Şimdi Ara

Ülseratif Kolit ve Crohn Hastaları İlaçlarını Bulamıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu başlığı konunun ciddiyetine dikkat çekmek için açtım.


    Nisan 2023'te anneme ülseratif kolit teşhisi kondu. O tarihten bu yana, sürekli olarak Pentasa isimli ilacın 1 gr'lık saşe formunu kullanıyor ve her gün sabah 1 , akşam 1 olmak üzere toplam 2 gr'lık ilaç kullanmak zorunda. Bu ilacı sürekli kullandığı için, raporu da var. En son ilacı bitmek üzere olduğu için, Kasım ortasında yenisini almak istedik fakat ne mümkün. Sorduğumuz hiçbir eczanede ve ilaç deposunda bu ilaçtan yok. İlacı Türk Eczacılar Birliği'ne bile sordurduk. Onlar bile stoklarda olmadığını söylediler. Bize ilacın üreticisi olan firmanın ismini ve telefon numarasını verdiler. Firmayı da aradık fakat firma bu ilacı artık getirmeyeceğini söyledi.

    Şimdi buradan sormak istiyorum. Türkiye'de hatırı sayılır sayıda Kolit ve Crohn hastası var. Bu hastaların tamamı sürekli olarak kendilerine reçete edilen ilaçları kullanmak durumunda. Hiçbiri ilaçlarını bırakamaz. Bu durumdaki hastalar kendilerine reçete edilen ilaçları temin edip, kullanabiliyorlar mı? Kendilerine reçete edilen ilaçları bulamıyorlarsa, muadil ilaç bulabiliyorlar mı? Yoksa ilaçlarını yurt dışından vs. kendi imkanları ile mi temin etmek zorunda kalıyorlar?

    Gördüğümüz kadarıyla, bu ve diğer pek çok hastalıkta acil olan ilaçların hem kendileri, hem de muadilleri bulunmuyor. Bir bakıma hastalar kendi kaderlerine terk ediliyorlar.








  • Bilgi alabildiniz mi hocam bu ilaç (Pentasa) hakkında? Bizi de ilgilendiriyor hap olanı. Sizin ki suya karıştırılan saşe (poşet) olanı yalnız galiba? Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 29 Aralık 2023; 2:53:39 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    En son ilaç fiyatlarına güncelleme gelmeden önce Pentasa bulunmaz oldu. Annemin yeni ilaç alma tarihi geldiğinde, güncelleme yüzünden mağdur olduk. Annem 2 gün ilaçsız kaldı.

    Tam o arada raporunu da değiştirtmek zorunda kaldı. Zira Pentasa saşe 1 gr dan günde 2 adet içerken, saşe bulunmaz hale gelince Pentasa 500 mg olan tablet versiyona geçmek zorunda kaldı. Tablet versiyona geçmesiyle beraber, tabletten günde 4 adet kullanmak durumunda. Bir kutu tablette 100 adet var ve günde 4 adet kullanınca, bir kutu 25 günde bitiyor. O nedenle, rapordaki ilaç kullanım sıklığını güncelletmek zorunda kaldık.

    Şimdi bir eczanede zar zor 2 kutu tablet bulduk. Size tavsiyem, üşenmeden yakın veya uzak çevrenizdeki tüm eczanelere sorun ve ilacı bulduğunuz anda, hemen ayırtın. Bu hastalıkta kullandırılan başka ilaçlar da var ve bu ilaçlar da piyasada yoktu. O yüzden, başka ilaçları kullanan hastalara da kendi ilaçları bulunamadığı zaman Pentasa reçete edilmekte. Kısacası, herkes Pentasa'nın peşine düşmüş durumda.

    Bu arada, ilaç fiyatlarına güncelleme yapıldı. Pek umutlu değiliz ama belki Pentasa bulunabilir hale gelmiştir.

    Önemli Not: Bu gün uğradığım bir eczanede Pentasa'yı tekrar sordum. Halen stoklarda olmadığını ama stoklara girmesinin beklendiğini söylediler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 29 Aralık 2023; 20:28:35 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.