Şimdi Ara

Ünal Başkanım Dön :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hey gidi hey, bu adamın zamanında bir lafı vardı, Galatasaray talip olduğu oyuncuyu alır, kimse rekabet edemez derdi. Korkusuzca takıma en kaliteli isimleri gidip alıp getirmişti. Tam bir profesyoneldi. Keşke Terimle barışsa da Başkan olarak geri dönse, yarım kalan hikayeyi tamamlasak. Ah ulan ah. Başkanım hani hoca ile aranıza ancak kupa girebilirdi. :(

    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=NIjsLyurPDo


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ünal Aysal'a laf eden anca Fener medyasında ki yalan yanlış haberleri okuyup gaza gelen kesimdir..


    Bu adamın yaptığı 1 hamle bile şuan klubun borç içinde kalmamasını sağlamıştır. Kendisi zamanında döviz krizini önden görüp Galatasaray'ın döviz borçlarını TL'ye çevirmiştir. Fenerbahçe bunu daha geçtiğimiz hafta yaptı (Önceden de yaptıysa bilmiyorum)


    Kendisi dönemindeki en büyük hata çok sağlam yabancı transferleri yapıp arayı açmaya başladığı dönemde yabancı sınırı 5'e indirilince yerli piyasada ki çöplere para saçmamız oldu.


    Dolayısıyla çok yüksek maaş yükü altında kaldık ve o yerli transferlerde tutmayınca başarı gelmedi ve maaş yükünün altında ezilip finansal anlamda zorlandık.


    Eğer bugün ki yabancı sınırı o zaman gelseydi şuan bayern münih gibi takılıyorduk ligde.


    Adam zaten defalarca söyledi ben futboldan anlamam ama hoca kimi isterse alır getiririm diye.


    Bir diğer konuda da Fatih Hoca'ya Real Madrid'e 6-1 kaybettikten sonra fazla yüklenmesi oldu. Galatasaray'ın böyle ağır bir skorla kaybetmesini kabul edemediği için Fatih Terim'e epey laf etmiştir. Bu konuda hocayla daha ılımlı olsalar, yerli transfer anlamında da Fatih Terimle daha iyi işler yapabilirdik.


    Ben kendisini severim Galatasaray'a vizyon katmıştır bir Avrupa takımı gibi yönetmiştir klubü.


    BBC'de hangi başkan İngilizce röportaj vermiş ?

    Biraz uzun bir yazı olacak ama ben gerçekten bu konuda renktaşlarımı ikna etmek istiyorum. Bu konu inanın çok ama çok önemli.


    Mesele kişisel olarak Aysal değil, MODEL olarak Galatasaray'ın başında Ünal Aysal tarzı bir başkan olmalıdır.


    Ünal Aysal dönemi Galatasaray kulübünün küllerinden doğduğu yıllardır. Galatasaray'dan koparılması da tamamen siyasidir. Başka hiçbir sebebi yoktur.


    Bu konuda bizim taraftarımız dahil inanılmaz bir akıl tutulması var. Sanki Aysal ekonomik olarak mükemmel bir Galatasray aldı da kulübü batırdı gibi hava var. Yani bu hakikaten inanılmaz yahu. Çok net söylüyorum eğer Galatasaray'ın başına o dönem Ünal Aysal değil de Mustafa Cengiz, Özhan Canaydın tarzı bir başkan gelseydi Galatasaray hem maddi hem manevi anlamda çok büyük bir küçülme yaşayacaktı. Kulüp her açıdan dibe batmış bir haldeydi.


    Öncelikle resmi denetim ve yönetim kurulu rakamları çok açık ve nettir. Ünal Aysal dönemi totelde borç/alacak farkı -8 milyon € ( o günün kuruyla 19.2 milyon TL) zararla kapanmıştır. Bunun dışında yazılan, söylenen bütün rakamlar yalandır.


    Adam 328 milyon $ borç-alacak farkıyla kulübü devralmış, 338 milyon $ borç-alacak farkıyla devretmiş. Aynı dönemde önceki yönetimlerin aldığı borçlar yüzünden 81.4 milyon $ FAİZ ödemiş. Kulübün öz kaynaklarını - 248 milyon TL'den + 40 milyon TL'ye çıkarmış.


    Bu nasıl batırmak yahu bir anlatın bakalım ???


    Ekonomik yönden çok başarılı denilen Mustafa Cengiz yönetiminin son 9 ayda açıkladığı zarar 490 milyon TL yahu. O zaman Mustafa Cengiz kulübe tecavüz etti falan demeniz lazım.


    Ünal Aysal geldiğinde değeri 40 milyon € olan vasat ve başarısız bir kadro devraldı, 130 milyon €'luk çileklerle dolu, başarılı bir kadro bıraktı.


    Ünay Aysal geldiğinde GSstore pazar malından farksızdı. Fenerium ürünlerine ve satışlarına bütün Galatasraylılar imrenerek bakardı. Ünal Aysal yönetimiyle GStore ilk kere eli ayağı düzgün ürün üretmeye ve satış yapmaya başladı. Ciro rekorları kırıldı. Ayrıca kişisel networkü sayesinde büyük transferleri rahatça yapabildik. Yıllar sonra Avrupa'nın konuşulan takımlarından biri olduk.




    Ünal Aysal geldiğinde yeni stadın kombineleri 5 senelik satılmıştı, son dönemi hariç kombine gelirlerini kullanamadı. Localar 3 senelik satılmıştı, son dönemi hariç loca gelirlerini kullanamadı. Bunların dışında sponsor gelirlerimiz komik rakamlardaydı. Aysal dönemi ise sponspor gelirleri açısından tarihimizin en yüksek rakamlarına ulaştığımız yıllardır, rakamlar 11 katı 12 katı arttı. Ayrıca yaptığı sermaye artırımlarıyla kulübe ciddi miktarda para soktu. Sağda solda darmadağın olan Galatasaray hisselerinin ciddi bir kısmını tekrar kulübe kazandırdı. Sırf oyuncuların sözleşmelerini sabit döviz kurundan yaparak kulübe onlarca milyon TL kazandırmıştır.


    Lütfen şu bırakacağım linke bakınız. İsterseniz sizde googleda bir arama yaparak pek çok farklı kaynaktan aynı habere ulaşabilirsiniz :


    https://www.sporx.com/unal-aysal-galatasarayi-600-milyonluk-yukten-kurtardi-SXHBQ724745SXQ






    Şike döneminde takıma her zaman sahip çıktı. Kulübü hiçbir zaman ezdirmedi. Bugün hala övündüğümüz Kadıköyde karanlıkta kupa kaldırmamızın en büyük sebebi kendisidir. Federasyonun bütün baskılarına rağmen kupamı almadan gitmem demiş ve karanlıkta kupayı kaldırtmıştır. Bu olay Galatasaray tarihi için semboliktir.




    Erkek basketbol takımı Aysal döneminde tarihinde ilk kez Avrupa Liginde mücadele etti, 23 yıl aradan sonra şampiyon oldu. Final serisine şikeci hakem atamasına cevap olarak basketbol takımını sahaya çıkarmadı. Bu tarihi bir olaydır. Kadın basketbol takımı 5 sene üst üste şampiyon oldu ayrıca Fenerbahçe'yi yenip tarihinin ilk avrupa kupasını kazandı. Kupa alınamayan tek amatör branş voleybol oldu onda da avrupa 4.cülüğü kazanıldı.




    Ünal Aysal döneminde (Terimli/Terimsiz) Liverpool, Porto, Arsenal, Manchester Utd, R.Madrid, Inter, Juventus gibi takımları yendik. Şampiyonlar Liginde 2 kere gruptan çıkıp 1 Çeyrek final bir de eleme turu oynadık. 2 kere Şampiyon olduk , 2 Süper kupa, 1 de Türkiye kupası kazandık.


    İşte Galatasaray'ın bu engellenemez yükselişi, siyaset eliyle yerle bir edildi.


    Hiç kusura bakmasın Fatih Terim'de bu dönemde Galatasaray'ı adeta sattı. Hem Galatasaray hem milli takımı yönetme fikrine Ünal Aysal karşı çıktığı için, Galatasaray başkanına racon kesmeye kalktı. 10 gün önce ana bacı hakaret ettiği Yıldırım Demirörenle gizli görüşmeler yaptı. Ve en sonunda Galatasaray'ı bırakıp "düşman"ın emrine girdi.


    İkinci darbe ise 2. sermaye artırımına konan engel oldu. Tamamen kitabına uygun olmasına rağmen abuk subuk hatta itham edici sebeplerle sermaye artışı engellendi.


    3.darbe Federasyonunun yabancı kuralı oldu ve Galatasaray'a en büyük zararı da bu verdi. Muslera,Melo,Riera,Sneijder,Drogba ile 5 hakkımız doluyordu zaten.


    Elimizde Eboue gibi bir bek varken Tarık Çamdala, Veysel'e milyonlar bayılmak zorunda kaldık. Bakın zorunda kaldık diyorum.


    Mecburen Furkan Öçal,Ceyhun Gülselam,Endoğan Adili gibi Türk isimler almak zorunda kaldık. Muslera'yı mı kovaydık ? Drogba'yı mı kovaydık ?


    Yahu takoz Alper Potuk ve Tarık Çamdal için Fenerle bir birimizi yedik o dönem öyle bir dönemdi.


    Bunlar mecburiyetten yapılan transferlerdi. Ontivero gibi adamlar geleceğe yatırım için alınmıştı ama elimizde patladı yapacak bişey yok.


    Bugün 2milyon€'ya Arjantinden 18 yaşında genç yetenek aldık desek hepinizin ağzının suyu akar.


    Peki yönetimin eli rahatken yapılan transfeler nasıldı ? İsterseniz bir hatırlayalım :


    Muslera, Eboue, Ujfalusi, Chedjou, Riera, Melo, Hamit Altıntop,Selçuk, Bruma, Amrabat, Sneijder, Drogba, Elmander, Burak Yılmaz. Forlan,Shaqiri,Reyes gibi isimler de direkten döndü.


    Vee Aysal'a en son darbeyide Galatasaray genel kurulu vurdu. Riva arazini değerlendirmek için yetki istedi ve alamayınca istifa etti.


    Ne hikmetse Ünal Aysal'a bu yetkiyi vermeyen genel kurul aynı yetkiyi belkide Galatasaray tarihinin en kötü başkanı olan Dursun Özbek'e verdi.


    Satılırsa Kulübün bütün borçlarını kapatır hatta üstüne para kalır denilen arazi resmen yok parası Galatasaray'dan koparıldı, TOKİ'ye falan peşkeş çekildi. Şuan Riva ve Florya'nın durumu nedir ?? Borçlar neden kapanmadı ?? Hiçbiri belli değil.


    Aysal dönemi sabit kurdan yapılan sözleşmeler, Dursun Özbek döneminde bürokratik bir hata sebebiyle bozuldu ve bütün oyunculara güncel kurdan ödeme yapmaya başladık.


    Sonrasını az çok herkes biliyor zaten.


    Dolayısıyla özellikle Galatasaray taraftarıyım diyen insanlar Ünal Aysal'a sallayınca vallahi billahi kızıyorum. Fener medyası Fener medyası diye şikayet edip, Fener medyasının servis ettiği her habere sazan gibi atlıyorsunuz.


    Kendisinin yaşı var zaten geri dönmesi söz konusu değil. Ama ben Galatasaray'ın başında tarz olarak Ünal Aysal gibi birinin olmasını canı gönülden istiyorum

    Nereye dönüyor abi? Bizim camia güçlü başkan istemez. Zengin başkanda istemez. Ünal Aysal'ın geldiği durum ortadayken kim parasını başkanlık için harcar ?


    Ünal Aysal'ı terim sempetizanları bitirdi. Terim'i "tanrı" gibi gören taraftar kitlesi "Eleman" dedi diye Aysal'ın fişini çekti.

    Mancini'yi getirerek 8 yıl aradan sonra Türkiye kupasını aldı , Şampiyonlar Ligi'nde üst tura yükseldi. Kadroda Gökhan zan, salih dursun ,Sabri zeyiz vardı.


    Şino üzerine oyun kurdu ve ligi 2. bitirdi diye ipi çekildi.


    Galatasaray son 3 Beşiktaş deplasmanında gol dahi atamamış

    Böyle rezelat durumdayken ve derbi kazanamayan takım varken haal Fatih terim diye diretmek en hafif tabirle "Ahmaklıktır"

    şurda terim yanlısı yorumlar okuyunca yemine derim çıldırıyorum. İnsan bu kadar kör olmaz kardeşim.

    Ünal Aysal tam bir CEO gibi kulübü yönetti. Terim'in egolarının hakkından en iyi o geldi.

    Terim'i başarılı kılan da kendisidir. Yarattığı takım hala bugün övünülüyor.


    Terimsporlular Ünal Başkanı sevmez. Bir daha ne Terim ne de GS böyle başarılar göremedi. Bu zihniyet sürdüğü müddetçe de göremeyecek. Terim'i kafasında gezdiren hiçbir başkan ihya olamaz. Profesyonel şekilde yönetilmeli kulüpler herkes kendi işine bakmalı. Hoca X oyuncuyu istiyor ya alırsın ya da neden alınamadığını anlatırsın. Hoca da gidip başkana yönetime sallamaz kol kırılır yen içinde kalır diye boşuna denmemiş.

    Kulüp paralar dökerken karşılığını bekler. Hocalar da kulülerin maaşlı elemanlarıdır tabii ki patronlar hesap sorar. Terim hep burnunun dikine gittiği için bunlar yaşanıyor.

  • Artık, kayıp/kaçak bedeli yok. Doğal olarak AYSAL'da yok. Şirketi de iflas etti. O kadar vurgun yapıldı, sonun da ilahî adalet yerini buldu. Asıl komik olan kimsenin, bu para nereden geliyor dememesiydi...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hersh -- 18 Ocak 2021; 21:34:53 >
  • son 15 yılda ülkenin gördüğü en büyük başkandır. keşke terimi kovduğunda kendi de istifa etseydi de son sezonundaki o rezil transferleri görmeyip hep iyi hatırlasaydık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gs borclarininyarisi bu adam yuzundendir kafayimi yediniz çilek alacam diye diye
  • Gs'ye en büyük kazıkları atmış en şişirilmiş balon başkanlardan biridir , hiç bir şey yapmadığı sezonlarda şampiyon olduk , başarıyı kendinden bilip bi şey yapmaya çalıştığı sezonda sonuç belli.Allah muhafaza böyle tiplerden.

  • Bizim milletin anlamadığı şey, eğer transfer döneminde etrafa paralar saçılıyorsa o saçılan paralar gün gelir takımı batırır. Başkanlar gelip geçicidir bıraktıkları zarar kalıcıdır. Ünal Aysal hayvan gibi borç bırakarak gitmiştir bu kulüpten.

  • Nereye dönüyor abi? Bizim camia güçlü başkan istemez. Zengin başkanda istemez. Ünal Aysal'ın geldiği durum ortadayken kim parasını başkanlık için harcar ?


    Ünal Aysal'ı terim sempetizanları bitirdi. Terim'i "tanrı" gibi gören taraftar kitlesi "Eleman" dedi diye Aysal'ın fişini çekti.

    Mancini'yi getirerek 8 yıl aradan sonra Türkiye kupasını aldı , Şampiyonlar Ligi'nde üst tura yükseldi. Kadroda Gökhan zan, salih dursun ,Sabri zeyiz vardı.


    Şino üzerine oyun kurdu ve ligi 2. bitirdi diye ipi çekildi.


    Galatasaray son 3 Beşiktaş deplasmanında gol dahi atamamış

    Böyle rezelat durumdayken ve derbi kazanamayan takım varken haal Fatih terim diye diretmek en hafif tabirle "Ahmaklıktır"

    şurda terim yanlısı yorumlar okuyunca yemine derim çıldırıyorum. İnsan bu kadar kör olmaz kardeşim.

  • Richard Parker kullanıcısına yanıt

    mancini çok çok büyük adamdı. o sene yapılan 50 milyonluk transfer çer çöpe değil de adamakıllı 2-3 oyuncuya gömülseydi uçardı takım.. bizde bu aydınlanma hala yaşanmadı, gidip 15e adamakıllı topçu almaya korkuyorlar ama 3 tane çöpe 5er milyon ödemeyi biliyorlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ünal Aysal'a laf eden anca Fener medyasında ki yalan yanlış haberleri okuyup gaza gelen kesimdir..


    Bu adamın yaptığı 1 hamle bile şuan klubun borç içinde kalmamasını sağlamıştır. Kendisi zamanında döviz krizini önden görüp Galatasaray'ın döviz borçlarını TL'ye çevirmiştir. Fenerbahçe bunu daha geçtiğimiz hafta yaptı (Önceden de yaptıysa bilmiyorum)


    Kendisi dönemindeki en büyük hata çok sağlam yabancı transferleri yapıp arayı açmaya başladığı dönemde yabancı sınırı 5'e indirilince yerli piyasada ki çöplere para saçmamız oldu.


    Dolayısıyla çok yüksek maaş yükü altında kaldık ve o yerli transferlerde tutmayınca başarı gelmedi ve maaş yükünün altında ezilip finansal anlamda zorlandık.


    Eğer bugün ki yabancı sınırı o zaman gelseydi şuan bayern münih gibi takılıyorduk ligde.


    Adam zaten defalarca söyledi ben futboldan anlamam ama hoca kimi isterse alır getiririm diye.


    Bir diğer konuda da Fatih Hoca'ya Real Madrid'e 6-1 kaybettikten sonra fazla yüklenmesi oldu. Galatasaray'ın böyle ağır bir skorla kaybetmesini kabul edemediği için Fatih Terim'e epey laf etmiştir. Bu konuda hocayla daha ılımlı olsalar, yerli transfer anlamında da Fatih Terimle daha iyi işler yapabilirdik.


    Ben kendisini severim Galatasaray'a vizyon katmıştır bir Avrupa takımı gibi yönetmiştir klubü.


    BBC'de hangi başkan İngilizce röportaj vermiş ?





  • Bu adamın Galatasaray'ı borca soktuğu yalanı tamamı ile karşıt medya kaynaklı. Galatasaray Ünal Aysal ve ekibi sayesinde yıldız bir takıma kavuştu. Sponsorluklar, Avrupa'da oynadığımız maçlar, taraftar desteği derken zaten müthiş bir gelir sağlandı. Yine bu adamın getirdiği adamlar ( Sneijder ) asist kralı olduğu sezonun ardından alacaklarını bırakarak gitti. Ulan bu ülkede 17 asist yapan Sneijder gönderildi be.


    Aysal döneminde en büyük zorluk yabancı sınırı nedeni ile yaşandı. O dönem yapılan yabancı sınırı ile bu dönemi karşılaştırın. Ben donumu bu kadar değiştirmiyorum haftada bir yabancı sınırı değişiyor. Yabancı sınırı şartı yüzünden ütopik rakamları bağlamak zorunda kaldı Aysal Türk oyunculara. En büyük hata burada oldu.


    Takıma Melo - Muslera - Sneijder - Eboue - Drogba yazsak 6. yı koyamıyorduk kadroya o derece bir yabancı sınırı var. Şimdi ilk 18'e Türk koymasan neden Türk koymuyorsunuz diye kimse sormaz.


    Galatasaray'da işler yolunda gittiğinde önüne taş koymak için 40 engel koyarlar. Daha düne kadar yabancı sınırı yabancı sınırı diye iblislik yapanların sesi çıkmıyor artık. Neymiş Galatasaray sahaya 11 yabancı ile çıkıyormuş. Hadi şimdide sesiniz çıksın? Çıkmaz çünkü tayfa takımlarının %90'ını yabancılar üstüne kurdu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImPerspektif -- 19 Ocak 2021; 15:32:55 >




  • Biraz uzun bir yazı olacak ama ben gerçekten bu konuda renktaşlarımı ikna etmek istiyorum. Bu konu inanın çok ama çok önemli.


    Mesele kişisel olarak Aysal değil, MODEL olarak Galatasaray'ın başında Ünal Aysal tarzı bir başkan olmalıdır.


    Ünal Aysal dönemi Galatasaray kulübünün küllerinden doğduğu yıllardır. Galatasaray'dan koparılması da tamamen siyasidir. Başka hiçbir sebebi yoktur.


    Bu konuda bizim taraftarımız dahil inanılmaz bir akıl tutulması var. Sanki Aysal ekonomik olarak mükemmel bir Galatasray aldı da kulübü batırdı gibi hava var. Yani bu hakikaten inanılmaz yahu. Çok net söylüyorum eğer Galatasaray'ın başına o dönem Ünal Aysal değil de Mustafa Cengiz, Özhan Canaydın tarzı bir başkan gelseydi Galatasaray hem maddi hem manevi anlamda çok büyük bir küçülme yaşayacaktı. Kulüp her açıdan dibe batmış bir haldeydi.


    Öncelikle resmi denetim ve yönetim kurulu rakamları çok açık ve nettir. Ünal Aysal dönemi totelde borç/alacak farkı -8 milyon € ( o günün kuruyla 19.2 milyon TL) zararla kapanmıştır. Bunun dışında yazılan, söylenen bütün rakamlar yalandır.


    Adam 328 milyon $ borç-alacak farkıyla kulübü devralmış, 338 milyon $ borç-alacak farkıyla devretmiş. Aynı dönemde önceki yönetimlerin aldığı borçlar yüzünden 81.4 milyon $ FAİZ ödemiş. Kulübün öz kaynaklarını - 248 milyon TL'den + 40 milyon TL'ye çıkarmış.


    Bu nasıl batırmak yahu bir anlatın bakalım ???


    Ekonomik yönden çok başarılı denilen Mustafa Cengiz yönetiminin son 9 ayda açıkladığı zarar 490 milyon TL yahu. O zaman Mustafa Cengiz kulübe tecavüz etti falan demeniz lazım.


    Ünal Aysal geldiğinde değeri 40 milyon € olan vasat ve başarısız bir kadro devraldı, 130 milyon €'luk çileklerle dolu, başarılı bir kadro bıraktı.


    Ünay Aysal geldiğinde GSstore pazar malından farksızdı. Fenerium ürünlerine ve satışlarına bütün Galatasraylılar imrenerek bakardı. Ünal Aysal yönetimiyle GStore ilk kere eli ayağı düzgün ürün üretmeye ve satış yapmaya başladı. Ciro rekorları kırıldı. Ayrıca kişisel networkü sayesinde büyük transferleri rahatça yapabildik. Yıllar sonra Avrupa'nın konuşulan takımlarından biri olduk.


    Ünal Başkanım Dön :(



    Ünal Aysal geldiğinde yeni stadın kombineleri 5 senelik satılmıştı, son dönemi hariç kombine gelirlerini kullanamadı. Localar 3 senelik satılmıştı, son dönemi hariç loca gelirlerini kullanamadı. Bunların dışında sponsor gelirlerimiz komik rakamlardaydı. Aysal dönemi ise sponspor gelirleri açısından tarihimizin en yüksek rakamlarına ulaştığımız yıllardır, rakamlar 11 katı 12 katı arttı. Ayrıca yaptığı sermaye artırımlarıyla kulübe ciddi miktarda para soktu. Sağda solda darmadağın olan Galatasaray hisselerinin ciddi bir kısmını tekrar kulübe kazandırdı. Sırf oyuncuların sözleşmelerini sabit döviz kurundan yaparak kulübe onlarca milyon TL kazandırmıştır.


    Lütfen şu bırakacağım linke bakınız. İsterseniz sizde googleda bir arama yaparak pek çok farklı kaynaktan aynı habere ulaşabilirsiniz :


    https://www.sporx.com/unal-aysal-galatasarayi-600-milyonluk-yukten-kurtardi-SXHBQ724745SXQ


    Ünal Başkanım Dön :(





    Şike döneminde takıma her zaman sahip çıktı. Kulübü hiçbir zaman ezdirmedi. Bugün hala övündüğümüz Kadıköyde karanlıkta kupa kaldırmamızın en büyük sebebi kendisidir. Federasyonun bütün baskılarına rağmen kupamı almadan gitmem demiş ve karanlıkta kupayı kaldırtmıştır. Bu olay Galatasaray tarihi için semboliktir.


    Ünal Başkanım Dön :(



    Erkek basketbol takımı Aysal döneminde tarihinde ilk kez Avrupa Liginde mücadele etti, 23 yıl aradan sonra şampiyon oldu. Final serisine şikeci hakem atamasına cevap olarak basketbol takımını sahaya çıkarmadı. Bu tarihi bir olaydır. Kadın basketbol takımı 5 sene üst üste şampiyon oldu ayrıca Fenerbahçe'yi yenip tarihinin ilk avrupa kupasını kazandı. Kupa alınamayan tek amatör branş voleybol oldu onda da avrupa 4.cülüğü kazanıldı.


    Ünal Başkanım Dön :(



    Ünal Aysal döneminde (Terimli/Terimsiz) Liverpool, Porto, Arsenal, Manchester Utd, R.Madrid, Inter, Juventus gibi takımları yendik. Şampiyonlar Liginde 2 kere gruptan çıkıp 1 Çeyrek final bir de eleme turu oynadık. 2 kere Şampiyon olduk , 2 Süper kupa, 1 de Türkiye kupası kazandık.


    İşte Galatasaray'ın bu engellenemez yükselişi, siyaset eliyle yerle bir edildi.


    Hiç kusura bakmasın Fatih Terim'de bu dönemde Galatasaray'ı adeta sattı. Hem Galatasaray hem milli takımı yönetme fikrine Ünal Aysal karşı çıktığı için, Galatasaray başkanına racon kesmeye kalktı. 10 gün önce ana bacı hakaret ettiği Yıldırım Demirörenle gizli görüşmeler yaptı. Ve en sonunda Galatasaray'ı bırakıp "düşman"ın emrine girdi.


    İkinci darbe ise 2. sermaye artırımına konan engel oldu. Tamamen kitabına uygun olmasına rağmen abuk subuk hatta itham edici sebeplerle sermaye artışı engellendi.


    3.darbe Federasyonunun yabancı kuralı oldu ve Galatasaray'a en büyük zararı da bu verdi. Muslera,Melo,Riera,Sneijder,Drogba ile 5 hakkımız doluyordu zaten.


    Elimizde Eboue gibi bir bek varken Tarık Çamdala, Veysel'e milyonlar bayılmak zorunda kaldık. Bakın zorunda kaldık diyorum.


    Mecburen Furkan Öçal,Ceyhun Gülselam,Endoğan Adili gibi Türk isimler almak zorunda kaldık. Muslera'yı mı kovaydık ? Drogba'yı mı kovaydık ?


    Yahu takoz Alper Potuk ve Tarık Çamdal için Fenerle bir birimizi yedik o dönem öyle bir dönemdi.


    Bunlar mecburiyetten yapılan transferlerdi. Ontivero gibi adamlar geleceğe yatırım için alınmıştı ama elimizde patladı yapacak bişey yok.


    Bugün 2milyon€'ya Arjantinden 18 yaşında genç yetenek aldık desek hepinizin ağzının suyu akar.


    Peki yönetimin eli rahatken yapılan transfeler nasıldı ? İsterseniz bir hatırlayalım :


    Muslera, Eboue, Ujfalusi, Chedjou, Riera, Melo, Hamit Altıntop,Selçuk, Bruma, Amrabat, Sneijder, Drogba, Elmander, Burak Yılmaz. Forlan,Shaqiri,Reyes gibi isimler de direkten döndü.


    Vee Aysal'a en son darbeyide Galatasaray genel kurulu vurdu. Riva arazini değerlendirmek için yetki istedi ve alamayınca istifa etti.


    Ne hikmetse Ünal Aysal'a bu yetkiyi vermeyen genel kurul aynı yetkiyi belkide Galatasaray tarihinin en kötü başkanı olan Dursun Özbek'e verdi.


    Satılırsa Kulübün bütün borçlarını kapatır hatta üstüne para kalır denilen arazi resmen yok parası Galatasaray'dan koparıldı, TOKİ'ye falan peşkeş çekildi. Şuan Riva ve Florya'nın durumu nedir ?? Borçlar neden kapanmadı ?? Hiçbiri belli değil.


    Aysal dönemi sabit kurdan yapılan sözleşmeler, Dursun Özbek döneminde bürokratik bir hata sebebiyle bozuldu ve bütün oyunculara güncel kurdan ödeme yapmaya başladık.


    Sonrasını az çok herkes biliyor zaten.


    Dolayısıyla özellikle Galatasaray taraftarıyım diyen insanlar Ünal Aysal'a sallayınca vallahi billahi kızıyorum. Fener medyası Fener medyası diye şikayet edip, Fener medyasının servis ettiği her habere sazan gibi atlıyorsunuz.


    Kendisinin yaşı var zaten geri dönmesi söz konusu değil. Ama ben Galatasaray'ın başında tarz olarak Ünal Aysal gibi birinin olmasını canı gönülden istiyorum





  • uA-kktc kullanıcısına yanıt

    Altına imzamı atarım,


    Ünal Aysal döneminde sadece futbol değil tüm branşlarda zirvedeydik. Ünal Aysal Galatasaray için yarım kalmış bir şarkıdır ama yaşı itibari ile bu şarkının tamamlanabileceğini de düşünmüyorum.


    Sonrasında gelen başkanların neye hizmet ettiğini gördükten sonra ne kadar büyük bir adam olduğunu anladım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: uA-kktc

    Biraz uzun bir yazı olacak ama ben gerçekten bu konuda renktaşlarımı ikna etmek istiyorum. Bu konu inanın çok ama çok önemli.


    Mesele kişisel olarak Aysal değil, MODEL olarak Galatasaray'ın başında Ünal Aysal tarzı bir başkan olmalıdır.


    Ünal Aysal dönemi Galatasaray kulübünün küllerinden doğduğu yıllardır. Galatasaray'dan koparılması da tamamen siyasidir. Başka hiçbir sebebi yoktur.


    Bu konuda bizim taraftarımız dahil inanılmaz bir akıl tutulması var. Sanki Aysal ekonomik olarak mükemmel bir Galatasray aldı da kulübü batırdı gibi hava var. Yani bu hakikaten inanılmaz yahu. Çok net söylüyorum eğer Galatasaray'ın başına o dönem Ünal Aysal değil de Mustafa Cengiz, Özhan Canaydın tarzı bir başkan gelseydi Galatasaray hem maddi hem manevi anlamda çok büyük bir küçülme yaşayacaktı. Kulüp her açıdan dibe batmış bir haldeydi.


    Öncelikle resmi denetim ve yönetim kurulu rakamları çok açık ve nettir. Ünal Aysal dönemi totelde borç/alacak farkı -8 milyon € ( o günün kuruyla 19.2 milyon TL) zararla kapanmıştır. Bunun dışında yazılan, söylenen bütün rakamlar yalandır.


    Adam 328 milyon $ borç-alacak farkıyla kulübü devralmış, 338 milyon $ borç-alacak farkıyla devretmiş. Aynı dönemde önceki yönetimlerin aldığı borçlar yüzünden 81.4 milyon $ FAİZ ödemiş. Kulübün öz kaynaklarını - 248 milyon TL'den + 40 milyon TL'ye çıkarmış.


    Bu nasıl batırmak yahu bir anlatın bakalım ???


    Ekonomik yönden çok başarılı denilen Mustafa Cengiz yönetiminin son 9 ayda açıkladığı zarar 490 milyon TL yahu. O zaman Mustafa Cengiz kulübe tecavüz etti falan demeniz lazım.


    Ünal Aysal geldiğinde değeri 40 milyon € olan vasat ve başarısız bir kadro devraldı, 130 milyon €'luk çileklerle dolu, başarılı bir kadro bıraktı.


    Ünay Aysal geldiğinde GSstore pazar malından farksızdı. Fenerium ürünlerine ve satışlarına bütün Galatasraylılar imrenerek bakardı. Ünal Aysal yönetimiyle GStore ilk kere eli ayağı düzgün ürün üretmeye ve satış yapmaya başladı. Ciro rekorları kırıldı. Ayrıca kişisel networkü sayesinde büyük transferleri rahatça yapabildik. Yıllar sonra Avrupa'nın konuşulan takımlarından biri olduk.




    Ünal Aysal geldiğinde yeni stadın kombineleri 5 senelik satılmıştı, son dönemi hariç kombine gelirlerini kullanamadı. Localar 3 senelik satılmıştı, son dönemi hariç loca gelirlerini kullanamadı. Bunların dışında sponsor gelirlerimiz komik rakamlardaydı. Aysal dönemi ise sponspor gelirleri açısından tarihimizin en yüksek rakamlarına ulaştığımız yıllardır, rakamlar 11 katı 12 katı arttı. Ayrıca yaptığı sermaye artırımlarıyla kulübe ciddi miktarda para soktu. Sağda solda darmadağın olan Galatasaray hisselerinin ciddi bir kısmını tekrar kulübe kazandırdı. Sırf oyuncuların sözleşmelerini sabit döviz kurundan yaparak kulübe onlarca milyon TL kazandırmıştır.


    Lütfen şu bırakacağım linke bakınız. İsterseniz sizde googleda bir arama yaparak pek çok farklı kaynaktan aynı habere ulaşabilirsiniz :


    https://www.sporx.com/unal-aysal-galatasarayi-600-milyonluk-yukten-kurtardi-SXHBQ724745SXQ






    Şike döneminde takıma her zaman sahip çıktı. Kulübü hiçbir zaman ezdirmedi. Bugün hala övündüğümüz Kadıköyde karanlıkta kupa kaldırmamızın en büyük sebebi kendisidir. Federasyonun bütün baskılarına rağmen kupamı almadan gitmem demiş ve karanlıkta kupayı kaldırtmıştır. Bu olay Galatasaray tarihi için semboliktir.




    Erkek basketbol takımı Aysal döneminde tarihinde ilk kez Avrupa Liginde mücadele etti, 23 yıl aradan sonra şampiyon oldu. Final serisine şikeci hakem atamasına cevap olarak basketbol takımını sahaya çıkarmadı. Bu tarihi bir olaydır. Kadın basketbol takımı 5 sene üst üste şampiyon oldu ayrıca Fenerbahçe'yi yenip tarihinin ilk avrupa kupasını kazandı. Kupa alınamayan tek amatör branş voleybol oldu onda da avrupa 4.cülüğü kazanıldı.




    Ünal Aysal döneminde (Terimli/Terimsiz) Liverpool, Porto, Arsenal, Manchester Utd, R.Madrid, Inter, Juventus gibi takımları yendik. Şampiyonlar Liginde 2 kere gruptan çıkıp 1 Çeyrek final bir de eleme turu oynadık. 2 kere Şampiyon olduk , 2 Süper kupa, 1 de Türkiye kupası kazandık.


    İşte Galatasaray'ın bu engellenemez yükselişi, siyaset eliyle yerle bir edildi.


    Hiç kusura bakmasın Fatih Terim'de bu dönemde Galatasaray'ı adeta sattı. Hem Galatasaray hem milli takımı yönetme fikrine Ünal Aysal karşı çıktığı için, Galatasaray başkanına racon kesmeye kalktı. 10 gün önce ana bacı hakaret ettiği Yıldırım Demirörenle gizli görüşmeler yaptı. Ve en sonunda Galatasaray'ı bırakıp "düşman"ın emrine girdi.


    İkinci darbe ise 2. sermaye artırımına konan engel oldu. Tamamen kitabına uygun olmasına rağmen abuk subuk hatta itham edici sebeplerle sermaye artışı engellendi.


    3.darbe Federasyonunun yabancı kuralı oldu ve Galatasaray'a en büyük zararı da bu verdi. Muslera,Melo,Riera,Sneijder,Drogba ile 5 hakkımız doluyordu zaten.


    Elimizde Eboue gibi bir bek varken Tarık Çamdala, Veysel'e milyonlar bayılmak zorunda kaldık. Bakın zorunda kaldık diyorum.


    Mecburen Furkan Öçal,Ceyhun Gülselam,Endoğan Adili gibi Türk isimler almak zorunda kaldık. Muslera'yı mı kovaydık ? Drogba'yı mı kovaydık ?


    Yahu takoz Alper Potuk ve Tarık Çamdal için Fenerle bir birimizi yedik o dönem öyle bir dönemdi.


    Bunlar mecburiyetten yapılan transferlerdi. Ontivero gibi adamlar geleceğe yatırım için alınmıştı ama elimizde patladı yapacak bişey yok.


    Bugün 2milyon€'ya Arjantinden 18 yaşında genç yetenek aldık desek hepinizin ağzının suyu akar.


    Peki yönetimin eli rahatken yapılan transfeler nasıldı ? İsterseniz bir hatırlayalım :


    Muslera, Eboue, Ujfalusi, Chedjou, Riera, Melo, Hamit Altıntop,Selçuk, Bruma, Amrabat, Sneijder, Drogba, Elmander, Burak Yılmaz. Forlan,Shaqiri,Reyes gibi isimler de direkten döndü.


    Vee Aysal'a en son darbeyide Galatasaray genel kurulu vurdu. Riva arazini değerlendirmek için yetki istedi ve alamayınca istifa etti.


    Ne hikmetse Ünal Aysal'a bu yetkiyi vermeyen genel kurul aynı yetkiyi belkide Galatasaray tarihinin en kötü başkanı olan Dursun Özbek'e verdi.


    Satılırsa Kulübün bütün borçlarını kapatır hatta üstüne para kalır denilen arazi resmen yok parası Galatasaray'dan koparıldı, TOKİ'ye falan peşkeş çekildi. Şuan Riva ve Florya'nın durumu nedir ?? Borçlar neden kapanmadı ?? Hiçbiri belli değil.


    Aysal dönemi sabit kurdan yapılan sözleşmeler, Dursun Özbek döneminde bürokratik bir hata sebebiyle bozuldu ve bütün oyunculara güncel kurdan ödeme yapmaya başladık.


    Sonrasını az çok herkes biliyor zaten.


    Dolayısıyla özellikle Galatasaray taraftarıyım diyen insanlar Ünal Aysal'a sallayınca vallahi billahi kızıyorum. Fener medyası Fener medyası diye şikayet edip, Fener medyasının servis ettiği her habere sazan gibi atlıyorsunuz.


    Kendisinin yaşı var zaten geri dönmesi söz konusu değil. Ama ben Galatasaray'ın başında tarz olarak Ünal Aysal gibi birinin olmasını canı gönülden istiyorum

    Tamamen duygularıma tercüman olmuşsunzu hocam,klavyenize sağlık.

    O zamanda söyledik" Başkanın altını oyuyorlar" diye. Dinletemedik. Terim için başkanı feda ettiler. Ne yönetim ne de taraftar sahip çıktı" çok kırıldım" diye açıklama yaptı.


    Sermaye artışına başta fenerliler olmak üzere karşı çıktı ,ortalığı yaktılar dolandırıyorlar diye. Ali koç geldi ve ilk icraatlerinden birisi sermaye artışı oldu. Sen başkanına sahip çıkmazsan , teknik direktör için başkanı yersen , sana Dursun , Mustafa cengiz layık olur her transfer sezonunda böyle kafayı yersin

    Daha çook arıyacağız, bunlar Galatasaray'ımız daha iyi günleri.





  • uA-kktc kullanıcısına yanıt

    çok detaylı ve güzel yazmışsın renktaş..


    Sağdan soldan yalan yanlış haberler okuyup Ünal Aysal gibi bir başkanı kötülüyorlar.


    O ayarda bir başkanımız olacağını hiç zannetmiyorum. Hali hazırda bu dernek statüsü ile de asla Avrupa'da başarı falan gelmez zaten Türk klupleri satılıp şirketleşmeden asla uzun vadeli çözüm olmaz ülke futbolunda.

  • ÜA'a ana avrat küfür edenlerin gece yatağa yattığında gözünde canlandırdığı, her aklına geldiğinde bir damla göz yaşı döktüğü, sosyal medyada sağda solda hava attığı kadro aşşağıdadır.

    Ünal Başkanım Dön :(
  • Ünal Aysal tam bir CEO gibi kulübü yönetti. Terim'in egolarının hakkından en iyi o geldi.

    Terim'i başarılı kılan da kendisidir. Yarattığı takım hala bugün övünülüyor.


    Terimsporlular Ünal Başkanı sevmez. Bir daha ne Terim ne de GS böyle başarılar göremedi. Bu zihniyet sürdüğü müddetçe de göremeyecek. Terim'i kafasında gezdiren hiçbir başkan ihya olamaz. Profesyonel şekilde yönetilmeli kulüpler herkes kendi işine bakmalı. Hoca X oyuncuyu istiyor ya alırsın ya da neden alınamadığını anlatırsın. Hoca da gidip başkana yönetime sallamaz kol kırılır yen içinde kalır diye boşuna denmemiş.

    Kulüp paralar dökerken karşılığını bekler. Hocalar da kulülerin maaşlı elemanlarıdır tabii ki patronlar hesap sorar. Terim hep burnunun dikine gittiği için bunlar yaşanıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hersh

    Artık, kayıp/kaçak bedeli yok. Doğal olarak AYSAL'da yok. Şirketi de iflas etti. O kadar vurgun yapıldı, sonun da ilahî adalet yerini buldu. Asıl komik olan kimsenin, bu para nereden geliyor dememesiydi...

    darısı vurguncu koç'un başına

  • Adam gününü gün ediyordur burdakilerde dön diye yalvarıyor nerden bakarsan bak komedi :)

    Kulübün kaynaklarını olabildiğince kullandi sonrasındada gitti işte ne yaptı yani ne artısi oldu hiç sıfır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.