Şimdi Ara

Üniversite Mezuniyeti ve Askerlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, 25 yaşında bir üniversite bölümüne başlamayı düşünüyorum. Henüz askerliğimi yapmadım. Okuduğum bir bölümü bırakıp bu sene gireceğim fakat merak ettiğim bir şey var. Okuyacağım bölüm 4 yıllık, ben 29 yaşında mezun olacağım. Askerlik erteleme için maksimum yaş 29 diye okudum. Bu durumda son seneyi nasıl bitirmiş olacağım? Okurken askere falan mı alacaklar beni son sınıfta? Bir de mezun olduktan sonra iki yıl tecil hakkından da yararlanma durumun olmuyor mu yaşımdan dolayı? Doğum tarihi 3 Mayıs 1998.




  • https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/ogrenci-erteleme-islemleri
    3.5 sene içinde ne olur bilemem, aşağıda yazdıklarım Mevcut yasaya göredir
    Lisans öğrenci olarak 28 yaşınızı doldurduğunuz yılın sonuna kadar erteleme yapılır. Sizin için sınır 31 aralık 2026.

    1 ocak 2027 ve sonrası için lisans öğrencisi olarak erteleme alamazsınız. Bundan dolayı en geç aralık 2026 içinde yoklama işlemlerini yaptırmanız lazım. Şansınız yaver giderse, sevk tarihiniz (askere gidişiniz) 2027 temmuz ve sonrasına kalırsa 2 yıllık mezun erteleme hakkını da kullanabilirsiniz. (2023 eylülde başlayıp 2027 hazirana kadar sektirmeden okulu bitirirseniz).

    Yoksa okulu dondurup 6 ay askere gidersiniz. Veya bedelliye başvurur, gideceğiniz celbi okulun tatil olduğu bir döneme kaydırtıp 1 ay bedelli askerlik yaparsınız.

    Edit: ekleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 26 Haziran 2023; 23:22:58 >




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam teşekkür ederim. Peki dediğiniz gibi kesintisiz bir şekilde bitirirsem bölümü (4 senede, 2023 eylül- 2027 haziran arası) o şekilde dondurmadan mezun olma olasılığım nedir? Sevk tarihinin temmuza kalması meselesi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.