Şimdi Ara

Üniversitelerin birçogu kapatılmalıdır (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
4.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
94 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Artı her üni aöfünü açıyor para kapısı olduğu için
  • Uni azalinca rekabet artacak girmekte zoanacagiz . Bize gelince mi kapanacagi tuttu
  • Zorlanacaksın tabi ki mesleğinde iyi ol


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TyRunG T kullanıcısına yanıt

    Basarabilen var mi ki bunu ?

    Zamanında ruslar yapmıştı bu hatayı

    Doktor gelip bizim ülkede asgari ücretle çalışıyorlardı

    Gelisebildiler mi acaba ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakikaten bu durum artık sürdürebilir değil. Her yıl yüzbinlerle, hatta milyonlarca genç üniversitelerden mezun oluyor. Durum böyle olunca üniversite mezunu gençlerin iş bulması çok zor oluyor. Tanıdığı olan bir şekilde özel sektöre zar zor girebiliyor, torpili olan kapağı devlete atıyor. Ee tanıdığı, torpili olmayan gariban mezun genç ne yapsın? Ortalama üniversiteden mezun olma yaşı 23-25 desek. İnsanlar o yaşa kadar dershanelerdi, sınavlardı falan filan derken ordan oraya koşturuyor. Yaş oluyor 23-25 çocuğun mesleği yok. Elinde günümüz Türkiye’sinde pek bir işe yaramayan üniversite diploması. O kadar sene okuduktan sonra tabi ki kimse gidipte angarya işler yapmak istemez. Sonuçta kimse garson olmak için, kasiyer olmak icin üniversite okumuyor. Durum böyle olunca genç işsizlik rekor kırıyor. Benim tahminime göre şu an ülkemizde üniversite mezunu genç işsizlik en az %60 hatta daha fazlasıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • okuyanla okumayan görenle görmeyen hiç bir olur mu katılmıyorum.. ben lise mezunu kaldım orası ayrı :(((

  • Okumayanlar okuyanlardan daha bilgili su anda

    Cunku kalite yerlerde


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MadeGuy kullanıcısına yanıt

    Yazdıklarınızi goremeyenler anlayamayanlar var hala

    Su an bu ülkenin en büyük sorunu ne deseler cevap olarak bu durumu söylerim

    25 yasinda elinde ķagıt parçası hicbir mesleki yeterliliği olmayan insan biriktirmek ülkenin geleceği adına faciadir

    Mesleksiz kisi evlenemez

    Evlilik olmazsa nufus dengeleri dolayısıyla etnik yapi değişir

    Türklerden olup 2 cocuk yapan bile yok neredeyse

    Olayi nereye getirsin demesin kimse

    Sonuçlardan biri de bu cunku

    Üniversiteye gidemeyen bir kisi de 25 e kadar zaten bir meslekte ustalaşmis oluyordu

    Mevcut sistemin devam ettiği her yıl bu ülkeye issiz vasıfsız bos insan kazandırır baska hicbir sey olmaz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen bir dahisin
  • Cinali1 C kullanıcısına yanıt
    Abi selam bende bilgisayar mühendisliği istiyorum sana nerden detaylı soru sorabilirim
  • Katılıyorum. Bu kadar çok üni. olunca herkes kötü de olsa elimde diploma olsun diye yerleşiyor. 4 yıllığına işsizlik sorunu öteleniyor ve çocuklara da ailelere de umut satılmış oluyor. Uzun vadede kaybeden hem bireyler hem millet oluyor. Hem nitelik hem nicelik yönünden ara eleman eksiğimiz var. Meslek liselerine eski itibarı verilerek bu alana yönelinmeli bence.

  • üniversiteleri kapatın da millet iyice mal olsun. insanlar zaten köyünden şehrinden çıkamıyor üniversite olmasa. artık 35 yaşına kadar ailesiyle yaşayan mal sürüsü yetiştirsiniz

  • Sistem tamamen amcası dayısı olana yarıyor.

    Bakın abartmıyorum bu dengesizlikte isterseniz Boğaziçi üniversitesini bitirin garibansaniz açiktasiniz

    A şirketi gıda mühendisi alacak .2 aday var birisi Türkiye derecesiyle iyi bir uni bitirip başvurmuş ama kimsesi yok ,

    Ötekisi 300.000 e anca girip gidip adi sani duyulmamış üniversiteden diplomasini alıp gelmiş ama referansi var

    Hangisi alabiliyor bu isi tahmin ettiniz zaten

    Ya bunu kimse goremiyor mu ?

    Ben mi yanılıyorum bir yerlerde ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jocker35 -- 18 Ocak 2021; 11:6:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rajeesh kullanıcısına yanıt

    Universiteler kapatılmıyor

    Biraz daha okuyun

    Ha tutki haklısın

    35 yaşından sonra elinde bir halta yaramayan kağıt parçasıyla köyüne dönmesinden iyidir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jocker35 J kullanıcısına yanıt

    kendin diyorsun büyükşehirler hariç tüm üniler kapatılmalı diye 



    >35 yaşından sonra elinde bir halta yaramayan kağıt parçasıyla köyüne dönmesinden iyidir

    hayır değil, birinde hiç değilse insanlara şans veriyorsun


    bu ilber ortaylı, celal şengör izleyip elitist özentisi olanlardan da gına geldi artık

  • TRI CLICK 0.7 kullanıcısına yanıt
    İşsizlik sayısını kurum bazında azaltmak faizle kuru baskılamaya benziyor sadece geçici bir çözüm aynı mantıkla her şehire bin tane dönerci açarsak ülkede işsizlik azalır. İşsizliği gerçekten azaltmak istiyorsak kurum açmaktan ziyade sistemi destekleyip insanlara kurum, kuruluş, şirket, işletme vb açtırmamız lazım. Şuanki işsizliğin sebebi ülkedeki insanların ekonomik istikrarsızlıktan yatırım yapmıyor olmalarından kaynaklı çoğunlukla. Ayrıca işsizliğin diğer bir sebebi de adam Karabük Üniversitesinde 5 matematik netiyle mühendislik bitirmiş ama bu adamı hangi işveren mühendis diye alacak. Adam da kendini mühendis görüyor haklı olarak marangoz çırağı olarak işe girmez. Dolayısıyla adam işsiz kalıyor. Burda suç çoğunlukla adamın değil sistemindir. Çünkü sistem adama umut satmış. Adam o üniversiteye girerken ben mühendis olarak çıkacağım diye giriyor. Niteliksiz üniversiteleri kapatırsak en azından bu durumdan kurtuluruz.




  • kendinigelistirentasrali K kullanıcısına yanıt

    Bedava devlet üniversiteleri öyle bir hastalıklı düzen yarattı ki şu an Bim'de üniversitesi diploması isteniyormuş çaktırmadan. Yani devletçi kafa ve bedavacılık yüzünden siz okumaya ihtiyacı olmayan, bimde çalışacak adama bile bu asalak üniversite sistemini dayatıyorsunuz.


    Ayrıca o üniversite dediğiniz yerler size ego tatmini dışında hiçbir halt sunmuhyor. Hepsi dibine kadar yolsuzluk ve çürüme içinde birilerinin yedi sülalesini istihdam edip zengin etmek için kullanılan yerler. Senin benim vergimle bir sürü niteliksiz herif ve kadın ülkeye hiçbir şey katmadan krallar gibi yaşıyor.


    Neden çünkü rekabet etmiyorlar. Öğrenci için endişelenmelerine gerek yok. Kene gibi devletin yani vergilerle bizim sırtımıza yapışmış durumdalar. Halbuki üniversiteler paralı olsaydı. Bu kurumlar kendi kendini çevirseydi kaç kişi para verip o asalak yuvalarına giderdi.


    Bugün üniversite dediğiniz yerlerden ekonominin istemediği o kadar çok niteliksiz mezun akıyor ki ekonomimizi kendi elimizle kendi paramızla kendimiz sakatlıyoruz. Bu yapılar Türkiye'nin dengesini bozdu ve ekonomisinin verimliliğini hızla düşürüyor. Çünkü ekonomi sizxden bu kadar çok öğretmen istemiyor. Bu kladar çok mühendis istemiyor. Sizden eşek kadar olana kadar, 30 yaşında hala ailesine asalak olmuş ve çürümüş hayattan kopuk insanlar vermesini istemiyor.


    Adam liseden sonra piyasaya girse. Hem iş öğrenir hemde üniversitede o asalak hocaları besleyeceğine para kazanır, aile veya iş kurup BİREY haline gelir. Ama bugün ne görüyoruz 4 üni mezunu PAZARCI ! niye 4 üni mezunu çünkü bedava bizim vergilerimizle yatıyorlar orada.


    İnan bu kurumları kapatsak Türkiye ekonomisi ve işsizlik adına olumlu bir adım atarız hemde yolsuzluk bir nebze olsun azalır.


    Bedavacı sosyalist yaklaşım. Herkes okusun zıurvaları sonucu ayaktakımının , herkesin üniversitelre yığılması, üniversitedeki insanları hiç rekabete sokmayıp devletten yağlı maaşlar vermek herşeyimizi çürüttü. Çalışmayan, rekbet etmeyen, kısacası rahatsız olmayan HİÇBİR İNSAN HİÇBİR HALT ÜRETMEZ.


    Bizim rekabetçi, girişimci, çalışan ve üreten, erken yaşta piyasaya girip piyasayı tanıyan. İşi üniversite adlı betonarme kapanlarda değil yerinde öğrenen insanlara ihtiyacımız var.


    Üniversite gerçek hayatın bilgisini 30 - 40 yıl geriden takip eden yerdir. İş yaparken öğrenilir teorik bilgilerin çok bir anlamı yoktur.


    Uzun lakayt, ve ürütücü bir eğitim yerine kısa, yoğun ve torik bilgilerini erkenden iş yaşamına girerek pratikte uygulayabilen . Parasını kazanan ayakları üzerinde duran insan yaratan bir eğitime ihtiyacımız var.





  • Kesinlikle katılıyorum. Ancak küçük şehirlerdeki bazı üniversitelerde de çok kaliteli bölümler var. Kendi bölümümü örnek vereceğim. Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü'nde okudum. Bölümümüzde Kırgız, Kazak, Kırım ve Özbek Türkü hocalarımız vardı. Özbek Türkçesi dersine Özbek, Kırgız Türkçesi dersine Kırgız, Kazak Türkçesi dersine Kazak, Kırım Türkçesi dersine Kırım Türkü hocalar girerdi. Kalite çok yüksekti. 4 yıl zorunlu Rusça dersi vardı ve bu hocaların tamamı ana dili gibi Rusça biliyordu. Hepsi Rusça derslerimize girerdi.


    Sınıfta ben dahil iki üç kişi hocalara yalvarırdık "hocam ne olur derslerde sadece Rusça, Kırgızca, Özbekçe konuşun, böyle anlatın" diye. Ama nafile. Neden? Çünkü üniversiteye gelen öğrenci seviyesi yerlerdeydi. Dolayısıyla bizim seviyemizi de aşağı çekiyorlardı. Biz harici kitaplar alıp hocalarla ders dışında da çalışarak çeviri yaparken arkadaşlarımız 4. sınıf sonunda anca isim soyisim söylemeyi öğrenmişlerdi. Sonra da o hocalardan bazılarının sözleşmesini iptal ettiler. Rektör yardımcısının mazereti de şu: "Bu bölümde ne gerek var bu kadar yabancı hocaya?". Zihniyete bakar mısınız?


    Diyeceğim o ki, tabii ki bu kadar üniversite fazlalık, katılıyorum. Fakat bu üniversitelerden bazılarında, bazı bölümlerde çok kaliteli eğitim veriliyor. Bunları da es geçmemek lazım. Bu bölümlere az sayıda ve kaliteli öğrenciler yerleştirilse çok iyi insanlar yetiştirilebilir.





  • Şans mi ?

    Ne şansi ?

    Senin haberin var mi 1 yıldaki mezun sayısından ve ise giren sayisindan?

    Ilber ortayliya da gerek zerre kadar akli olan bunlari gorebilir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jocker35 -- 18 Ocak 2021; 12:32:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunu onaylıyorum kesinlikle bir çoğu kapatılmalı, doğru düzgün insan yetiştirilmiyor, eline diplomayı alan kendini bir şey zannediyor.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.