Şimdi Ara

Umreye gideceklere Mekke Medine Hakkında pratik bilgiler (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
309
Cevap
29
Favori
140.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Telefouncu Harun'da iPhone 6S 16 GB ne kadar acaba?
  • Mübarek sanarsın kutsal topraklar değil emperyalist topraklar adamlar iphone almak için mekke medine'ye gidiyorlar şaka gibi sonrada bu Amerikalılar müslümanları öldürünce ortalığı inletiyorlar yahu siz bunlara hertürlü desteği kendi kutsal saydığınız yerde verirseniz yabancılar neden size acısın.Bir diğer konuda Umre ve Hac tamamen araplara (dolaylı yoldan Amerikalılara) milyonlarca dolar kazandırmak öteye gitmeyen bi olaya dönüştü cidden yazık.Peygamber görse ne derdi merak etmiyor değilim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeatSide

    Merhabalar. Telefouncu Harun'da iPhone 6S 16 GB ne kadar acaba?

    Dün akşam bir Türk 5 tane aldı. 2000TL(2500 Riyal) idi. Yine bir Türk 1600 Riyale G4 alıyordu. Huawei P8 Lige 590TL, note 4 ise 1720 Riyal idi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Rabbim bizede nasip etti ve 4 şubatta gidip 13 şubatta döndük. Bende birkaç satır yazayım.

    Önce Mekke, bana göre en önemli nokta telefon: Havaalanında Cidde'de açık hat satan elemanlar vardı birinden aldım, cebinde sim kart kesme aletide vardı ve 30 riyale 20 Riyal yüklü bir sim kart aldım sonra Mekkede bir tane daha almak istedim ama pasaport parmak izi kaydı istediler, açık hat almak isteyince 25 Riyal yüklü kartı 50 Riyal dediler. 1 Riyale 1 dakika konuşuyorsunuz ve kontör atım peryodu 1 dk. Yani 1 sn'de konuşsanız 59 sn'de konuşsanız 1 Riyal. Kontör yükleme işi bizim hazır kartın ilk zamanlarındaki gibi bir sürü numara girmeyle oluyor, Elemandan kart alırken verdiği pin-puk yazılı kartı iyi saklayın onun üzerindeki bazı numaralarda kullanılıyor. Mobil operatörlerden en iyisi STC'ymiş sonra Mobily sonra Zain. Ben Mobily aldım *1411# yaparak kalan Riyali sorguluyorsunuz.

    Alışveriş konusunda Mekke biraz zayıf, Zemzem Tower'ın altında dükkanlar var ama küçük, dandik biz çok sevmedik. Aperatif satan çok dükkan var ama kısa süre gidince mideyi bozmayalım diye denemedik.

    Otel olarak Mekke'de Anjum otel'de kaldık, katalog'da Mescidi Haram'a 150 metre yazıyordu ama Haram'ın önündeki boşluğa 150 mt'ymiş, otelden Kabe'ye 450-500 mt yürümek gerekiyordu. Yemekleri vs düzgündü tavsiye ederim Sadece Türklere özel restoran'ı vardı

    Medine alışveriş konusunda biraz daha gelişmiş 1. sayfada arkadaşların dediği 17. kapının karşısındaki Tayyiba alışveriş merkezine gittim Telefoncu Harunlada tanıştım. Yanımdaki arkadaş Iphone 6s 16 GB fiyatı sordu bedavadan biraz pahalı dedi, düşünün artık

    Ben 5,5" çift hatlı samsung'ları sordum J7= 875 Riyal - 700 TL, A7= 1200 Riyal - 960 TL, A7 (2016)= 1550 Riyal - 1240 TL, A8= 1450 Riyal - 1160 TL dedi.

    Otellerin altı olduğu gibi dükkan ama milyoncu gibi küçük, basit. Oğlumla kızıma oyuncak alırken aşırı zorlandık inanın Türkiye'de herşey çok daha kaliteli, çeşit fazla

    Medine'de Mescidi Nebevi'nin Yeşil Kubbe tarafı değil tam zıt tarafında kaldık, Munakarem Leader diye bir oteldi, Anjumdan sonra kötü geldi otel eski, restoran tek, Araplar Malezyalılar aynı yerden yiyorduk onlarında damak tadına hitap etmek zorunda oldukları için yemekleri çok sevmedik zaten çeşitte azdı.

    Mescidi Nebevi Yaklaşık 500 mt x 300 mt büyüklüğünde bir yapı, Yeşil kubbe ön tarafta, buradada fazla yürümek istemiyorsanız otel Nebevi'nin kıble tarafında olsun, biz tam zıt taraftan giriyorduk, BabüsSelam için epey yürüyorduk

    Mekke'de Anjum otel yakınlık konusunda fena değildi ama çok yakın olsun derseniz paraya kıyıp Zemzem Tower veya Darel Tevhid'de kalacaksınız.

    Sormak istediğiniz birşey olursa PM atabilirsiniz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cengaver1

    öncelikle konuyu açan arkadaşa teşekkürler çok faydalı bir konu olmuş
    ben kendi imkanlarımla gitmeye çalışacağım inşallah,
    daha önce 1 ker ümreye turla gitmiştim, gene turla hacca da gitmiştim, tecrübelerim yeter ümre için diye düşünüyorum

    havayolu personeli olduğumuzdan uçak biletlerini 125 tl ye aldım hanımla gidiş dönüş 250 tl 2 kişi
    gene şirketin anlaşmalı bir otelinde zemzem towerde otelle, kabe manzaralı bir oda için rezervasyon yaptırdım 350 riyal gecelik, 7 gece. kahvaltı dahil
    anlaşmalı otel medinede olmadığından onu da booking den aldım, mekkedeki otelden yıldız ve mesafe olarak uzak olmasına rağmen
    4 yıldızlı güzel bir otel ayarladım, 5 gece için, gecelik 400 riyal.
    geriye sadece ulaşımlar kaldı bana yapılacak, cidde-mekke arası taksi, mekke-medine arası taksi, ve medine -medine havalimanı arası taksi.
    Bunun dışında uhud vs gezmek istersek gene taksi masrafları ilave olacak.
    taksiler için internette araştırdım ama çok çelişkili fiyatlar var, cidde-mekke arası 50 riyal diyen de var, 200 diyen de bakıcaz artık
    hurma alışverişini medine hurma pazarında 34 numarada ibrahim isimli bir satıcı dan almıştım, süper türkçe biliyor, hurmaları güzel ve fiyat da baya ikramlıydı 2 yıl önce. İyi bir terlik aldım kendime tecrübelerimden yola çıkarak. ama terliği yanınızdan ayırmayacaksınız, ufak bir omuz çantasında sürekli taşıyorum ben
    ufak çantaya ne sığar derseniz, ufak pet şişe zemzem için, ince bir seccade, yasin cüzü, takke, terlik, biraz da hurma atıyorum ben.

    alışveriş için mekke daha çeşitli ama fiyatlar biraz pahalı geldi bana, özellikle zemzem towerdaki dükkanlarda
    medinede sokak aralarında çok hesaplı elbiseler almıştım mesela bayanlara basma ve işlemeli, 20 riyale

    tecrübeli olanların kendileri gitmesini tavsiye ederim,
    benim masrafım bu kalitede otellerde 2 kişi 5000$ gibi bir fiyata çıkıyorken turla, kendimiz sanırım 1500$ a mal edeceğiz 2 kişi alışverişler hariç

    sizin için de uçak bileti kişi başı 1500 tl tutar.
    zemzemde değil az uzak iyi bir otelde kalırsanız aynı fiyatlara giderseniz, 2 kişi 2500 dolara, yani yarı fiyatına bir tutara mal edebilirsiniz.

    ayrıca vize masrafını eklemeyi unuttum, şirketten alacaksınız mecbur, kişi başı 150$ tutuyor bu da, bende aynı parayı ödedim.
    soruları olan varsa cevaplarım, veya benim eksiklerimi tamamlayan olursa memnun olurum

    ****************************
    Evet arkadaşlar, kendi başımıza ümremizi yaptık çok şükür ve geldik. Tecrübelerimi sizinle paylaşmak istiyorum istifade edersiniz inşallah.
    İlk olarak benzin fiyatlarına geçen ay %50-60 gibi bir zaman gelmiş, resmi taksiler fix fiyat istiyor cidde-mekke arasına 350 riyal
    korsan taksi değil de özel taksiler 300 riyale götürüyor. Ben 200 e gideceğimi sanırken korsanla gidip 300 verdim.
    Sıkıntı oldu açıkçası adam yolun ortasında para istedi vermedim, indirmedi kapıları kilitledi felan, ihram var dövemedim, hanım üzüldü vs vs. neticede gittik ve parayı ödedik.
    Mekke de taksiciler hep şerefsiz ve hilekar. 20 ye anlaştığım yerde adam 30 istiyor. Yalan dolan herşey var, Allah korkusu yok.
    Eğer benim gibi 2 kişi gitmediyseniz uğraşın vermeyin, gerekirse polis çağırın kuyruklarını kıstırıp kaçıyorlar o zaman.

    Mekke medine geçişini bir tur şirketinin otobüsüne atlayarak yaptım çok da iyi oldu, taksiler 700 riyal çekiyor ortalama.
    Ama dolmuş yapanlar var kişibaşı 100 riyale, 1 araba 4 kişi. 400 riyale de gidilebilir yani.
    Medineden medine havalimanına da 67 riyale gittim. Medinedeki taksicilerde hiçbir sorun yaşamadım çok şükür.

    Vizeler-oteller-uçak biletleri-ve ulaşım masrafları ile bana maliyeti tam tahmin ettiğim gibi 2 kişi 1500$ tuttu yemek hariç.
    Size tavsiye ettiğim gibi siz de 2 kişi 2500$ a mal edebilirsiniz kolayca.

    Bu sistemi çözdükten sonra turla gitmeyi asla tavsiye etmem bilenler için. Ancak 2 kişi gitmektense 2 aile, 4 kişi gitmeyi kesinlikle tercih ederim.
    Çünkü hanımı hiç yalnız bırakamıyorsunuz. Beyaz kadınların kaçırılma vs durumları da var arabistanda aynı taksiciler gibi herkes Allah la ilgili değil.
    Mümkünse hanımlarınıza harem ve etrafı dışındaki alanlarda peçe/vs bişeyle yüzlerini kapattırın, çünkü her an kavgaya karışmanız an meselesi oluyor bakışlar yüzünden.




    iyi günler hocam siz yazdıktan sonra bende heveslendim kendim gitmeye daha önce düşünmüştüm ancak vizeyi tur şirketi ile birlikte almak gerekecek diye rafa kaldırmıştım.

    skyccannerden nisan ayı için istanbul mekke 350 tl civarı flynas ile
    medine is tanbul 400 tl civarı milpuanlarla 300 puana halledebiliriz
    flynas ı biraz araştırdım pegasus mantığı ile çalışmakta yiyecek su battaniye yok. puanlarla bilet almanın çok etik olmadığının farkındayım.

    benim amacım param olmadığından değilde 5 yıldızlı otelde umre hac yapmak içime sinmiyor. kuru ekmekle su ile karnını doyuran bir peygamberi 5 yıldızlı otelden tıka basa yiyerek anlayacağımızı düşünmüyorum. biraz sefalet içerisinde umre yapmanın daha iyi olacağını düşünüyorum.

    neyse ben biraz daha düşüneyim ve planlayayım.




  • hocam açıkçası yakın zamana kadar bende seninle aynı fikirleri paylaşıyordum.
    Turla gitmeyip benim gibi giderseniz herşey dahil olmuyor ilk olarak, kahvaltı dahildi sadece, yani tıka basa dolmuyorsunuz teknik olarak:)
    esas önemli husus, ibadet verimi,
    otel 3 yıldız olsun, ama en yakın olsun, olmuyor tabii , yakın olunca 5 yıldız oluyor.
    Yakın demek fazla ibadet demek, az yorulmak yol yürümek demek, enerjiyi ibadete harcamak demek vs vs.
    Biz ezan okununca asansöre atlayıp avluda tahat rahat namaz kılıyorduk.
    Kalabalık oluyordu 10 dakkada otele dönüyorduk, tv den bakıyoduk tenhalaşmış, 10 dakkada atlayıp tavafa gidiyorduk felan.
    Açıkçası gene kalsam gene yakın otele giderim

    Flynas ı bende gördüm, mekke-medine arası uçacaktım, ucuzdu 80-10 tl gibi kişi başı,
    ama baktım sonra havalimanına git 2 kişilik bilet al, tekrar medinede limandan otele araba tut daha zor,
    direk otelden arabayla medine otele gitsek aynı para olucak diye vazgeçtik




  • Merhabalar. İphone 6S 16 Gb 2500 SAR'a alındı yarım saat önce. Kafama takılan bir soru var. Bu iPhone sim kilitli mi değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeatSide -- 24 Şubat 2016; 22:32:23 >
  • Merhaba. 1 saat önce Harun'dan alındı. 2500 SAR'a iPhone 6S 16 GB. Aklıma soru takıldı. Bu sim kilitsiz mi acaba? Model numarası: MKQJ2B/A
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeatSide

    Merhaba. 1 saat önce Harun'dan alındı. 2500 SAR'a iPhone 6S 16 GB. Aklıma soru takıldı. Bu sim kilitsiz mi acaba? Model numarası: MKQJ2B/A

    Selamlar modelde sorun yok sim kilitsiz model, Türkçe dil desteğide var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi es035 -- 3 Mart 2016; 0:39:09 >
  • selamün aleyküm. bu ay ümreye gidiyorum. kızım benden iphone 6s plus 64 gb istiyor. acaba şuan harunda bu telefonun fiyatı ne kadardır?
  • kartal-ege K kullanıcısına yanıt
    A.Selam Aşağıdaki linkte güncel fiyatlar var.Size fikir verebilir.
    http://www.extrastores.com/en-sa/products/mobiles/smartphones-191?brandid=611&Sort=2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi es035 -- 6 Mart 2016; 3:11:13 >
  • Hocam Allah nasip ederse bu sene hac vazifemizi yerine getireceğim benim sormak istediğim hac döneminde acaba en azından uçak yolculuğumu kafıleden bağımsız kendim yapabilirmiyim ve Suudi havaalanlarında bir sıkıntıyla karşılaşırmıyım eğer öyle olursa kafıleye otelde katılacağım uçak bileti ni de acenta dan düşüttüreceğim fiyat olarak 650 dolar avantajım olacak böyle bir şey mümkünse bi arkadaşın mil puanları varmış onlarla bana uçak biletini alacak
    İkinci sorumda acaba oralarda ucuz çin malı telefon (xiaomi meizu Huawei) satan yerler var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • impreza2004 İ kullanıcısına yanıt
    hocam cevap alabildiniz mi? bizimkilerde 3-5 gün içinde gidecek. xiaomi telefon almak istiyorum.
  • Hocam cevap yazan çıkmadı galiba sizde xiaomi mi5 aldıracaksınız bende o telefondan düşünüyordum ancak iPhone SE çıkmış gidince ondan alacağım artık nasıl olsa iPhone her yerde vardır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasipse Biz de gidecez de orda iç çamaşırı fiyatları nasıl. Burdan yük etmeyelim diyoruz da.
  • 12 ağustos günü biz de gidiyoruz inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz de yakında gidiyoruz inşallah bir sorun çıkmaz.

    Yazınız gayet faydalı oldu bizim için, ilk ziyaretimiz olacak. Aklımdaki tek soru internetten tanıştığımız bir firmayla gidecek olmamamız.

    http://inanctur.com.tr/tr/umre/umre-turlari.html

    bu firmayla umreye ya/da hacca giden var mıdır arkadaşlar.

    Bu arada Harun'a bir uğrayacağım, ve tavuk yemeye bayılırım. Elbette oraya ibadet maksatlı gidiyoruz da yine de tam atmosferine giremedik. inşallah oranın atmosferi etkiler.
  • fatihdx F kullanıcısına yanıt
    Atmosfere girmek için Peygamberimizin hayatını anlatan bir kitap okumanızı tavsiye ederim. Gitmeden ne kadar çok okursanız o kadar verim alırsınız ibadetlerinizden. Şimdiden Allah kabul etsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah yolunuzu açık etsin. Gitmeden kitap vs okuyun bilginiz olsun. Ayrıca Talha Uğurluel'in Mekke Medine sunumları var youtube'da onları izleyin toplamda 1,5-2 saatlik bir video.

    Googlemaps'ten otelin yerine bakın, ulaşım nasıl araştırın. Size verilen el çantasına sığacak yasin cüzü götürün. Medine'de çarşı pazar gezmesi çok yapılıyor sürede kısa olduğu için okumaya fırsat bulunamıyor ama Kabe'de tavaf yaptınız diyelim dinlenmek için oturuyorsunuz o sırada Yasin, Mülk, Vakıa gibi sureleri okursunuz.

    Birde mümkün olduğunca kaza namazlarınızı kılmaya çalışın. Hadislerde araştırabilirsiniz, Mescidi Haram'da (Kabede) kılınan namaz diğer yerlerde kılınanlardan bin kat, Mescidi Nebevi'de kılınan yüz kat daha sevap kazandırıyor diye biliyorum.

    Biz kışın gidip gelmiştik şu anda gidecek olsam hiç dışarda vakit geçirmem, zaman harcadığınıza değmiyor çünkü.




  • Gitmeden umre hakkında bilgi sahibi olmak isteyen ve tavsiye bekleyen arkadaşlara Mahmud Esad Coşan'ın Hac ve Umre kitabını şiddetle tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.