında dedikodu yapmayın başınız yanar.
    4. Üst dönemlerden kız erkek farketmez yakışıklı güzel avcıları olacaktır atlamayın.
    5. Sizden bir iki yaş büyük birine abi abla çekmeyin. Hatta aranızda 10 yaş fark yoksa abi abla demeyin. Onlar kendi adlarına üzülüyorlar.
    6. Üniversiteye geçince büyük insan oldum sanıp saçını mora boyatanlar, dövme yaptıranlar, burnu kulağı g. deldirenler olacaktır. Komik oluyorsunuz.
    7. Yüksek kredili dersleri boşlamayın.
    8. Yatay geçiş planınız varsa bir insanla dahi arkadaşlık yapmayın dönem sonuna kadar. Yaparsanız aklınız çok çelişir.
    9. 100 kişilik sınıfta 70 kişide yatay geçiş istese dönem sonu 3 4 kişi buna başvurur. Yatay geçişi cidden istiyorsanız karşınızda günde 10 saat çalışan hayatsızlar olacaktır. Ağlamayın.
    10. Milletle siyasi kavgaya girmeyin. Radikal görüşlüler hep aynı kalacaktır. Sadece boş yere yaygara olur.
    11. Lisedeki yalaka öğrenciler aynen üniversitede de var. Bir şeyleri bilseniz de eğer biliyorsanız hocaya bilmiyormuş gibi sorun. Kanaat notu kazanırsınız, hoca tarafından tanınırsınız. Hocaların sizi tanıması önemli eğer sınıf 50 üstü kişilikse.
    12. Önünüze gelen kulübe girmeyin. Bir yerden sonra bomboş olduğunu anlıyorsunuz.
    13. Milletle dalga geçmeyin, olan size olur. Her sınıfta illa kendini iyi göstermeye çalışan elemanlar olacaktır, özellikle kızlar. Bırakın yapsınlar, zaten gözü kolay boyanan insanlarla muhattap oluyorsanız hayatınıza yazık.
    14. Eğer derece yaparak bir üniversiteye girdiyseniz popüler kültüre köle öğrenci oranı doğru orantılı olarak yükselir. O yüzden istanbul sözleşmesi, lgbt, feminizm vs bunlara karşı gelmeyin. Erkekseniz ve tacize uğradıysanız bundan da bahsetmeyin. Çoğunluğun sözü geçer. Kadınlar hep mağdurdur.
    15. Üniversiteli ve 18 yaşını geçti diye ciddiyete bürünenlere, hemen staj arayanlara vs gülmek istiyorsanız tek kalmayın. Mezuna kalarak üniversiteye girmiş 20 yaş üstü birini bulun ve onunla tanışın. Birlikte gülün  
    16. Bulunduğunuz fakültenin olanaklarını araştırın, önemli akademisyenleri bulun sürekli iletişimde olun. Network sağlamaya bakın. Eğer üniversiteyi bitirip direkt memurluk sınavlarına girmeyecekseniz, araştırmalar yapmayı planlıyorsanız birinci sınıfta cidden network sağlayabileceğiniz kaynakları bulun, koparın.
    17. Tekrar söylüyorum. Kendi sınıfınızdan sevgili yapmayın.
    18. Birilerine özenip sigaraya alkole başlamayın.
    19. Eklenecektir...


    @BF.Skinner arkadaşımız açıklayarak bir kaç ekleme yapmış, dediklerine aşırı derecede katılıyorum. Hele 3. kuraldaki konu üniversitenin size öğrettiği en büyük şey "yüzsüzlük, çıkar ilişkileri":


    Alıntı

    metni:
    Ben 3 altın kuralı açıklıyorum. Arkadaş en önemlilerini atlamış.1- "Kimse ama kimseyle aranızı bozmayın! Herkesle arayı iyi tutmaya bakın!" O kişiyle hiç anlaşamıyorsaniz bile en azından merhaba düzeyinde kalın. Bunla işim olmaz dediğiniz insana öyle bir işiniz düşüyor ki aklınız hayaliniz durur. Aman diyim, ben yaptım siz yapmayın.2- İkinci altın kuralı açıklıyorum. Vizelere çok önem gösterin. Çünkü konular az iken olabildiğince yüksek almak önemli. Finallerde ağlayacaksıniz, vizesi yüksek dersin finalinde "50 alsam bile yeter yav" düşüncesi bile insanı keyfe getiriyor.3- Sene başında büyük gruplasmalar olacaktır. Siz de ölçüp tartıp birine dahil olacaksınız. Bu grupta sakın diğer gruptaki insanlar hakkında ileri geri konuşmayin. Zira o gruplar yarın bir gün birbirine geçiyor. Lafinizi tasirlar, haberiniz olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psikolog2010 -- 18 Temmuz 2021; 13:55:38 >







  • TYT/AYT/Solculuk genel sohbet olarak değişmeleri lazım alt forumun başlığını. Yorumlar komik.


    Karakterinizi değiştirmeyin diye zaten belirtiyorum bu yorumları.


    Sevgili yapmayın şu nedendendir ki aranız bozulursa üniversite bitene kadar aynı sınıfta bulunacaksınız, ek olarak karşınızdaki kişi berbat bir insansa sizin yerin dibine sokmak için debelenecektir.


    Küpe takmayın mı dedik, yalnızca havalı olduğunuzu sanmayın. Dövme, küpe vs sizi özgür kılan şeyler değil. Genel algı bu yönde olduğu için belirttim. Aile yanında yaratamadığınız imajı uzak bir yere gittiğinizde oluşturmaktan kesinlikle çekinmeyin. Ama bunu kendinize "artık ben özgürüm" diyip yapmayın.


    Ülkede SJW'den bolu yok. Erkek cinsiyetine genellenerek alenen edilen hakaretler artık ört pas edilemeyecek türden. Bunu burada belirtmesem de zaten aşikar. Hala böyle olmadığını savunacak insanları forum içinde bloklayarak geçebilirsiniz. Yeni akit esprisi yapmış. Güldüm geçtim. Bu arada arkadaş kör olduğunu yeni farketmiş.


    Üniversiteli ve 18 yaşına girip ciddiyetine bürünenlerden kastım, kişiliğine göre normal davranışlar sergilemek yerine kasıntı şekilde konuşan tipleri üniversiteye geçince zaten fark edeceksiniz. Staj aramak kötü bir şey değil ancak bahsettiğim durum gereksiz ciddiyete bürünülmesi. Direkt kişi gösterip örnek veremediğimden üstü açık kalacak. Geçince anlarsınız.

    1)Herkes ilişki hakkında tavsiye vermiş ben de vereyim.Sürekli aç köpek gibi kızlara yazıp benliğinizi kaybeden maymuna dönüşmeyin.Okuyun,(arkadaşlarınızla veya kendiniz)sevdiğiniz hobileri yapın,insanlarla iletişiminizi geliştirin,spor yapın,dil öğrenin yani tamamen kendinize yönelin zaten etrafınızdaki kızların otomatik olarak ilgisini çekeceksiniz ve önceden yaptıklarınıza pişman olup güleceksiniz.Ben üstte bahsettiğim tiplerden çok gördüm herif acayip yakışıklı ama sosyal becerileri 0 olduğu için bir kız görünce maymuna dönüyor.



    2)Derslerinizi aksatmayın ama çok büyük hedefleriniz yoksa(yurt dışında bilmem kaç dolara/euroya çalışmak) ya da yatay geçiş yapmak istemiyorsanız ortalama kasmak için (3.80,3.90) çok uğraşmayın.Ha gidip 2.00 ile ucundan mezun olun demiyorum ama o ortalamayı kasmaya uğraşıp robota döneceğinize dil öğrenin,sosyal becerilerinizi geliştirin.Hangi meslek olursa olsun iş verenler artık sosyal zekaya bakıyor.



    3)Kesinlikle ama kesinlikle batak,internet cafe,kız ayağına derslerinizi iyice asmayın.Unutmayın aileniz sizin oraya okusun,parasını kazanıp iyi bir gelecek sahibi olun diye gönderiyor.Ha gidip tüm hobilerinizi kısın demiyorum ama nerde nasıl davranacağınızı bilmeniz gerekiyor.



    4)Ortamlara girmek için alfalık taslayıp artistlik yapmaya kalkışmayın sizden daha sağlam biri çıkar öperler.Çoğunuz farklı şehirlere gideceksiniz.Oranın kuralları sizin oraya benzemez.O yüzden nerde nasıl adım atmanız gerektiğine dikkat edin.



    5)Kız için arkadaşlarınızı kesinlikle ama kesinlikle satmayın.Çünkü kız sizden ayrılınca 2 gün yalandan ağlar 3.gün başkasıyla çıkar.Olan size olur arkadaşlarınızla aranızı bozduğunuzla kalırsınız kesinlikle bunu yapmayın.



    6)Eğer derslerinize önem veren biriyseniz etrafınızdaki insanları iyi seçin çünkü bazı kişiler size selam sabah vermezken vize final zamanları birden halinizi hatrınızı sormaya başlıyor.Sakın bu oltaya gelmeyin.Direkt ben senin yardım halatın değilim iyi gününde aklına gelmiyorsam hiç gelmeyeyim gibi cümlelerle başınızdan savmayı bilin.



    7)Size salak salak laf sokmaya çalışan, sırf iki kız tavlamak ayağına dalga geçmeye çalışan tipler olacak.Hiç utanmadan sıkılmadan yaptığı geri zekalılığı yüzüne vurun.O yaparken utanmıyor,siz mi utanacaksınız.



    8)Kesinlikle kulüplere katılın ama düzgün,sosyalleşebileceğiniz kulüplere.Kulüpler sosyalleşmek için en iyi yerlerdir.Hobiniz neyse onun kulübüne katilabilirsiniz.



    9)Siyaseti bilin ama gidipte her yerde ulu orta belli etmeyin.Sizin tarafınızı belli edeceğiniz yer sandık başıdır.



    10)Olgun olmayı bilin,nerde nasıl davranılacağını öğrenin.Bu gidip sus pus oturmak,biri laf atınca ya da bir şey diyince pısmak değil.Etrafınızı iyi gözetleyin ve ona göre davranışlarını şekillendirin.Sonuçta 4 sene sonra meslek sahibi insanlar olacaksınız.Bazı tipler görüyorum herif üniversite 3 ama tavırları lise ergenlerinden farksız kesinlikle böyle olmayın.Kendisine saygısı olmayanın başkasına saygısı olmaz.



    11)Sırf kızlara yaranmak için sakın ama sakın meriçlik(işte dert arkadaşı olmak,hesap ödemek, sırf kız diyor diye salak salak şeyleri savunmak,kendi cinsini kötülemek) gibi şeyler yapmayın.Kızların ağızlarıyla kalpleri farklıdır sizinle iyi arkadaş olurlar ama asla sevgili olmazlar.İnsanların eğip bükemeyeceği bir izlenim yaratın.Kafanızı doldurun,kendinizden emin olun(ama bu gidip gereksiz öz güvenle dolun demek değil.)



    12)Asla ama asla reddedildiğiniz bir kızın peşinden koşmayın.Bunu ben zamanında yaptım gerçekten çok rezil bir durum.Hem kendinizi alçaltıyorsunuz,hem de bir vasfı olmayan kızın egosunu yükseltiyorsunuz.Nasip değilmiş diyin geçin sonuçta etrafta milyonlarca kız var ille kafanıza göre birini bulur flörtleşmeye başlarsınız.



    13)Para konusunda zorlanan, idare etmeyi bilmeyen arkadaşlara tavsiyem(zamanında ben de bilmiyordum parasız kala kala öğrendim.)ya liste oluşturun(işte günde bu kadar bu kadar harcarim diye)(bence mantıksız çünkü bir gününüzle bir gününüz tutmayabiliyor.Ya da(bence en mantıklı yol)temel ihtiyaçlarınızı en baştan karşılayıp kalan paranın bir kısmını kenara ayırıp geriye kalan parayı dilediğiniz gibi harcayın.Böylece herhangi bir zorlanma durumunda kenara ayırdığınız parayı kullanabilir eğer kenara para ayıramazsanız bile temel ihtiyaçlarınızı en baştan karşıladığınız için nispeten ay sonunu daha rahat getirirsiniz.
  • Geçen yıl girdim ama nasip olursa bu yıl ilk defa yüz yüze eğitim alacağım, bu yüzden bende yeni geçmiş sayılırım hocam  Tavsiyeleriniz için teşekkürler fakat sevgili olayı belli olmaz  

  • "Üniversiteli ve 18 yaşını geçti diye ciddiyete bürünenlere, hemen staj arayanlara vs gülmek istiyorsanız tek kalmayın. Mezuna kalarak üniversiteye girmiş 20 yaş üstü birini bulun ve onunla tanışın. Birlikte gülün  "


    neden?

  • Bu yılı gözden çıkar. Aşılanmayan 18-25 arası büyük bir kesim varken açmazlar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dur bir önce yüz yüze açılsın da sonrası kolay ben hazırlık ve 1.sınıf ilk dönemden sonrasını göremedim 3.sınıf olucam.. güz dönemi de açılmayabilir gibi.. açıldı da tavsiyesi kaldı be..

  • @ygs-lysz3@yasamagayretindeyim Niyeyse Güz dönemi yalan olacakmış gibi geliyor bana da.

  • Ben de 2.sınıfa geçeceğim.Ama uzaktan oldugu için benim içinde yeni olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yani şu varyant olayları olmasaydı iyi olabilirdi ama benim okul ekimde açılıyor mesela ve eylül ayında vakalara çok bağlı bana da yalan gibi geliyor, bahar açabilirler o da olmazsa en kötü seneye açılcak ama güz dönemi vakalar çok olursa bahar bile yalan olabilir, vakalara, varyanta ve aşılanmaya bağlı

  • Neden sınıftan sevgili yapmayalım ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sigaraya baslamayin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • böyle saçma sapan tavsiyelere uyup kendi karakterinizi değiştirmeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AHAAKPORJPAOJPFAONRMAŞLFMŞALNEKNAWCPAOĞMAŞXNALRAJPRIA




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phosphophyllite -- 16 Temmuz 2021; 18:46:53 >
  • 14.maddede yazdıklarınız cok dikkatimizi cekti hocam aksam televizyon kanalımız yeni akitte de anlatmak ister misiniz ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafcafzee -- 16 Temmuz 2021; 19:19:25 >
  • İnsan sorgular ben ne yazıyorum diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küpe takacaktım bu konuyu görünce aydınlandım elhamdülillah.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kör oldum, İstanbul Sözleşmesi'ne karşı gelmeyin diye tavsiye veriyor. Mağaran nasıl bu arada?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QueenofDisaster19 -- 16 Temmuz 2021; 19:30:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TYT/AYT/Solculuk genel sohbet olarak değişmeleri lazım alt forumun başlığını. Yorumlar komik.


    Karakterinizi değiştirmeyin diye zaten belirtiyorum bu yorumları.


    Sevgili yapmayın şu nedendendir ki aranız bozulursa üniversite bitene kadar aynı sınıfta bulunacaksınız, ek olarak karşınızdaki kişi berbat bir insansa sizin yerin dibine sokmak için debelenecektir.


    Küpe takmayın mı dedik, yalnızca havalı olduğunuzu sanmayın. Dövme, küpe vs sizi özgür kılan şeyler değil. Genel algı bu yönde olduğu için belirttim. Aile yanında yaratamadığınız imajı uzak bir yere gittiğinizde oluşturmaktan kesinlikle çekinmeyin. Ama bunu kendinize "artık ben özgürüm" diyip yapmayın.


    Ülkede SJW'den bolu yok. Erkek cinsiyetine genellenerek alenen edilen hakaretler artık ört pas edilemeyecek türden. Bunu burada belirtmesem de zaten aşikar. Hala böyle olmadığını savunacak insanları forum içinde bloklayarak geçebilirsiniz. Yeni akit esprisi yapmış. Güldüm geçtim. Bu arada arkadaş kör olduğunu yeni farketmiş.


    Üniversiteli ve 18 yaşına girip ciddiyetine bürünenlerden kastım, kişiliğine göre normal davranışlar sergilemek yerine kasıntı şekilde konuşan tipleri üniversiteye geçince zaten fark edeceksiniz. Staj aramak kötü bir şey değil ancak bahsettiğim durum gereksiz ciddiyete bürünülmesi. Direkt kişi gösterip örnek veremediğimden üstü açık kalacak. Geçince anlarsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psikolog2010 -- 16 Temmuz 2021; 19:58:27 >




  • psikolog2010 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevap için

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.