Şimdi Ara

Unity ile online oyun yapımındaki sunucu karmaşası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Unity'de Isometric dediğimiz tasarımla pixel bir oyun yapmayı planlıyorum. Aşırı basit olacak normalde. İşte karakter yürüyecek konuşacak ne biliyim başka bir oyuncuyu arkadaş ekleyecek falan. Ama bu sunucu işlerine falan bir göz gezdirince iyice kafam karıştı. Şimdi oyunu test edebileceğim bir sürü ücretsiz alternatif var. Ama oyunu gerçek kullanıcılara sunduğum zaman? Açıkçası endişem burada. Yani belirli bir kişi sayısına kadar destekleyen sunucular var ama bunlar da çok az bir sayıyı destekliyorlar. Oyun çok çok büyürse zaten o işler hallolur. Ama bir yerde kalır büyümezse o zaman da bu paralı sunucuların bana zararı olur. Hem başlangıç hem de sonrası için uygun bir teklifi olan sunucular var mı? Ya da ilk ücretsiz alternatiflerle başlamam ve daha sonra oyun büyüyünce bunları değiştirmem mümkün mü? Henüz başlangıçtayım o yüzden yanlış başlamak istemedim. Bu arada sanırım hem veri saklama hem de real time olayları ayrı. İkisi adına cevaplayabilirseniz çok sevinirim. Oyunumu da ilk mobile app daha sonrasında da desktop app olarak yayınlamayı düşünüyorum.








  • Kisaca su sekilde cevap verebilirim sana konu ile ilgili. Yapmak istedigin oyunun RTS oldugunu varsayarsak oncelikle iyi yazilmis bir tcp socket serveri yazman gerekiyor. Ayni sekilde client tarafinda da bir TCP client yazilmasi gerekiyor. UDP socket ile de yapabilirsin hatta cok daha hizli olur ancak veri kaybinin onune hic bir sekilde gecemezsin. Ikincisi veritabani olayin var TCP Socket Serverin DB ilede hizli bir sekilde iletisime gecebilmeli ki clientlara hizla yanit verebilirsin. Hatta bir noktaya kadar TCP Socket Serverini DB cache olarak kullanmalisin. Bu sekilde DB sunucusunun hizina bagimli olmazsin. Sonuc olarak DB sunucusu olmadan yapmaya calissan bile (ki imkansiz) yuksek miktarda ram ihtiyacin olacaktir. Bu yuzden MMORPG sunucu yazilimlari C++ ile yazilir. Ama senin projenin buyuklugunu bilmiyorum bu yuzden ilk basta python ile bir deneme yapabilirsin yeterince isini gorecektir.

    Diger bir onemli hususta client ve server ilesitimi kesinlikle cryptolu olmalidir. Yoksa aradaki iletisim degistirilerek sunucunda istenmeyen seylerin gerceklemesine neden olabilirsin.

    Yuksek performans istiyorsan TCP Protokolunu cok iyi bilmelisin. Bir web sitesi gibi veri al ver islemleri ile anlatilacak kadar basit bir is degil ne yazik ki. Bu yuzden bu isi ozel olarak tasarlayip yazan tecrubeli insanlardan ucreti karsiliginda yardim almalisin. Diger sekilde sana maaliyet daha fazla olabilir. Tum isi kendin yapmaya calisma altindan kalkamazsin. Bu yuzden oyun firmalarinda bu isleri yapan farkli ekipler bulunmakta.

    Umarim yeterince aciklayici olabilmisimdir. Projende basarilar dilerim.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.