Şimdi Ara

Umreye gideceklere Mekke Medine Hakkında pratik bilgiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
309
Cevap
29
Favori
139.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi günler

    Umreye giderken internette nerden telefon alınır, ne yenir ne içilir tarzında bir yazı bulamadığım için tereddütle gitmiştim. Şimdi aklında soruları olanlar varsa sorabilirler elektronik vs hakkında da sorabilirsiniz.ben bir kaç pratik bilgiler vereyim

    Öncelikle yemek kısmından başlayalım, oteller öğle yemeği hizmeti vermemektedir.

    Yemek işini Mekke ve Medine'de adım başı bulabileceğiniz Bin Davud marketler zincirine giderek, peynir domates karpuz ekmek vs alarak yaparsanız kişi başı öğün olarak 3 tl den az bir fiyata mal edebilirsiniz. Ekmekleri anlık olarak orada yapıyorlar ve 50 kuruş'a 5 adet yufka ekmeği falan geliyor fiyatlar çok ucuz. 1 somun ekmekte 50 kuruş. Kutu içecekler Kola, Meyve suyu falan 75 kuruşa teneke halini alabilirsiniz ama litrelikler 1.5 tl. baya avantajlı onlarda. Ayrıca unlu mamüller bölümünde 5 TL ye orta boy pizza da yapıyorlar. o da çok lezzetli.

    Market işi fakir işi diyenler için, biraz daha orta halli olan sandviç dükkanları var. Yumurtalı sandviç var 1.5 tl, döner var shawarma diye geçer 1.5 tl bunlar da. fakat hijyen konusunda sıkıntı yaşabilirsiniz bu yüzden bin davud marketlerden ambalajlı ürünler daha tavsiye edilebilir. Tuna fish sandviç var tonbalıklı sandviç, tantuni tarzı sandviçler var.bunlar da güzel hepsini denedim ve bütün sandviç dükkanlarında bunların hepsinden bulabilirsiniz ve fiyatlar hep bu ayarda.

    Yollarda yere çökmüş poşet sermiş elle pilav üstü tavuk yiyen insanlara rastlayacaksınız, başta "iğrenç" diyebilirsiniz fakat gördükçe canınız çekecek, canınız çektikçe bunlar nereden alıyorlar diye merak edeceksiniz. Chicken Broast yazan tüm dükkanlardan alabilirsiniz, ama yerde yemeyin dilenciler etrafınızı sarıyorlar.

    Al-Baik diye bir tavuk zincirleri var. KFC Popeyes gibi. Yiyebilmeniz için en az 20 dk sıra da beklemeniz gerekiyor. hayatınızda göreceğiniz en kalabalık fast food zinciri. araplar bunları çok seviyorlar. Çıtır tavuk işte bildiğimiz. Zaten gideceğiniz turda herkes söyleyecek Al-Baik varmış nerede falan diye. Ben pek tavsiye etmiyorum ama aklınızda kalırsa diye yerseniz 4 kişi 40 riyale doyabilirsiniz. yani 20 tl. baya ucuz fiyatları KFC nin yarı fiyatı. Lezzeti güzel fakat yağından mı sosundan mı bilmiyorum bir süre sonra rahatsızlık hissettiriyor.

    Bir de normal masaya servis restaurantlar var tabi. oralar da da 23 24 riyal e doyabilirsiniz. yani 12 tl. fakat 4 kişilik bir aile 10 gün kalsanız 500 tl sadece öğle yemeğine harcamış olursunuz. ve inanın öyle güzel de değil yemekleri.

    Medine de restaurant açısından çok belli başlı bölgeler yok fakat Mekke daha düzenli yemek konusunda. Mekke de Kabenin 1 numaralı kapısının karşısında KFC, Burger King vs var ve de orada bir alışveriş merkezi var.oralar da da yiyebilirsiniz. Alışveriş merkezindeki fast food katı 3.katta. Bu tavuk pilav olayını deneyecekseniz onunda fiyatları uygun. 1 tane söylerseniz 2 kişi doyabilirsiniz o da 20 riyal yani 10 tl. Baya temiz güzel.



    Hediyelik Eşya

    1.İnci
    İnci konusunda çok çok fazla çeşit var. Mekke de bunlarla vakit harcamak istemeyeceksiniz ki çok düzenli yerleri de yok zaten. Medine daha bir ticaret kenti. 17 Numaralı kapısından çıkın Mescid-i Nebevinin. Karşınıza Tayyiba alışveriş merkezi gelecek. Buraya girin çok çeşitli dükkanlar var.İstediğinizden alışveriş yapabilirsiniz.

    Ben 2 tane dükkandan alışveriş yaptım.İkisine de tavsiyeyle gitmiştim türkler işletiyor zaten. Baya da indirim yapıyorlar türk olunca.

    1.si Portakal Hediyelik Eşya - zeminin 1 altındaki katta yürüyen merdivenin yanında. Yunus diye 19 yaşında bir afgan çocuk var. bizden iyi türkçe konuşuyor gerçi. bir de ahmet var o da özbek. bir de eyüp bey var o da kayserili. Eyüp bey daha sıkı indirim yapıyor. Gümüş yüzük,İnci ve Tesbihleri buradan alabilirsiniz.

    2.si Er Türk Pazarı - daha dükkanı yeni açtıklarını söylemişlerdi. Hediyelik küçük gümüş kaplar falan inciler de var.


    2.Seccade- arabistandan almayın arabistanın en kaliteli malları Türk işi diye geçiyor, orta kaliteler Hint işi, dandikler çin malı diye geçiyor. Türkiye de en iyileri çok daha ucuz. Aman almayın derim

    3. Şal - Şallarda türkiye'ye yakın fiyatta ama yine de türkiye de biraz daha ucuz.Yine de elimiz boş gitmesin derseniz alabilirsiniz. Biz yine Tayyiba denen otelin alışveriş merkezinden aldık. Yukarda yazan iki dükkanla aynı yerde. ama bu zeminin bir üst katında.hemen merdivenden inince karşınıza geliyor. işletenler yabancı ama türkçe biliyorlar. kartlarını almadığım için dükkanın adını da bilmiyorum

    4. Hurma - Otelinize araba gönderecek zaten türk hurma satıcıları. hurma bahçesine götürecekler. bence gidin enteresan bir deneyim oluyor.
    Fiyatlar çok çeşitli ama özellikle hurma satıcıları pazarlığa çok açık. grubunuzdan 3 4 kişiyle de anlaşın çok yüksek kilolarda alcağınız görünce baya indiriyorlar fiyatları . Mesela kilosuna 34 riyal yazdığı hurmayı arkadaşlarla toplanım toplam 100 kilo alınca 22 riyalden verdiler. güzel koli ve paket de yapıyorlar.

    Hurmanın taşınması. Şimdi Bagaj hakkınız 30 kg + Zam Zam olduğu için pek sorun çıkmıyor ama biz hiç uğraşmadan yollamak istiyoruz derseniz Diyanet Kargo diye bir hizmet var. Daha siz dönmeden hurmalar evinize ulaştırılıyor. Kg başına 7 riyal yani 3.5 tl alıyorlar. ben yollamadım ama yollayanlar da memnun kaldılar.



    ve sanıyorum bu yazıyı okuyanların merakla beklediği şey Elektronik eşya

    1- Cep telefonu

    Yine Tayyiba alışveriş Merkezinde Medine de Telefoncu Harun diye birisi var. Sanıyorum Pakistanlıydı. Adam genç, ana dil gibi türkçe biliyor komik biris baya. Türkler arasında çok meşhur. genel müşterileri türk. Dükkanında çakma hiç bir şey satmıyor. Ben yine oradan telefon alan bir arkadaşımın tavsiyesiyle telefon almaya gittim. iphone 5 1270 tl dedi pazarlıkla tanıdıkla falan 1220 tl bir tl daha aşağı düşmedi. Aldım. Gruptan bir arkadaşı daha götürdüm o da S4 aldı 1150 tl'ye. ürünler tamamen orjinal ve garantili. Adam size ayrıntılı bir fatura yazıyor. 1 sene garantisi var bozulursa her hangi bir umreciyle gönder halledelim diyor.

    Portakal Hediyelik eşya dükkanındaki Yunusla gittim ben telefon almak için Haruna. onların dükkanına çok yakın. oraya sorarsanız onlar da telefoncu harunun dükkanını gösteririler 9 10 dükkan yanlarında zaten.

    Etrafta bir çok telefoncu göreceksiniz. Bangladeşliler. hani güvenip alabilirseniz onlar 20 30 tl daha aşağı düşebiliyorlar.

    2- Tablet
    ipad mini fiyatı sordum TR fiyatına çok yakındı fakat diğerleri için pek bişey diyemeyeceğim. TR fiyatları çok yüksek değil zaten 3g siz tabletlerde. TR den almak daha mantıklı geliyor bana.

    ardınan Mekke'ye geçtikten sonra Mekke de Aziziye de elektronikçilerin olduğu uzun bir yol var. Samsung Shop bile var yani. herkes biliyor o yolu. Aziziye bin davud diyin o çevre de zaten hepsi

    Gruptan bir kaç arkadaşla oraya gittik. onlara da S4 aldık 1100 tl ye aldık. onlarda orjinaldi yani baya kullandık telefonu sıkıntı çıkmadı. ama dediğim gibi herkes Medine telefoncu harun diyor.

    3- Fotoğraf Makinesi- fiyatlar TR ye yakın konumda
    4- Bilgisayar bazı modeller de TR bile daha ucuz olabiliyor :) zaten klavyeler genelde arapça, arapça olmayan da ingilizce




    Eveeet Bir önemli konu daha - - TELEFONLA KONUŞMA

    Gençler ve yaşlılar olarak 2 ye ayırıyorum bu kısımı

    Yaşlılar için indikten sonra sokaklarda yığınla satıcı göreceksiniz. telefon hattı ve kontorü diye. Mobily alın. Mobily 50 riyale satılıyor içinde 40riyal kontor var.yani 25 tl ye satılıyor. öyle hergün 4 5 dk konuşursanız bitmez bile. biterse de zaten aynı yerden yükletebilirsiniz. Ama Sim kartı verdiğinde size bir de kart veriyor. o kartı atmayın o kart olmadan kontor yüklenmiyor. TR ye verin o numarayı onlar sizi arasınlar. Kendi hattınızla giderseniz yamulabilirsiniz. Çünkü TR den her arandığınızda dk başına 2 tl ye yakın bir ücret sizden kesiliyor. bir de arayının aradığı çok yüksek bir meblağ var. o yüzden ben yaşlıyım beceremem triplerine girmeden direk oradan indiğinizde bir hat alın. ve numaranızı TR de ki tanıdıklarınızı arayarak onlara verin. onlar da size o numaradan ulaşsınlar



    Gençler --- Kız-erkek arkadaşım, Nişanlımkocam vs m tr de kaldı 10 gün görüşemeyeceğiz falan demeyin. çok çılgın paketler var

    Hemen mobily hat alıyorsunuz. 50 riyal'e .içinde 40 riyal kontor var.

    1 ay ve 1 haftalık sınırsız Whatsapp paketleri var. 1 aylık olan çok komik evet 20 riyal, 1 haftalık olan 10 riyal. yani 10 TL ye bir ay boyunca arabistanda kullanacağınız sınırsız whatsapp paketiniz oluyor. resim video bile gönderebilirsiniz. 24 saat istediğiniz kadar yazışın.

    sınırsız facebook twitter paketi var. bunlarda yanılmıyorsam 25 riyal aylık. emin değilim ama en fazla bu kadar olur yani.

    TR de bıraktığınız hergün görüşmek istediğiniz kişi, telefonuna ya da bilgisayarına skype kuruyor. Skype ın internet sitesiwww.skype.com.tr den aboneliklere tıklayıp arabistan paketi alırsınız. 400 dk - 33 Euro en avantajlısı bu ama diğerlerinin de fiyatları makul. skype dan sizin arabistan numarınızı 400 dk boyunca sadece 33 euro karşılığında arayabiliyor. hiç bir şartı şurtu yok. sadece 1 ay sonunda paket otomatik yenileceği için, abone olduktan sonra siz dönünce aboneliği iptal etmesi gerekiyor. yoksa paket 1 ay sonra otomatik yenilenecektir.




    Taksi kullanımı..

    arabistanda 1 riyal'e 3 lt benzin geliyor. fakat taksiler sizi 3 km lik yolu 40 riyale götürüyorlar. yani 7 kuruş benzin harcayıp 20 tl kazanıyorlar. %10000 kar heralde :). arabistan da her arabayı durdurup pazarlık yapabilirsiniz.herkes bireysel taksici :) sorun 30 riyal mi dedi. 20 riyal diyin bin diyorlar zaten.


    aklıma gelenler bu kadar. umarım yeteri kadar kişiye ulaşır ve umreciler, hacılar mağdur olmaz. aklınıza takılanları yazıp sorabilirsiniz.



    portakal hediyelik eşyanın kartvizi


     Umreye gideceklere Mekke Medine Hakkında pratik bilgiler


    telefoncu harun..aydinpurcek nickli üye gitmiş, telefon almış fotoğraflarını paylaşmış. umarım memnun kalmıştır :)
     Umreye gideceklere Mekke Medine Hakkında pratik bilgiler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the-maintain -- 4 Haziran 2014; 21:59:38 >



    the-maintain bu mesajı paylaştı




  • Çok teşekkürler... Çok faydalı bir yazı olmuş. Bir gün herkesin işine yarayacak bilgiler vermişsiniz. Bravoo.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uray01

    Çok teşekkürler... Çok faydalı bir yazı olmuş. Bir gün herkesin işine yarayacak bilgiler vermişsiniz. Bravoo.
    Hocam bende gittim ama baya acemilik çektim.Sayenizde birçok kişi bu yararlı bilgilerden faydalanacak.Allah razı olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: besiktas1061

    Hocam bende gittim ama baya acemilik çektim.Sayenizde birçok kişi bu yararlı bilgilerden faydalanacak.Allah razı olsun

    Alıntıları Göster
    bende 2008 yılında gitmiştim 750 dolar'a. haliyle yemek yoktu mekke'de el kaaki otelde kalmıştık şansımıza, hiç'de acemilik çekmedim,çünkü ekip sağlamdı.biz yemek olayını burdan götürerek halletmiştik konserve türü şeylerle,ayrıca otel'de açık büfe akşam yemeğinde 1 kap yemek 5 ve 10 riyal'di çorba 5 riyal etli yemekler 10 riyal'di.gündüz bazen 12 riyal'e bütün tavuk yerdim zorla'da olsa tek başıma bitiriyordum:)kutu kola 1 riyal olduğu için 2-3 tanede ondan içerdim.bindavud'dan fazla alışveriş yapma ihtiyacım olmadı arada meyve ve içecek şeyler aldım.yalnız yemek konusunda mekke daha rahat medine zor gelmişti bana.elektronik cihazlar'ın fiyatı uygun gelmemişti bana,yada ben uygun satan yerleri bulamadım.unutamadığım tek olay kabe'de bir öğle namazı çıkışında terliğimi bulamadım, yalınayak otele gideyim ne olacak dedim,tam ilerlemeye başladım arkamdan bana bişeyler söylüyor biri arapça olduğu için anlamadım ama ne dediğini biraz yürüyünce anladım ayaklarım yanmaya başlayınca kendimi karşı caddeye nasıl attığımı hatırlamıyorum bile,gerçi nerden bittiyse 1 çocuk 1 çift terlik getirdi, 5 riyal verdim giyip otele gittim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wtwt24

    bende 2008 yılında gitmiştim 750 dolar'a. haliyle yemek yoktu mekke'de el kaaki otelde kalmıştık şansımıza, hiç'de acemilik çekmedim,çünkü ekip sağlamdı.biz yemek olayını burdan götürerek halletmiştik konserve türü şeylerle,ayrıca otel'de açık büfe akşam yemeğinde 1 kap yemek 5 ve 10 riyal'di çorba 5 riyal etli yemekler 10 riyal'di.gündüz bazen 12 riyal'e bütün tavuk yerdim zorla'da olsa tek başıma bitiriyordum:)kutu kola 1 riyal olduğu için 2-3 tanede ondan içerdim.bindavud'dan fazla alışveriş yapma ihtiyacım olmadı arada meyve ve içecek şeyler aldım.yalnız yemek konusunda mekke daha rahat medine zor gelmişti bana.elektronik cihazlar'ın fiyatı uygun gelmemişti bana,yada ben uygun satan yerleri bulamadım.unutamadığım tek olay kabe'de bir öğle namazı çıkışında terliğimi bulamadım, yalınayak otele gideyim ne olacak dedim,tam ilerlemeye başladım arkamdan bana bişeyler söylüyor biri arapça olduğu için anlamadım ama ne dediğini biraz yürüyünce anladım ayaklarım yanmaya başlayınca kendimi karşı caddeye nasıl attığımı hatırlamıyorum bile,gerçi nerden bittiyse 1 çocuk 1 çift terlik getirdi, 5 riyal verdim giyip otele gittim.

    Alıntıları Göster
    güzel yazı elinize sağlık ama benım şahsi düşüncem oraya ibadet için gidiliyor ve zaten insan yoruluyor yemekle felan uğraşmak iyice yoruyor uygun umre turları felan var full yemekler dahil otelde açık büfe şeklinde felan olanlar var onlar daha makul :)




  • Yararlı bilgiler.. Forum son günlerde güzel paylaşımlar görüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matador_36

    güzel yazı elinize sağlık ama benım şahsi düşüncem oraya ibadet için gidiliyor ve zaten insan yoruluyor yemekle felan uğraşmak iyice yoruyor uygun umre turları felan var full yemekler dahil otelde açık büfe şeklinde felan olanlar var onlar daha makul :)

    ben bi önceki gidişimde diyanetin 1.grup turuyla gitmiştim. 5 yıldızlı oteller falan. ama onlarda bile öğle yemeği yoktu da. sanıyorum hiç bir gruplarda öğle yemeği yok. akşam yemekleri ve sabah kahvaltıları dediğiniz gibi açık büfe oluyor da
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the-maintain

    quote:

    Orijinalden alıntı: matador_36

    güzel yazı elinize sağlık ama benım şahsi düşüncem oraya ibadet için gidiliyor ve zaten insan yoruluyor yemekle felan uğraşmak iyice yoruyor uygun umre turları felan var full yemekler dahil otelde açık büfe şeklinde felan olanlar var onlar daha makul :)

    ben bi önceki gidişimde diyanetin 1.grup turuyla gitmiştim. 5 yıldızlı oteller falan. ama onlarda bile öğle yemeği yoktu da. sanıyorum hiç bir gruplarda öğle yemeği yok. akşam yemekleri ve sabah kahvaltıları dediğiniz gibi açık büfe oluyor da

    Doğrudur hacı bilmiyorum ben babamgili umreye yazdırdığımizda 3 oğun anlaşmalıydı :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Obama_TR

    quote:

    Orijinalden alıntı: the-maintain

    quote:

    Orijinalden alıntı: matador_36

    güzel yazı elinize sağlık ama benım şahsi düşüncem oraya ibadet için gidiliyor ve zaten insan yoruluyor yemekle felan uğraşmak iyice yoruyor uygun umre turları felan var full yemekler dahil otelde açık büfe şeklinde felan olanlar var onlar daha makul :)

    ben bi önceki gidişimde diyanetin 1.grup turuyla gitmiştim. 5 yıldızlı oteller falan. ama onlarda bile öğle yemeği yoktu da. sanıyorum hiç bir gruplarda öğle yemeği yok. akşam yemekleri ve sabah kahvaltıları dediğiniz gibi açık büfe oluyor da

    Doğrudur hacı bilmiyorum ben babamgili umreye yazdırdığımizda 3 oğun anlaşmalıydı :)

    Alıntıları Göster
    Telefonum Samsung Galaxy S4

    böyle bir kart varmış orada bana konuşma olmasın sadece internet olsun görüntülü konuşma yapmak istiyorum sadece yani interneti iyi olsun gerisi sıkıntı değil skype ile görüntülü konuşurum

    150 riyale 1 aylık sınırsız diyor orada internet hızı süpermiş doğru mu

    bende 2 gün sonra gideceğim ipad almayı düşünüyorum. ipad 4

    http://p1307.hizliresim.com/1c/h/q9sws.png


    detayları burada ingilizcesi iyi olan yada bilen varsa bakabilir mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakartal3535 -- 15 Temmuz 2013; 20:03:21 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: karakartal3535

    Telefonum Samsung Galaxy S4

    böyle bir kart varmış orada bana konuşma olmasın sadece internet olsun görüntülü konuşma yapmak istiyorum sadece yani interneti iyi olsun gerisi sıkıntı değil skype ile görüntülü konuşurum

    150 riyale 1 aylık sınırsız diyor orada internet hızı süpermiş doğru mu

    bende 2 gün sonra gideceğim ipad almayı düşünüyorum. ipad 4

    http://p1307.hizliresim.com/1c/h/q9sws.png


    detayları burada ingilizcesi iyi olan yada bilen varsa bakabilir mi ?

    Alıntıları Göster
    Ben bişi soracam Skyp yı kulanmak için internet paketi lazımı telefona yada sykp paketi aldıyında tekçe sykp piyemi giriyo




  • quote:

    Orijinalden alıntı: recep266

    Ben bişi soracam Skyp yı kulanmak için internet paketi lazımı telefona yada sykp paketi aldıyında tekçe sykp piyemi giriyo

    skype dan paket alırsanız, internet üzerinden arama yapmanız gerekmekte. skype paketini türkiyedeki yakınınız alıyor. o internetten sizin arabistan numaranızı arıyor yani sizin internete ihtiyacınız yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the-maintain

    quote:

    Orijinalden alıntı: recep266

    Ben bişi soracam Skyp yı kulanmak için internet paketi lazımı telefona yada sykp paketi aldıyında tekçe sykp piyemi giriyo

    skype dan paket alırsanız, internet üzerinden arama yapmanız gerekmekte. skype paketini türkiyedeki yakınınız alıyor. o internetten sizin arabistan numaranızı arıyor yani sizin internete ihtiyacınız yok.

    Alıntıları Göster
    İyi günler bende nasip olursa nisan ayında umre ziyaretinde bulunacam merak ettiğim bi konu kol saati çeşit ve fiyatları hakkında bilginiz varmı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetan10

    İyi günler bende nasip olursa nisan ayında umre ziyaretinde bulunacam merak ettiğim bi konu kol saati çeşit ve fiyatları hakkında bilginiz varmı

    inanılmaz çakma mal satıyorlar fakat Zamzam tower ın altında bir alışveriş merkezi var şu an da adı aklıma gelmiyor.zaten kabenin kapısının tam karşısında. orada lüks bir saatçi var. avm içinden alın yani dışardaki kuyumcular hele medine dekiler orjinal olacağını hiç sanmıyorum
  • the-maintain kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için ayrıca riyali Türkiyeden mi alıp gitmek lazım yoksa orda alabiliyomuyuz yada tl geçen yerler varmı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetan10

    Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için ayrıca riyali Türkiyeden mi alıp gitmek lazım yoksa orda alabiliyomuyuz yada tl geçen yerler varmı ?

    heryerde tl de geçiyor, riyal exchange officeleri de var. çok ufak tefek farklılıklar oluyor ama araplar tl yi daha çok seviyorlar bazıları tl ye daha iyi fiyat verebiliyor. o yüzde n türkiyeden bir miktar riyal alın, orada gerisini çevirirsiniz yetmedikçe. bozuk para götürmeyin, bahşiş bile almıyorlar. arabistanda demir para diye bir olay yok. o yüzden bol bol 1 riyal bulmaya çalışın çünkü şehir deki temizlik görevlileri bile sürekli "haci bahşiş" haci bahşiş diye bahşiş istiyor inanılmaz bi r bahşiş kültürü var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetan10

    Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için ayrıca riyali Türkiyeden mi alıp gitmek lazım yoksa orda alabiliyomuyuz yada tl geçen yerler varmı ?

    önce medine sonra mekke yapacaksanız eğer, riyallerinizi medineden alın. mekkeye göre kur daha uygun.
  • the-maintain kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim tavsiyelerin için..
  • Arkadaşlar umreden tv getirme şansımız varmıdır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetan10

    Arkadaşlar umreden tv getirme şansımız varmıdır

    anlamlı olmaz hocam türkiye tv konusunda oldukça uygun fiyatlarda
  • mehmetan10 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba, söylendiği gibi çok çakma var. Özellikle, ismini tam hatırlayamadım Harem'e biraz uzak kalan bir yer var, 1 riyale satılan çokça eşya var, oradan almamaya dikkat edin. ( Adını hatırlayınca editlerim). Zamzam tower ın içindeki mağazalardan almaya bakın ama orası dünyadaki diğer satıcılardan pek farkı yoktur.

    Benim başka bir tavsiyem, alacaklarınızı Mekke'den alın. Medine'den hurmaları ve küçük hediyeleri alabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.