Şimdi Ara

Akıllı lens/mercek hakkında yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
1.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, umuyorum herkes iyidir? 40bin ağır bakımına girdim. Saçlarımın tepe kısımlarında açılmalar vardı ve 2 ay önce ekim yaptırdım, diş plağı taktırdım, lazer epilasyon ve şimdi de akıllı lens/mercek de dahil edeyim diyerek araştırmaya koyuldum. 2 numara astigmat ve 1.5 miyop mevcut. Derslerimde genelde gözlük takarım, dışarda takmıyorum. Ama araç kullanırken bilhassa hava karanlığında astigmattan ötürü sıkıntı yaşıyorum. Geçen hafta nette araştırma yaparken dünya göz hastanesine baktım, form doldurdum ve beni aradılar. İzmir'deki hastanelerine gittim 4 gün önce, muayene oldum. Doktor 2 seçenek sundu;

    1- 40 yaşına kadar lazer yapılıyor ve siz tam aradasınız. Yapılır ama ileride yakın görme sorunu yaşarsınız ve o zaman gözlük kullanmanız gerekir.

    2- Akıllı mercek eğer bu kullanılırsa yakın veya uzak olmaksızın bir daha gözlük ihtiyacınız olmayacak. Ve bir ihtimal görüşünüzde hale şeklinde halkalanma olabilir ama eğer buna karar verirseniz onun da muayenesini yaparak ve ona göre lens seçebiliriz. Önerdiği mercekte; alcon panoptix toric.


    Ardından asistanla görüştüm fiyat lazer için 30bin tl ve %10 indirim yapılabiliyor.


    Akıllı mercek fiyatı Ağustos itibari ile 91bin tl olmuş ama bu ay sonuna kadar 71bin tl yapılabilirmiş.


    Düşüneyim diyerekten hastaneden ayrıldım ve 2 gün sonra 2 gün kadar sonra hastaneden fiyat görüştüğüm kişi aradı karar verdiniz mi diye. Hale olayı kafama takıldı dedim. Tekrar gelin ücretsiz olarak doktorla görüşün dedi ve dün tekrar gittim. İlk görüştüğüm doktorla görüştüm ve mercek uygunluğu ile ilgili 4-5 farklı makinede filmler çekildi ve bunlar içinde 1020 tl ödedim (%40 indirimliymiş). Doktora durumumu izah ettim, ben hale istemiyorum ve bu işlere sadece yaşam konforum artsın diye kalkışıyorum. Aynı doktor çekilen filmlerden birine bakınca kafasında soru işareti oluştu ve Türkiye'de bu işin ilklerinden biri olduğunu söylediği ve aynı hastanede bulunan başka bir doktora yönlendirdi.


    Ona gittim ve durumumu izah ettim ama şunu belirteyim, bu doktor kendinden çok daha emin ve özgüvenli gördüm. Bu doktorumuz diğer doktorun aksine farklı bir mercek önerdi; alcon vivity toric. Elinde de tüm modellere ait mercek örnekleri vardı. Önceki önerilerini gösterdi ve halkalı idi. Ama onun önerdiği halkasız ve kesinlikle hale olayı olmaz diyor ve bu mercekler kişinin gözüne özel olarak üretiliyormuş. Fakat önceki merceke göre 2 eksi durum mevcut; 1- Dominant olan gözüm (baskın, daha aktif kullandığım) göz numaramı miyopta 0'a düşürüyormuş, diğer gözümü ise miyopta 0,75 bırakılıyormuş. Dominant gözüm 0 olduğundan görme sorunum olmuyormuş. Sadece göz numarası testlerine girdiğimde 0,75 çıkar diyor. Bu bir sorun değil gibi. Bunun yanında ömür boyu yakın, uzak ve astigmat sorunum olmayacakmış.

    2- ise diğeri 71bin tl iken, bu mercek fiyatı Ağustos'ta 140bin oluyormuş ama Pazartesi günü son olmak üzere 115bin tl yapılabilirmiş.


    Şimdi bu alanda bilgi veya tecrübesi olan var mıdır ? Nihayetinde geri dönüşü olmayan bir operasyon. Teşekkürler.



    Akıllı lens/mercek hakkında yardım lütfen


    Akıllı lens/mercek hakkında yardım lütfen










  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atlantic -- 30 Temmuz 2023; 19:6:57 >
  • Merhaba akılli lens taktırdınız mı memnunmusunuz aynı zamanda ekşi de de yazarsınız sanırım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.