Şimdi Ara

Üniversitelerin birçogu kapatılmalıdır (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
4.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
94 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tabi kapatılsın. torpille zerre faydası dokunmayacak adamları akademiye aldılar. Eğitim kalitesiz ve ezbere dayalı. Mezun olan çoğu öğrenci bir şey öğrenmeden mezun oluyor. Meslek liselerinin eğitim kalitesi artırılmalı ve vasıf kazandırılmalı. Yoğun bir yabancı dil programı getirilmeli.


    Ulan sıradan bir vatandaş olarak bu kadar sorunu ortaya koyabiliyorsak, bu yetkililer ne yapıyor, hiç mi düşünmüyorlar acaba ?

  • Üniversite fazlalığı kesinlikle doğru bir söz ve bu duruma bende katılmaktayım.Şuan da ben de bir ilçe üniversitesinde okumaktayım ve benim için istediğim bölüm burada olduğundan dolayı problem olmasa da sırf il ve ilçelerin ekonomisini döndürebilmek için sürekli üniversiteler açılıyor ve bu durum nitelikli görünen niteliksiz insanların yetişmesine yol açıyor.Şuanda ortada bir çok üniversite var ve kapatılmaları çok zor ama benim düşüncem kapatılmaları yerine bölüm sayılarının azaltılıp var olan bölümlerin daha nitelikli ve kaliteli hale getirilmesi sırf ekstra ödenek için her sene sürekli üniversite bölümü açılıyor ve olan diğer bölümlere oluyor.Üniversite çok olacaksa da en azından bölümleri az ve öz olursa en azından insanların ulaşımı daha rahat olur,nitelikli eleman yetiştirmek daha kolaylaşır ve de bölge ekonomisine olumlu katkılar yapar diye düşünüyorum.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Swonz

    meslek liselerine prestij kazandırmalıyız

    uzun eşek prestije dahil mi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen dedin diye kapandı şimdi
  • son 20 senede açılıp adını bile kimsenin bilmedikleri kapatılsın ya da başarı sağlayamayanlar kapatılsın desen katılacaktım ama çözüm önerisi çok boş olmuş ne yazık ki.

    Ankara da 3 tane kalsın demiş tamam 3 tane odtü, hacettepe, ankara kalsın gerisini kapatalım senin dediğin gibi e şimdi ne yapcağız bilkenti kapatacak mısın yada gazi yi tobb u :D kötü üniversite mi bunlar şimdi fikir mantık güzel de çözüm önerisine katılamayacağım .


    şu da benim önerim olsun boş bölümleri kapatsınlar sayısını azaltsınlar. İİBF her üniversitede olduğu için bu kadar yerlerde mesela, bi kaç bölümde olduğu gibi kontenjan kotası, puan barajı gelebilir. O kadar yerlere düştü ki puanlar 3-5 soruyla bile Mülkiye ye yerleşiyorlar bu kadar kolay olmamalı, bu kadar basite alınmamalı. daha bir sürü örneği vardır muhakkak




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulubudun -- 18 Ocak 2021; 16:11:50 >
  • Doğruya doğru hatta ben daha ileriye gidiyorum.


    Üniversitelerin hepsi özelleştirilmelidir.Kişi eğer bilgili çabalayan bir yapıda ise zeki çalışkansa burs verilir.


    Bu özelleştirilen okullar kendi sınavlarını kendi yapıp seçer okumanın bir değeri olur.


    Onun dışında insanlar zanaata yönlendirilmeli.


    Üniversitelerin çoğu kalitesiz.Buradan çıkanda kalitesiz eğitim alanda diplomalı sözde nitelikli ama elde boş nesiller yetiştirildi.


    Ticari hale dönüşmesi ile boşa çarçur edilen paralar ise cabası.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jocker35

    Yazdıklarınızi goremeyenler anlayamayanlar var hala

    Su an bu ülkenin en büyük sorunu ne deseler cevap olarak bu durumu söylerim

    25 yasinda elinde ķagıt parçası hicbir mesleki yeterliliği olmayan insan biriktirmek ülkenin geleceği adına faciadir

    Mesleksiz kisi evlenemez

    Evlilik olmazsa nufus dengeleri dolayısıyla etnik yapi değişir

    Türklerden olup 2 cocuk yapan bile yok neredeyse

    Olayi nereye getirsin demesin kimse

    Sonuçlardan biri de bu cunku

    Üniversiteye gidemeyen bir kisi de 25 e kadar zaten bir meslekte ustalaşmis oluyordu

    Mevcut sistemin devam ettiği her yıl bu ülkeye issiz vasıfsız bos insan kazandırır baska hicbir sey olmaz

    10-15 yıl sonra ülkeye alınan 15 milyon suriyeli afgan ve pakinin ve bunların üremeleri olan çocuklarının yarattığı demografik kırılımın sonuçları görülecek.


    Ayrıca şunuda belirteyim şengör doğru demiştir.Türkiye'de üniversite yoktur.Okul zannedilen öyle adlandırılmış özerkliği olmayan(yöke göbekten bağlı) beton yığınları vardır





  • Swonz kullanıcısına yanıt

    Maalesef doğru ve maalesef vatandaş meslek lisesini unuttu çünkü maalesef iki yıllık üni'ler meslek lisesi'nin yerini aldı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapatalım da bizi mi şaapsınlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçük şehire üniversite kurduğun zaman o şehir adam olmaya başlıyor ekonomiye katkısı üniversitenin maliyetini çok rahat geçer

    Zaten işsizlik var o kadar kişi hayatının 4 yılını boşa harcamıyor okula gitmeseler yine en az işe yaramayan bir eğitim kadar boş geçecek

    Yani bomboş bir fikir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K_Spartakus K kullanıcısına yanıt

    meslek liseleri unutulmadi meslek liseleri berbat halde


    ben erken meslek lisesine gittim 11.sinifta ayrildim keske daha once ayrilsaydim verilen sozlerin hicbiri tutulmadi zaten ya buraya yazsam olaylari varya neler neler cikar ortaya


    sokaktan geceni okula almislar hergun kavga olurdu seviyesiz pis cocuklar mevcut zaten sigara icmeyeni sikiyorlar sanirsam herkes sigara kullaniyor isin komik kismi sinifta koridorda tuvalettede iciyorlardi kisacasi insanlar meslek lisesine cocugunu gondermemeli

  • rNxCLuve R kullanıcısına yanıt

    Yorumun neresinden tutarsan tut elinde kalıyor

    Allah aşkına bi kendinizi geliştirin

    Araştırın okuyun öğrenin. İnsanlık yeniden kesfedilmiyor. Bu isleri çözmüş ulkeler var. Bir bakın bos bos şeyler yazacaginiza

    Sen bir insani zorla okutup diploma heveslisi yapmasan gidip seyyar saticilik bile öğrense bos bos yillarca okumak yerine bir meslek bilmiş olmus

    Kaci bilim üretiyor buraların hic sorgulayabildin mi ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jocker35 -- 18 Ocak 2021; 19:55:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 yila kalır mı acaba bu dedigin?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jocker35

    Yorumun neresinden tutarsan tut elinde kalıyor

    Allah aşkına bi kendinizi geliştirin

    Araştırın okuyun öğrenin. İnsanlık yeniden kesfedilmiyor. Bu isleri çözmüş ulkeler var. Bir bakın bos bos şeyler yazacaginiza

    Sen bir insani zorla okutup diploma heveslisi yapmasan gidip seyyar saticilik bile öğrense bos bos yillarca okumak yerine bir meslek bilmiş olmus

    Kaci bilim üretiyor buraların hic sorgulayabildin mi ?

    Bana göre de esnaf seyyar satıcı türü işler tamamen boş böyle iş yapana kadar boş boş gezsin daha iyi belki bir yerde işçi olmak zorunda kalır gidip işçi olacağıma şurada gezer bir şey satarım ya da şuraya bi dükkan açar geçinirim olayı yüzünden 1 kişi belki reel olarak 5 kişiyi doyuruyor sakarya'da düzce'de kocaeli'deki üniversitelerde okuyup izmir'deki mezunu tokatlayacak çok öğrenci var çünkü sakarya'da düzce'de kocaeli'de sektör var sanayi var fabrika var izmirde burnunu karıştıran esnaf var seyyar satıcı var dediğim şehirlerde adam okurken gidiyor fabrikanın kralında yerinde staj yapıyor öğreniyor ülkenin geçinmesi için her küçük şehrin küçük de olsa kaliteli bir sanayisi olmalı sen bir üniversiteyi çok görürsen o şehir nah gelişir gelişemezse sanayi zaten ne arasın orada verdiğim şehirler sadece aklıma gelen örnekler 3 tane ile ibaret değil





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jocker35

    15 yila kalır mı acaba bu dedigin?

    şundan dedim şimdi gediklerinden beri yani büyük çoğunluğu ele alırsak erişkin mertebeye yani oy ve seçme noktasına gelecekler o nedenle ülkenin gidişatı durumunda etki hakkına sahip olacaklar.


    Yoksa şuan bile zararları görülüyor.Yeni doğanlar malum suriye vatandaşı değil türk vatandaşı diye kaydediliyor.

  • Üniversiteler nüfus yoğunluğunun az olduğu yerlere ihtiyaç fazlası mezun olmayacak şekilde açılmalıydı.Bu şekilde büyükşehirlerde nüfus fazla artmaz ve yaşam zorlaşmazdı.

  • rNxCLuve R kullanıcısına yanıt

    Agrida niye mühendislik fakültesi var peki ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu durum geçmişte pek farklı değildi.


    Bende 1994-1997 dönemi şişli endüstri meslek lisesi motor bölümü mezunuyum ama dersen ki o işi yapıyor musun diye tabii ki hayır derim çünkü siyasetçiler hep umursamadı , okul yönetimi de hiç önemsemedi.


    Düşün ki Renault ülke çapında bilinen 5-6 okula Renault Safrane bağışladı-ki öğrenciler söküp takıp öğrensinler diye ama nerede , biz ancak kapalı atölyenin camından bakmakla yetindik.


    Birinci sınıfta ikinci dünya savaşından kalma Jeep Willis ten kalma son parçalarla bir şeyler öğrenmeye çalıştık , tabi son kalan parçalarla .


    İkinci sınıfta Ford Taunus motoru vardı , neyse Allah'tan çalışıyordu ama benzin yok , sadece topu topu beş dakika çalıştığını görebildik.


    Üçüncü ve staj yılında zaten ne görebilirsek dışarıda stajda gördük ama ustaların küçük düşürücü söylemleri ithamları ve davranışları vardı ki onlar çekirdekten yetişme bizde okullu ama bilgi eksik tecrübe sıfır .


    Neyse kalan kaldı giden gitti.


    Maalesef ki okuldan mezun olanların%80ni bu işi yapmadı. Kimi taksici , kimi kuyumcu kimi çiçekçi kimi ayakkabı tamircisi oldu .


    O dönemde üniversiteye girmek kolay değildi genel olarak , çok iyi notun olsa da yine de iyi bir dersaneye gitmek zorunda kaliyordun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Üniversiteleri sadece okul olarak düşünmeyin; eskiden anadolunun her yerine askeri birlikler yapılırdı ekonomik bi kalkınma sağlasın oraya askerler para harcasın vs bi nevi yatırım,şimdi ise bu mantıkla her yere üniversite açıldı amaç ev sahipler müttehitler,esnaflar iş yapsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 18 Ocak 2021; 21:32:31 >
  • Katılıyorum, hatta tüm üniversitelerin kontenjanlarının da düşürülmesi gerektiğini düşünüyorum. Kontenjan arttıkça eğitim kalitesinin bir nebze düştüğüne inanıyorum.


    Konuda bahsedildiği türdeki üniversitelerden mezun olanlar zaten iyi üniversitelerden mezun olanlarla yarışamıyorlar, burası doğru. İşin kötü yanı, hem gençlerin hayalleriyle oynanması, hayatlarından sene çalınması. Bu tek bir kontenjan için 4 senelik iş gücü kaybı demek. Bunu milyona vurunca iş gücü bakımından çok fazla kayıp oluyor. Bu kadar büyük bir iş gücüyle ülke kalkınır...

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.